1. Samochody
  2. Suzuki
  3. SX4
  4. Oceny i opinie
Suzuki

Suzuki SX4 - Opinie kierowców

Suzuki
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Suzuki SX4. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Suzuki SX4. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Suzuki SX4?

Czy warto kupić Suzuki SX4?

TAK
NIE

Suzuki SX4 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.56
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.19
silnik:silnik - ocena kierowców 4.28
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.51

Najlepiej oceniany silnik

Suzuki SX4 benzynowy

4.42

88%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Suzuki SX4

4.34

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 43

Oceny samochodów Suzuki SX4 według nadwozia

Suzuki SX4 - hatchback (5 drzwiowy)

74 użytkowników oceniło Suzuki SX4 hatchback na:

4.38

Suzuki SX4 - sedan (4 drzwiowy)

11 użytkowników oceniło Suzuki SX4 sedan na:

4.41

Oceny samochodów Suzuki SX4 według silnika

Suzuki SX4 - benzynowy

77 użytkowników oceniło Suzuki SX4 benzynowy na:

4.42

Suzuki SX4 - diesel

8 użytkowników oceniło Suzuki SX4 diesel na:

4.06

Użytkownicy o wadach i zaletach Suzuki SX4

Suzuki SX4 VAN 2009-2010 rok 2010

4.75

Użytkownik EB ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Zaskakująco niskie spalanie w mieście nawet z klimatyzacją przy właściwym gospodarowaniu Nm. - Świetne trzymanie drogi na trasie jak na tego typu auto ( wysoki środek ciężkości ). - W moim modelu jest Webasto - świetne rozwiązanie na zimę. Eliminuje szron i mniejszy lód, a na postoju zapewnia ciepło bez udziału silnika - Dobra widoczność, małe strefy ograniczające pole widzenia - Bardzo dobry dostęp w komorze silnika dla serwisowania, napraw i wymiany żarówek. Wady: Kiepskie swiatła mijania - konieczność korygowania podświetlenia dzień noc - bardzo utrudnione podczas jazdy - Bardzo kiepskie podstawowe nagłośnienie. Nawet dla zwykłych słuchaczy radia.

Suzuki SX4 2006-2009 rok 2007

4.50

Użytkownik Ewuer ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Kompaktowe wymiary, dośc dużo miejsca w środku, stosunkowo (do ceny) dobre wykonanie - Dobre i skuteczne rozwiązanie napędu 4WD, niezłe zawieszenie - Kompletne wyposażenie, 6 (8) poduszek powietrznych w standardzie - Automatyczna klimatyzacja i alufelgi w standardzie, bezkluczykowy zamek centralny i stacyjka - Dość dobre radio z CD/MP3. Wady: Prymitywana regulacja oparć foteli (skokowa dźwignią z boku) + stuki fotela kierowcy - Zbyt mało miejsca na nogi kierowcy przy maks. odsunietym fotelu - Pedał gazu i hamulca zbyt blisko siebie - rzadko nie da sie nie zaczepić o sąsiedni pedał nawet w wąskim obuwiu - Dość niskiej jakości materiały wystroju wnętrza (nie dotyczy siedzeń) - Potężne słupki przednie i trójkątne okienka ograniczaja widoczność z miejsca kierowcy

Suzuki SX4 2009-2014 rok 2011

4.75

Użytkownik Łukasz z Krakowa ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Przejedzie polną drogą, którą jeżdżą tylko ciągniki rolnicze. - Wielkie lusterka - przy nich oduczyłem się odwracać głowę przy zmianie pasa. - Świetnie się prowadzi i słucha kierownicy. - Wygodny, b. dobrze wyposażony. Składane elektr. lusterka w mojej wersji bardzo wygodne. - Przyspieszenie i elastyczny silnik.. Wady: Słupek zasłania widok przy skręcie, szczególnie w lewo. - Trochę hałasuje przy większych prędkościach. - Ustawianie komputera pokładowego przez kierownicę, czyli raczej nie próbuj w czasie jazdy. - Dobre przyspieszenie, ale trzeba się przyzwyczaić. Przy ostrym przyspieszaniu efekty dźwiękowe jak w F1. - Mógłby mniej spalać.

