1. Samochody
  2. Toyota
  3. Auris
  4. Oceny i opinie
Toyota

Toyota Auris - Opinie kierowców

Toyota
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Toyota Auris. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Toyota Auris. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Toyota Auris?

Czy warto kupić Toyota Auris?

TAK
NIE

Toyota Auris - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.58
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.47
silnik:silnik - ocena kierowców 4.41
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.43

Najlepiej oceniany silnik

Toyota Auris diesel

4.48

86%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Toyota Auris

4.53

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 83

Oceny samochodów Toyota Auris według nadwozia

Toyota Auris - hatchback (3 drzwiowy)

7 użytkowników oceniło Toyota Auris hatchback na:

4.57

Toyota Auris - hatchback (5 drzwiowy)

108 użytkowników oceniło Toyota Auris hatchback na:

4.48

Toyota Auris - kombi (5 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Toyota Auris kombi na:

2.50

Oceny samochodów Toyota Auris według silnika

Toyota Auris - benzynowy

73 użytkowników oceniło Toyota Auris benzynowy na:

4.47

Toyota Auris - diesel

43 użytkowników oceniło Toyota Auris diesel na:

4.48

Użytkownicy o wadach i zaletach Toyota Auris

Toyota Auris VAN 2012-2014 rok 2013

5.00

Użytkownik Coach64 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Samochód z wygodnymi siedzeniami i regulacją w obrębie lędźwi, co przy mojej przypadłości robi różnicę - Przy stosunkowo delikatnym posługiwaniem się cięgnem gazu, można się pozytywnie zaskoczyć i zejść w ruchu miejskim do 6,2 TO NIE ŚCIEMA, tylko trzeba jeździć w butach do biegania , a nie w NARCIARSKICH - Dobra wentylacja, czytelne zegary - W poprzednim modelu, lewarek skrzyni biegów, jak dla mnie był GENIALNIE usytuowany i miałem lekką obawę, ale pozytywnie się zaskoczyłem, gdyż łokieć opiera się na schowku, co daje pełen komfort. Wady: Samochód został obniżony, co wiąże się z dość niewygodnym wsiadaniem i wysiadaniem. Nie jest to Van, ani SUV, ale jednak obniżenie auta o 6 cm robi różnicę. - Widoczność z tyłu, w porównaniu z poprzednim modelem została nieco ograniczona, przez mniejszą szybę. Co do lusterek, styliści zrobili nieco bardziej kanciaste, przez co również mniej widać, ale trzeba się do tego przyzwyczaić - Trochę toporna, kwadratowa deska rozdzielcza

Toyota Auris 2007-2010 rok 2008

4.75

Użytkownik Leex ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Slinik bezkonkurencyjny. mialem go tez w poprzedniej corolli. Najwiekszy atut tego auta - brak kanalu srodkowego, przez co plaska podloga dla pasazerow tylnej kanapy - odchylana tylna kanapa to duzy plus - system dogrzewania disla to normalnie bommba. Momentalnie osiaga temperature pracy - czarny kolor nadwozia :)Zawieszenie i komfort to nastepna cecha tego samochodu, ktora zaskoczyla mnie na plus. Wady: Za male i slizgie pokretla od radia - dolna polka po stronie pasazera nie daje sie w pelni otworzyc gdy ktos tam siedzi - niepodswietlone przyciski lusterek, przycisk nagrzewnicy podswietlony, ale niewidoczny - problem jakiego nie moze pozbyc sie toyota w wiekszosci modeli to piszczace i szorujace hamulce

Toyota Auris 2007-2010 rok 2009

4.75

Użytkownik Kicek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezawaryjność, długa żywotność zasadniczych podzespołów - bardzo dobre prowadzenie - precyzyjny układ kierowniczy, skrzynia biegów, dobra widoczność - pojemność i wygoda wnętrza - wygodne fotele, łatwe kładzenie oparć i powiększanie przestrzeni bagażowej - dobre osiągi - żwawy, ale powyżej 4000 obrotów - niskie zużycie paliwa przy spokojnej jeździe. Wady: skrzypiące, brzęczące elementy wnętrza, a także skrzypiące czasem zawieszenie - np. na progach - wrażliwość na wysokie krawężniki, progi spowalniające - częste zaczepy dolnymi osłonami zderzaków lub stuknięcia o próg belkami podwozia (przy 1-3 osobach z tyłu) - kosztowny serwis w ASO - hałas we wnętrzu powyżej 12o km/h - szum powietrza, praca silnika

Toyota Auris 2007-2010 rok 2007

5.00

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przestrzenny - b. cichy (ciepłego silnika przy cicho grającym radiu w środku nie słychać!) - ergonomiczne wnętrze, szczególnie dla kierowcy - świetnie zestopniowana skrzynia - na 5tce można jechać spokojnie od 50 a nie tylko w teorii - Świetne tłumienie polskich dziur drogowych - spore kółka i dobre podwozie robią swoje. Wady: mogłoby być bardziej kosmicznie w środku ale to kwestia gustu - Powyżej 100 silnik zaczyna być wyraźnie słyszalny ale to chyba ze względu na kontrast - wcześniej jest b. cicho

