1. Samochody
  2. BMW
  3. Seria 1
  4. Oceny i opinie
BMW

BMW Seria 1 - Opinie kierowców

BMW
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach BMW Seria 1. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów BMW Seria 1. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody BMW Seria 1?

Czy warto kupić BMW Seria 1?

TAK
NIE

BMW Seria 1 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.88
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.50
silnik:silnik - ocena kierowców 4.85
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.80

Najlepiej oceniany silnik

BMW Seria 1 diesel

4.76

97%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

BMW Seria 1

4.77

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 24

Oceny samochodów BMW Seria 1 według nadwozia

BMW Seria 1 - coupe (2 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił BMW Seria 1 coupe na:

5.00

BMW Seria 1 - hatchback (3 drzwiowy)

6 użytkowników oceniło BMW Seria 1 hatchback na:

4.83

BMW Seria 1 - hatchback (5 drzwiowy)

33 użytkowników oceniło BMW Seria 1 hatchback na:

4.73

Oceny samochodów BMW Seria 1 według silnika

BMW Seria 1 - benzynowy

10 użytkowników oceniło BMW Seria 1 benzynowy na:

4.75

BMW Seria 1 - diesel

30 użytkowników oceniło BMW Seria 1 diesel na:

4.76

Użytkownicy o wadach i zaletach BMW Seria 1

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2004

4.75

Użytkownik Wojtek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo fajnei się prowadzi, jak każde BMW no i tylni napęd w tym malym aucie dodaje mu sportowego akcentu - Samochód idealny na miasto, bo głównie tam robię kilometry...elastyczny dieselek o bardzo dużej kulturze pracy i malym spalaniu 7,0/l na 100 km w mieście - W porównaniu ze swoim największym konkurentem czyli Audi A3 wygląda ciekawiej...wewnątrz dla 2 osob bardzo komfortowy - 6 biegowa skrzynia, elastyczny turbodiesel i tylni napęd dają dużo frajdy z jazdy zarówno w mieście jak i na trasie - Wbrew pozorom jak na BMW tani w utrzymaniu i wyjątkowo mało awaryjny...przez 4 lata użytkowania nic się nie zepsuło. Wady: Auto o malych wymiarach co odbija się na ilości miejsca z tyłu - beznadziejne opony typu runflat...twarde i głośne, ja sie ich pozbyłem ale nie ma koła zapasowego...ryzyko - mimo niedużej mocy na mokrym łatwo ucieka tył, auto krótkie więc łatwo obrócić auto - dużo elektroniki, wyjątkowo drogie czujniki zuzycia hamulców...150 pln za komplet - bagażnik 330 litrów, auto raczej dla 2 niż 4 osób

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2005

5.00

Użytkownik Karczer ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dobrze wyprofilowane siedzenia - Dużo miejsca z przodu jak i z tyłu, bardzo dobra pozycja kierowcy i regulowana kierownica (dla przekonania mam 195cm wzrostu) - Pojemny bagażnik wyposażony we wszelkie potrzebne kierowcy rzeczy w nagłych wypadkach - Świetnie pracująca skrzynia biegów - Zamknięty silnik od dołu powoduje że silnik jest czysty i nic do niego nie wpadnie co mogło by się przyczynić do problemów z jego działaniem.. Wady: Producent podaje oficjalnie że samochód pali jakieś 6l/100km jednak średnie palenie wynosi jakieś 8.7l/100km w mieście

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2004

4.75

Użytkownik emka ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przede wszystkim ma przepiękną linię nadwozia - bezawaryjny (250.000 km i NIC się nie zepsuło) - na każdym parkingu się zmieści, bo jest niewielki, ale mimo to świetnie się sprawdza na trasach - dobrze wyposażony (długo by pisać) - oszczędny (na trasie przy 100 pali poniżej 5,5 l). Wady: brak regulacji wysokości fotela pasażera - niewiele miejsca na nogi z tyłu - zbyt krótki bieg nr 1 - zimą tylko zimówki, inaczej nie wyjedziesz z garażu, bo ma (oczywiście) tylny napęd - zwłaszcza na początku użytkowania byłem zbyt często zatrzymywany przez policję

