1. Samochody
  2. Renault
  3. Koleos
  4. Oceny i opinie
Renault

Renault Koleos - Opinie kierowców

Renault
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Renault Koleos. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Renault Koleos. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Renault Koleos?

Czy warto kupić Renault Koleos?

TAK
NIE

Renault Koleos - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.77
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.73
silnik:silnik - ocena kierowców 4.86
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.57

Najlepiej oceniany silnik

Renault Koleos diesel

4.73

95%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Renault Koleos

4.71

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 28

Oceny samochodów Renault Koleos według nadwozia

Renault Koleos - suv (5 drzwiowy)

44 użytkowników oceniło Renault Koleos suv na:

4.73

Oceny samochodów Renault Koleos według silnika

Renault Koleos - diesel

44 użytkowników oceniło Renault Koleos diesel na:

4.73

Użytkownicy o wadach i zaletach Renault Koleos

Renault Koleos 2008-2011 rok 2008

4.75

Użytkownik abdul ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: dynamiczny i elastyczny silnik, przywoity moment obrotowy - 360 Nm przy 2000 obrotów. Natomiast w zakresie obrotów 1800-3600 dostępne jest przynajmniej 320 Nm. Całkiem przywoicie. - dobry komproimis w prowadzeniu auta: dosyć komfortowo ale bez przechyłow i bujania nadwozia. Dobrze wybiera nierówności, zarówno krótkie poprzeczne jak i większe. Na dziurawe miesjkie drogi bardzo dobrze zestrojone zawieszenie. Na trasie przy szybko pokonywanych zakrętach duży margines bezpieczeństwa. - wbrew pozorom (tył auta jest ścięty) pojemny bagażnik, zwłaszcza po demontażu rolety. Ergonomiczny i prosty syetm składania tylnej kanapy (siedziska i zagłówki) z poziomu bagżnika. - bardzo dobre wyposażenia wersji privilege - niezłe ukształtowanie nadwozia - kąty natarcia/rampowy/zejścia - 27/21/31, w lekkim terenie naprawdę się sprawdzają. Przydatne nissanowskie rozwiązania ALL MODE 4x4 i - tryb AWD/Auto/Lock (blokada międzyosiowego sprzęgłą), wspomaganie ruszania pod górę, kontrola zjazdu.. Wady: dosyc spore zuzycie paliwa, za mały zbiornik paliwa. Szybka jazda po autostradzie - wir w baku. - układ kierowniczy mógłby być bardziej bezpośredni. Za duża srednica zawracania producent podaje 11,6 m ale jest to pewnie średnica między krawężnikami. MIędzy ścianami na pewno jest więcej - z tyłu mogłoby być więcej miejsca, zwłaszcza dla wysokich osób (trójka dzieci spokojnie jednak się mieści). Brak przesuwania kanapy tylnej. - droga dopłata do lepszego dźwięku i nawigacji fabrycznej, wzbogaconej o gadżety terenowe (kąt przechyłu, busola, wysokość. Brak podparcie lędźwiowego. Brak czujników cisnienia w oponach (pomimo, że występuje w katalogu) - za mały prześwit diesla - 18,8 cm (benzyna ma 20,6 cm). Brak reduktora ale to niestety wada większości tego typu aut (nawet Forester w dieslu już go nie ma, pozostała jescze Vitara)

Renault Koleos 2008-2011 rok 2008

5.00

Użytkownik TomBor ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dynamika jak w sportowym kompakcie i przy tym świetne wyciszenie wnętrza. - Przestrzeń wnętrza jak w minivanie, pełno schowków, pochylane siedzenia itd. - Napęd 4x4 daje rady nawet w dużym śniegu, napęd ALL MODE to jest rozwiązanie na trudny teren (4x4) i na ekonomiczne dojazdy do pracy (2x4). - Lekko pracujące przyrządy sprawiają, że nie czujemy masy auta (ponad 1,7 tony)i do tego jeden z najbezpieczniejszych SUV'ów w klasie (5 gwiazdek). - Jakość, komfort i wyposażenie za rozsądną cenę.. Wady: Słaby komputer pokładowy - mało możliwości programowania danych podróży. - Przełącznik składanych lusterek zbyt skomplikowany (auto szerokie i często trzeba składać na wąskich drogach).

Renault Koleos 2008-2011 rok 2010

5.00

Użytkownik Rak ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort jazdy wysoki - jedzie się miękko przy dźwiękach dobrej jakości muzyki. - Bogate wyposażenie daje bezpieczeństwo w trudnych warunkach atmosferycznych - Silnik diesla działa konkretnie i cicho - wyprzedzanie go nie męczy - Ksenony dają dobrą widoczność, kierowca siedzi wysoko i samochody jadące z przeciwka go nie oślepiają. - Wiele różnych użytecznych nowinek oferowanych bez dopłaty - SUV'y innych marek z takich wyposażeniem wymagają sporej dopłaty. Wady: Duży promień skrętu jest jest szczególnie uciążliwy gdy trzeba parkować przed blokami - Nie można zamontować LED'ów jako świateł mijania - Trzeba dokupić chlapacze jak ktoś jeździ poza asfaltem - Filtr cząstek stałych wymusza co pewien czas dłuższą jazdę na wysokich obrotach - Słaba jakość plastików na podłodze bagażnika - łatwo się rysują.

