1. Samochody
  2. Kia
  3. Soul
  4. Oceny i opinie
Kia

Kia Soul - Opinie kierowców

Kia
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Kia Soul. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Kia Soul. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Kia Soul?

Czy warto kupić Kia Soul?

TAK
NIE

Kia Soul - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.56
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.12
silnik:silnik - ocena kierowców 4.37
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.33

Najlepiej oceniany silnik

Kia Soul diesel

4.53

89%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Kia Soul

4.36

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 33

Oceny samochodów Kia Soul według nadwozia

Kia Soul - hatchback (5 drzwiowy)

43 użytkowników oceniło Kia Soul hatchback na:

4.34

Oceny samochodów Kia Soul według silnika

Kia Soul - benzynowy

25 użytkowników oceniło Kia Soul benzynowy na:

4.21

Kia Soul - diesel

18 użytkowników oceniło Kia Soul diesel na:

4.53

Użytkownicy o wadach i zaletach Kia Soul

Kia Soul 2009-2013 rok 2009

5.00

Użytkownik użytkownik ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Przestrzeń większa niż w samochodach segmentu C - Ergonomia - wszystko co potrzebne jest w zasięgu ręki - Przemyślana i dopracowana konstrukcja - jakby nie było prototyp eksponowany w 2006, produkcja seryjna 2008 - Bezpieczeństwo bierne i czynne - Wyposażenie na wysokim poziomie jak za taką cenę samochodu. Wady: Jak narazie trudno się doszukać

Kia Soul VAN 2009-2010 rok 2010

4.00

Użytkownik BiLK ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: niewygórowana cena za bogate wyposażenie, w tym systemy bezpieczeństwa - ładny design zewnętrzny i znakomicie zaprojektowane wnętrze - świetne audio: 6 głośników, cd, mp3, radio - wygodna tylna kanapa, elektryczne szyby pasażerów - wygodne wsiadanie i wysiadanie (wsiada się a nie wczołguje do auta). Wady: twarde zawieszenie - duże spalanie - słabe wyciszenie - niewygodny fotel kierowcy - łatwe odpryski lakieru na drzwiach

Kia Soul 2009-2013 rok 2009

5.00

Użytkownik yeti ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Możliwość doboru wystroju kabiny ! SUPER - Obszerne wnętrze. Wygodniej niż w samochodach wyższej klasy. - Genialna ergonomia. Wszystko jest pod ręką. - Silniczek extra, dynamika extra, spalanie extra, poprostu extra !!!! - Auto wysokie, ale zawieszenie dobrze zestrojone, jedzie jak przyklejony.. Wady: Brak komputera - Regulacja kierownicy tylko w pionie. - Brak tylnego podszybia (trzeba dokupić) - brak - brak

Kia Soul 2009-2013 rok 2013

4.00

Użytkownik Cintof ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: przestronne wnętrze i duży komfort dla pasażerów również na tylnej kanapie - nietuzinkowe wykończenie wnętrza i dobre parametry schowków i kieszeni - płynna jazda w trybie eko z możliwością błyskawicznego wyjścia z niego - duża dynamika w razie potrzeby - wszystkie zalety automatu. Wady: miękki lakier - duża konsola środkowa powodująca obciążenie nogi przy długich trasach - troszkę za twarde zawieszenie - niska prędkość maksymalna

Kia Soul VAN 2009-2010 rok 2009

4.25

Użytkownik Zadowolony ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: nietuzinkowy wygląd - bardzo duża przestrzeń w kabinie jak na tej klasy samochód - cena - wbrew wielu fachowym opiniom spora pojemność bagażnika gdy jego podłoga znajduje się bezpośredni na kole zapasowym. Wady: bardzo słaby lakier metalik sporo malutkich odpryskłów na tylnych drzwiach i nadkolach - zbyt głośna praca silnika dająca się we znaki przy dużych prędkościach - brak w wyposażeniu standartowym tylnej półki bagażnika

Kia Soul VAN 2009-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Agsen ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dużo miejsca w środku - Bardzo dobre wyposażenie - Bardzo fajnie pracująca automatyczna skrzynia biegów - Ciężarówka 4 osobowa ;) - Bardzo fajnie wyglądające czarno - czerwone wnętrze. Wady: Trochę za dużo plastiku w środku

Kia Soul 2009-2013 rok 2009

5.00

Użytkownik Dzur ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: genialny wygląd i funkcjonalność - małe spalanie i elastyczny silnik - przestrzeń w kabinie i wyposażenie zwłaszcza wersja XL - cena - bezawaryjność i 7 lat gwarancji. Wady: bagażnik trochę mały jak na wyjazd na wczasy , raczej dla 2 osób + małe dziecko max. - słabe wyciszenie komory silnika

Kia Soul 2009-2013 rok 2009

4.75

Użytkownik eps ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dużo miejsca dla pasażerów - Bogate wyposażenie oraz pełna ochrona. - Dobra cena i indywidualny styl - 5 gwiazdek NCAP - Gwarancja 7 lat na cale auto. Wady: Trochę twarde zawieszenie - Brak 6 biegu - Mały bagażnik

Kia Soul 2009-2013 rok 2009

4.75

Użytkownik bogdan ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort jazdy b. dobry - niewielkie zuzycie paliwa - bardzo dobre trzymanie sie drogi - elastyczny silnik - przestronne wnetrze . Wady: haczaca skrzynia biegow - maly bagaznik

Kia Soul 2009-2013 rok 2009

4.25

Użytkownik Lukasz ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: duży komfort i dużo miejsca w środku - bogata wersja podstawowa - ciekawy design zewnętrzny. Wady: okropna jakość lakieru!!! - kabina nie jest dostatecznie wyciszona, hałas przy dużych prędkościach - bardzo dużo pali po mieście i przy większych prędkościach - po 1,5 roku jakieś dziwne piski to w siedzeniu, a to w zawieszeniu - brakuje 6 biegu

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Elektryczny samochód o zasięgu 725 km
Elektryczny samochód o zasięgu 725 km
Bridgestone i Lightyear łączą siły, aby stworzyć pierwszy elektryczny samochód o zasięgu ponad 725 km. Środkiem do realizacji tego celu są m.in. specjalne opony.