1. Samochody
  2. Renault
  3. Thalia
  4. Oceny i opinie
Renault

Renault Thalia - Opinie kierowców

Renault
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Renault Thalia. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Renault Thalia. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Renault Thalia?

Czy warto kupić Renault Thalia?

TAK
NIE

Renault Thalia - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.30
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.21
silnik:silnik - ocena kierowców 4.28
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.26

Najlepiej oceniany silnik

Renault Thalia benzynowy

4.26

91%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Renault Thalia

4.30

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 43

Oceny samochodów Renault Thalia według nadwozia

Renault Thalia - sedan (4 drzwiowy)

141 użytkowników oceniło Renault Thalia sedan na:

4.26

Oceny samochodów Renault Thalia według silnika

Renault Thalia - benzynowy

121 użytkowników oceniło Renault Thalia benzynowy na:

4.26

Renault Thalia - diesel

20 użytkowników oceniło Renault Thalia diesel na:

4.25

Użytkownicy o wadach i zaletach Renault Thalia

Renault Thalia 2002-2004 rok 2003

4.50

Użytkownik tomekR ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo dobre hamulce - duży bagażnik - bardzo jasne światła - nie męczysz się podczas jazdy nocą lub w złych warunkach pogodowych - dobre prowadzenie - precyzyjny układ kierowniczy - bezawaryjny (117687 km) lejesz paliwo i jeździsz (nie liczę materiałów eksploatacyjnych typu klocki, oleje, filtry, paski które jak by nie patrzył trzeba wymieniać w każdym samochodzie. Wady: zbyt miękkie zawieszenie (duże wychelenia karoseri na zakrętach)- mimo to zachowuje bardzo dobrą przyczepność - mało miejsca z tyłu

Renault Thalia 2008-2012 rok 2011

5.00

Użytkownik Lupus ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo oszczędny silnik. Nawet w czasie jazdy z wlączoną klimatyzacją pali bardzo mało paliwa. - Durzy bagarznik oraz sporo miejsca w środku (mam 190 cm wzrostów). - Wydajna i sprawnie działałająca klimatyzacja. - Bardzo dobre wyciszenie wnętrza auta. - Bardzo dobre prowadzenie podczas jazdy. Zawieszenie idealnie zestrojone pod nasze wspaniałe drogi.. Wady: Zbyt któtkie przełożenia biegów pierwszego i drugiego (kwestia przyzwyczajenia). - Słaba wydoczność do tyłu podczas cofania (zamontowałem czujnik cofania i jest OK). - Lakier- naprawdę jest delikatny. Takie są skutki pogoni za ekologią.

Renault Thalia 2002-2004 rok 2003

4.75

Użytkownik Michał K ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Ogromny bagażnik, niejednokrotnie mieści się wiecej niż w sedanach. trzeba niemal wejsc do srodka aby dotknąc oparć foteli z tyłu - Tani w zakupie i eksploatacji. Własciwie prze pierwsze 30 tys leje sie tylko paliwo. - Bardzo mocne światła (długie zapalają sie dodatkowo a nie zamiast). Wady: Za tylna kanapą szeroka blacha konstrukcyjna, ktróa praktycznie uniemożliwia przewożenie czegokolwiek długiego i skąłdania kanapy mija sie z celem. Zostaje przświt około20 cm .. to nawet dywan jest cięzko przewieżć - Zrudno zmienialne żarówki - a wystarczyłoby 5 cm dłuższe kable - Koszmarne połaczenie wydechu i katalizatora - starsznie skrzypi na spręzynach (jak w wpOlonezie). - Kanapa z tylu nie jest dla 3 osob - za malo miejsca. Srodkowa osoba musi sie wpiac pasami za siebie - bardzo trudne niemal - MImo kilku lat jeżdzenie nadal ni wiem gdzie sie kończy - nie widać tyłu bagażnik a jeko scięty kształt zupełnie uniemożliwia stwierdzenie gdzie jest koniec.