Suzuki SX4 2006-2009 rok 2007

5.00

Użytkownik Nobilium ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Samochód jak na tą cenę sprawuje się bardzo dobrze - Układ jezdny ( kierowniczy) sprawdza się zarówno na Polskich drogach jak i zagranicznych - Wspomniane juz dobre zawieszenie - Bardzo dobry lakier, po 3 latach żadnej wady producenta w lakierze - Autko bardzo zwinne- można nim wszędzie zaparkować. Wady: Mało miejsca w bagażniku na 4 osoby, a co mówić o 5 osobach - Móglby być lepiej wyposażony jeżeli chodzi o wnętrze, bardzo proste wnętrze - Dużo niezagospodarowanego miejsca w w/w wnętrzu - Nagłośnienie w samochodzie powinno być lepsze - Autko dosyć głośne

Suzuki SX4 2009-2014 rok 2009

4.75

Użytkownik po krótkim użytkowaniu ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Świetny do jazdy miejskiej, parkowania w ekstremalnych warunkach. Wjedzie na każdy krawężnik, hałdę śniegu itp, czyli tam, gdzie wjeżdżają terenówki. Dość stabilny na świeżym śniegu,błocie pośniegowym i koleinach lodowo- śnieżnych. - Dołączany napęd na drugą oś działa baz zarzutu, nieodczuwalnie. . Wady: Trochę trzęsie, ale przecież to "terenówka", twardo zawieszona. - Mocowanie bocznego lusterka ogranicza widoczność.

Suzuki SX4 2006-2009 rok 2007

4.75

Użytkownik K.M ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Odporny na dziury na drogach i wysokie krawężniki - Wyjazd na grzyby do lasu nie jest przyczyną wizyty w ASO - Zwrotny i łatwy do prowadzenia - Bezawaryjny (jak narazie) - Ma odpowiednie przyśpieszenie by bezpiecznie wyprzedzić ciężarówkę jadącą 90 km/godz. Wady: Niedbale poprowadzona instalcja elektryczna (drobiazgi do samodzielnej poprawy) - Wysokie ceny przglądów i zużywających się części - Powyżej 130 km/godz głośny - Podatny na boczne porywy wiatru - Niewielki bagażnik

Suzuki SX4 2009-2014 rok 2009

4.75

Użytkownik Marcos ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Prosta konstrukcja, dobre spasowanie - solidny i bezawaryjny!!! - Wygodna, wysoka pozycja za kierownicą - Bogate wyposażenie wersji Premium - Dobre zawieszenie do lekkiego terenu, krawężników i dziur na polskich drogach - Umiarkowane spalanie jak na benzynę. Wady: Brak szóstego biegu, głośny i paliwożerny pow. 120km/h - Ograniczone pole widzenia do tyłu - Mały bagażnik - Trudności z wrzucaniem wstecznego biegu

Suzuki SX4 2006-2009 rok 2008

4.50

Użytkownik metal ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: zawieszenie - wysokie i wytrzymałe, dobre na asfalcie i w lekkim terenie, całkiem sprawne 4x4 - przestronne, wręcz napompowane wnętrze - duże lusterka - dynamiczny i lubi wysokie obroty - bogate wyposażenie standardowe i niezły wygląd. Wady: słupki - bardzo ograniczają widoczność - mały bagażnik - dość głośny przy prędkościach powyżej 130 km/h - spore spalanie w mieście, w permanentnych korkach nawet do 12l/100km - mało schowków

Suzuki SX4 2006-2009 rok 2008

3.75

Użytkownik fw ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Dobrze się prowadzi bardzo donre zawieszenie (ciut sztywne ale OK) - Klimatyzacja działa rewelacyjnie - Dobry komfort jazdy na tylnej kanapie (sporo miejsca na nogi do 185 cm wzrostu zero problemów). Wady: Bardzo głośny przy większych prędkościach - Plastiki radzej średniej jakości kokpit ma skonności do rysowania się - Plastiki i schowek stukają i pukają (serwis troszke do zniwelował lecz conieco nadal słychać) - Na obecnym etapie stosunkowo duże spalanie - Mały bagażnik

Suzuki SX4 2006-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik miś ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: perfekcyjne zawieszenie i układ kierowniczy/prowadzenie to czysta przyjemność-tak jakby niebyło dziur i kolein/ - w zimie z napędem 4x4 wjeżdża sie wszędzie, - wspaniale działająca klimatyzacja. Wady: mały bagażnik - trochę twarda tapicerka - dobrze przyspiesza tylko powyżej 3tys/obr

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Rusza puchar Mazda MX-5 Cup Poland
Rusza puchar Mazda MX-5 Cup Poland
Na niespełna dwa tygodnie przed pierwszym weekendem wyścigowym, nowy puchar wyścigowy Mazda MX-5 Cup Poland jest gotów do startu.