1. Samochody
  2. Volvo
  3. S60
  4. Oceny i opinie
Volvo

Volvo S60 - Opinie kierowców

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo S60. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo S60. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo S60?

Czy warto kupić Volvo S60?

TAK
NIE

Volvo S60 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.70
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.76
silnik:silnik - ocena kierowców 4.79
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.50

Najlepiej oceniany silnik

Volvo S60 diesel

4.75

98%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo S60

4.55

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 46

Oceny samochodów Volvo S60 według nadwozia

Volvo S60 - sedan (4 drzwiowy)

98 użytkowników oceniło Volvo S60 sedan na:

4.69

Oceny samochodów Volvo S60 według silnika

Volvo S60 - benzynowy

41 użytkowników oceniło Volvo S60 benzynowy na:

4.60

Volvo S60 - diesel

57 użytkowników oceniło Volvo S60 diesel na:

4.75

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo S60

Volvo S60 2004-2006 rok 2005

4.50

Użytkownik katalan74 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo dobry elastyczny,cicho pracujący silnik + dobrze i precyzyjnie pracująca manualna skrzynia biegów. - Dobra jakość wykończenia i użytych materiałów. - Ergonomiczne wnętrze,doskonałe fotele przednie (skórzana tapicerka) - Dobre wyposażenie auta. Świetne reflektory bixenononowe. Dobry standardowy sprzęt Audio Dolby Prologic II z 13-toma głośnikami. - Wysoki standard bezpieczeństwa; 8 x airbag,ukaład dynamicznej stabilizacji toru jazdy (DSTC),parktronic. Wady: Wysokie zużycie paliwa - Mogłyby być skuteczniejsze hamulce - Niezbyt precyzyjny układ kierowniczy,oraz duży promień skrętu - Stosunkowo sztywno zestrojone zawieszenie (felgi 17 cali)które dobrze spisuje się na równych drogach, sporo traci na komforcie w polskiej rzeczywistości - Wysokie koszty utrzymania;zuzycie paliwa,serwis

Volvo S60 2000-2004 rok 2001

4.75

Użytkownik julo ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: solidność wykonania , bezpieczeństwo , dobra dynamika silnika ( podststawowego ) i spalanie na poziomie auta z sil. 1,6 - wygoda nadwozia ,rewelacyjny komfort foteli ( fotele otulają ) i siedzeń z tyłu oraz jazdy ( bardziej komfortowo pierwsze modele do 2004 ) - elegancja i jakość wykonania - np użyte materiały we wnętrzu ( b. przyjemne w dotyku ) - uznana marka z subtelnym prestiżem - filozofia marketingowa firmy - dbałość o człowieka. Wady: trudna manewrowość na parkingach ( pierwsze roczniki usterki wieku dziecięcego - wymiana g poduszki silnika , akca serwisowa elementu wentylatora ) - troszkę zbyt kanciate szczegóły projektu formy karoserji , mimo że z boku pięknie - leciutko jakby miękki układ kierowniczy wynikający z komfortu jazdy ( do 2004 ) choć czasem potrafi dobić- zawieszenie na dziurze w drodze - przymałe dzrzwi z tyłu ( sprtowa limuzyna ) wymiany żaróweczek świateł tylnych ( tanio i komunikat w kompterze ) - nieco zaporowe ceny samych części w serwisie ASO 140 km troszeczkę za mało koników do zabawy

Volvo S60 2000-2004 rok 2003

5.00

Użytkownik homer ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wy silnikaysoka kultura pracy silnika - super jazda z automatyczną skrzynią dostosowującą się do techniki jazdy kierowcy - wyciszenie i ogólny konfort jazdy - antastyczne fotele b.dobra regulacja idealnie dostosowane do każdej sylwetki - ergonomia za kierownicą ,ma się wrażenie że każde pokrętło czy przycisk od zawsze był w tym miejscu co potrzebyjesz.Idealnie .Multimedialna kierownica oraz tempomat , super. . Wady: Stosowanie niskoprofilowych opon na 17 \" felgach ,na naszych drogach trzeba bardzo uważać. - W mojej opcji brak składanych elektrycznie lusterek - W mojej opcji brak lamp ksenonowych - duży promień zawracania

Volvo S60 2006-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik Lech ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Trzyma się drogi jak przyklejony do drogi,dobra amortyzacja,nie przechyla się na zakrętach. - dynamika,przyspiesza jak pociąg TVG i nie szarpie przy tym. - wyciszone wnętrze,pancerna karoseria,fotele z zagłówkami idealne,nie czuć zmęczenia. - efektywna klimatyzacja,zapomina się co to upał. - zaskakująco oszczędne spalanie na trasie,mimo mocy 210 koni i automacie,nie czuć go wcale,płynnie pracującym.. Wady: słaba widocznosć do tyłu,zagłówki przeszkadzają w tym,ale bezpieczeństwo kręgów zapewnione.

