1. Samochody
  2. Volkswagen
  3. Tiguan
  4. Oceny i opinie
Volkswagen

Volkswagen Tiguan - Opinie kierowców

Volkswagen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volkswagen Tiguan. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volkswagen Tiguan. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volkswagen Tiguan?

Czy warto kupić Volkswagen Tiguan?

TAK
NIE

Volkswagen Tiguan - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.79
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.59
silnik:silnik - ocena kierowców 4.56
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.56

Najlepiej oceniany silnik

Volkswagen Tiguan benzynowy

4.77

91%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volkswagen Tiguan

4.71

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 18

Oceny samochodów Volkswagen Tiguan według nadwozia

Volkswagen Tiguan - suv (5 drzwiowy)

34 użytkowników oceniło Volkswagen Tiguan suv na:

4.62

Oceny samochodów Volkswagen Tiguan według silnika

Volkswagen Tiguan - benzynowy

11 użytkowników oceniło Volkswagen Tiguan benzynowy na:

4.77

Volkswagen Tiguan - diesel

23 użytkowników oceniło Volkswagen Tiguan diesel na:

4.55

Użytkownicy o wadach i zaletach Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan 2007-2011 rok 2009

4.50

Użytkownik Darek Stefanka ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wszechstronny, lecz należy uważać aby nieprzesadzić w terenie wisiałem już parę razy i nie pomogły systemy na codzień używam dużych terenówek - terenóka dla żony - duża ilość małych schowków i zakamarków już szukałem nawigacji i zastanawiałem się w którym schowku?? - dobra trakcja nawet po wymontowniu szuflady z kołem zapasowym i spakowaniem na kajaki lub pod naioty z czteroma rowrami na chaku nie ma dużej różnicy w prowadzeniu - systemy wspomagające pomagają a nie przeszkadzają na ogół spoko!. Wady: mały przreświt podwozia uwaga na zbity śnieg nie pomogą systemy tylko lina cholownicza i dobra wola innego kierowcy - twarde zawieszenie jak w golfie bo to wkońcu auto na płycie golfa może dlatego przy dużych szybkościach dobrze się prowadzi. - częste info na temet wad układu wydechowego- emisja spalin, wkurza mnie to!! - czeste przepalanie się żarówek - drogie przeglądy w aso wolkswagena -sami niewiedzą ile kasować za bylepierdołę jeżdzę chyba zacznę jeżdzić do aso innych marek, które mają oprogramowanie do volkswagena, może będzie taniej?

Volkswagen Tiguan 2011-2016 rok 2012

5.00

Użytkownik Stefan ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort jazdy na bardzo wysokim poziomie, wygodne fotele, dużo miejsca dla pasażerów (4+dziecko) - Swietne dopasowanie i jakość plastików, wyjątkowa dbałość o szczegóły jak na samochód z nie najwyższej połki - Wysoki prześwit i brak obaw o jazdę po wyboistym terenie, najeżdżaniu na krawężniki, zaspy itp - Samochód jak na VW dość dobrze wyposażony w wersji podstawowej - Silnika zupełnie nie słychać, jego osiągi są wystarczające dla bezpiecznego wyprzedzania i jeżdzie po autostradzie. Wady: niezgodne z deklaracjami zużycie paliwa(jak u większości współczesnych aut) spala 7,2-8,2 nie 6,5 - - Nie jest to samochód terenowy lecz "uterenowiony"

Volkswagen Tiguan 2011-2016 rok 2012

4.75

Użytkownik Agnieszka ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Doskonale trzyma się drogi, nie ma typowego dla "japończyków" zarzucania tyłem. Zwrotny jak auto osobowe, i jak ono się prowadzi. - Wyjątkowo oszczędny silnik jak na SUV. Jadąc legalnie i zgodnie z zaleceniami producenta, udało mi się osiągnąć wynik spalania średniego w cyklu mieszanym /ale bez autostrady/ 7,2. Szkoda, że tylko jedne raz ;) - Wygodny i komfortowy. - Genialnie przyspiesza.. Wady: Irytująco słyszalna przekładnia. - Brak schowka na torebkę :) - Po przekroczeniu 150 km / h w środku jest zbyt głośno. - Słabe elementy plastikowych uchwytów na kubeczki z tyłu.

