1. Samochody
  2. Skoda
  3. Roomster
  4. Oceny i opinie
Skoda

Skoda Roomster - Opinie kierowców

Skoda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Skoda Roomster. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Skoda Roomster. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Skoda Roomster?

Czy warto kupić Skoda Roomster?

TAK
NIE

Skoda Roomster - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.50
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.36
silnik:silnik - ocena kierowców 4.11
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.20

Najlepiej oceniany silnik

Skoda Roomster benzynowy

4.32

85%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Skoda Roomster

4.26

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 44

Oceny samochodów Skoda Roomster według nadwozia

Skoda Roomster - van (5 drzwiowy)

64 użytkowników oceniło Skoda Roomster van na:

4.29

Oceny samochodów Skoda Roomster według silnika

Skoda Roomster - benzynowy

39 użytkowników oceniło Skoda Roomster benzynowy na:

4.32

Skoda Roomster - diesel

25 użytkowników oceniło Skoda Roomster diesel na:

4.25

Użytkownicy o wadach i zaletach Skoda Roomster

Skoda Roomster VAN 2010-2010 rok 2010

5.00

Użytkownik skodziarz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: silnik rewelacyjny, elastyczny, dynamiczny i ... ekonomiczny (choć trzeba się nauczyć jeździć - kwestia wprawy i chęci) - funkcjonalność - przestrzeń bagażowa prawie nieograniczona, komfort jazdy szczególnie na tylnych siedzeniach doskonały (zaznaczan że dwie osoby lub trójka dzieci bo środkowe siedzenie wręcz symboliczne) ale za to możliwość aranżacji wnętrza ogromna - stosunek ceny do wyposażenia - konkurencja zostaje z tyłu - polecam szklany dach, daje fajne doświetlenie a widoki szczególnie nocą super, oczywiście climatronic, przyciemniane szyby rylingi dają pozytywny wygląd tego "dziwnego" autka - elastyczność na poszczególnych biegach, szczególnie na V - jak w dieslu - zwrotność i czujniki parkowania - mieszkam na osiedlu z wąskimi i zatłoczonymi parkingami. Przy tych rozmiarach autka nie ma problemu z parkowaniem (kierowcy kombików patrzą z zachwytem!!! i zazdrością)). Wady: widoczność na światłach ale to kwestia przyzwyczajenia i jest już zupełnie przyzwoicie, choć na początku była"czarna zozpacz"

Skoda Roomster VAN 2006-2010 rok 2007

4.25

Użytkownik Jerzy23b ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Dużo miejsca w środku,pojemny,spory bagażnik,możliwość aranżacji siedzeń tylnych - Czytelne wyświetlacze i zegary, zwłaszcza Maxi-DOT, - Bardzo fajne i czytelne fabryczne radio Dance - Przyzwoite zużycie paliwa jak na silnik 1,6 - niska cena opcji np. klima elektroniczna,radio fabryczne,schowki. Wady: Słabe wyciszenie, pod obciążeniem ma specyficzny klang- można się przyzwyczaić - Zbyt miękki lakier,podatny na zarysowania - Trochę przeszkadzają przednie słupki - Zbyt wysunięty do tyłu tylny zderzak, za wysoki próg bagażnika

Skoda Roomster VAN 2006-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Długistarz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Łączy w sobie przestrzeń z urzytecznością - tani 62 tysiące ale z wyposarzeniem wyposarzenie super - wnętrze mercedes to nie jest ale za tą cenę powiedzmy ze jest porównywalne z voldwagenami - małe złożycie paliwa mała awaryjność - duży wybór modeli i wyposażenia dodatkowego. Wady: Silnik ma w moim modelu małą moc - mogli krochę lepszy komputer pokładowy - brakuje mi to napędu 4x4 i skrzynia automatycznej