Volvo S60 2004-2006 rok 2004

4.50

Użytkownik ArekVP ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wygodny dla kierowcy i pasażera - olbrzymi bagażnik, fantastyczne fabryczny system audio /opcja - dopłata, ale warto!!!/ - duży moment obrotowy - w mieście 5 przy 60km/h. - niskie zużycie paliwa w cyklu 70/30 70% - miasto - w lecie 6l/100, zima 6,5 do 7,0 l/100km. - niska utrata wartości - klasa premium, klasyczna linia. Wady: mało miejsca dla tyłu, żle się wchodzi do tyłu - słaby skręt, skrzynia tylko 5 biegowa /dla 130kM/ - mało schowków podręcznych - mało wydajny system ogrzewania i klimatyzacji - zbyt delikatne wykończenie przy klamkach wewnętrznych otwierających drzwi - paznokcie rysują i zrywają tą gumowaną warstwę.

Volvo S60 2000-2004 rok 2002

5.00

Użytkownik rangers ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: jeśli o niego dbasz to jest bezawaryjny - bardzo dużo części zamiennych z rynku wtórnego - serwis volvo umożliwia zakup każdej najdrobniejszej części do auta - ściągają je najczęściej ze szwecji. mowa o każdym detalu auta jak i oryginalnego osprzętu jak np bagażnik dachowy - cieszy oko mimo swoich lat. Wady: autoryzowane serwisy bardzo drogie a do innych strach jeździć - bardzo wysokie koszty wgrywania oryginalnego oprogramowania - np. tempomat, zmiana jezyka - bardzo drogie części elektroniczne np. moduły drzwi PDM,DDM

Volvo S60 2004-2006 rok 2004

4.50

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Jest Cichy - dobra kultura pracy dobrze się zbiera i przyśpiesza do 200 cały czas ciągnie i dobrze przyśpiesza - Bezawaryjny - Bardzo wygodne fotele idealne na długie trasy i bardzo dobre na co dzień po mieście - Uczucie bezpieczeństwa (głównie kobiety to zauważają i doceniają) . Wady: Bardzo twarde zawieszenie jak na tą klasę i na polskie drogi - dość droga eksploatacja (części) - jest dość twardo i nisko zawieszony dla przykładu maiłem 156 ar i vw passata i bez problemu wtaczałem się do garażu . Tym niestety rysuję dolnym przednim zderzakiem - Dla mnie jego kształty to zaleta ale z tego co wiem ( narzeczona i znajome twierdzą że: wnętrze się podoba ale kształty już nie ) - Wysokie spalanie (ale moja wina bo lubię przydusić)

Volvo S60 2004-2006 rok 2005

4.75

Użytkownik MR ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Doskonały silnik. Duża moc, elastyczność Oszczędny - Komfort prowadzenia. Dobre zawiszenie - Bardzo luksusowe wyposażenie.Pełna obcja ze skórą - Prestiż marki i niekonwencjonalny wygląd - Doskonałe bezpieczeństwo. Poduszki i kurtyny powietrzne. System SIPS itd.. Wady: Słaba widoczność do tyłu. Dobrze że jest czujnik parkowania - Duży promień skrętu.

Volvo S60 2006-2009 rok 2006

4.50

Użytkownik Automaniak ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Fotele - najlepsze na świecie, pozycja za kierownicą, dla każdego coś wspaniałego. - Silnik - 185 Diesel, 400 nM, 8.2 do 100 elastyczność, spalanie (rekord - 1500 km na jednym baku) nie ma lepszego. - Wygląd. Nic Dodać nic ująć. Wady: Elektronika - pierdoły, komputer czasem zrywa synchron z turbina, szfankuje regulacja nawiewu, ale na auto AC działa bez problemu. Dlaczego? - Bagażnik, niby duży ale zapakować się z rodziną na wakacje trzeba umieć. - Koszty przeglądu, jak się niema znajomego mechanika to 2500 za przegląd nie wyjęte.

Volvo S60 2000-2004 rok 2004

5.00

Użytkownik astek68 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: silnik i jego parametry - doskonałe właściwości jezdne - bardzo komfortowe fotele i dobre wykończenie wnętrza - przy pojemności 2.4D bardzo ekonomiczny(6.8-7.0) - sylwetka klasyczna,niestarzejąca się. Wady: plastykowy,hałasujący kokpit - mało precyzyjna przekładnia zmiany biegów - słaby promień skrętu - wąska przestrzeń załadunkowa

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Autostrada A1 zostanie dokończona
Autostrada A1 zostanie dokończona
Ostatni brakujący odcinek autostrady A1 zostanie dokończony. Ruszył przetarg na jego wykonanie.
Jak sen wpływa na jakość treningu? Jak sen wpływa na jakość treningu?