1. Samochody
  2. Audi
  3. A3
  4. Oceny i opinie
Audi

Audi A3 - Opinie kierowców

Audi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Audi A3. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Audi A3. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Audi A3?

Czy warto kupić Audi A3?

TAK
NIE

Audi A3 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.86
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.65
silnik:silnik - ocena kierowców 4.71
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.53

Najlepiej oceniany silnik

Audi A3 diesel

4.70

87%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Audi A3

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 77

Oceny samochodów Audi A3 według nadwozia

Audi A3 - hatchback (3 drzwiowy)

111 użytkowników oceniło Audi A3 hatchback na:

4.70

Audi A3 - hatchback (5 drzwiowy)

36 użytkowników oceniło Audi A3 hatchback na:

4.65

Oceny samochodów Audi A3 według silnika

Audi A3 - benzynowy

70 użytkowników oceniło Audi A3 benzynowy na:

4.68

Audi A3 - diesel

77 użytkowników oceniło Audi A3 diesel na:

4.70

Użytkownicy o wadach i zaletach Audi A3

Audi A3 [8P] 2003-2005 rok 2004

4.75

Użytkownik Ebi ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo wygodny nawet dla wysokiej osoby - Tablica wskaźników czytelna, przełaczniki w zasięgu kierowcy nie wymagają odrywania wzroku od prowadzenia pojazdu - Wystarczająca moc silnika, dobrze sie zbiera podczas wyprzedzania, jest bardzo elastyczny. - Bardzo dobrze trzyma się drogi na zakrętach, zawiezenie bardzo dobre, nie odczuwa się jazdy po nierównościach. - Bardzo oszczędny: spalanie oleju napędowego w mieście nie było większe niż 4,8 l/100km w trasie poniżej 4 l/100km. Wady: Głośna praca silnika (silnik jest "PD" na pompowtryskiwaczach, tak pracują). - Słaba widoczność z pojazdu podczas cofania. Praktycznie cofa się na lusterkach zewnętrznych. - Nowoczesna i ładna sylwetka nadwozia pojazdu w tym bogate i wysokiej jakości wyposażenie sprawiają, że samochodem interesują się "niewłaściwi ludzie". Pojazd wymaga dodatkowych zabezpieczeń antykradzieżowych.

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 1998

4.75

Użytkownik Art ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Znakomite własciwości jezdne - Elastyczny i dobrze sie zbiera - z ta mocą pod noga można juz po szaleć :) - wygodny i przestronny nawet z tyłu dosc sporo miejsca dla 2 pasazerów bo 3 to juz scisk - duży wybór zamienników i powszechnie dostepne co w przypadku raczej sporadycznych wizyt w warsztacie az tak bardzo po kieszeni nie boli ale oryginał jednak to oryginał. Wady: przy ciężkiej nodze lubi sporo wypić. A przy ołowianych butach robi sie wir w baku :( - przy agresywnej jeździe przydały by sie bardziej kubełkowe fotele :)

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

4.75

Użytkownik Kobana ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: małe spalanie - koszt utrzymania oraz ew. koszty częsci w miare tani, łatwo dostepne części - bagaznik bardzo pojemny, jak na tak niewielkie auto jest naprawde ogromny. - jakość wykonania elementów wewnątrz auta jest bardzo dobra, auto dobrze wygluszone, przy szybkiej jezdzie w środku jest barzo cicho co wiaze sie z mylnym odczuwaniem prędkości. Wady: silnik dlugo sie nagrzewa - czesto wypalaja sie linie na wyświetlaczu komputera,

Audi A3 Sportback 2004-2012 rok 2006

5.00

Użytkownik sławek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Mimo iz jest to juz czteroletnie autko wciaz posiada bardzo atrakcyjny audicowski urok - Silnik Diesla 1.9 tdi (BKC) 105km BEZAWARYJNY! Jesli oczywiscie sie o niego dba! - Auto prowadzi sie rewelacyjnie, sztywne a zarazem dosc komfortowe zawieszenie (przod nie posiada wielowahacza! ktory jest nietrwaly i bardzo drogi!). Wady: Wada akurat w tym modelu z tym silnikiem jest brak szostego biegu i to by bylo na tyle