Renault Koleos VAN 2008-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Prezess ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Pierwsza zaleta to oczywiście wspaniały silnik. Cichy, elastyczny, żwawy. - Wygląd. Niespotykana sylwetka - Środek zaprojektowany od nowa, a nie przeniesiony żywcem z innych modeli, tak jak ma to się u konkurencji - Po rabacie zapłaciłem 120 000 wersja full wypas. Nawigacja, skóra, podgrzewane fotele, przyciemniane szyby, osłony nadwozia. W tej cenie, tak wyposażonego suva nie znajdziecie !. Wady: Może to być również wada dla niektórych osób

Renault Koleos 2008-2011 rok 2009

4.75

Użytkownik Sławek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Doskonale sprawdził sie ostatniej zimy :-) - Skrzynia automatyczna daje niesamowity komfort i wyręcza zwłaszcza w trudnych warunkach - Doskonała widoczność - Bardzo dobrze radzi sobioe z pokonywaniem polskich "rewelacyjnych: dróg - Czuję się w nim bardzo bezpiecznie. Wady: Brak amortyzatora pokrywy silnika przy tej klasie jest trochę żenujące

Renault Koleos VAN 2008-2010 rok 2010

4.75

Użytkownik Tom ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort. - Dobrze spasowane plastiki. Nic nie trzeszczy nawet w czasie3 silnych mrozów - Ekonomiczny silnik na łańcuchu rozrządu. - Przeszklony dach powoduje wrażenie większego pojazdu. - Bogato wyposażony przy umiarkowanej cenie. Wady: Poziomowanie świateł ksenonowych.Działają opornie. - Utrudnione dojście do bagażnika po otwarciu tylnej dolnej klapy

Renault Koleos 2011-2015 rok 2011

5.00

Użytkownik kwieslaw ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: - dobry stosunek ceny do jakości i wyposażenia - - umiarkowane zużycie paliwa, - - wystarczająco obszerne wnętrze - - bogate wyposażenie - - dobrze się prowadzi przy "normalnej" jeździe i w trudnych warunkach (śnieg). Wady: - słaba widoczność do tyłu - - duży promień skrętu

Renault Koleos 2008-2011 rok 2009

5.00

Użytkownik CEPHEER ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: DYNAMICZNY SILNIK - PRZESTRONNOŚĆ I WYCISZENIE WNĘTRZA - SUPER FUNKCJA DOŚWIETLANIA ZAKRETÓW I SKŁADANIE TYLNEJ KANAPY - BOGATE WYPOSAŻENIE W STOSUNKU DO CENY - NISKIE SPALANIE JAK NA TAKĄ MOC SILNIKA ORAZ WAGĘ. Wady: PRZY NISKICH TEMPERATURACH T SKRZYPIAŁ SZKLANY DACH - TROCHĘ SŁABO TRZYMAJA PRZEDNIE SIEDZENIA - BRAK WYŚWIETLACZA LCD KLIMATYZACJI MÓGŁBY BYĆ RAZEM Z WYŚWIETLACZEM W RADIO

Renault Koleos VAN 2008-2010 rok 2010

5.00

Użytkownik MIrek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygodny, znakomity napęd na 4 koła szczególnie w zimie - Doskonały silnik, skrzynia biegów automatyczna, dynamika. - Komfort jazdy bardzo przyzwoity - Dobra widoczność. - Świetne wyposażenie za cenę.. Wady: Mały promień skrętu :( - Ogrzewanie w zimie dość wolno działa. Podgrzewane siedzenia z kolei za mocno grzeją

Renault Koleos 2008-2011 rok 2010

5.00

Użytkownik JANUSZ B. ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: KOMFORT JAZDY, PRZYSPIESZENIE - WYPOSAŻENIE ,NAWIGACJA TOMTOM PO POLSKU - DUŻE LUSTERKA,PODGRZEWANE,ZAMYKANE.ORAZ DUŻE SZYBY,WIDOCZNOŚĆ ŚWIETNA. - MIEJSCE NA DOJAZDÓWKĘ, A W NIM SUBWUFER.-BOSE. Wady: ZBYT MAŁY BAGAŻNIK W STOSUNKU DO JEGO GABARYTÓW,MIAŁEM WIĘKSZY W SCENIKU II LIFT ! - KOROZJA UKŁADU WYDECHOWEGO - DROBNE WADY- PISZCZENIE KIEROWNICY,TYLNEJ WYCIERACZKI (nowa-W ASO)

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Fiat 500X po face liftingu
Fiat 500X po face liftingu
Fiat przeprowadził face lifting modelu 500X. Auto z zewnątrz zmieniło się nieznacznie, za to od strony technicznej całkiem sporo. Nowe są silniki, wyposażenie i wygląd kabiny.