1. Samochody
  2. Volvo
  3. S60
  4. Oceny i opinie
Volvo

Volvo S60 - Opinie kierowców

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo S60. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo S60. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo S60?

Czy warto kupić Volvo S60?

TAK
NIE

Volvo S60 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.70
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.75
silnik:silnik - ocena kierowców 4.78
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.49

Najlepiej oceniany silnik

Volvo S60 diesel

4.74

98%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo S60

4.55

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 46

Oceny samochodów Volvo S60 według nadwozia

Volvo S60 - sedan (4 drzwiowy)

97 użytkowników oceniło Volvo S60 sedan na:

4.68

Oceny samochodów Volvo S60 według silnika

Volvo S60 - benzynowy

41 użytkowników oceniło Volvo S60 benzynowy na:

4.60

Volvo S60 - diesel

56 użytkowników oceniło Volvo S60 diesel na:

4.74

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo S60

Volvo S60 2004-2006 rok 2005

4.50

Użytkownik katalan74 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo dobry elastyczny,cicho pracujący silnik + dobrze i precyzyjnie pracująca manualna skrzynia biegów. - Dobra jakość wykończenia i użytych materiałów. - Ergonomiczne wnętrze,doskonałe fotele przednie (skórzana tapicerka) - Dobre wyposażenie auta. Świetne reflektory bixenononowe. Dobry standardowy sprzęt Audio Dolby Prologic II z 13-toma głośnikami. - Wysoki standard bezpieczeństwa; 8 x airbag,ukaład dynamicznej stabilizacji toru jazdy (DSTC),parktronic. Wady: Wysokie zużycie paliwa - Mogłyby być skuteczniejsze hamulce - Niezbyt precyzyjny układ kierowniczy,oraz duży promień skrętu - Stosunkowo sztywno zestrojone zawieszenie (felgi 17 cali)które dobrze spisuje się na równych drogach, sporo traci na komforcie w polskiej rzeczywistości - Wysokie koszty utrzymania;zuzycie paliwa,serwis

Volvo S60 2000-2004 rok 2001

4.75

Użytkownik julo ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: solidność wykonania , bezpieczeństwo , dobra dynamika silnika ( podststawowego ) i spalanie na poziomie auta z sil. 1,6 - wygoda nadwozia ,rewelacyjny komfort foteli ( fotele otulają ) i siedzeń z tyłu oraz jazdy ( bardziej komfortowo pierwsze modele do 2004 ) - elegancja i jakość wykonania - np użyte materiały we wnętrzu ( b. przyjemne w dotyku ) - uznana marka z subtelnym prestiżem - filozofia marketingowa firmy - dbałość o człowieka. Wady: trudna manewrowość na parkingach ( pierwsze roczniki usterki wieku dziecięcego - wymiana g poduszki silnika , akca serwisowa elementu wentylatora ) - troszkę zbyt kanciate szczegóły projektu formy karoserji , mimo że z boku pięknie - leciutko jakby miękki układ kierowniczy wynikający z komfortu jazdy ( do 2004 ) choć czasem potrafi dobić- zawieszenie na dziurze w drodze - przymałe dzrzwi z tyłu ( sprtowa limuzyna ) wymiany żaróweczek świateł tylnych ( tanio i komunikat w kompterze ) - nieco zaporowe ceny samych części w serwisie ASO 140 km troszeczkę za mało koników do zabawy

Volvo S60 2000-2004 rok 2003

5.00

Użytkownik homer ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wy silnikaysoka kultura pracy silnika - super jazda z automatyczną skrzynią dostosowującą się do techniki jazdy kierowcy - wyciszenie i ogólny konfort jazdy - antastyczne fotele b.dobra regulacja idealnie dostosowane do każdej sylwetki - ergonomia za kierownicą ,ma się wrażenie że każde pokrętło czy przycisk od zawsze był w tym miejscu co potrzebyjesz.Idealnie .Multimedialna kierownica oraz tempomat , super. . Wady: Stosowanie niskoprofilowych opon na 17 \" felgach ,na naszych drogach trzeba bardzo uważać. - W mojej opcji brak składanych elektrycznie lusterek - W mojej opcji brak lamp ksenonowych - duży promień zawracania

Volvo S60 2006-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik Lech ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Trzyma się drogi jak przyklejony do drogi,dobra amortyzacja,nie przechyla się na zakrętach. - dynamika,przyspiesza jak pociąg TVG i nie szarpie przy tym. - wyciszone wnętrze,pancerna karoseria,fotele z zagłówkami idealne,nie czuć zmęczenia. - efektywna klimatyzacja,zapomina się co to upał. - zaskakująco oszczędne spalanie na trasie,mimo mocy 210 koni i automacie,nie czuć go wcale,płynnie pracującym.. Wady: słaba widocznosć do tyłu,zagłówki przeszkadzają w tym,ale bezpieczeństwo kręgów zapewnione.