Audi A3 [8L] 2000-2003 rok 2001

4.50

Użytkownik Stacho ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Zdecydowana zaleta jest silnik ma cudowne przyspieszenie wyprzedanie tyl autkiem to bajka.w porownaniu do innych samochodow ktorymi jezdzilem a bylo ich juz dosyc sporo gdyz jestem mechanikiem - Dobre wykonczenie (dobrej jakosci matriały) - zuzycie paliwa to tylko 6 litrow w cyklu mieszanym a mam dojsc ciezka noge. Wady: skrzynia moze to tylko w moim egzemplazu ale dojsc opornie wchodzi 1,2,3 bieg - troche za twardy poprzednio jezdzilem renowka a tam na dziurach bylo wygodniej. No ale zato dobrze trzyma sie drogi :D

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

5.00

Użytkownik zw ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygodne dla kierowcy i pasażera na przednim siedzeniu. - Duży bagażnik. - Bardzo dobra jakość wykończenia wnętrza. - Prostota i elegancja techniczna, łatwy dostęp przy kluczowych naprawach.Stalowe elementy w zawieszeniu !!. - Mnóstwo praktycznych schowków.. Wady: Mniej wygodne dla pasażerów z tyłu. - Niskie zawieszenie z przodu. Uważać na krawężniki przy parkowaniu.

Audi A3 [8P] 2003-2005 rok 2004

5.00

Użytkownik Żaba ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Atrakcyjny wygląd. - Dobre przyspieszenie na wszystkich biegach. - Sporo miejsca jak na auto 3D,oraz dobre seryjne nagłośnienie. - bardzo dobre prowadzenie i przyczepność. - W trasie bardzo małe spalanie nawet 4L.. Wady: Głośne opony przy wyposażeniu standardowym 17 cali

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

4.25

Użytkownik oleeejthc ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Male zwinne dobrze się trzyma na ciasnych zakrętach. - Bdb dojście wszędzie,mozna np. Skrzynie biegów wyjąć bez wyciągania silnika. - Ładna sylwetka - Po zamontowaniu tuba ładnie duudni - Wsiadac, lac i jechac :D. Wady: Rdzewiejace drzwi, - Patrząc na osiągi i spalanie, spalanie stanowczonza wysokie - Szybko niszczące tlumniki

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

4.25

Użytkownik Pasionat ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bardzo małe spalanie (od. 5l na 100 km w trasie do 5,5l w mieście ) - nowe części w przystępnych cenach oraz mała awaryjność - 4 w rubryce jakość i awaryjność ze względu na jakość, a nie awaryjność - ta na 5. Wady: głośno w samochodzie podczas jazdy powyżej 120 km/h - kiepskie nagłośnienie w tych modelach i problemy z podłączeniem radia, bo brakuje często wzmaczniacza

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 1998

4.75

Użytkownik cs ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mało pali - wnętrze dość przestrzenne - dobra jakość użytych materiałów plastikowych i na fotelach - dobrze rozwiązany sposób odchylenia siedzeń przednich - zamienniki na części zamienne. Wady: trochę rdzewieją drzwi od dołu pojawiły się pęcherze pod lakierem na dachu - karoseria chyba nie jest cynkowana - zawiesza się przepustnica powietrza co jest kłopotliwe - pasek rozrządu i konieczność jego wymiany - brakuje mi klimatyzacji latem gorąco w środku

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Szykują się miliardowe kary dla producentów aut
Szykują się miliardowe kary dla producentów aut
Ograniczenia emisji CO2 zaplanowane na 2021 rok spowodują miliardy euro kar dla producentów samochodów w Europie - mówią eksperci.
Nowe SUV-y Citroena Nowe SUV-y Citroena