1. Samochody
  2. BMW
  3. Seria 1
  4. Oceny i opinie
BMW

BMW Seria 1 - Opinie kierowców

BMW
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach BMW Seria 1. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów BMW Seria 1. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody BMW Seria 1?

Czy warto kupić BMW Seria 1?

TAK
NIE

BMW Seria 1 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.88
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.50
silnik:silnik - ocena kierowców 4.85
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.80

Najlepiej oceniany silnik

BMW Seria 1 diesel

4.76

97%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

BMW Seria 1

4.77

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 24

Oceny samochodów BMW Seria 1 według nadwozia

BMW Seria 1 - coupe (2 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił BMW Seria 1 coupe na:

5.00

BMW Seria 1 - hatchback (3 drzwiowy)

6 użytkowników oceniło BMW Seria 1 hatchback na:

4.83

BMW Seria 1 - hatchback (5 drzwiowy)

33 użytkowników oceniło BMW Seria 1 hatchback na:

4.73

Oceny samochodów BMW Seria 1 według silnika

BMW Seria 1 - benzynowy

10 użytkowników oceniło BMW Seria 1 benzynowy na:

4.75

BMW Seria 1 - diesel

30 użytkowników oceniło BMW Seria 1 diesel na:

4.76

Użytkownicy o wadach i zaletach BMW Seria 1

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2004

4.75

Użytkownik Wojtek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo fajnei się prowadzi, jak każde BMW no i tylni napęd w tym malym aucie dodaje mu sportowego akcentu - Samochód idealny na miasto, bo głównie tam robię kilometry...elastyczny dieselek o bardzo dużej kulturze pracy i malym spalaniu 7,0/l na 100 km w mieście - W porównaniu ze swoim największym konkurentem czyli Audi A3 wygląda ciekawiej...wewnątrz dla 2 osob bardzo komfortowy - 6 biegowa skrzynia, elastyczny turbodiesel i tylni napęd dają dużo frajdy z jazdy zarówno w mieście jak i na trasie - Wbrew pozorom jak na BMW tani w utrzymaniu i wyjątkowo mało awaryjny...przez 4 lata użytkowania nic się nie zepsuło. Wady: Auto o malych wymiarach co odbija się na ilości miejsca z tyłu - beznadziejne opony typu runflat...twarde i głośne, ja sie ich pozbyłem ale nie ma koła zapasowego...ryzyko - mimo niedużej mocy na mokrym łatwo ucieka tył, auto krótkie więc łatwo obrócić auto - dużo elektroniki, wyjątkowo drogie czujniki zuzycia hamulców...150 pln za komplet - bagażnik 330 litrów, auto raczej dla 2 niż 4 osób

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2005

5.00

Użytkownik Karczer ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dobrze wyprofilowane siedzenia - Dużo miejsca z przodu jak i z tyłu, bardzo dobra pozycja kierowcy i regulowana kierownica (dla przekonania mam 195cm wzrostu) - Pojemny bagażnik wyposażony we wszelkie potrzebne kierowcy rzeczy w nagłych wypadkach - Świetnie pracująca skrzynia biegów - Zamknięty silnik od dołu powoduje że silnik jest czysty i nic do niego nie wpadnie co mogło by się przyczynić do problemów z jego działaniem.. Wady: Producent podaje oficjalnie że samochód pali jakieś 6l/100km jednak średnie palenie wynosi jakieś 8.7l/100km w mieście

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2004

4.75

Użytkownik emka ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przede wszystkim ma przepiękną linię nadwozia - bezawaryjny (250.000 km i NIC się nie zepsuło) - na każdym parkingu się zmieści, bo jest niewielki, ale mimo to świetnie się sprawdza na trasach - dobrze wyposażony (długo by pisać) - oszczędny (na trasie przy 100 pali poniżej 5,5 l). Wady: brak regulacji wysokości fotela pasażera - niewiele miejsca na nogi z tyłu - zbyt krótki bieg nr 1 - zimą tylko zimówki, inaczej nie wyjedziesz z garażu, bo ma (oczywiście) tylny napęd - zwłaszcza na początku użytkowania byłem zbyt często zatrzymywany przez policję

