1. Samochody
  2. Toyota
  3. RAV4
  4. Oceny i opinie
Toyota

Toyota RAV4 - Opinie kierowców

Toyota
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Toyota RAV4. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Toyota RAV4. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Toyota RAV4?

Czy warto kupić Toyota RAV4?

TAK
NIE

Toyota RAV4 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.68
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.21
silnik:silnik - ocena kierowców 4.38
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.38

Najlepiej oceniany silnik

Toyota RAV4 benzynowy

4.57

91%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Toyota RAV4

4.50

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 30

Oceny samochodów Toyota RAV4 według nadwozia

Toyota RAV4 - suv (3 drzwiowy)

21 użytkowników oceniło Toyota RAV4 suv na:

4.38

Toyota RAV4 - suv (5 drzwiowy)

61 użytkowników oceniło Toyota RAV4 suv na:

4.42

Oceny samochodów Toyota RAV4 według silnika

Toyota RAV4 - benzynowy

43 użytkowników oceniło Toyota RAV4 benzynowy na:

4.57

Toyota RAV4 - diesel

39 użytkowników oceniło Toyota RAV4 diesel na:

4.24

Użytkownicy o wadach i zaletach Toyota RAV4

Toyota RAV4 2006-2009 rok 2006

4.00

Użytkownik mar ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: B. łatwy w prowadzeniu, łatwo wyczuć auto. Manewry parkowanie, cofanie itp.bd. świetny do miasta. nawet dla nie wprawnych kierowców - sporo miejsca w środku. Wysoko zawieszony dziury w jezdni czy krawężniki nie robią na nim wrażenia - Ekonomiczny! Nie mam pojęcia skąd te wpisy że tyle palą. 90% procent jeżdżę po Warszawie i w zimę przy największych mrozach nie spalił mi więcej jak 6.5l! - SUPER auto na zimę. świetnie się prowadzi na śliskim. żadna zaspa nie straszna, nagrzewnica we wszystkich dislach. NA ZIMĘ NIE MA LEPIEJ!!. Wady: zawieszenie nie za bardzo komfortowe. kupując myślałem że to będzie bardziej jak w limuzynie;) - koszty utrzymania większe jak w osobowym np. oleju więcej 6l opony 17" itp co najmniej w tych autach które do tej pory miałem wszystko było tańsze;)

Toyota RAV4 VAN 2009-2013 rok 2011

4.75

Użytkownik dasiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Podwyższone zawieszenie - połączenie poważnego auta terenowego z lekko frywolnym pojazdem miejskim - Toyota RAV4 to dosyć przestronne auto ? pasażerowie zarówno z przodu, jak i z tyłu mają wystarczająca ilość miejsca na nogi jak i tez nad głowami - zupełnie wystarczające osiągi ? przyspieszenie od 0-100 km w 10,2 sekundy - 4x4 ? idealnie sprawdza się w lekkim terenie, auto bezproblemowo radzi sobie ze śniegiem śliską trawą i błotem. Wady: za mały choć bardzo ustawny bagażnik

Toyota RAV4 2003-2006 rok 2003

5.00

Użytkownik Zielnik Polski ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bezawaryjnosc, swietne wykonczenie wew. i zew., spasowanie, jakosc materialow - mocny i elastyczny silnik, zadowalajaca dynamika oraz zuzycie paliwa. - dobre zawieszenie, wysoki przeswit, dobre hamulce - swietna pozycja za kierownica, HQ kierownica, lusterka, ergonomia wnetrza - duzy bagaznik z mozliwoscia powiekszenia nawet 3x, mozliwosc skladania i wymontowania 1 lub 2 foteli i to nawet przez kobiete,. Wady: troche za ciasno na tylnej kanapie - podwyzszony poziom halasu

Toyota RAV4 2009-2013 rok 2011

5.00

Użytkownik wojtek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobrze trzyma się drogi; wygodny, dobra widoczność, zwrotny - przestronny, ma wszystko co trzeba w modelu premium - spalanie w trasie przy "lekkiej nodze"- do Przy jeździe do 120/godz. pali 7.8-8.0. Jesli toyota to tylko benzyna (żaden disel!) - leje tylko benzynę i zrobiłem dwa przeglądy wymagane na gwarancji. Te same klocki hamulcowe - możliwość różnorakiej konfiguracji siedzeń. Wady: może trochę przenosi zbyt wiele szumów - silnik nie porywa (miałem poprzednio Forda Kugę disla) - brak "led" do jazdy dziennej