Renault Thalia 2002-2004 rok 2003

5.00

Użytkownik nairam59 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobre prowadzenie się pojazdu. - miękkie zawieszenie. - bardzo małe spalanie, przy prędkości nie przekraczającej 100 km/h - 4.3 - Bezawaryjność, do chwili obecnej nie robiłem zawieszenia, chociaż już czuję pewne mankamenty. ale to jest 190000. - bardzo dobra widoczność.. Wady: słaby nadmuch na szyby. - zalecam korzystać z dobrych opon.

Renault Thalia 2001-2002 rok 2001

4.75

Użytkownik doi ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bagażnik - Przyspieszenie w stosunku do klasy samochodu - Po 200 tysiącach dalej jeździ się z przyjemnością - Nie jest wcale słaby - czołówka z peugeotem 507 przy dość niskiej prędkości i zderzak do wymiany a przeciwnik już miał wygiętą maskę.. Wady: Przycisk podgrzewania tylnej szyby - ciągle się psuje

Renault Thalia 2002-2004 rok 2003

4.50

Użytkownik lesnikzg ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Ogromna pojeność bagażnika - sprawne przewietrzanie kabiny z klimatyzacją o wystarczającej wydajności - bezawaryjny bo zastosowano sprawdzone rozwiązania - niskie koszty eksploatacji - dobre osiągi silnika. Wady: fatalna widoczność do tyłu, manewry cofania tylko na wyczucie lub konieczne czujniki cofania - mało miejsca na nogi w tylniej części kabiny - kontrowersyjny wygląd

Renault Thalia 2004-2006 rok 2004

4.00

Użytkownik loogaroo ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: dużo miejsca w środku - duży bagażnik - brak napraw poza wymianą zwykłych psujących się od czasu podzespołó jak łożyska, końcówki wahaczy - komfortowe zawieszenie, nawet na nasze drogi - dobrze się prowadzi. Wady: trochę mało dynamiczny silnik

Renault Thalia 2002-2004 rok 2002

4.75

Użytkownik Świetne auto! ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Elastyczny i mocny silnik - Bardzo mała awaryjność - Świetne przyspieszenie - Pojemny bagażnik - Akcesoria i bajery (np. białe tarcze zegarów, pilot radia przy kierownicy, dobre głośniki itp.). Wady: Mała przestrzeń wewnątrz auta - Wystające zawiasy drzwi bagażnika - Niewygodne fotele (dla wysokich - mam 196cm :)) - Sposób składania (w celu powiększenia objętości bagażnika) tylnych siedzeń - Spory hałas silnika po przekroczeniu prędkości 120-130 km/h

Renault Thalia 2002-2004 rok 2003

4.75

Użytkownik olis2404 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: łatwy w prowadzeniu - przez 5 lat żadnej poważniejszej awarii - dobre nawiey....latem chłodzą...nie potrzeba klimy:) - sprawdza sie w miescie - duzy bagaznik a i z parkowaniem nie problemu. Wady: sylwetka (jednak najnowszy model 2008 zdecydowanie na plus) - amortyzatory - samochód z pewnych względów stał jakiś czas w garażu no i....stało sie - za słaba do wyprzedzania...w trasie sie nie sprawdza

Renault Thalia 2001-2002 rok 2001

4.00

Użytkownik kozix33 ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Niska masa własna - Duży bagażnik 510L - Blachy ocynkowane więc rdza nie wychodzi - Tani w utrzymaniu jeśli nie korzystamy z serwisu renault - przystępne spalanie i białe zegary liczników. Wady: Mógł by ciszej chodzić przy prędkościach powyżej 100km/h - dosyć mała przestrzeń załadowcza przez klapę bagażnika - Brak klimy w mojej wersji (: - Fotele mogły być wygodniejsze i lepeij trzymać na zakrętach - plasikowe wykończenia

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Mini Aceman, czyli zapowiedź nowych modeli marki
Mini Aceman, czyli zapowiedź nowych modeli marki
Mini prezentuje model studyjny Concept Aceman, z napędem elektrycznym, bez elementów chromowanych i skóry, w zupełnie nowej stylistyce i z zaawansowaną technologią cyfrową.