Skoda Roomster 2010- rok 2010

4.25

Użytkownik Daniel ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: przestronność kabiny pasażerskiej, dużo miejsca nawet dla wysokich osób z przodu jak i z tyłu - pojemny bagażnik z regulacją przestrzeni, system schowków w bagażniku jak i u pasażerów - dobry silnik - stosunek jakości do ceny - stosunkowo tanie przeglądy. Wady: wygląd z boku, chociaż niektórym się podoba - Słupek boczny i środkowy utrudniają włączenie się do ruchu z podporządkowanej i skręt w lewo - ładnie zasłaniają widok

Skoda Roomster 2010- rok 2011

5.00

Użytkownik Polak Mały ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dynamiczny i elastyczny silnik. - Cichy silnik. - Dobra wentylacja i ogrzewanie - nie paruje. - Zręczny w mieście (krótki i zwrotny) - Dużo miejsca wewnątrz i łatwa konfiguracja przestrzeni dzięki systemowi łatwej zmiany ustawienia tylnych foteli.. Wady: "Krótki" pierwszy bieg.

Skoda Roomster 2006-2010 rok 2007

4.25

Użytkownik Tomasz ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Nietypowa sylwetka,bardzo dobra widoczność pasażera na tylnej kanapie - Regulacja tylnej kanapy,można zmieniać wielkość bagażnika w zależności od potrzeb - Duża dostępność części zamiennych,rozsądne ceny - Bardzo dobre zabezpieczenie anty korozyjne. Wady: Głośna jednostka napędowa 1,4 16v,duże zużycie paliwa cykl miejski 9l, - Paruje tylna szyba a wentylacja nie daje rady,potrzebna ścierka, - Słabe oświetlenie przednie,standardowa żarówka za słaba

Skoda Roomster 2006-2010 rok 2007

4.50

Użytkownik zacier ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pojemny. Z powodzeniem wchodzi wersalka (rozłożona). Możliwość aranżacji bagażnika - Dobra widoczność (oprócz grubych słupków przednich) - Dużo miejsca dla pasażerów z tyłu (więcej niż z przodu) - dopracowana skrzynia biegów. Wady: BARDZO GŁOŚNY SILNIK. Projektanci nie przyłożyli się - Niska przednia szyba. Ogranicza widoczność na skrzyżowaniach

Skoda Roomster VAN 2006-2010 rok 2006

4.25

Użytkownik Asere ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Dobre TDI. Silnik nabiera dużą moc już od 1700 obr, co pozwala na bardzo sprawną jazdę po mieście - Dobre prowadzenie - wygodne siedzenia - dobra widoczność w bocznych lusterkach. Wady: problemy z elektroniką - szybko zużyta turbosprężarka - próg załadunkowy - bardzo głośny powyżej 120 km/h - paliwożerny przy wysokich prędkościach-brak 6 biegu

Skoda Roomster 2006-2010 rok 2008

4.00

Użytkownik Tomek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Nie zla jakosc wykonania wnetrza, plastikowe ale spasowane i gustowne - Dobre prowadzenie, pewny uklad kierowniczy, dosc dokladna zmiana biegow. Wady: Glosny na wysokich obrotach silnik - Malo dynamiczny uklad napedowy

Skoda Roomster 2006-2010 rok 2006

4.25

Użytkownik jurek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: dobre przyspieszenie - male spalanie nawet przy ostrej jezdzie - dużu bagaznik - przestronne wnetrze - wszystko jest na swoim miejscu. Wady: ostry róg drzwi przednich - woda z szyby przedniej opdczas jazdy splywa po szybie bocznej - słabe wyciszenie wnetrza w diselu

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Volvo XC40 Recharge P8 - znamy ceny elektrycznego SUV-a
Volvo XC40 Recharge P8 - znamy ceny elektrycznego SUV-a
Już za kilka miesięcy w polskich salonach pojawią się pierwsze egzemplarze elektrycznego XC40 Recharge. Na początek Volvo zaoferowało klientom najmocniejszą i najlepiej wyposażoną wersję P8 o mocy 408 KM z baterią 78 kWh.