1. Samochody
  2. Honda
  3. Jazz
  4. Oceny i opinie
Honda

Honda Jazz - Opinie kierowców

Honda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Honda Jazz. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Honda Jazz. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Honda Jazz?

Czy warto kupić Honda Jazz?

TAK
NIE

Honda Jazz - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.77
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.56
silnik:silnik - ocena kierowców 4.70
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.93

Najlepiej oceniany silnik

Honda Jazz benzynowy

4.74

98%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Honda Jazz

4.76

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 65

Oceny samochodów Honda Jazz według nadwozia

Honda Jazz - hatchback (5 drzwiowy)

88 użytkowników oceniło Honda Jazz hatchback na:

4.74

Oceny samochodów Honda Jazz według silnika

Honda Jazz - benzynowy

88 użytkowników oceniło Honda Jazz benzynowy na:

4.74

Użytkownicy o wadach i zaletach Honda Jazz

Honda Jazz 2008-2015 rok 2006

4.75

Użytkownik Ola ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: sterowanie radiem w kierownicy, automat z manetkami do zmiany biegów, duże zegary (prawie jak dla niedowidzących ;) ) - szybkie działanie nawiewów i ogrzewania do tego wszystkie szyby i lusterka sterowane elektronicznie - silnik bardzo cichy, czasem trzeba trąbić na przechodniów i zwierzęta, bo nie słyszą, że coś jedzie (wewnątrz nieznacznie głośniejszy) - składane tylne siedzenia pozwalają na przewożenie dużych przedmiotów (z początku nie podobały mi się widoczne nóżki siedzeń, bo są niezbyt reprezentacyjne, ale kwestia przyzwyczajenia do wyglądu). po całkowitym złożeniu tylnych siedzeń powierzchnia bagażnika zwiększa się dwukrotnie - dość niewielki, umożliwia zaparkowanie niemalże wszędzie przy dużej powierzchni wewnątrz. dodatkowo składane lusterka zmniejszają szerokość pojazdu. Wady: radio producenta nie pozwala na odtwarzanie płyt z mp3 - niewielki problem z hamulcem ręcznym- zostałam ostrzeżona, że w automacie hamulec jest mocniejszy niż w manualu (przy rozmowie z mechanikiem powiedział, że bardziej hamulca naciągnąć nie może), hamulec nożny trzeba mocno docisnąć, żeby dobrze przyhamować

Honda Jazz 2008-2015 rok 2011

4.75

Użytkownik Raf ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wielkość wnętrza i bagażnika podobna do ASTRY III, a jest to auto miejskie. - Sprytne siedzenia, szeroko otwierajace się drzwi tylne. - Silnik bardzo oszczędny przy niskich obrotach i bardzo żwawy przy wyższych. 140km/h na 3 biegu. 200 km/h na 5. - Auto bardzo dobrze wyposażone i wygodne w obsłudze. W środku wiele schowków na butelki, dwa chłodzą napoje z wylotów nawiewu. - Jakość w szczegółach, całe podwozie ma specjalną osłonę poprawiającą aerodynamikę (jak w Ferrari ;)). Wady: Wcześniej miałem polo 9N i lepiej trzymało się drogi na ciasnych zakrętach przy dużej prędkości. - Siedzenia mają słabe podparcie boczne przy ostrych zakrętach. - Wysoka cena - ale po uwzględnieniu marki, niezawodności i wyposażenia jest porównywalna z innymi autami.

Honda Jazz 2008-2015 rok 2008

4.75

Użytkownik Efkas ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Idealne autko na miasto. Jak na tak mały samochodzik to w środku przestronny. - Niesamowite rozwiązanie składania tylnych kanap. Bardzo przydatne podczas przeprowadzek czy przewożenia np wózka dziecięcego - W trasie baaardzo mało pali. Na 100 km to jakieś 5.9 do 6.4 l (oczywiście jadąc z prędkością powyżej 100km/h )Po mieście oczywiście wg komputera średnia spalania to 6.7 l - Pojemny bagażnik - Na razie (odpukać)bez awaryjny.. Wady: Powyżej 110 km/h zaczyna być głośno w kabinie - Mały bak - W środku niektóre elementy zbyt plastikowe. - Nadmuch średnio dobry, natomiast klima w upalną podróż w 5 osób też nie wyrabia. Dla osób z przodu ok ale tylni pasażerowie mają ukrop.