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2005

4.50

Użytkownik iness650 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: niezawodny silnik, świetne przyśpieszenie i zwinność - nieprzeciętny wygląd, prestige marki BMW - świetnie działająca wentylacja, szyby odmrażają się w sekundę zimą i równie szybko odparowują - odpalanie przez guzik start/stop. Wady: skrzypiące plastiki w kokpicie !!! - opony runflat które powodują, że czuje się każda dziurę w jezdni - słaba widoczność przez talną szybę oraz wąski otwór bagażnika, przez co duże gabaryty się tam nie mieszczą - nie intuicyjna obsługa wycieraczek

BMW Seria 1 [E81] 2007-2012 rok 2009

4.25

Użytkownik tadkos ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: prowadzenie-pełna kontrola nad samochodem - bardzo dobra dynamika, możliwość wyłączenia syst. start-stop - znakomite hamulce i niezwykle precyzyjny układ kierowniczy - jakość wykończenia wnętrza - ekonomika utrzymania. Wady: przeciętna jakość elementów układu zapłonowego, awaria cewek zapłonowych 37000km - konieczność z korzystania z kompa pokładowego, np. przy kontroli poziomu oleju dosyć skomplikowana obsługa tego urządzenia - sonda NOx okresowo, co ok 2-mce wyświetla się check silnika po czym na jakiś czas gaśnie, bez jakichkolwiek objawów co do jakości pracy silnika.

BMW Seria 1 [E81] 2007-2012 rok 2009

4.75

Użytkownik Tadeusz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: doskonałe prowadzenie szczególnie w zakrętach - świetna dynamika - zadowalające zużycie paliwa - czytelny kokpit - niezłe materiały wykończenia wnętrza, wygodne siedzenia, jak dokąd nic nie stuka i nie trzeszczy. Wady: opony typu run flat - trudności w przypadku konieczności w samodzielnej wymiany żarówek w reflektorach - trochę mała powierzchnia lusterek bocznych

BMW Seria 1 [E87] 2007-2011 rok 2009

5.00

Użytkownik mat ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: swietne prowadzenie - ergonomia i wyposazenie - swietny motor bardzo elastyczny z duza kultura pracy - bardzo ladna sywetka - bardzo wygodne fotele + tempomat i mozna jezdzic. Wady: auto mojej zony - musze sie prosic by dala sie przejechac - jak dla mnie troszke za maly - widocznosc do tylu - trzeba uwazac na zjazdach i podjazdach- niski

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2005

4.75

Użytkownik MIKE ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: brak filtra DPF, - brak klapek w kolektorze ssącym (wersja 118d przed lift niema) - system Comon Rally - prowadzenie cudowne, - zespolenie kierowcy z autem. Wady: w innych modelach po 2005r. jest - 120d mają klapki, gdyż turbina daje większe ciśnienie - sprzęgło dwumasowe, przy dieslach wszystkich firm nie wytrzymuje - trochę twarde zawieszenie, ale żeby się dobrze prowadził nie ma innego wyjścia. coś za coś

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2004

4.50

Użytkownik Alan ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: mała awaryjność - super design - znakomita przyczepność - idealny do miasta - niski spadek wartości pojazdu. Wady: Małe rozmiary - mało elastyczny, niski moment obrotowy - za mała moc silnika - stosunkowo wysokie spalanie średnio 9,0 litrów PB

BMW Seria 1 [E81] 2007-2012 rok 2007

5.00

Użytkownik ts ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Najlepiej prowadzące się auto jakim jeździłem. - Bardzo dynamiczny i ekonomiczny silnik diesla. 204KM. Wady: mało miejsca w drugim rzedzie siedzeń

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Akumulatory elektrycznych Volkswagenów ID.3 i ID.4
Akumulatory elektrycznych Volkswagenów ID.3 i ID.4
Zestaw akumulatorów Volkswagenów ID.3, ID.4 i ID.4 GTX oferuje duży zasięg do 549 km i szybkie ładowanie mocą do 125 kW.