Samochody > Volvo > XC90 > Oceny i opinie

Volvo XC90

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo XC90. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo XC90. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo XC90

Czy warto kupić Volvo XC90?

TAK
NIE

Volvo XC90 - oceny kierowców

prowadzenie:4.68
komfort jazdy:4.63
silnik:4.53
jakość i awaryjność:4.32

Najlepiej oceniany silnik

Volvo XC90 diesel

4.64

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo XC90

4.47

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 15

Oceny samochodów Volvo XC90 według nadwozia

Volvo XC90 - suv (5 drzwiowy)

38 użytkowników oceniło Volvo XC90 suv na:

4.54

Oceny samochodów Volvo XC90 według silnika

Volvo XC90 - benzynowy

22 użytkowników oceniło Volvo XC90 benzynowy na:

4.47

Volvo XC90 - diesel

16 użytkowników oceniło Volvo XC90 diesel na:

4.64

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo XC90

Volvo XC90 2004-2006 rok 2005

Użytkownik bobofruit ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort i wyciszenie - ilość miejsca w środku - brmienie i klasyczna sprawdzona konstrukcja silnika volvo 2,5T. - Złodzieje się muszą dobrze przygotować by ukraść xc90. Raczej tych modeli nie kradnie pierwszy lepszy leń. Szkoda czasu i zachodu. Są po prostu dużo łatwiejsze i popularniejscze ofiary w tym segmencie. - cena modeli używanych. Polecam modele europejsckie. Może niższy poziom wyposażenia, ale wyższa jakość wykończenia.. Wady: zużycie paliwa dla mniej zasobnych w gotówkę - delikatny system przeniesienia napędu na tył AWD. - Kosztowne w naprawie i wrażliwe na poziom inteligencji użytkownika skrzynie biegów. - Wzsokie koszty usług w autoryzowanych serwisach.

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: automatyczna 6 biegowa skrzynia - 7-miejsc siedzących i świetny system audio - bardzo funkcjonalny dla rodzin z dziecmi, wiele możliwości konfiguracji miejsc siedzących, świetne fotele przednie - zmodyfikowane zawieszenie w stosunku do innych wersji - nie ma wrażenia bujania,zdecydowanie pewniejsze prowadzenie w zakrętach - wspomaganie kierownicy zależne od prędkości jazdy. Wady: moc silnika 185 KM wystarcza do płynnej jazdy, ale do nagłych przyśpieszeń przydałoby się ponad 200 KM - reflektory biksenonowe mogłyby miec większy zasięg - brak fabrycznego czujnika parkowania z przodu - duża utrata wartości po pierwszm roku użytkowania - mogłoby byc więcej schowków i skrytek w kabinie

Volvo XC90 VAN 2006-2014 rok 2010

Użytkownik wojtek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: duży konfort, wyciszenie konfort,super jakości media, duże możliwości podłonczeń innych medialnych urządzeń - stabiność na zakretach dokładność prowadzenia(wspomaganie kierownicy super) dostosowane do prędkości - super zestopniowana skrzynia biegów - duża jakośc wykończenia - czytelna i estetyczna tablica i deska rozdzielcza. Wady: duże zużycie paliwa w mieście - mała widoczność z tyłu przy jezdzie 5 osób - duży promień skrętu - kiepski system dostepu do nawigacji ( programowanie)dużo komplikacji - mały bagażnik w wersji 7 osobowej

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik Siusiaczek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Największy SUV pod względem przestrzeni i komfortu w środku (wiekszy niż BMV X5, Mercedes ML oraz Audi Q7) - Bardzo fajny silnik z pomrukiem. Swietne spalanie na trasie - 11 L/100 na autostradzie - Najbezpieczniejszy samochod na świecie - Akceptowalne koszty serwisu - Lodówka w standardzie w podłokietniku :). Wady: Za duże spalanie w mieście (w samych korkach 22l/100, jazda po mieście mieszana 17-18l/100) - Brak bluetooth - Brak telewizji DVB-T - Średnie właściwości terenowe.

Volvo XC90 2004-2006 rok 2005

Użytkownik mark ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: na trase pół wysep Helski do Otwocka/Warszawa, czas bez postoju 5 1/2 godz jazdy, zuycia paliwa 11.7 ltr/100km. bardzo dobry winik - Bezpieczny i komfortowy. - duzy bagażnik - DVD dla pasażerów to bardzo dobra rzecz. Wady: silnik troche za słaby na samocod ktory waży 2.5 ton! - wiele kierowcow sa zazdrosci i to wydac jak sie zachowuja na drodze....! - nie warto kupoac 7 seater, bo żadko sie te fotele uzywa

Volvo XC90 2004-2006 rok 2005

Użytkownik weronis ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Przyspieszenie, wciska w fotel. - komfort jazdy 7 osób - nagłośnienie - dvd w zagłówkach - automatycznie wyłączana poduszka pasażera; podstawka dla dzieci pow. 100cm w tylnym siedzeniu.. Wady: spalanie, ale świetnie się spisuje na gazie BRC - spalanie;ale świetnie sie spisuje na gazie BRC - w tym modelu brak mp3; radio USA - w tym modelu wersja USA - brak

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik tomkl ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort i cisza w srodku - przestronnosc wnetrza - prowadzenie porównywalne z osobówką - 4x4 - napęd - wygląd zewnętrzny i wewnętrzny. Wady: trochę mało mocy w stosunku do masy auta

Volvo XC90 2006-2014 rok 2007

Użytkownik tomkl ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfort i cisza w srodku - przestronnosc wnetrza - prowadzenie porównywalne z osobówką - 4x4 - napęd - wygląd zewnętrzny i wewnętrzny. Wady: trochę mało mocy w stosunku do masy auta

Volvo XC90 2002-2004 rok 2004

Użytkownik s2c ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort z jazdy - Super fotele - Ilość miejsca w kabinie bagażniku - Wyposażenie - Klasyka wnętrza. Wady: nawigacja - sposób programowania - mała rzecz ręczny hamulec blokuje się o plastik tapicerki wada konstrukcyjna - Źle rozwiązany system zmiany koła zapasowego ?

Volvo XC90 2004-2006 rok 2005

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Niesamowicie komfortowy - DVD dla pasażerów z tyłu ( dzieci ) - ciche przestronne wnetrze. Wady: mały promien skrętu - paliwożerny - mały jak na zuzcie zbiornik paliwa