1. Samochody
  2. Dacia
  3. Logan
  4. Oceny i opinie
Dacia

Dacia Logan - Opinie kierowców

Dacia
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Dacia Logan. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Dacia Logan. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Dacia Logan?

Czy warto kupić Dacia Logan?

TAK
NIE

Dacia Logan - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.57
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.25
silnik:silnik - ocena kierowców 4.39
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.37

Najlepiej oceniany silnik

Dacia Logan diesel

4.47

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Dacia Logan

4.26

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 26

Oceny samochodów Dacia Logan według nadwozia

Dacia Logan - furgon (5 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Dacia Logan furgon na:

4.00

Dacia Logan - kombi (5 drzwiowy)

16 użytkowników oceniło Dacia Logan kombi na:

4.50

Dacia Logan - pick-up (2 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Dacia Logan pick-up na:

4.62

Dacia Logan - sedan (4 drzwiowy)

32 użytkowników oceniło Dacia Logan sedan na:

4.34

Oceny samochodów Dacia Logan według silnika

Dacia Logan - benzynowy

35 użytkowników oceniło Dacia Logan benzynowy na:

4.36

Dacia Logan - diesel

16 użytkowników oceniło Dacia Logan diesel na:

4.47

Użytkownicy o wadach i zaletach Dacia Logan

Dacia Logan MCV 2007-2012 rok 2007

4.50

Użytkownik skunkas ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: doskonale się prowadzi w każdych warunkach, szczególnie przyjemna jazda w zakrętach - dynamiczny i bardzo elastyczny silnik - ilość miejsca wewnątrz niespotykana w tej klasie aut i za te pieniądze - budzi pozytywne zaskoczenie wśród zainteresowanych znajomych i nieznajomych - koszty przeglądów i napraw niskie, no i 3 lata gwarancji. Wady: dość głośno wewnątrz autka powyżej 130km/h - prawa wycieraczka nie nachodzi na ślad lewej co powoduje ciągłe zacieki na szybie, ale wystarczy przestawić wycieraczkę ;-), tylko trochę śmiesznie wygląda

Dacia Logan 2004-2008 rok 2005

4.50

Użytkownik fulson ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Genialne zawieszenie, idealne na polskie drogi. - Dobre wyciszenie wnętrza. - Bardzo dobre hamulce. - Dobra widoczność,przód i boki. - Przestronny.Dużo miejsca z przodu jak i z tyłu.Reasumując naprawdę przyjemnie się nim połyka kilometry w 2 tygodnie robię 1500 km z przyjemnością.. Wady: Słaba jakość lakieru. - Mocno muli silnik przy załączonej klimatyzacji. - Klakson w kierunkowskazie,wole standardowe umiejscowienie. - Słaba widoczność jeśli chodzi o tył,parkowanie na intuicje i wyczucie. - Mało precyzyjna skrzynia biegów,łatwo o 3 zamiast 1 jeśli ktoś przykładowo przesiądzie się z opla.

Dacia Logan MCV VAN 2007-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Apaczus ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobry samochód dla rodziny - ekonomiczny w swojej klasie (gazu pali 8-9l) - mało elektroniki - za kilka lat u mechanika nie będzie trzeba podłączać komputera, żeby go naprawić :) - najbogatsze wyposażenie za minimalne pieniądze - teraz każdego stać na nowy samochód :). Wady: mało mocy (w tym modelu i przy tej wersji)

Dacia Logan 2008-2012 rok 2008

5.00

Użytkownik mack ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: malutkie spalanie - wielki bagażnik - ogromna ilość miejsca dla pasażerów z tyłu, z przodu też baaardzo dużo - wielka wygoda jazdy, wolne podwozie i duży prześwit powodują że nie czuje się dziur - obciążona 5 dorosłymi i bagażem dalej jest stabilna i twarda. Wady: brzydkie plastiki - zła widoczność przez tylnią szybę = dokupiłem asystenta parkowania i problem rozwiązany - zamik trzeba ciągle smarować, żerby lekko chodziły, to auto nie przepada za wilgocią - fotele nie trzymają z boków

Dacia Logan 2004-2008 rok 2005

4.25

Użytkownik Paweł Sobierajski ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: łatwość prowadzenia - przewidywalne zachowanie na śliskiej nawierzchni - bardzo dobrze dobrane przełożenie kierownicy i siła wspomagania - dużo miejsca w kabinie i wygodne fotele - tani w utrzymaniu. Wady: zbyt głośno w kabinie przy większych prędkościach - wygląd wnętrza

Dacia Logan 2004-2008 rok 2005

4.50

Użytkownik wirwar ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bobra widoczność na boki i z przodu bardzo dobra - dobre prowadzenie - bezproblemowo na dziurach i nierównościach - zskakująca zwrotność - Pakowny bagażnik,idealny na letnie i zimowe wypady. Wady: słaba widoczność z tyłu - gorsze przyśpieszenie

Dacia Logan MCV 2007-2012 rok 2008

4.25

Użytkownik zlotkon ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: ogromna przestrzeń wewnątrz - dynamiczny i mocny silnik - jak dotąd zerowa awaryjność - duży prześwit - duża ładowność adekwatna do przestrzeni ładunkowej. Wady: znaczne zużycie paliwa - zbyt krótko zestopniowana skrzynia biegów/ bark 6 b iegu - zbyt wcześnie interweniujący ABS

Dacia Logan MCV 2007-2012 rok 2007

4.50

Użytkownik baba za kółkiem ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo przestronna, wygodna dla wszystkich podróżujących - oszczędna - doskonała widoczność - wbrew obiegowym opiniom bardzo solidnie wykonana - śliczna!. Wady: trochę głośno - jak to w kombi - mogłaby być zrywniejsza - ogrzewanie średnie

Dacia Logan 2008-2012 rok 2008

4.75

Użytkownik Rwiący ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dużo miejsca w środku - Wszystkie pokrętła i przełaczniki w zasięgu ręki - Bardzo dobra widocznośc na drogę - Duży bagażnik - Wysoko zawieszone podwozie. Wady: Trochę zasłby silnik. Dynamika na 1-3 biegu słaba, lepsza dopiero 4-5 bieg po rozpędzeniu.

Dacia Logan 2004-2008 rok 2005

4.50

Użytkownik Jotem ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Niska cena zakupu w porównaniu do auta tej samej klasy - Bardzo pojemny bagażnik - W miarę niskie koszty eksploatacji(filtry, świece, smarowanie). Wady: Wysokie nadwozie, czuły na boczne podmuchy wiatru - Przy dużej prędkości > 130 km/h (autostrada)duży (skokowy) wzrost zużycia paliwa - mała estetyka deski rozdzielczej szczególnie wyloty powietrza z nagrzewnicy

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Samochód sportowy na nadgarstku - wyjątkowy zegarek Porsche
Samochód sportowy na nadgarstku - wyjątkowy zegarek Porsche
Każdy spersonalizowany zegarek Porsche Design ma certyfikat chronometru. Każdy ma tytanową kopertę i charakteryzuje się znakomitym wykonaniem, typowym dla Porsche Design, dzięki czemu jest niezwykle lekki, trwały, hipoalergiczny i wygodny.