Volkswagen Tiguan 2007-2011 rok 2008

5.00

Użytkownik zbyszek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dynamiczny silnik - precyzyjny i bezpośredni układ kierowniczy - pewne i szybko wybierające nierówności zawieszenie. Pozycja za kierownicą - każdy znajdzie wygodą i dobrą pozycję! - zabudowane podwozie + kąt natarcia 28 o w tej wersji (Track & Field)- przydaje się bardzo. Zwłaszcza zimą ! - widoczność na wszystkie strony. Wsiadanie/wysiadanie i zajmowanie pozycji za kierownicą na 5.. Wady: spalanie (choć udaje mi się zejść w trasie do 7,3 l - wg komputera) - zakres = 7,3-11 l. Miasto średnio ok. 9,5-10 l - bagażnik - zbyt mały ! - choć mało liczna rodzina (optymalna 2+1) daje radę - możliwość przesuwania tylnych siedzeń. - ciut za sztywne zawieszenie (ale coś za coś - za to prowadzenie rewelacja) - b.krótka jedynka (ma "rekompensować" brak reduktora). Skrzypiąca tylna wycieraczka i brudząca się szybko kamera cofania. - skrzypiące drzwi - tu okazała się konieczna regulacja zamków i nasmarowanie uszczelek drzwiowych w serwisie VW (jeszcze na gwarancji)

Volkswagen Tiguan 2011-2016 rok 2013

5.00

Użytkownik Rychu ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dobrze dopasowane i wysokiej jakości plastiki - wygodne fotele , tylna kanapa z możliwością przesunięcia , można tym sposobem zwiększyć komorę bagażnika . - wbudowana estetycznie kamera cofania ułatwia parkowanie - cicha praca silnika , jak na swoje 120KM dość dobrze sobie radzi - dobra widoczność podczas jazdy. Wady: za wysokie spalanie - cena zakupu - za mało wyposażenia standardowego , za wszystko dopłaty ,np. kierownica skórzana ,relingi, halogeny , lusterka ruchome, reflektory diodowe ,biksenony skrętne itp. - wadą jest brak możliwości wyłączenia na stałe START STOP gaśnie na światłach a po naciśnięciu sprzęgła odpala

Volkswagen Tiguan 2007-2011 rok 2009

4.75

Użytkownik Michał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Doskonale opracowana instrukcja użytkowania - Dobra jakość wykończenia wnętrza, choć materiał tapicerki wydaje się mało trwały. - Dobra klimatyzacja, mimo że tylko półautomatyczna. - Wiele schowków, choć ich zamknięcia są za delikatne. - Funkcjonalność ustawień siedzeń, zarówno z przodu, jak i z tyłu.. Wady: Zbyt mały i płytki bagażnik /do wysokości półki/ oraz wysoko położona podłoga i próg. - Twarde, mało odporne na uszkodzenia tworzywa na zewnątrz. - Brak miękkich odbojników z przodu i z tyłu. - Brak możliwości założenia siatki oddzielającej bagażnik za tylnimi siedzeniami - Sztywne chlapacze, które łatwo wyrwać, mimo bardzo solidnego mocowania.

Volkswagen Tiguan 2007-2011 rok 2010

5.00

Użytkownik romekaaa ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygoda w środku, pole widzenia dookoła doskonałe. - Świetnie się prowadzi, doskonały układ kierowniczy - Trzyma się drogi - Cichy w środku - Dla oszczędnych możliwość założenia gazu z zachowaniem gwarancji. Wady: Troszkę za dużo pali ale jak się chce mieć 200 KM to trudno.

Volkswagen Tiguan 2007-2011 rok 2008

5.00

Użytkownik Kamil ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Uniwersalność - zawsze można zjechać z drogi asfaltowej - Super właściwości jezdne - Nawigacja i radio z najwyższej półki - Spora liczba schowków - Napęd 4Motion i przekładnia Tiptronic - super zgrane. Wady: Stosunkowo mały bagażnik - przyzwyczaiłem się do większych

Volkswagen Tiguan 2007-2011 rok 2009

4.75

Użytkownik DARKO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: SUPER DYNAMIKA SILNIKA,NIESTETY ODNOŚNIE ZUŻYCIA PALIWA TO JEST TROCHĘ NIE TAK BO ZTYM SILNIKIEM NIE DA SIĘ JECHAĆ NORMALNIE TYLKO NIESTETY KUSI SWOJĄ MOCĄ SUMA SUMARUM JAK NARAZIE NAPRAWDĘ POLECAM. Wady: MAŁY BAGAŻNIK, - NIEDOGRANY HAMULEC RĘCZNY[ELEKTRYCZNY]NP.W RENAULT PRACUJE BARDZIEJ PRECYZYJNIE

Volkswagen Tiguan 2007-2011 rok 2010

5.00

Użytkownik Zibi ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dobre prowadzenie,układ jezdny na nasze drogi rewelacja - Spalanie na poziomie max 8.3 litra na 100 - Wygodne fotele - Rewelacyjny do ciągnięcia przyczepy campingowej. Wady: Trochę za mały bagażnik

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Cupra Formentor VZ5 o mocy 390 KM
Cupra Formentor VZ5 o mocy 390 KM
W ramach obchodów trzeciej rocznicy powstania hiszpańska marka przedstawia limitowaną wersję swojego autorskiego SUV-a z silnikiem Audi o mocy 390 KM.