1. Samochody
  2. Audi
  3. A3
  4. Oceny i opinie
Audi

Audi A3 - Opinie kierowców

Audi
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Audi A3. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Audi A3. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Audi A3?

Czy warto kupić Audi A3?

TAK
NIE

Audi A3 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.86
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.65
silnik:silnik - ocena kierowców 4.71
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.53

Najlepiej oceniany silnik

Audi A3 diesel

4.70

87%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Audi A3

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 77

Oceny samochodów Audi A3 według nadwozia

Audi A3 - hatchback (3 drzwiowy)

111 użytkowników oceniło Audi A3 hatchback na:

4.70

Audi A3 - hatchback (5 drzwiowy)

36 użytkowników oceniło Audi A3 hatchback na:

4.65

Oceny samochodów Audi A3 według silnika

Audi A3 - benzynowy

70 użytkowników oceniło Audi A3 benzynowy na:

4.68

Audi A3 - diesel

77 użytkowników oceniło Audi A3 diesel na:

4.70

Użytkownicy o wadach i zaletach Audi A3

Audi A3 [8P] 2003-2005 rok 2004

4.75

Użytkownik Ebi ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo wygodny nawet dla wysokiej osoby - Tablica wskaźników czytelna, przełaczniki w zasięgu kierowcy nie wymagają odrywania wzroku od prowadzenia pojazdu - Wystarczająca moc silnika, dobrze sie zbiera podczas wyprzedzania, jest bardzo elastyczny. - Bardzo dobrze trzyma się drogi na zakrętach, zawiezenie bardzo dobre, nie odczuwa się jazdy po nierównościach. - Bardzo oszczędny: spalanie oleju napędowego w mieście nie było większe niż 4,8 l/100km w trasie poniżej 4 l/100km. Wady: Głośna praca silnika (silnik jest "PD" na pompowtryskiwaczach, tak pracują). - Słaba widoczność z pojazdu podczas cofania. Praktycznie cofa się na lusterkach zewnętrznych. - Nowoczesna i ładna sylwetka nadwozia pojazdu w tym bogate i wysokiej jakości wyposażenie sprawiają, że samochodem interesują się "niewłaściwi ludzie". Pojazd wymaga dodatkowych zabezpieczeń antykradzieżowych.

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 1998

4.75

Użytkownik Art ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Znakomite własciwości jezdne - Elastyczny i dobrze sie zbiera - z ta mocą pod noga można juz po szaleć :) - wygodny i przestronny nawet z tyłu dosc sporo miejsca dla 2 pasazerów bo 3 to juz scisk - duży wybór zamienników i powszechnie dostepne co w przypadku raczej sporadycznych wizyt w warsztacie az tak bardzo po kieszeni nie boli ale oryginał jednak to oryginał. Wady: przy ciężkiej nodze lubi sporo wypić. A przy ołowianych butach robi sie wir w baku :( - przy agresywnej jeździe przydały by sie bardziej kubełkowe fotele :)

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

4.75

Użytkownik Kobana ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: małe spalanie - koszt utrzymania oraz ew. koszty częsci w miare tani, łatwo dostepne części - bagaznik bardzo pojemny, jak na tak niewielkie auto jest naprawde ogromny. - jakość wykonania elementów wewnątrz auta jest bardzo dobra, auto dobrze wygluszone, przy szybkiej jezdzie w środku jest barzo cicho co wiaze sie z mylnym odczuwaniem prędkości. Wady: silnik dlugo sie nagrzewa - czesto wypalaja sie linie na wyświetlaczu komputera,

Audi A3 Sportback 2004-2012 rok 2006

5.00

Użytkownik sławek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Mimo iz jest to juz czteroletnie autko wciaz posiada bardzo atrakcyjny audicowski urok - Silnik Diesla 1.9 tdi (BKC) 105km BEZAWARYJNY! Jesli oczywiscie sie o niego dba! - Auto prowadzi sie rewelacyjnie, sztywne a zarazem dosc komfortowe zawieszenie (przod nie posiada wielowahacza! ktory jest nietrwaly i bardzo drogi!). Wady: Wada akurat w tym modelu z tym silnikiem jest brak szostego biegu i to by bylo na tyle

