1. Samochody
  2. Nissan
  3. Navara
  4. Oceny i opinie
Nissan

Nissan Navara - Opinie kierowców

Nissan
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Nissan Navara. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Nissan Navara. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Nissan Navara?

Czy warto kupić Nissan Navara?

TAK
NIE

Nissan Navara - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.08
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 3.73
silnik:silnik - ocena kierowców 4.27
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.71

Najlepiej oceniany silnik

Nissan Navara diesel

3.95

73%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Nissan Navara

3.89

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 35

Oceny samochodów Nissan Navara według nadwozia

Nissan Navara - pick-up (2 drzwiowy)

6 użytkowników oceniło Nissan Navara pick-up na:

3.71

Nissan Navara - pick-up (4 drzwiowy)

46 użytkowników oceniło Nissan Navara pick-up na:

3.98

Oceny samochodów Nissan Navara według silnika

Nissan Navara - diesel

52 użytkowników oceniło Nissan Navara diesel na:

3.95

Użytkownicy o wadach i zaletach Nissan Navara

Nissan Navara 2007-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik keller ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobrze radzi sobie w terenie - dobra dynamika silnika - duża skrzynia ładunkowa (wiele większa niż w L200) - komfort jazdy bardzo dobry zważywszy na zawieszenie na resorach - bardzo dobre wyposażenie: zmieniarka na CD, klimatronik dwustrefowy itd (co nie jest oczywiste w innych podobnych). Wady: rysujące się plastiki - mała wytrzymałość fotela kierowcy (przy częstym wsiadaniu przeciera się bok) - mały promień zawracania - w modelu z 2008 nawigacja pomimo polskich map jest beznadziejna - sporo pali (12 litrów) ale przecież sporo waży.

Nissan Navara 2005-2007 rok 2006

4.25

Użytkownik Barry ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: silnik napędy i skrzynia nie do zabicia du..ny plus - spalanie z 2 tonową przyczepą 10 L/100km - można większość rzeczy naprawić samemu - od początku nie dolałem do niego ani kropelki oleju tylko przy wymianie - 355000 tys km i wtryski i pompa nie wykazują zużycia. Wady: przy awarii "nietypowej" nawet serwis nie wie co zrobic - serwis nie radzi sobie z awariami - części a własciwie ich cena kosmos do kwadratu

Nissan Navara 2007-2009 rok 2007

4.75

Użytkownik KUBA ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wysoka moc,dynamiczny,elastyczny silnik - wygodny załadunek - dużo miejsca na tylnej kanapie w stosunku do konkurencji - 6-cio biegowa skrzynia przeglądy co 30 tyś. ocynkowane blachy - Podgrzewanie silnika(pseudo webasto). Wady: brak regulacji oparcia pasażera w zamian za stolik?-bezsens i niepraktyczne - za mały prześwit do jazdy terenowej-za długi na nasze bezdroża - przełożenie 60/40, przy max.skręcie tył pcha a przód stoi(z zał. reduktorem ok.) - nieraktyczne chlapaki-w trudniejszym terenie szybko pękają a nowe nie są tanie. - tapicerka trudna do czyszczenia,szybko się mechaci.

Nissan Navara 2010-2015 rok 2012

4.50

Użytkownik Pisar78 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Super moment obrotowy, wyprzedza jak 160 konny TSI... - Pojemne wnętrze - składane tylne siedziska... - Wersja I-way - navigacja z dvd i zestaw do telefonu... - ...spalanie nie wieksze niż 11 litrów... Wady: Trudno dobrać zabudowę - pokrywę paki, bo to dłuższa wersja... - Trochę słabe plastiki i ogólne wykonanie, ale to dzisiaj standard, nawet za 100 tysięcy z hakiem... - trudne wspomaganie dla kobiety...

Nissan Navara 2007-2009 rok 2008

4.50

Użytkownik Hubal ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Półciężarówka z napędem na 4 koła. - Skrzynia automatyczna zaoszczędzi wiele problemów. Póki co bezawaryjna. - Pełne wyposażenie m.in. z navi, skórą znacznie poprawia komfort psychiczny.. Wady: Nie jest to auto typowo terenowe do ekstremalnej jazdy. - Na zimę należy obciążyć tylną oś dodatkowym ładunkiem. - Fabrycznie stosowane opony wielosezonowe do niczego, szczególnie zimą.

Nissan Navara 2010-2015 rok 2013

4.75

Użytkownik Romaszko67 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dobre warunki jazdy w terenie - Dobry układ ogrzewania , klimatyzacji -nowe rozwiązania . - Mocny silnik 190KM - Dobre wyposażenie seryjne w porównaniu do podobnych samochodów. Wady: Słaba jakość lakieru - Jakość wykonania foteli. Szybkie wycieranie siedziska kierowcy. - Jeżeli jest zabudowa to zawsze jest nieszczelność brak hermetyczności tzw. paki. - W poprzednich modelach problemy z klimatyzacją ,wycieki z silnika ,problemy z napędem w tym uszkodzenie mostu przedniego.

Nissan Navara 2010-2015 rok 2010

4.00

Użytkownik pl ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: mocny silnik - bogate wyposazenie wersji platinum - duza ladownosc - auto praktycznie nie bierze oleju (w starszym modelu o slabszym silniku podobnie). Wady: wysokie zuzycie paliwa przy dynamicznej jezdzie - jak na auto terenowe delikatna piasta polaczona z lozyskiem i czujnikiem ABS (wysoki koszt wymiany) - bardzo duzy promien skretu

Nissan Navara 2005-2007 rok 2006

4.50

Użytkownik ryszol ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Komfort dla kierowcy i pasażera z przodu - Dobre przyspieszenie jak na auto wazące 2,2 tony - Niezbyt duże zuzycie paliwa. Wady: Niwygodne siedzenia z tyłu - zbyt długi czas nagrzewania kabiny w zimie - skrzypiaca pokrywa silnika

Nissan Navara 2007-2009 rok 2007

5.00

Użytkownik Mario ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: mocny elastyczny silnik - wysoko siedzenie przezco dalszy zasięg widoczności - ładwnośc spora. Wady: mało miejsca na tylnej kanapie - przy otwartej klapie tylnej utrudniony dostęp do przedniej częsci ładunkowej

Nissan Navara 2007-2009 rok 2008

3.75

Użytkownik lelo ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: paka z fajnym systemem mocowania ładunku - naped na 4 koła - blokada tylnego mostu. Wady: usterki przewodów gumowych przy silniku

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Plebiscyt Best Cars 2021 – zagłosuj!
Plebiscyt Best Cars 2021 – zagłosuj!
Plebiscyt Best Cars odbywa się w tym roku już po raz 27. Już trzecią dekadę czytelnicy „auto motor i sport" wybierają najlepsze samochody roku.
Oznaczenia opon – jak je czytać i o czym informują? Oznaczenia opon – jak je czytać i o czym informują?