Toyota Auris 2007-2010 rok 2009

4.25

Użytkownik taxus ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: sporo potrafi ten samochód (136KM) a nie rzuca się w oczy. - wygodne fotele do dłuższej jazdy - nareszcie dobre radio w toyocie, nie żaden cud ale można posłuchać muzyki. - wyciszenie, na 5 i 6 tylko powietrze opływające auto. - silnik, silnik i jeszcze raz silnik. dla niego warto kupić całe auto.. Wady: plastiki!!!!!!!!!!!!dają sie trwale porysować paznokciem!!! kluczami, guzikiem....czym dusza zapragnie. - "rygorystycznie" nisko ustawione fabrycznie światła mijania. - nie rozumiem jak dealerzy mogą dalej sprzedawać aurisy z piszczącymi hamulcami (klocki?) skoro od 2 lat się o tym pisze i mówi. serwis to usuwa ale nie można w fabryce? - ta nieszczęsna półeczka pod dźwignią zmiany biegów jest po nic. - rączka hamulca ręcznego pasuje do każdej patelni. po co tak udziwniać coś co może być proste, ładne i funkcjonalne?

Toyota Auris 2010-2012 rok 2010

5.00

Użytkownik KO ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo udane auto, jazda nim to przyjemność, Jak dotąd zero problemów - umieszczona blisko kierownicy dźwignia biegów - niezłe przyspieszenie - podpowiadacz zmiany biegów, przez co można oszczędzić na paliwie - dużo miejsca z przodu i z tyłu. Bardzo dobrze wyprofilowane fotele. Wady: za nisko podłokietnik - trudny dostęp do półki środkowej - stosując się do podpowiadacza, trzeba często zmieniać biegi

Toyota Auris 2007-2010 rok 2007

4.50

Użytkownik miki ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: sprytne średniej klasy autko i do miasta i za miasto - świetny układ kierowniczy - wszystko wewnątrz jest czytelne i pod rękom zwłaszcza lewarek skrzyni biegów i ręczny - dużo miejsca z tyłu ,silnik jak na diesla cicho pracuje - kanapa tylna jest regulowana. Wady: tyknie zawieszenie ,trzeba było zostawić zawieszenie z Corolli E11 - więcej koni w d-4d 14 ,przynajmniej 110 a nie 90 - ciut kie duże zużycie 6,5 po mieście paliwa jak na te koniki ale może to wina ciężkiej nogi - słaba widoczność do tyłu ,bez czujników parkowania tragedia,ale w większości aut jest taki problem ,nie zawsze co jest ładne jest funkcjonalne

Toyota Auris 2007-2010 rok 2008

4.50

Użytkownik Katon ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Świetnie się prowadzi (przyklejony do drogi)na zakrętach. - Śilnik mało spala benzyny na trasie ok 6,2l - miasto 8,3l - Duża ilość schowków.Dźwignia zmiany biegów pod ręką. - Bardzo dobre wyposażenie.. Wady: Brak schowka w pobliżu tablicy (takiego na parę monet) - Mało funkcjonalny schowek pod środkową konsolą.

Toyota Auris 2010-2012 rok 2013

4.00

Użytkownik xyz ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: cicha praca silnika - atrakcyjny wygląd - skrzynia biegów - łatwość obsługi,przerzucania biegów - praktyczna deska rozdzielcza, sporo przydatnej elektroniki - bezpieczeństwo. Wady: ociężały na niskim biegu, ciężko rusza, wciąż mi gaśnie - fatalny kąt usytuowania przedniej szyby, odbija deskę rozdzielczą w słoneczne dni - pod siedzeniami nie ma tapicerki - dziury, tandeta, za małe gumowe dywaniki, wciąż brudny - przód baaardzo nisko zawieszony, boję się kłopotów zimą - krótko jeżdżę, ale już niepokoi skraplanie się wody w reflektorach (po deszczu, po myciu)

Toyota Auris 2010-2012 rok 2010

5.00

Użytkownik zarys ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobrze się prowadzi w zakrętach - estetyka wnętrza może i nie zwala z nóg ale to nie salon piękności - w tej klasie niezłe przyśpieszenie, co ważne przy wyprzedzaniu. Wady: za głośny przy większych prędkościach

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Nowe, szybsze i łatwiejsze do zainstalowania ładowarki samochodowe
Nowe, szybsze i łatwiejsze do zainstalowania ładowarki samochodowe
Powstanie gęstej sieci publicznych ładowarek do aut elektrycznych będzie możliwe znacznie szybciej, niż się dotąd wydawało.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Nowy Volkswagen Golf – cennik
Nowy Volkswagen Golf – cennik
Volkswagen Golf ósmej generacji trafia do sprzedaży. Polski importer podał cennik, który startuje, na razie, od poziomu ponad 90 tys. złotych.
VW zdecydowanie stawia na elektromobilność VW zdecydowanie stawia na elektromobilność