Toyota RAV4 VAN 2009-2013 rok 2010

4.75

Użytkownik Yaro25 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezpieczeństwo - wszystko na swoim miejscu (czytelne zegary i obsługa kokpitu) - rewelacyjne - opcje: SPORT,Trudny teren, zjazd ze stromej góry - nigdy nie byłem zwolennikiem automatu, ale ta skrzynia z dodatkowymi manetkami przy kierownicy przekonała mnie w 100% do automatu - przy delikatnej jeździe na trasie (110km/h)zużycie wyszło mi 8.1 litrów. Wady: na razie brak, zobaczymy po servisie !!!

Toyota RAV4 VAN 2009-2013 rok 2010

5.00

Użytkownik KOKON ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodne siedzenia i prowadzenie, ergonomiczne wnętrze, czytelne zegary - bardzo dobra dynamika jazdy, wcale duzo nie pali ok 9,5l/100 - bardzo dobry serwis Toyota - odporny na zarysowania lakier, wysoki komfort jazdy - mimo zdań krytyków na pewno można założyć instalację LPG Landi Renzo. Wady: Ja po 2 latach wad nie widzę, dziwie się że ktoś pisze że siedzenia czy silnik mu nie pasują w RAV4 - to po co kupował?

Toyota RAV4 2000-2004 rok 2002

4.25

Użytkownik luk ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: udany design, wszystko na swoim miejscu, doskonała widoczność - ekonomiczny jak na swoją klasę - duży bagażnik, możliwość wyjęcia tylnej kanapy w dosłownie 30 s - Całkiem żwawy motor, udane zawieszenie pewnie utrzymuje samochód na naszych nie najlepszych drogach. Wady: mało miejsca dla pasażerów na tylnej kanapie - słabe wyciszenie, powyżej 100 km/h zaczyna być głośno - dość drogie części, trzeba się liczyć z wymianą koła dwu-masowego, u mnie po 145 tys.

Toyota RAV4 2003-2006 rok 2005

4.50

Użytkownik tadeusz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: doskonałe prowadzenie 4x4w każdych warunkach szosowych - b.dobra widoczność z pozycji kierowcy, doskonała ergonomia - łatwy dostęp do wymiennych elementów w komorze silnika - dobra jakość materiałów stanowiących wyposażenie kabiny - brak filtra cząstek stałych. Wady: po ok.40000km awaria zespołu zaworów na pompie wtryskowej, naprawa w ramach gwarancji - b. drogi serwis w okresie gwarancji, poza ASO 50% taniej! - występują niewielkie, ale wyraźne ślady korozji w okolicach przednich drzwi -na dolnych obrzeżach. - trochę mało dynamiczny silnik

Toyota RAV4 2006-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik Adam ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo praktyczny zgrabny SUV - bardzo dobre wyposażenie w wersji PREMIUM - jak do tej pory 30.000 km bez usterek - jak na SUV jest bardzo komfortowy - W porównaniu z konkurencją wolniej się starzeje i wolniej traci na wartości. Wady: w mojej ocenie brak

Toyota RAV4 2006-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik adamski ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dużo miejsca w środku,wygodne fotele nie boli kręgosłup po dłuższej jeżdzie. - świetny śilnik,potężne przyśpieszenie jak na gabaryty samochodu - bardzo dobrze się prowadzi - dobra widoczność zwłaszcza z przodu. Wady: osłona wewnetrzna bagażnika nie do końca funkcjonalna. - brak schowka w tylnim podłokietniku. - trochę zakróti 1 i 2 bieg - dużo pali zwłaszcz jak się szybko jeżdzi.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Targi Frankfurt 2019
Targi Frankfurt 2019
Targi Frankfurt 2019 to obok wystaw w Paryżu i Genewie najważniejsza impreza tego typu na całym Starym Kontynencie i jedna z największych na świecie.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Porsche 911 GT3 ma już 20 lat
Porsche 911 GT3 ma już 20 lat
Porsche 911 GT3 zostało po raz pierwszy zaprezentowane dwie dekady temu. Przypomnijmy sobie historię tego niezwykłego modelu.
DS 3 CROSSBACK DS 3 CROSSBACK