1. Samochody
  2. Mitsubishi
  3. Colt
  4. Oceny i opinie
Mitsubishi

Mitsubishi Colt - Opinie kierowców

Mitsubishi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Mitsubishi Colt. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Mitsubishi Colt. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Mitsubishi Colt?

Czy warto kupić Mitsubishi Colt?

TAK
NIE

Mitsubishi Colt - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.58
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.20
silnik:silnik - ocena kierowców 4.69
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.59

Najlepiej oceniany silnik

Mitsubishi Colt benzynowy

4.53

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Mitsubishi Colt

4.46

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 28

Oceny samochodów Mitsubishi Colt według nadwozia

Mitsubishi Colt - hatchback (3 drzwiowy)

51 użytkowników oceniło Mitsubishi Colt hatchback na:

4.54

Mitsubishi Colt - hatchback (5 drzwiowy)

42 użytkowników oceniło Mitsubishi Colt hatchback na:

4.49

Oceny samochodów Mitsubishi Colt według silnika

Mitsubishi Colt - benzynowy

88 użytkowników oceniło Mitsubishi Colt benzynowy na:

4.53

Mitsubishi Colt - diesel

5 użytkowników oceniło Mitsubishi Colt diesel na:

4.20

Użytkownicy o wadach i zaletach Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt 2004-2008 rok 2007

5.00

Użytkownik terminus ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Przestrzeń w kabinie i duże, wygodne drzwi. - Zwrotność i widoczność z kabiny. Lustra boczne wielkie jak w dostawczaku. - Prowadzenie, reakcja na gaz i kierownicę, wyprzedzanie nim to frajda. - Rozkład mas, w sumie nie spotkałem zaspy z której by nie wyjechał, jeśli tylko śniegu było do przednich lamp. - Głośny na wysokich obrotach, działa to jak ostrzeżenie.. Wady: Słupki "A", czasem zasłaniają pieszych, można się oszukać. - Zabił bym za ABS, co za burak to wymyślił! - Sposób wymiany żarówek z przodu, choć da się samemu, ale wymaga zacięcia! - Głośny na obrotach powyżej 4k.

Mitsubishi Colt 2004-2008 rok 2005

4.00

Użytkownik heliodor33 ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: bardzo dynamiczny silnik o radosnym dźwięku przypominającym suszarkę ;) - bogate wyposażenie seryjne (klimatyzacja, radio cd, inne elektryczne bajery) - Mimo że samochód niewielki, miejsca w środku jest sporo (z wyjątkiem bagażnika, który jednak daje się powiększyć dzięki przesuwanej kanapie tylnej).. Wady: Wielka szyba z kiepską widocznością z przodu - słynne słupki (naprawdę rzecz wymaga szczególnej uwagi kierowcy). Idiotyczny rozmiar wycieraczek: 65 cm + 12 cm - taki drobiazg uprzykrzający życie. Okazuje się, że najłatwiej i najtaniej można je kupić w kauflandzie... - Koszmarnie drogie części, przy czym prosta konstrukcja pozwala na naprawy gdziekolwiek. Ceny niektórych części zmuszają do kombinowania na rynku wtórnym. Oryginalna sprężyna amortyzatora przedniego kosztuje w mitsubishi 290 netto. W serwisie opłaci się kupować co najwyżej pasek klinowy (40zł) i świece (ok. 100 zł). Za sprawą ignorancji jednego z mechaników, który usiłował wmówić mi, że do wymiany jest cały drążek kierowniczy dowiedziałem się później, że mitsubishi sprzedaje tylko kompletne przekładnie z drążkami za bagatela 4100 zł... - Specyficzna konstrukcja łączników drążka stabilizatora sprawia, że trzeba je dość często wymieniać. - Fabryczny rozmiar opon 195/50/15 przyczynia się do uszczuplenia portfela dwojako: 1)felgi krzywią się z łatwością, 2)opony w tym rozmiarze są droższe. - Kiepskie plastiki w środku. Pal licho, że się rysują, ale niektóre drobiazgi odlatują (np. przycisk od ręcznego, nakładki przy mocowaniu pasów). W tym względzie straszna tandeta.

