Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Volvo > XC90 > Oceny i opinie
Volvo

Volvo XC90 - Oceny i opinie

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo XC90. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo XC90. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo XC90

Czy warto kupić Volvo XC90?

TAK
NIE

Volvo XC90 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.69
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.64
silnik:silnik - ocena kierowców 4.54
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.33

Najlepiej oceniany silnik

Volvo XC90 diesel

4.66

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo XC90

4.50

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 16

Oceny samochodów Volvo XC90 według nadwozia

Volvo XC90 - suv (5 drzwiowy)

39 użytkowników oceniło Volvo XC90 suv na:

4.55

Oceny samochodów Volvo XC90 według silnika

Volvo XC90 - benzynowy

22 użytkowników oceniło Volvo XC90 benzynowy na:

4.47

Volvo XC90 - diesel

17 użytkowników oceniło Volvo XC90 diesel na:

4.66

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo XC90

Volvo XC90 2004-2006 rok 2005

Użytkownik bobofruit ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort i wyciszenie - ilość miejsca w środku - brmienie i klasyczna sprawdzona konstrukcja silnika volvo 2,5T. - Złodzieje się muszą dobrze przygotować by ukraść xc90. Raczej tych modeli nie kradnie pierwszy lepszy leń. Szkoda czasu i zachodu. Są po prostu dużo łatwiejsze i popularniejscze ofiary w tym segmencie. - cena modeli używanych. Polecam modele europejsckie. Może niższy poziom wyposażenia, ale wyższa jakość wykończenia.. Wady: zużycie paliwa dla mniej zasobnych w gotówkę - delikatny system przeniesienia napędu na tył AWD. - Kosztowne w naprawie i wrażliwe na poziom inteligencji użytkownika skrzynie biegów. - Wzsokie koszty usług w autoryzowanych serwisach.

Volvo XC90 2004-2006 rok 2004

Użytkownik grajka ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: 150 tys przebiegu i nie widać żadnych mankamentów,kosztów naprawy na razie nie znam. - praca silnika moc,osiągi,przyspieszenie dynamiczność i niezawodność piatke - skrzynia biegow wspaniale współpracuje ze silnikiem,sprzęgło miękie,biegi pracują bez zarzutów ocenana na piatke - klima ; wenyylacjana,ogrzewanie i ergonomia na piatke - i wszystko pozostałe- siedzenia ,komfort podróży tez na piątke.. Wady: siedzenia przednie bez boczków to troszeczkę za ubogo jak na taka klase - brak - brak - brak - fotele przednie troszeczke za ubogie -brak boczków-szkoda, jak na taką marke

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: automatyczna 6 biegowa skrzynia - 7-miejsc siedzących i świetny system audio - bardzo funkcjonalny dla rodzin z dziecmi, wiele możliwości konfiguracji miejsc siedzących, świetne fotele przednie - zmodyfikowane zawieszenie w stosunku do innych wersji - nie ma wrażenia bujania,zdecydowanie pewniejsze prowadzenie w zakrętach - wspomaganie kierownicy zależne od prędkości jazdy. Wady: moc silnika 185 KM wystarcza do płynnej jazdy, ale do nagłych przyśpieszeń przydałoby się ponad 200 KM - reflektory biksenonowe mogłyby miec większy zasięg - brak fabrycznego czujnika parkowania z przodu - duża utrata wartości po pierwszm roku użytkowania - mogłoby byc więcej schowków i skrytek w kabinie

Volvo XC90 VAN 2006-2014 rok 2010

Użytkownik wojtek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: duży konfort, wyciszenie konfort,super jakości media, duże możliwości podłonczeń innych medialnych urządzeń - stabiność na zakretach dokładność prowadzenia(wspomaganie kierownicy super) dostosowane do prędkości - super zestopniowana skrzynia biegów - duża jakośc wykończenia - czytelna i estetyczna tablica i deska rozdzielcza. Wady: duże zużycie paliwa w mieście - mała widoczność z tyłu przy jezdzie 5 osób - duży promień skrętu - kiepski system dostepu do nawigacji ( programowanie)dużo komplikacji - mały bagażnik w wersji 7 osobowej

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik Siusiaczek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Największy SUV pod względem przestrzeni i komfortu w środku (wiekszy niż BMV X5, Mercedes ML oraz Audi Q7) - Bardzo fajny silnik z pomrukiem. Swietne spalanie na trasie - 11 L/100 na autostradzie - Najbezpieczniejszy samochod na świecie - Akceptowalne koszty serwisu - Lodówka w standardzie w podłokietniku :). Wady: Za duże spalanie w mieście (w samych korkach 22l/100, jazda po mieście mieszana 17-18l/100) - Brak bluetooth - Brak telewizji DVB-T - Średnie właściwości terenowe.

Volvo XC90 2004-2006 rok 2005

Użytkownik mark ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: na trase pół wysep Helski do Otwocka/Warszawa, czas bez postoju 5 1/2 godz jazdy, zuycia paliwa 11.7 ltr/100km. bardzo dobry winik - Bezpieczny i komfortowy. - duzy bagażnik - DVD dla pasażerów to bardzo dobra rzecz. Wady: silnik troche za słaby na samocod ktory waży 2.5 ton! - wiele kierowcow sa zazdrosci i to wydac jak sie zachowuja na drodze....! - nie warto kupoac 7 seater, bo żadko sie te fotele uzywa

Volvo XC90 2004-2006 rok 2005

Użytkownik weronis ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Przyspieszenie, wciska w fotel. - komfort jazdy 7 osób - nagłośnienie - dvd w zagłówkach - automatycznie wyłączana poduszka pasażera; podstawka dla dzieci pow. 100cm w tylnym siedzeniu.. Wady: spalanie, ale świetnie się spisuje na gazie BRC - spalanie;ale świetnie sie spisuje na gazie BRC - w tym modelu brak mp3; radio USA - w tym modelu wersja USA - brak

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik tomkl ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort i cisza w srodku - przestronnosc wnetrza - prowadzenie porównywalne z osobówką - 4x4 - napęd - wygląd zewnętrzny i wewnętrzny. Wady: trochę mało mocy w stosunku do masy auta

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik tomkl ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort i cisza w srodku - przestronnosc wnetrza - prowadzenie porównywalne z osobówką - 4x4 - napęd - wygląd zewnętrzny i wewnętrzny. Wady: trochę mało mocy w stosunku do masy auta

Volvo XC90 2002-2004 rok 2004

Użytkownik s2c ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort z jazdy - Super fotele - Ilość miejsca w kabinie bagażniku - Wyposażenie - Klasyka wnętrza. Wady: nawigacja - sposób programowania - mała rzecz ręczny hamulec blokuje się o plastik tapicerki wada konstrukcyjna - Źle rozwiązany system zmiany koła zapasowego ?

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Dziś większość samochodów oferowanych na rynku jest przeznaczona dla pięciu osób. Jednak tylko niektóre przewiozą "piątkę" w komfortowych warunkach. Oto nasze propozycje najlepszych aut dla 5-osobowej rodziny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Volkswagen przedstawia 1.5 TSI evo
Volkswagen przedstawia 1.5 TSI evo
Podczas konferencji prasowej na Vienna Motor Symposium Volkswagen zaprezentował światu swój najnowszy silnik oznaczony jako EA211 TSI evo. Jest to nowa jednostka o pojemności 1,5 litra, która będzie mocniejsza i jeszcze bardziej oszczędna niż poprzednicy.
KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda! KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda!