1. Samochody
  2. Toyota
  3. HiLux
  4. Oceny i opinie
Toyota

Toyota HiLux - Opinie kierowców

Toyota
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Toyota HiLux. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Toyota HiLux. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Toyota HiLux?

Czy warto kupić Toyota HiLux?

TAK
NIE

Toyota HiLux - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.45
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.28
silnik:silnik - ocena kierowców 4.68
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.70

Najlepiej oceniany silnik

Toyota HiLux diesel

4.53

98%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Toyota HiLux

4.52

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 36

Oceny samochodów Toyota HiLux według nadwozia

Toyota HiLux - pick-up (2 drzwiowy)

23 użytkowników oceniło Toyota HiLux pick-up na:

4.39

Toyota HiLux - pick-up (4 drzwiowy)

17 użytkowników oceniło Toyota HiLux pick-up na:

4.71

Oceny samochodów Toyota HiLux według silnika

Toyota HiLux - diesel

40 użytkowników oceniło Toyota HiLux diesel na:

4.53

Użytkownicy o wadach i zaletach Toyota HiLux

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2008

4.50

Użytkownik cyrylimetody ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Genialny samochód na potrzeby schroniska górskiego z trudnym dojazdem. - Na pakę udało mi się wielokrotnie załadować 1,3 tony towaru i wyjechać na górę. - Nie zawiódł nigdy na szosie przy wyprzedzaniu - Jak na taką krowę bardzo przyzwoite spalanie. - Z zamontowaną wyciągarką i na czterech łańcuchach przeżyłem piątą zimę w górach.. Wady: Brak blokady dyferencjalu i blokady międzymostowej. Bardzo poprawiłoby to możliwości terenowe tego auta - Brak termometru zewnętrznego, co w wypadku tej klasy samochodu nie powinno się zdarzyć - Dość kiepskie mocowania plaskikowych zderzaków, które przy przebijaniu się przez metrowe zaspy lubią pękać i zrywać klipsy. - Za słabo chronione przewody ABS, które mają tendencje do zrywania przy kopnym śniegu. - Jazda na tylnym siedzeniu dłużej niż godzinę jest katorgą. Ale w końcu nie do tego ten samochód jest stworzony

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2008

4.00

Użytkownik Pavel ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Prosta i wytrzymała konstrukcja - BARDZO niska awaryjność - Dostępność niedrogich i jakościowo dobrych zamienników - Łatwo zachować porządek w kabinie (płaska podłoga) - Respekt wśród niedzielnych kierowców np Tico :). Wady: Prowadzenie na asfalcie wymaga myślenia i ostrożności - Ceny akcesoriów często powalają - Prawdziwa dzielność terenowa zaczyna się od doposażenia (choć i fabrycznie nie jest źle)

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2006

4.00

Użytkownik Zbyszek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Niska cena - doskonale się nadaje do adaptacji na wyprawówkę przeprawówkę czy bulwara - duża dostępność elementów do tiuningu zderzaki wyciągarki zabudowy - bezawaryjność - dzielność w terenie. Wady: kiepsko się prowadzi na pusto

Toyota HiLux 2011-2015 rok 2011

4.75

Użytkownik Robert ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo duża przestrzeń bagażowa - mocny silnik, dobrze zestrojony automat - dość dobre wyposażenie jak na pick-up - reduktor + 2500 kg uciągu na haku - karoseria mocowana na ramie, to jest to.. Wady: mało miejsca w kabinie - szczególnie z tyłu - brak podparcia lędźwiowego w fotelu plus za krótkie siedzisko - mało schowków wewnątrz kabiny

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2007

4.75

Użytkownik Becia ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: dobrze sie prowadzi we wszelkich warunkach - szczegolnie przy większym obciażeniu - wysoki komfort kabiny - duża ładowność - można odpisać VAT:) - bezpieczny. Wady: nadsterowność bez 4x4 - przyspiesza raczej majestatycznie - 19s - długie przełozenie skrzyni biegów - parkowanie:) szczególnie w troche przy krótkich miejscach parkingowych - kiepskie firmowe zabezpieczenia zabudowanej paki

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2009

4.50

Użytkownik sudetczyk ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: małe spalanie - świetna w teren pomimo długości - dużo miejsca dla pasażerów na tylnich fotelach - duża skrzynia - system podgrzewania silnika . Wady: beznadziejne plastiki - ciężko zaparkować w mieście

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2006

4.75

Użytkownik motylanoga ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Niskie spalanie - Brak usterek mechanicznych - Wygodna kabina - Ładowność (półtorej kabina) - Jazda w terenie wszelkiego typu - bezproblemowa . Wady: Jakość wykończenia (plastiki w kabinie i na nadwoziu) - Mały moment obrotowy - Jazda na pusto zimą stanowi spore wyzwanie - Cena (Full pakiet oprócz nawigacji i skóry)

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2007

4.25

Użytkownik andrzej ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: super samochód do pracy (prowadze małą firmę budowlaną - niezły moment obrotowy - ładowność ponad 800kg - w miarę wygodna tylnia kanapa. Wady: słaby silnik - koła 15 cali - bardzo mały wybór opon w tym rozmiarze - brak termometra zewnętrznego - brak czujników cofania nawet w wersji SR5 - brak polskiej wersji nawigacji

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2008

5.00

Użytkownik funio ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: pewnosc jazdy w kazdych warunkach - malo pali w moim przypadku na 33 calowych oponach 10 litrow - dobrze wykonany - duza ladownosc. Wady: drogie servisowanie wymiana oleju plynow itp... - slabe naglosnienia - brak czujnikow parkowania alto jest spore przydaly by sie...

Toyota HiLux 2005-2011 rok 2006

4.75

Użytkownik Ja ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: W każdy teren - Nie wiem jak do kogo ale zaletą dla mnie są jego gabaryty - ogólnie jest prosty i ładny bardzo przemyślany. Wady: trochę dużo pali - jest trochę sztywny na drogach

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Remont nawierzchni autostrady A4 Katowice-Kraków
Remont nawierzchni autostrady A4 Katowice-Kraków
24 kwietnia rozpoczął się ostatni etap wymiany nawierzchni autostrady A4 Katowice-Kraków.