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2005

4.50

Użytkownik iness650 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: niezawodny silnik, świetne przyśpieszenie i zwinność - nieprzeciętny wygląd, prestige marki BMW - świetnie działająca wentylacja, szyby odmrażają się w sekundę zimą i równie szybko odparowują - odpalanie przez guzik start/stop. Wady: skrzypiące plastiki w kokpicie !!! - opony runflat które powodują, że czuje się każda dziurę w jezdni - słaba widoczność przez talną szybę oraz wąski otwór bagażnika, przez co duże gabaryty się tam nie mieszczą - nie intuicyjna obsługa wycieraczek

BMW Seria 1 [E81] 2007-2012 rok 2009

4.25

Użytkownik tadkos ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: prowadzenie-pełna kontrola nad samochodem - bardzo dobra dynamika, możliwość wyłączenia syst. start-stop - znakomite hamulce i niezwykle precyzyjny układ kierowniczy - jakość wykończenia wnętrza - ekonomika utrzymania. Wady: przeciętna jakość elementów układu zapłonowego, awaria cewek zapłonowych 37000km - konieczność z korzystania z kompa pokładowego, np. przy kontroli poziomu oleju dosyć skomplikowana obsługa tego urządzenia - sonda NOx okresowo, co ok 2-mce wyświetla się check silnika po czym na jakiś czas gaśnie, bez jakichkolwiek objawów co do jakości pracy silnika.

BMW Seria 1 [E81] 2007-2012 rok 2009

4.75

Użytkownik Tadeusz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: doskonałe prowadzenie szczególnie w zakrętach - świetna dynamika - zadowalające zużycie paliwa - czytelny kokpit - niezłe materiały wykończenia wnętrza, wygodne siedzenia, jak dokąd nic nie stuka i nie trzeszczy. Wady: opony typu run flat - trudności w przypadku konieczności w samodzielnej wymiany żarówek w reflektorach - trochę mała powierzchnia lusterek bocznych

BMW Seria 1 [E87] 2007-2011 rok 2009

5.00

Użytkownik mat ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: swietne prowadzenie - ergonomia i wyposazenie - swietny motor bardzo elastyczny z duza kultura pracy - bardzo ladna sywetka - bardzo wygodne fotele + tempomat i mozna jezdzic. Wady: auto mojej zony - musze sie prosic by dala sie przejechac - jak dla mnie troszke za maly - widocznosc do tylu - trzeba uwazac na zjazdach i podjazdach- niski

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2005

4.75

Użytkownik MIKE ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: brak filtra DPF, - brak klapek w kolektorze ssącym (wersja 118d przed lift niema) - system Comon Rally - prowadzenie cudowne, - zespolenie kierowcy z autem. Wady: w innych modelach po 2005r. jest - 120d mają klapki, gdyż turbina daje większe ciśnienie - sprzęgło dwumasowe, przy dieslach wszystkich firm nie wytrzymuje - trochę twarde zawieszenie, ale żeby się dobrze prowadził nie ma innego wyjścia. coś za coś

BMW Seria 1 [E87] 2004-2007 rok 2004

4.50

Użytkownik Alan ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: mała awaryjność - super design - znakomita przyczepność - idealny do miasta - niski spadek wartości pojazdu. Wady: Małe rozmiary - mało elastyczny, niski moment obrotowy - za mała moc silnika - stosunkowo wysokie spalanie średnio 9,0 litrów PB

BMW Seria 1 [E81] 2007-2012 rok 2007

5.00

Użytkownik ts ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Najlepiej prowadzące się auto jakim jeździłem. - Bardzo dynamiczny i ekonomiczny silnik diesla. 204KM. Wady: mało miejsca w drugim rzedzie siedzeń

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Kia prezentuje nowe logo
Kia prezentuje nowe logo
Kia zaprezentowała nowe logo oraz nowe hasło marki. Mają one symbolizować "śmiałą transformację oraz nowe cele". Kia zapowiada ofensywę w branży mobilności.
Jaguar I-PACE Jaguar I-PACE