Audi A3 [8L] 2000-2003 rok 2001

4.50

Użytkownik Stacho ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Zdecydowana zaleta jest silnik ma cudowne przyspieszenie wyprzedanie tyl autkiem to bajka.w porownaniu do innych samochodow ktorymi jezdzilem a bylo ich juz dosyc sporo gdyz jestem mechanikiem - Dobre wykonczenie (dobrej jakosci matriały) - zuzycie paliwa to tylko 6 litrow w cyklu mieszanym a mam dojsc ciezka noge. Wady: skrzynia moze to tylko w moim egzemplazu ale dojsc opornie wchodzi 1,2,3 bieg - troche za twardy poprzednio jezdzilem renowka a tam na dziurach bylo wygodniej. No ale zato dobrze trzyma sie drogi :D

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

5.00

Użytkownik zw ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygodne dla kierowcy i pasażera na przednim siedzeniu. - Duży bagażnik. - Bardzo dobra jakość wykończenia wnętrza. - Prostota i elegancja techniczna, łatwy dostęp przy kluczowych naprawach.Stalowe elementy w zawieszeniu !!. - Mnóstwo praktycznych schowków.. Wady: Mniej wygodne dla pasażerów z tyłu. - Niskie zawieszenie z przodu. Uważać na krawężniki przy parkowaniu.

Audi A3 [8P] 2003-2005 rok 2004

5.00

Użytkownik Żaba ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Atrakcyjny wygląd. - Dobre przyspieszenie na wszystkich biegach. - Sporo miejsca jak na auto 3D,oraz dobre seryjne nagłośnienie. - bardzo dobre prowadzenie i przyczepność. - W trasie bardzo małe spalanie nawet 4L.. Wady: Głośne opony przy wyposażeniu standardowym 17 cali

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

4.25

Użytkownik oleeejthc ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Male zwinne dobrze się trzyma na ciasnych zakrętach. - Bdb dojście wszędzie,mozna np. Skrzynie biegów wyjąć bez wyciągania silnika. - Ładna sylwetka - Po zamontowaniu tuba ładnie duudni - Wsiadac, lac i jechac :D. Wady: Rdzewiejace drzwi, - Patrząc na osiągi i spalanie, spalanie stanowczonza wysokie - Szybko niszczące tlumniki

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 2000

4.25

Użytkownik Pasionat ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bardzo małe spalanie (od. 5l na 100 km w trasie do 5,5l w mieście ) - nowe części w przystępnych cenach oraz mała awaryjność - 4 w rubryce jakość i awaryjność ze względu na jakość, a nie awaryjność - ta na 5. Wady: głośno w samochodzie podczas jazdy powyżej 120 km/h - kiepskie nagłośnienie w tych modelach i problemy z podłączeniem radia, bo brakuje często wzmaczniacza

Audi A3 [8L] 1996-2000 rok 1998

4.75

Użytkownik cs ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mało pali - wnętrze dość przestrzenne - dobra jakość użytych materiałów plastikowych i na fotelach - dobrze rozwiązany sposób odchylenia siedzeń przednich - zamienniki na części zamienne. Wady: trochę rdzewieją drzwi od dołu pojawiły się pęcherze pod lakierem na dachu - karoseria chyba nie jest cynkowana - zawiesza się przepustnica powietrza co jest kłopotliwe - pasek rozrządu i konieczność jego wymiany - brakuje mi klimatyzacji latem gorąco w środku

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Bezemisyjne SUV-y Volkswagena
Bezemisyjne SUV-y Volkswagena
Moda na SUV-y nie przemija, a z prognoz wynika, że ich sprzedaż jeszcze się podwoi w ciągu najbliższych lat. VW nie poprzestaje na tych modelach, które ma w ofercie, lecz wciąż opracowuje nowe.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Jakiej muzyki najchętniej słuchamy w aucie?
Jakiej muzyki najchętniej słuchamy w aucie?
Podczas jazdy samochodem, szczególnie w dalszej podróży, towarzyszy nam muzyka. Zobaczmy, jakich utworów słuchamy najchętniej.