1. Samochody
  2. Nissan
  3. Navara
  4. Oceny i opinie
Nissan

Nissan Navara - Opinie kierowców

Nissan
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Nissan Navara. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Nissan Navara. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Nissan Navara?

Czy warto kupić Nissan Navara?

TAK
NIE

Nissan Navara - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.08
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 3.73
silnik:silnik - ocena kierowców 4.27
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.71

Najlepiej oceniany silnik

Nissan Navara diesel

3.95

73%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Nissan Navara

3.89

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 35

Oceny samochodów Nissan Navara według nadwozia

Nissan Navara - pick-up (2 drzwiowy)

6 użytkowników oceniło Nissan Navara pick-up na:

3.71

Nissan Navara - pick-up (4 drzwiowy)

46 użytkowników oceniło Nissan Navara pick-up na:

3.98

Oceny samochodów Nissan Navara według silnika

Nissan Navara - diesel

52 użytkowników oceniło Nissan Navara diesel na:

3.95

Użytkownicy o wadach i zaletach Nissan Navara

Nissan Navara 2007-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik keller ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobrze radzi sobie w terenie - dobra dynamika silnika - duża skrzynia ładunkowa (wiele większa niż w L200) - komfort jazdy bardzo dobry zważywszy na zawieszenie na resorach - bardzo dobre wyposażenie: zmieniarka na CD, klimatronik dwustrefowy itd (co nie jest oczywiste w innych podobnych). Wady: rysujące się plastiki - mała wytrzymałość fotela kierowcy (przy częstym wsiadaniu przeciera się bok) - mały promień zawracania - w modelu z 2008 nawigacja pomimo polskich map jest beznadziejna - sporo pali (12 litrów) ale przecież sporo waży.

Nissan Navara 2005-2007 rok 2006

4.25

Użytkownik Barry ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: silnik napędy i skrzynia nie do zabicia du..ny plus - spalanie z 2 tonową przyczepą 10 L/100km - można większość rzeczy naprawić samemu - od początku nie dolałem do niego ani kropelki oleju tylko przy wymianie - 355000 tys km i wtryski i pompa nie wykazują zużycia. Wady: przy awarii "nietypowej" nawet serwis nie wie co zrobic - serwis nie radzi sobie z awariami - części a własciwie ich cena kosmos do kwadratu

Nissan Navara 2007-2009 rok 2007

4.75

Użytkownik KUBA ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wysoka moc,dynamiczny,elastyczny silnik - wygodny załadunek - dużo miejsca na tylnej kanapie w stosunku do konkurencji - 6-cio biegowa skrzynia przeglądy co 30 tyś. ocynkowane blachy - Podgrzewanie silnika(pseudo webasto). Wady: brak regulacji oparcia pasażera w zamian za stolik?-bezsens i niepraktyczne - za mały prześwit do jazdy terenowej-za długi na nasze bezdroża - przełożenie 60/40, przy max.skręcie tył pcha a przód stoi(z zał. reduktorem ok.) - nieraktyczne chlapaki-w trudniejszym terenie szybko pękają a nowe nie są tanie. - tapicerka trudna do czyszczenia,szybko się mechaci.

Nissan Navara 2010-2015 rok 2012

4.50

Użytkownik Pisar78 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Super moment obrotowy, wyprzedza jak 160 konny TSI... - Pojemne wnętrze - składane tylne siedziska... - Wersja I-way - navigacja z dvd i zestaw do telefonu... - ...spalanie nie wieksze niż 11 litrów... Wady: Trudno dobrać zabudowę - pokrywę paki, bo to dłuższa wersja... - Trochę słabe plastiki i ogólne wykonanie, ale to dzisiaj standard, nawet za 100 tysięcy z hakiem... - trudne wspomaganie dla kobiety...

Nissan Navara 2007-2009 rok 2008

4.50

Użytkownik Hubal ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Półciężarówka z napędem na 4 koła. - Skrzynia automatyczna zaoszczędzi wiele problemów. Póki co bezawaryjna. - Pełne wyposażenie m.in. z navi, skórą znacznie poprawia komfort psychiczny.. Wady: Nie jest to auto typowo terenowe do ekstremalnej jazdy. - Na zimę należy obciążyć tylną oś dodatkowym ładunkiem. - Fabrycznie stosowane opony wielosezonowe do niczego, szczególnie zimą.

Nissan Navara 2010-2015 rok 2013

4.75

Użytkownik Romaszko67 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dobre warunki jazdy w terenie - Dobry układ ogrzewania , klimatyzacji -nowe rozwiązania . - Mocny silnik 190KM - Dobre wyposażenie seryjne w porównaniu do podobnych samochodów. Wady: Słaba jakość lakieru - Jakość wykonania foteli. Szybkie wycieranie siedziska kierowcy. - Jeżeli jest zabudowa to zawsze jest nieszczelność brak hermetyczności tzw. paki. - W poprzednich modelach problemy z klimatyzacją ,wycieki z silnika ,problemy z napędem w tym uszkodzenie mostu przedniego.

Nissan Navara 2010-2015 rok 2010

4.00

Użytkownik pl ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: mocny silnik - bogate wyposazenie wersji platinum - duza ladownosc - auto praktycznie nie bierze oleju (w starszym modelu o slabszym silniku podobnie). Wady: wysokie zuzycie paliwa przy dynamicznej jezdzie - jak na auto terenowe delikatna piasta polaczona z lozyskiem i czujnikiem ABS (wysoki koszt wymiany) - bardzo duzy promien skretu

Nissan Navara 2005-2007 rok 2006

4.50

Użytkownik ryszol ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Komfort dla kierowcy i pasażera z przodu - Dobre przyspieszenie jak na auto wazące 2,2 tony - Niezbyt duże zuzycie paliwa. Wady: Niwygodne siedzenia z tyłu - zbyt długi czas nagrzewania kabiny w zimie - skrzypiaca pokrywa silnika

Nissan Navara 2007-2009 rok 2007

5.00

Użytkownik Mario ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: mocny elastyczny silnik - wysoko siedzenie przezco dalszy zasięg widoczności - ładwnośc spora. Wady: mało miejsca na tylnej kanapie - przy otwartej klapie tylnej utrudniony dostęp do przedniej częsci ładunkowej

Nissan Navara 2007-2009 rok 2008

3.75

Użytkownik lelo ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: paka z fajnym systemem mocowania ładunku - naped na 4 koła - blokada tylnego mostu. Wady: usterki przewodów gumowych przy silniku

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Toyota RAV4 osiągnęła poziom 10 milionów aut
Toyota RAV4 osiągnęła poziom 10 milionów aut
Toyota RAV4 jest kolejnym modelem japońskiego producenta, którego łączna sprzedaż osiągnęła ośmiocyfrowy wynik.
Dacia Duster Dacia Duster