Honda Jazz 2008-2015 rok 2007

4.50

Użytkownik annamaria97 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: nie największy w segmencie (długość, szerokość), ale wewnątrz przerasta konkurentów - dobra jakość wykonania na tą klasę, komfort wystarczający, dobre wyposażenie - ergonomiczne rozmieszczenie elementów sterowania, bardzo funkcjonalne podejście do tylnej kanapy i bagażnika - silnik wystarczający dla spokojnej jazdy bez nadmiaru mocy - łatwy i wdzięczny w prowadzeniu szczególnie na ciasnych ulicach i parginkach. Wady: każdy je ma, mogła być półka zamiast rolety lub podnoszenie rolety przy otwieraniu pokrywy - materiały tapicerskie łatwo brudzące się - Za małe znaki (litery,cyfry) wyświetlacza (kilometrów, zużycia paliwa, temperatury) - brak oparcia dla lewej stopy - wygodnego mocowania GPS

Honda Jazz 2008-2015 rok 2007

4.75

Użytkownik agrest ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygodny i funkcjonalny,dobra praca układu wspomagania. - precyzyjna skrzynia biegów,krótki skok lewarka. - czytelne zegary ,przejrzyste i wygodne w obsłudze przełączniki. - pomysłowe i wygodne składanie tylnych siedzeń,pojemny bagażnik - dobra praca silnikach ,chodź na wyższych obrotach trochę hałasuje. Wady: trochę za twarde zawieszenie ,co powoduje ,że pokonując większe nierówności przenosi hałas do środka pojazdu. - przy dużej wilgotności powietrza lubią zaparować szyby. - po większym przebiegu mogą wystąpić lekkie trzeszczenia wykończeń plastikowych. - brak - brak

Honda Jazz 2008-2015 rok 2009

4.50

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przestronna kabina - Cicha praca silnika - mały ale dynamiczny silnik zwłaszcza na wyższych obrotach - bogate wyposżenie w standarcie. Nie trzeba za nic dopłacać. - wygodne fotele i funkcjonalnie składana tylna kanapa zwiększająca pojemność na bagaż . Wady: bark automatycznie załączanych i wyłączanych świateł drogowych - brak wskaźnika temperatury cieczy chłodzącej, są tylko kontrolki awaryjne - brak kontrolki zużycia klocków hamulcowych - brak kontrolki świateł drogowych, te same świecą na postojowych i drogowych - Brak w standarcie przednich świateł przeciwmgielnych

Honda Jazz 2008-2015 rok 2005

5.00

Użytkownik Niebiesky ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wysoka pozycja kierowcy za kierownicą, co daje poczucie kontroli nad autem i dobrą widoczność - duży bagażnik i stosunkowo duże, wygodne do wsiadania wnętrze - cichy silnik - lekkie kierowanie - bezawaryjny - produkcja w Japonii. Wady: kolory zewnętrza i wnętrza, oraz tapicerka - surowe - jak to u japońcow

Honda Jazz 2008-2015 rok 2013

4.75

Użytkownik arek-d ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Niskie zużycie paliwa Miasto-6,5 l Trasa- 5,3 l - Pojemność bagażnika - Składanie tylnych siedzeń - Wyciszenie silnika i nadwozia rewelacyjne - Promień skrętu,super wspomaganie kierownicy. Wady: Brak fabrycznych świateł jazdy dziennej

Honda Jazz 2002-2008 rok 2006

4.75

Użytkownik kred ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: To moje 7 auto-zdecydowanie najlepsze!Przejechałem nim 21 tys.km-wiem co mówię. - Superpakowne auto-zawsze marzyłem o takim.Składania siedzeń wszyscy mi zazdroszczą - Tylko lać i jeździć!. Wady: Modlę się,by jak najrzadziej wymieniać halogeny-godzina koszmarnej roboty na każdą stronę. - Delikatne blachy,łatwo o wgniot. - Koszt przeglądu

Honda Jazz 2002-2008 rok 2004

4.75

Użytkownik Maxio ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Mało palący PB95 - Szybki moja max prędkość to 185.km - Bez awaryjny do tej pory - Duża przestrzeń bagażowa - Wygodne fotele,trzymanie boczne przednich foteli znakomite . Wady: Słaby nawiew na szyby - Twarde zawieszenie ale ten segment pojazdów tak ma.. - Drogi serwis - Tylna wycieraczka bardzo droga i dostępna tylko w serwisie. Kosztuje prawie 120.zł Najlepiej wymienić tylko gumkę..

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Bezemisyjne SUV-y Volkswagena
Bezemisyjne SUV-y Volkswagena
Moda na SUV-y nie przemija, a z prognoz wynika, że ich sprzedaż jeszcze się podwoi w ciągu najbliższych lat. VW nie poprzestaje na tych modelach, które ma w ofercie, lecz wciąż opracowuje nowe.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Profesjonalny tuning Lexusa RX
Profesjonalny tuning Lexusa RX
Lexus RX to bardzo wdzięczny obiekt tuningu. Efekty przeróbek pokazał właśnie kolejny specjalista - firma Modellista.
Nowa fabryka dla Volkswagena ID.3 Nowa fabryka dla Volkswagena ID.3