1. Samochody
  2. Audi
  3. A7
  4. Oceny i opinie
Audi

Audi A7 - Opinie kierowców

Audi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Audi A7. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Audi A7. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Audi A7?

Czy warto kupić Audi A7?

TAK
NIE

Audi A7 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.71
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.82
silnik:silnik - ocena kierowców 4.82
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.35

Najlepiej oceniany silnik

Audi A7 diesel

4.81

92%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Audi A7

4.70

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 15

Oceny samochodów Audi A7 według nadwozia

Audi A7 - hatchback (5 drzwiowy)

17 użytkowników oceniło Audi A7 hatchback na:

4.68

Oceny samochodów Audi A7 według silnika

Audi A7 - benzynowy

4 użytkowników oceniło Audi A7 benzynowy na:

4.25

Audi A7 - diesel

13 użytkowników oceniło Audi A7 diesel na:

4.81

Użytkownicy o wadach i zaletach Audi A7

Audi A7 Sportback 2010- rok 2011

5.00

Użytkownik Paul ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort jazdy-płynący statek po zamontowaniu dystansów jeszcze lepiej, zawieszenie s-line daje odczuć nutkę sportowego auta - przyśpieszenie przy takiej wielkości auta kosmiczne jak na ten silnik - wygląd piękne auto wiem że sam sobie zaprzeczam wadą jest że w polsce są buraki które z chęcią je ulepszą... - małe spalanie przy normalnej jeździe 7.5l prawdziwego spalanie na 100km - quattro-4x4 nic dodać nic ująć. Wady: wymiana tarcz i klocków przód plus klocków tył i oleju z filtrem 4500zł- cena małego przeglądu boję się myśleć jaki będzie koszt dużego - strach postawić na niestrzeżonym parkingu rzuca się w oczy przyciąga wandali - tragicznie szybko ścierające się klocki i tarcze klocki przód po 20kkm tył 40kkm tarcze przód 40kkm tył jeszcze nie - moment obrotowy okropnie zdziera opony przy przyśpieszaniu - silnik bierze olej 400ml na wymiane

Audi A7 Sportback 2010- rok 2011

5.00

Użytkownik wer ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: oszczędny z paliwem - jest piękny. i z zewnątrz linia i tył samochodu a wewnątrz deska rozdzielcza - ustawny bagażnik, choć płytki - przy prędkościach >140 jest całkiem cicho - dużo miejsca w środku dla kierowcy. Szeroko, wygodnie, wygodne podłokietniki. Wszystko pod ręką. Wady: Start-stop działa na nerwy - brak polecen glosowych w polskiej wersji jezykowej - brak w standardzie usb (nie doszukałem się) - Koszty serwisu. Aktualizacja nawigacji w ASO 1500 pln - drogie wyposażenie dodatkowe

Audi A7 Sportback 2010- rok 2013

4.75

Użytkownik Daro ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Szybkie , wygodne, dodaje dumy, zwraca na siebie uwage - Bardzo dobra dynamika, nawet powyżej 200km/h do 250 naprawdę jedzie - Dodatki drogie , ale przydatne a czasie jazdy - Spalanie rewelacja ( jak na 313KM i napęd na 4 koła i 19 felgi. Wady: Miałem 2 awarie . Pierwsza po 2 tys. Pękła rura interkulera , a wracając z nart w Austrii ta wymieniona rura tym razem spadła . Do 25 tys jest ok

Audi A7 VAN Sportback 2010-2014 rok 2010

4.00

Użytkownik MP ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: piękna i oryginalna linia nadwozia.ELEGANCKI I SPORTOWY INDYWIDUALISTA. - Praca silnika benzynowego oraz rozsądne zużycie paliwa. - duże możliwości zindywidualizowania auta poprzez szeroką gamę dodatków. Wady: Skrzynia biegów szarpie przy redukcji na niskich biegach. Czasami ze skrzyni dochodzą dziwne dźwięki. Kilkukrotna wizyta w serwisie nie rozwiązała problemu. - system automatycznego wyłączania silnika na postoju jest niedopracowany. - Nie wszystkie elementy karoserii są dokładnie spasowane - cena dodatków - zbyt mały zakres regulacji głębokości fotela (w dół) problem dla osób pow. 186cm

Audi A7 Sportback 2010- rok 2010

5.00

Użytkownik Adam ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: aktywny tempomat doskonały w duzym ruchu i w korkach - Znakomite przyspieszenie - Doskonała skrzynia biegów - Bardzo duzy komfort jazdy - Proste przyjazne polskie menu. Wady: Drogi - bardzo drogie dodatkowe opcje

Audi A7 Sportback 2010- rok 2010

4.75

Użytkownik cezary ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mam head up + podczeriweń - pożyteczna rzecz, - Nareszcie MMI po polsku - dobrze działa telefon, radio tv. Wady: drogo - fakt MMI bez obsługi głosowej po polsku - brak współdziałania telefonu samochodowego z blutufem. Gdy włączę kartę samochodu nie łączy blutufa

Audi A7 Sportback 2010- rok 2010

4.50

Użytkownik Michał ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: już wiele wymieniono, generalnie fajne auto aczkolwiek trochę niedporacowane. Wady: po przejechaniu 10.000 km pojawił się dziwny stukot z zawieszenia (przód) - ujawnia się np. na tradycyjnym bruku - głuche odgłosy. Sprawdźcie proszę u siebie czy macie podobne objawy.

Audi A7 Sportback 2010- rok 2011

4.75

Użytkownik GARY ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: nietuzinkowy wygląd - dobre połączenie silnik skrzynia biegów napęd quatro. Wady: cena opcji dodatkowych - mimo pneumatyki na 19" komfort jazdy nie jest zbyt wysoki - średnia widoczność w tył na prawo szeroki słupek środkowy

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Toyota zapowiada tańsze o połowę akumulatory do elektryków
Toyota zapowiada tańsze o połowę akumulatory do elektryków
Toyota zainwestuje do 2030 roku 13,5 mld dolarów w rozwój i zwiększenie produkcji akumulatorów do hybryd i samochodów elektrycznych. W drugiej połowie dekady koszt produkcji "baterii" ma spaść o połowę.
Best Cars 2022 Best Cars 2022