1. Samochody
  2. Audi
  3. Q7
  4. Oceny i opinie
Audi

Audi Q7 - Opinie kierowców

Audi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Audi Q7. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Audi Q7. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Audi Q7?

Czy warto kupić Audi Q7?

TAK
NIE

Audi Q7 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.81
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.73
silnik:silnik - ocena kierowców 4.42
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.77

Najlepiej oceniany silnik

Audi Q7 benzynowy

4.46

86%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Audi Q7

4.38

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 37

Oceny samochodów Audi Q7 według nadwozia

Audi Q7 - suv (5 drzwiowy)

48 użytkowników oceniło Audi Q7 suv na:

4.43

Oceny samochodów Audi Q7 według silnika

Audi Q7 - benzynowy

7 użytkowników oceniło Audi Q7 benzynowy na:

4.46

Audi Q7 - diesel

41 użytkowników oceniło Audi Q7 diesel na:

4.43

Użytkownicy o wadach i zaletach Audi Q7

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2008

5.00

Użytkownik MichuQ7 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wielka kultura pracy silnika, wchodzi na obroty jak żyleta. - Wysoka jakość wykończenia wnętrza. - Wyświetlacze bardzo czytelne, wszystkie dodatki do ręcznego sterowania pasują do rąk - wygoda i komfort. Szybko się kierowca nauczy korzystać ze wszystkich opcji. - Świetnie działająca klimatyzacja. - Jazda w terenie na zimówkach to doskonały wybór.. Wady: Mozna się przyzwyczajić do gabarytów - parkowanie i manewry. - Opon letnich w terenie trochę szkoda, nadaja się głównie na jazdę po równym asfalcie. - Bardzo drogie naprawy szczególnie w ASO - cóż komfortowe auto to koszty.

Audi Q7 [4L] 2009-2015 rok 2009

4.50

Użytkownik senek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: KOMFORT JAZDY WRĘCZ IDEALNY PROWADZI SIĘ DOSKONALE - WYPOSAŻENIE AUTA W WERSJI S-LINE REWELACYJNE MA PO PROSTU WSZYSTKO - OŚWIETLENIE WNĘTRZA DAJE SPORTOWY CHARAKTER AUTKU - NAGŁOŚNIENIE BOSE W BARDZO WYSOKIM STANDARDZIE - AUTEM NIE ODCZUWA SIĘ NAWET 20 GODZINNYCH TRAS, KIEROWCA NIE CZUJE ZMĘCZENIA.. Wady: SPALANIE AUTA BARDZO WYSOKIE AUTO WRĘCZ NIE RENTOWNE DO UŻYTKU CODZIENNEGO POMIJAJĄC DŁUGIE TRASY OCZYWIŚCIE - BARDZO BIERZE OPONY PO ZEWNĘTRZNYCH STRONACH GŁÓWNIE PRZÓD KOSZT NOWYCH OPON 5000 ZŁ - DROGI SERVIS WYMIANY OLEJI FILTROW ITD - NAGŁOŚNIENIE BOSE BARDZO DROGIE CZĘŚCI KTÓRE SĄ KODOWANE NR VIN AUTA ORAZ ŁĄCZONE ŚWIATŁOWODEM WZMACNIACZ CZĘSTA AWARIA TEGO SYSTEMU KOSZT NAPRAWY PONAD 5000 ZŁ NIESTETY BEZ WZMACNIACZA NIE DZIAŁA ŻADNA FUNKCJA RADIA NAVIGACJI TV TELEFONU, PNEUMATYCZNE ZAWIESZENIE - SILNIK MA ZA DUŻĄ MOC DO SKRZYNI BIEGÓW DO WYPRZEDZANIA GAZ DO OPORU SKRZYNIA PRZEZ CHWILE MYŚLI MOMENT PO TYM RAKIETA PIĘKNA MOC, WBIJA KIEROWCE W FOTEL DOZNANIA NIESAMOWITE.

