1. Samochody
  2. Fiat
  3. Albea
  4. Oceny i opinie
Fiat

Fiat Albea - Opinie kierowców

Fiat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Fiat Albea. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Fiat Albea. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Fiat Albea?

Czy warto kupić Fiat Albea?

TAK
NIE

Fiat Albea - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.38
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.19
silnik:silnik - ocena kierowców 4.68
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.46

Najlepiej oceniany silnik

Fiat Albea benzynowy

4.43

95%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Fiat Albea

4.40

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 28

Oceny samochodów Fiat Albea według nadwozia

Fiat Albea - sedan (4 drzwiowy)

37 użytkowników oceniło Fiat Albea sedan na:

4.43

Oceny samochodów Fiat Albea według silnika

Fiat Albea - benzynowy

37 użytkowników oceniło Fiat Albea benzynowy na:

4.43

Użytkownicy o wadach i zaletach Fiat Albea

Fiat Albea 2006-2008 rok 2006

4.50

Użytkownik Jolanta ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: niskie zużycie paliwa aktualnie 5,87 dm3/100 km, bo 363 km i 21,32 dm3 paliwa średnia prędkość na ww. dystansie 102 km/godz., bo 3,5 godz. jazdy Głogów-Międzyzdroje - dobre przyspieszenie - ropniaki z pod świateł z tyłu - fajny krótki dobrze się parkuje - miejsca dla 4 osób full nawet do Chorwacji i Czarnogóry - na włoskiej autostradzie potrafił jechać z prędkością 185 km/godz.. Wady: brak klimatyzacji - 6 x wymiana żarówek w tym 1 x oświetlenie tablicy rejestracyjnej - po 116000 km padło sprzęgło

Fiat Albea 2002-2006 rok 2005

4.00

Użytkownik Mar ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: przyzwoity silnik jak na tą masę - niska ogólna awaryjność, a ceny części nie porażają - spalanie przy emeryckiej jeździe na trasie ponad 700 km - 5,5 w jedną i 5,6 w drugą stronę. Przy normalnej jeździe 6-6,5. W mieście 8-8,5 - aż za duży bagażnik. Jak się coś zapodzieje na drugim końcu to niemalże trzeba wchodzić do bagażnika. - silne wspomaganie - dobre w mieście. Wady: bardzo złe spasowanie elementów, tu i ówdzie skrzypi, słaba jakość wykonania. - nieprzyjemne brzmienie silnika. Wiem, że się czepiam i to nie V6 no ale mogło by być lepiej - sprzypią drzwi, zamykanie bagażnika wymaga regulacji, miękkie zawieszenie powoduje spory przechył na zakrętach, głośne przy dużych prędkościach. Nie nadaje się do jazdy powyżej 140km/h - nie da się przewieźć dużych gabarytowo przedmiotów. Mimo, że same w sobie zmieściłyby się w bagażniku to jego otwór jest fizycznie za mały by coś dużego tamtędy przeszło - silne wspomaganie - złe na trasie, wymaga przyzwyczajenia

Fiat Albea 2002-2006 rok 2003

5.00

Użytkownik walpab ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: nie słychać silnika - b.dobrze trzyma się drogi ,szczególnie na zakrętach - jak na tak mały silnik ,dość dynamiczny - mało pali - przez mniej więcej 400km jechałem z szybkością 200km/godz.spalił wówczas 10 litrów na 100km.. Wady: przy maksymalnym przyspieszeniu na b.wysokich obrotach silnika,sprzęgło czasami się ślizga.(ale to tylko przy wariackiej jezdzie)

Fiat Albea 2002-2006 rok 2002

4.50

Użytkownik Waldek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: ogromny bagażnik - odpalanie przy -30 stopniach celsjusza - dobry komfort - wysoko zawieszony, więc dobrze się podjeżdza na krawęrzniki - zupełny brak awarii przez całe 100000km. Wady: słaby nawiem co za tym idzie parowanie szyb

Fiat Albea 2002-2006 rok 2005

4.00

Użytkownik Jurek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: sporo miejsca w środku - duży bagażnik - umiarkowany apetyt na paliwo - niedrogie, eksploatacyjne części zamienne - wysokie i mocne zawieszenie. Wady: słabe i niestarannie spasowane plastiki - duża podsterowność przy większych prędkościach - hałasujące zawieszenie podczas jazdy po nierównościach - niezbyt wygodne fotele - podatność na boczny wiatr

Fiat Albea 2002-2006 rok 2003

4.00

Użytkownik abbi ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: tani w utrzymaniu - bezawaryjny - bardzo duzy bagaznik - spalanie na poziomie akceptowalnym - nikt go nie kradnie wiec nie trzba placic AC. Wady: 1 poduszka powietrzna - brak klimatyzacji - brzydkie plastiki - szybkie zuzywanie sie tuleji na wachaczach - szkoda ze szkrzynia nie jest 6 biegowa

Fiat Albea 2002-2006 rok 2002

4.25

Użytkownik dajan55 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Małe spalanie na LPG - Wygodne twarde siedzenia (wysoko) - Wspomaganie kierownicy w sam raz - Pojemny bagażnik - Dobre światła. Wady: Marnej jakości plastikowe elementy - Denerwujący szum powietrza nawet przy zamkniętych oknach - Słabe ogrzewanie - Marny zamek centralny

Fiat Albea 2006-2008 rok 2007

4.75

Użytkownik Adam ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: tani w eksploatacji - tanie części - wiele mogę naprawić sam - prosty nie wysilony silnik - duży bagażnik, kabina też. Wady: na zakrętach wydaję się jakby miał się przewrócić :) - ciągle brudząca się odma - tapicerka powinna być w kolorze niebrudzącym się!

Fiat Albea 2002-2006 rok 2005

4.50

Użytkownik wegorz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: duży bagażnik - mała awaryjność - dobre osiągi silnika 1.2 16V - dobrze dobrana skrzynia biegów - dobrze wyciszony. Wady: wycieraczki zasłaniają drogę przednie słupki zasłaniają znacznie widoczność - nadsterowność tyłu - samochód trapiony małymi usterkami ( gasnące podświetlenie zegarów itp) - duża utrata wartości - słaba jakość materiałów wykończeniowych wnętrza, brak miejsca na większe butelki,

Fiat Albea 2002-2006 rok 2002

3.75

Użytkownik thorne ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Mała awaryjność.Bardzo trwałe zawieszenie. - Dobra ekonomia utrzymania auta - duży bagażnik. Wady: Kiepski komfort jazdy - brak zróżnicowania wspomagania na miasto/trasa stąd przy większych szybkościach za czuła kierownica.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Mazda MX-30 hitem wśród elektrycznych nowości
Mazda MX-30 hitem wśród elektrycznych nowości
Mazda Motor Poland świętuje udany debiut swojego pierwszego elektrycznego modelu – SUV-a MX-30, który został najchętniej wybieraną elektryczną nowością 2020 r. w Polsce.
Jaguar F-PACE Jaguar F-PACE