1. Samochody
  2. Renault
  3. Trafic
  4. Oceny i opinie
Renault

Renault Trafic - Opinie kierowców

Renault
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Renault Trafic. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Renault Trafic. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Renault Trafic?

Czy warto kupić Renault Trafic?

TAK
NIE

Renault Trafic - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.78
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.65
silnik:silnik - ocena kierowców 4.46
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.95

Najlepiej oceniany silnik

Renault Trafic diesel

4.46

86%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Renault Trafic

4.45

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 21

Oceny samochodów Renault Trafic według nadwozia

Renault Trafic - furgon (4 drzwiowy)

19 użytkowników oceniło Renault Trafic furgon na:

4.59

Renault Trafic - furgon (5 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Renault Trafic furgon na:

2.50

Renault Trafic - minibus (4 drzwiowy)

12 użytkowników oceniło Renault Trafic minibus na:

4.23

Renault Trafic - mixt (4 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Renault Trafic mixt na:

4.90

Oceny samochodów Renault Trafic według silnika

Renault Trafic - diesel

37 użytkowników oceniło Renault Trafic diesel na:

4.46

Użytkownicy o wadach i zaletach Renault Trafic

Renault Trafic dCi 2006-2014 rok 2008

4.75

Użytkownik Krzysiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Trwałość konstrukcji-po ośmiu latach zero rdzy (nadwozie, podwoźie) - Elastyczność niezawodność silnika 2.0 dci 115 km - Bardzo niskie spalanie jak na tak duże auto - Przyjemność prowadzenia-miażdży konkurentów nawet lepiej niż niejedną osobówkę. Z auta poprostu nie chciało mi się wysiadać? - Trwałe elementy zawieszenia auto w zakrętach zachowuje się jak gokard. Wady: Nie wiem do czego się przyczepić poważne awarie-padły wtryskiwacze i pompa wspomagania

Renault Trafic dCi 2003-2006 rok 2005

5.00

Użytkownik facet76 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dynamika - przestronność - spalanie w trasie na poziomie 7,8 - wygoda podróżowania w gronie 8-iu osób. - rewelacyjne auto na wszelkie wyjazdy wakacyjne i weekendowe. Wady: słabe wyciszenie wnętrza...

Renault Trafic dCi 2006-2014 rok 2008

4.25

Użytkownik wlasciciel ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: silnik! - spalanie - komfort dla kierowcy - w moim przypadku -serwis, ale wiem ze inne serwisy-DNO! - tani w eksploatacji i zakupie- nie to co vw.... Wady: niechlujny fabryczny montaz, ale jak wzystko samemu posprawdzac, bedzie ok! - stabilizator- po 90000 wymiana. - fotel srodkowego pasazera- fikcja .

Renault Trafic dCi 2006-2014 rok 2007

4.25

Użytkownik trafic2007 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: wygodny - nie zbyt długi - przestronny - duża pojemność schowków - Duża przestrzeń między nogami a siedzieniem poprzedzającym. Wady: delikatna karoseria - słaby silnik - duże spalanie - słaby plastik w środku - Brak napędu 4x4

Renault Trafic dCi 2001-2006 rok 2003

4.50

Użytkownik dwilu ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort (wygoda i cisza) - 6 biegów - male zuzycie paliwa nawet przy predkosciach 150-160 z ladunkiem - swietna widocznosc. Wady: nie wytlumiona scianka grodziowa (slychac dzwieki z paki) - brak temperatury zewnetrznej

Renault Trafic dCi 2001-2006 rok 2003

4.50

Użytkownik dwilu ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort (wygoda i cisza) - 6 biegów - male zuzycie paliwa nawet przy predkosciach 150-160 z ladunkiem - swietna widocznosc. Wady: nie wytlumiona scianka grodziowa (slychac dzwieki z paki) - brak temperatury zewnetrznej - fotelu nie ma regulacji odcinka ledzwiowego

Renault Trafic dCi 2001-2006 rok 2003

4.50

Użytkownik dwilu ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort (wygoda i cisza) - 6 biegów - male zuzycie paliwa nawet przy predkosciach 150-160 z ladunkiem - swietna widocznosc. Wady: nie wytlumiona scianka grodziowa (slychac dzwieki z paki) - brak temperatury zewnetrznej - fotel nie ma regulacji odcinka ledzwiowego

Renault Trafic dCi 2006-2014 rok 2007

5.00

Użytkownik marek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Brak awari turbiny 700 000 kmm - zawieszenie bardzo dobre - brak filtra cząstek - brak koła dwumasowego - komfort jazdy. Wady: ftryski i kłopot demontażu - łożysko oporowe na skrzyni,szybko siada po około 270000 tys - łożysko tylnie koła z tarczą - rurka od klimy przy dużych prędkościach przeciera się - brak siatki chroniącej chłodnicy

Renault Trafic dCi 2006-2014 rok 2008

5.00

Użytkownik sad ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Osiągi silnika zaskakują, moc i przyspieszenie wprowadzają w zakłopatanie niejednego kierowcę na sąsiednim pasie. . Wady: w długich trasach wyrażnie brakuje miękkiego obicia na drzwiach. Zamocowany na nich plastyk daje się ostro we znaki, zwłaszcza jak ma się zwyczaj do trzymania lewego łokcia opartego o drzwi.

Renault Trafic dCi 2006-2014 rok 2008

5.00

Użytkownik J.W. ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodna pazycja za kierownicą - duże lusterka z dodatkowym lusterkiem bocznym - dobre wyczucie obrysu pojazdu. Wady: ciasna kanapa pasażere jeśli zajmują ją dwie osoby - w wersji z podwyższonym dachem drzwi boczne są niskie (jak w wersji z niskim dachem)

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Bezemisyjne SUV-y Volkswagena
Bezemisyjne SUV-y Volkswagena
Moda na SUV-y nie przemija, a z prognoz wynika, że ich sprzedaż jeszcze się podwoi w ciągu najbliższych lat. VW nie poprzestaje na tych modelach, które ma w ofercie, lecz wciąż opracowuje nowe.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Menu dla kierowców. Co jeść w trasie?
Menu dla kierowców. Co jeść w trasie?
Wbrew pozorom, to co jemy w czasie jazdy, ma wpływ na nasze samopoczucie, koncentrację, a co za tym idzie, bezpieczeństwo. Co warto jeść w podróży?