Mitsubishi Colt [CJO] 1996-2004 rok 1998

5.00

Użytkownik Szała maria ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: autko mam 6 lat,teraz 06-2013 wymieniłam sworznie-260 zł inaprawa tłumika 230 zł,jestem BARDZO zadowolona z mojego bąbelka, wsiadam i jadę;silnik nie bierze oleju jest cichutki,na trasie ma przyspieszenie,nigdy nie zawiódł,na jesień chcę go zdradzić z nowszym rocznikiem. Wady: od roku zaczyna lekko rdzewieć ale był po wyprawkach lakierniczych które teraz się odzywają,bąbelek ma jednak swoje lata,

Mitsubishi Colt 2004-2008 rok 2004

4.25

Użytkownik Ewa ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Doskonała widoczność przez ogromną przednią szybę i genialne ogromne lusterka boczne - Bardzo tani w eksploatacji - Absolutnie bezawaryjny - Świetny system rozkładania siedzeń - można stworzyć ogromną przestrzeń bagażową. Wady: Słupek przy przedniej szybie bardzo ogranicza widoczność - Lusterka są bardzo podatne na przestawienie położenia - nawet przy przecieraniu - Zły kąt przedniej szyby - bardzo łatwo zamarza

Mitsubishi Colt 2008-2012 rok 2008

5.00

Użytkownik Jorgel ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobrze trzyma się drogi , wnętrze przestronne i wygodne - w standarcie dość dużo dodatków - skrzynia automatyczna sprawuje się dobrze - wszystkie przyciski są pod ręką , nie trzeba daleko sięgać - plastiki miłe w dotyku. Wady: trochę mały bagażnik , ale coś za coś

Mitsubishi Colt 2008-2012 rok 2009

4.75

Użytkownik wygodny ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dużo miejsca we środku;wygodny - dobre prowadzenie - jak trzeba jest dość dynamiczny - potrafi też oszczędnie jeździć - póki co nic się nie psuje. Cena !!! Za mniej niż 40 k spore we środku autko 1,3 l. z klimą. Wady: bagażnik mały - widoczność z przodu przez przednie słupki nie bardzo. - wielka przednia szyba - zimą skrobania co niemiara - brak koła zapasowego

Mitsubishi Colt VAN 2008-2010 rok 2010

4.50

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: świetne osiągi jak na tę pojemność - dosyć przyjemna jazda zarówno po mieście, jak i na trasie - wciąż atrakcyjny wygląd - niele wyposażony - dotąd mnie nie zawiódł (no, ale w końcu co to za przebieg). Wady: wg. mnie zbyt duże spalanie - czasem problem z wrzuceniem jedynki lub zgrzytnie wsteczny (usterka nie istnieje, jeśli nie spieszymy się tzn. po wciśnięciu sprzęgła poczekamy 2-3 sek. zanim wrzucimy bieg) - zaczyna być głośno powyżej 130 km/h (ale i tak da się wytrzymać)

Mitsubishi Colt 2008-2012 rok 2008

4.75

Użytkownik Maciej ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Funkcjonalne autko , wysokie w środku, łatwe wsiadanie i wysiadanie,bez zbędnych wodotrysków przejrzysta deska rozdzielcza i ergonomicznie rozmieszczone włączniki ekonomiczne, oraz dynamiczne.. Wady: NIe lubi głębokich dziór na naszych drogach, wtedy zawieszenie robi się głośne.

Mitsubishi Colt 2008-2012 rok 2010

4.75

Użytkownik woland ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Znakomity stosunek jakość / cena - ładny design - dobrej jakości materiały i wykończenie - zaskakująco dużo miejsca w środku - Bardzo dobrze zachowuje się na śliskiej nawierzchni. Wady: głośny - dużo pali w mieście, szczególnie przy jeździe na krótkich dystansach ok 9 l - niestabilny powyżej 160km/h przy dużym obciążeniu

Mitsubishi Colt VAN 2008-2010 rok 2009

4.00

Użytkownik Ania ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: dużo miejsca w środku, komfort dla osób wysokich - niezła aranżacja wnętrza - niska cena w porównaniu do wyposażenia - klimatyzacja bez dodatkowej dopłaty. Wady: słaba widoczność przy skrętach w lewo - nieco głośny silnik - mały bagażnik

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Audi szykuje rewolucyjny samochód na Rajd Dakar 2022
Audi szykuje rewolucyjny samochód na Rajd Dakar 2022
Za trzy miesiące startuje czterdziesta czwarta edycja sławnego Rajdu Dakar. Dla Audi Sport termin ten oznacza początek prawdziwego wyścigu z czasem, zwłaszcza że zespół szykuje rewolucyjny samochód.
Best Cars 2022 Best Cars 2022