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2006

4.75

Użytkownik Michał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Jak na wagę i 233 konie dobre przyśpieszenie - Rewelacja jeśli chodzi o pojemność w środku - 2 dzieci, wózek, pies, bez problemu - Wygodny, bezpieczny, nie męczy nawet na 15 godzinnej trasie non stop. Wady: Spalanie - po mieście 12,7 do 14,5 - Przeglądy: jak tylko oleje i filtry to (oczywiście poza ASO) 2000 zł. Przy 90000 miałem wymianę tarcz i klocków plus wszystkie oleje, (ale bez oleju skrzyni) filtry - razem przegląd 5000 zł, już mi facet powiedział że przy 105 tysiącach trzeba olej skrzyni zmienić, koszt 2000 zł - Drobne usterki, nie wstrzymujące jazdy ale upierdliwe - nie działają czujniki parkowania albo spalona wiązka elektryki foteli - Koszt każdej potencjalnej naprawy silnika albo skrzyni - grube pieniądze

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2006

5.00

Użytkownik peelka ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy bez porównania z żadnym innym autem, jeździłam Oplem,Mercedesem, BMW - w porównaniu z Q7, to tron królewski ;-) - wygląd, zawieszenie, prowadzenie... wszystko ;-). Wady: jedyna- bagażnik!!!! w tak dużym aucie tak mały bagażnik??? to pomyłka! w mercedesie E klasa kombi było więcej miejsca, niż w tym wielkim czołgu, ale to szczegół. I tak nie chcę jeździć niczym innym do konca życia!!!! - mały promień skrętu, trzeba kręcić na kilka razy, zanim się wyjedzie

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2007

4.50

Użytkownik Jacek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort z jazdy pneumatyczne zawieszenie robi swoje - auto "się podoba" - super audio w wersji S line - dobre przyspieszenie jak na sporą wagę auta - w 100% polecam. Wady: spore spalanie średnio ok 11/100, ale stać cię na auto , stać cię na paliwo - chwilowe awarie audio - brak - brak - brak

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2009

5.00

Użytkownik Blad ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Rewelacyjny ryk silnika - Napęd Quattro z ESP nie pozwala wejść w większy poślizg podczas skrętu, nawet mimo dużego zaśnieżenia jezdni. . Wady: Na razie się nie doszukałem.

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2008

4.50

Użytkownik mar ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: prowadzenie - przyspieszenie - przyczepność - komfort podróżowania - dobre właściwości jazde po zjechaniu z asfaltu. Wady: niski bagażnik - opadająca linia dachu (siedzenie z tyłu męczące dla osób powyżej 185) - zamarzające zimą ( -15 oC ) klamki ( serwis nie potrafił sobie z tym poradzić) - spalanie - manewrowanie w mieście

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2007

4.25

Użytkownik grzes ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: wjedziesz wszędzie obojętne czy to zima czy szuter czy autostrada - komfort,komfort,komfort. Wady: wersja 7 osobowa ma denerwującą dolegliwość polegającą na stukaniu kanapy przesuwnej (2 rząd) żadne regulacje nie pomagają - głośny silnik przy przyspieszaniu - po gwarancji naprawiano mi szklany dach (3.000 zeta)-ciekł i zalał mi system bose (5.000 zeta), wymieniono zawór zwrotny pompy oleju (demontaż silnika i 5,000 zeta)

Audi Q7 [4L] 2009-2015 rok 2011

5.00

Użytkownik O23 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Kobieto obudz się i idz gotować bigos :) - Popraw plakat z Q7 na słomce koło tapczanika. Wady: W twoim daewoo tico sa opony do wymiany

Audi Q7 [4L] 2005-2009 rok 2007

4.75

Użytkownik maruś ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: dobre przyspieszenie - bardzo ładny przód - super komfort na dobrej drodze. Wady: troche dużo pali - troche brzytki tył - za bardzo kłysze na nierównościach

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Premiery Volkswagena na targach w Kolonii
Premiery Volkswagena na targach w Kolonii
Podczas Europejskich Targów Taksówkarskich w Kolonii Volkswagen Samochody Użytkowe przedstawił trzy modele przeznaczone do komercyjnego przewozu osób. Oczywiście w charakterystycznym „budyniowym” kolorze.