1. Samochody
  2. Nissan
  3. Tiida
  4. Oceny i opinie
Nissan

Nissan Tiida - Opinie kierowców

Nissan
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Nissan Tiida. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Nissan Tiida. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Nissan Tiida?

Czy warto kupić Nissan Tiida?

TAK
NIE

Nissan Tiida - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.49
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.68
silnik:silnik - ocena kierowców 4.53
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.38

Najlepiej oceniany silnik

Nissan Tiida diesel

4.75

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Nissan Tiida

4.51

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 45

Oceny samochodów Nissan Tiida według nadwozia

Nissan Tiida - hatchback (5 drzwiowy)

28 użytkowników oceniło Nissan Tiida hatchback na:

4.36

Nissan Tiida - sedan (4 drzwiowy)

19 użytkowników oceniło Nissan Tiida sedan na:

4.76

Oceny samochodów Nissan Tiida według silnika

Nissan Tiida - benzynowy

37 użytkowników oceniło Nissan Tiida benzynowy na:

4.46

Nissan Tiida - diesel

10 użytkowników oceniło Nissan Tiida diesel na:

4.75

Użytkownicy o wadach i zaletach Nissan Tiida

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik Doświadczony ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Olbrzymie wnętrze,pasażerowie z tyłu przestrzeń niespotykana w klasach luksusowych, doskonała widoczność, wysokiej jakości tapicerka i wykończenie - półskóra - wyrażnie lepszy komfort jazdy niż w Megane II i III. Ekonomia to 6,4L/100km na dotarciu, przejechane dopiero 2400km. - niezwykle wygodne fotele, kilkaset przejechanych km, bez zęczenia, wydodne wsiadanie i wysiadanie - Sterowanie w kierownicy telefonem super, fantastyczny tempomat - rewelacyjny system audio z zmieniarką CD na 6 płyt, nadzwyczajna jakość dżwięku. Wady: brak regulacji oświetlenia tablicy przyrządów, mało czytelna przy jeżdzie w dzień - kiepski w funkcjach komputer, brak wskażań zużycia chwilowego!!!

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

5.00

Użytkownik misz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wysoki - wygodny na codzień zarówno dla niskich jak i wysokich osób - komforowy na dalsze trasy nawet dla 4 dorosłych osób- w tej klasie nigdzie tyle nie znajdziesz - zawieszenie -ciche,sprężyste, prowadzi się jak po "torach" nawet po naszych drogach - możliwość regulacji pojemności bagażnika w zależności od potrzeby - ekonomiczny- nie ma żadnych problemów utrzymać wartości spalania podane przez NISSANA. Wady: złe umieszczenie sterowania lusterkami i brak ich podgrzewu - słabo widoczne kontrolki klimy i nadmuchu w dzień przy włączonych światłach

Nissan Tiida 2010-2011 rok 2010

5.00

Użytkownik MarekTiida2010 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Super się w nim człowiek mojej postury czuje 182-120kg Przestrzenne auto. - Wygodne siedzenia.Nie wpada się tak jak do hondy czy mazdy które mają nisko usytuowane siedzenia. - Dynamika jazdy nissanka jest bdobra.Wszystko zależy od kierowcy. - Można śmiało wjechać na wyższy krawężnik,co przy hondzie zawsze kończyło się uderzeniem w niego przy zjeżdżaniu.. Wady: Okropny smród przedostający się do wnętrza samochodu przy jego przegazowaniu,szybkim ruszaniu ,itd.Podobno jest to wina niewypalonego katalizatora- opinia sprzedawcy - Brak widoczności przodu maski Za małe wgłębienie (brak) za dźwignią zmiany biegów na drobiazgi takie jak klucze monety,itd - Jak przesunie sie kanapę do przodu,rzepy przytrzymujące odpadają.Czyli za krótki materiał zasłaniający(zastępujący tylną półkę)

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

4.75

Użytkownik Zbyszek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wnętrze znacznie powyżej przeciętnie dla tego segmentu aut, materiały wysokiej jakości. Po użytkowaniu 100tys km w środku jak nowy. - Ogromny bagażnik, ludzie się dziwią że w takim skromnym autku tyle można zapakować- wersja sedan - Bardzo dużo miejsca z tyłu dla pasażerów - bluetooth i 4x elektryk szyby w standardzie. Wady: Kierownica się łuszczy w lato - Kiepsko się prowadzi w trasie przy wietrznej pogodzie. Przyczyna -miękkie zawieszenie

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

4.50

Użytkownik marek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestrzeń w środku - wygodne fotele (długie trasy nie męczą pleców) - cichy,elastyczny,dynamiczny silnik. - średnie spalanie 7.2 na trasie 6.5-z klimą i pełnym obciążeniem. - dobre zawieszenie,udany kompromis między komfortem a stabilnością jazdy.. Wady: cichy ale słyszalny szum łożysk skrzyni biegów na zewnątrz samochodu(bieg jałowy) - ciche skrzypienie deski rozdzielczej na większych dziurach.

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

4.50

Użytkownik MDarek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: prowadzi się jak po sznurku nawet przy 180 - wnętrzejest rewelacyjne - bardzo dużomiejsca z tyłu - dobra reakcja układu kierowniczego na polecenia kierującego - wygodne fotele na dłuższą trasę. Wady: troszkę przeszkadzają przednie słupki przy skrętach - głośna praca silnika powyżej 130 km/h

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2008

4.75

Użytkownik zibi ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Duże przestronne wnętrze - Rewelacyjna cena do wyposażenia - Mocny silnik - Automatyczne wycieraczki i światła - Bardzo dobra widoczność nawet do tylu (duże zewnętrzne lusterka). Wady: W jasny dzień prawie nie czytelne wskaźniki klimatyzacji i pozostałych włączonych nadmuchów - Zła lokalizacja przycisków elektrycznych ustawień lusterek - Brak 6 biegu - Brak podgrzewanych lusterek

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik zadowolony ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy - bardzo przestronne wnętrze - idealne wyciszenie wnętrza - system głośnomówiący umożliwia prowadzenie komfortowo rozmowy telefoniczne - wysokie zawieszenie. Wady: niezbyt atrakcyjny wygląd zewnętrzny

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

5.00

Użytkownik Jack London ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Perfekcyjnie wytłumiony - Dużo miejsca i z przodu i z tyłu.Wygoda ! - Dobrej jakości audio - dobrze wyposażony - Bardzo elastyczny silnik. Jak diesel.. Wady: Radio bez MP3 :( - Szyby nie domykają się automatycznie.

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

5.00

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy - kultura pracy silnika - długie wnętrze i dużo miejsca na nogi dla pasażerów tylnej kanapy - wyposażenie - przesuwana tylna kanapa. Wady: wąskie wnętrze - brzydki przód - duże zużycie paliwa w mieście

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Tomasz Pyzałka nowym członkiem zespołu PR Skoda Polska
Tomasz Pyzałka nowym członkiem zespołu PR Skoda Polska
Tomasz Pyzałka dołączył do Volkswagen Group Polska jako specjalista ds. komunikacji w zespole Skody.