Volvo S60 2004-2006 rok 2004

4.50

Użytkownik ArekVP ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wygodny dla kierowcy i pasażera - olbrzymi bagażnik, fantastyczne fabryczny system audio /opcja - dopłata, ale warto!!!/ - duży moment obrotowy - w mieście 5 przy 60km/h. - niskie zużycie paliwa w cyklu 70/30 70% - miasto - w lecie 6l/100, zima 6,5 do 7,0 l/100km. - niska utrata wartości - klasa premium, klasyczna linia. Wady: mało miejsca dla tyłu, żle się wchodzi do tyłu - słaby skręt, skrzynia tylko 5 biegowa /dla 130kM/ - mało schowków podręcznych - mało wydajny system ogrzewania i klimatyzacji - zbyt delikatne wykończenie przy klamkach wewnętrznych otwierających drzwi - paznokcie rysują i zrywają tą gumowaną warstwę.

Volvo S60 2000-2004 rok 2002

5.00

Użytkownik rangers ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: jeśli o niego dbasz to jest bezawaryjny - bardzo dużo części zamiennych z rynku wtórnego - serwis volvo umożliwia zakup każdej najdrobniejszej części do auta - ściągają je najczęściej ze szwecji. mowa o każdym detalu auta jak i oryginalnego osprzętu jak np bagażnik dachowy - cieszy oko mimo swoich lat. Wady: autoryzowane serwisy bardzo drogie a do innych strach jeździć - bardzo wysokie koszty wgrywania oryginalnego oprogramowania - np. tempomat, zmiana jezyka - bardzo drogie części elektroniczne np. moduły drzwi PDM,DDM

Volvo S60 2004-2006 rok 2004

4.50

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Jest Cichy - dobra kultura pracy dobrze się zbiera i przyśpiesza do 200 cały czas ciągnie i dobrze przyśpiesza - Bezawaryjny - Bardzo wygodne fotele idealne na długie trasy i bardzo dobre na co dzień po mieście - Uczucie bezpieczeństwa (głównie kobiety to zauważają i doceniają) . Wady: Bardzo twarde zawieszenie jak na tą klasę i na polskie drogi - dość droga eksploatacja (części) - jest dość twardo i nisko zawieszony dla przykładu maiłem 156 ar i vw passata i bez problemu wtaczałem się do garażu . Tym niestety rysuję dolnym przednim zderzakiem - Dla mnie jego kształty to zaleta ale z tego co wiem ( narzeczona i znajome twierdzą że: wnętrze się podoba ale kształty już nie ) - Wysokie spalanie (ale moja wina bo lubię przydusić)

Volvo S60 2004-2006 rok 2005

4.75

Użytkownik MR ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Doskonały silnik. Duża moc, elastyczność Oszczędny - Komfort prowadzenia. Dobre zawiszenie - Bardzo luksusowe wyposażenie.Pełna obcja ze skórą - Prestiż marki i niekonwencjonalny wygląd - Doskonałe bezpieczeństwo. Poduszki i kurtyny powietrzne. System SIPS itd.. Wady: Słaba widoczność do tyłu. Dobrze że jest czujnik parkowania - Duży promień skrętu.

Volvo S60 2006-2009 rok 2006

4.50

Użytkownik Automaniak ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Fotele - najlepsze na świecie, pozycja za kierownicą, dla każdego coś wspaniałego. - Silnik - 185 Diesel, 400 nM, 8.2 do 100 elastyczność, spalanie (rekord - 1500 km na jednym baku) nie ma lepszego. - Wygląd. Nic Dodać nic ująć. Wady: Elektronika - pierdoły, komputer czasem zrywa synchron z turbina, szfankuje regulacja nawiewu, ale na auto AC działa bez problemu. Dlaczego? - Bagażnik, niby duży ale zapakować się z rodziną na wakacje trzeba umieć. - Koszty przeglądu, jak się niema znajomego mechanika to 2500 za przegląd nie wyjęte.

Volvo S60 2000-2004 rok 2004

5.00

Użytkownik astek68 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: silnik i jego parametry - doskonałe właściwości jezdne - bardzo komfortowe fotele i dobre wykończenie wnętrza - przy pojemności 2.4D bardzo ekonomiczny(6.8-7.0) - sylwetka klasyczna,niestarzejąca się. Wady: plastykowy,hałasujący kokpit - mało precyzyjna przekładnia zmiany biegów - słaby promień skrętu - wąska przestrzeń załadunkowa

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Nowe Volvo S60 zadebiutowało
Nowe Volvo S60 zadebiutowało
Kilka tygodni temu zadebiutowało nowe Volvo V60, a teraz przyszedł czas na wersję sedan. Model klasy średniej powalczy z takimi konkurentami jak Audi A4, Mercedes Klasy C czy BMW Serii 3.
Zalando Zalando