1. Samochody
  2. Volvo
  3. XC70
  4. Oceny i opinie
Volvo

Volvo XC70 - Opinie kierowców

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo XC70. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo XC70. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo XC70?

Czy warto kupić Volvo XC70?

TAK
NIE

Volvo XC70 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.62
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.78
silnik:silnik - ocena kierowców 4.59
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.59

Najlepiej oceniany silnik

Volvo XC70 diesel

4.66

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo XC70

4.59

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 17

Oceny samochodów Volvo XC70 według nadwozia

Volvo XC70 - kombi (5 drzwiowy)

37 użytkowników oceniło Volvo XC70 kombi na:

4.65

Oceny samochodów Volvo XC70 według silnika

Volvo XC70 - benzynowy

8 użytkowników oceniło Volvo XC70 benzynowy na:

4.59

Volvo XC70 - diesel

29 użytkowników oceniło Volvo XC70 diesel na:

4.66

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo XC70

Volvo XC70 2007-2016 rok 2014

4.75

Użytkownik maczkapi ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Genialny silnik, nie brzmi może jak stare T6, ale to w końcu 4 cyl. Natomiast przyspieszenie i elastyczność wzorowa. Jest szybszy od T6 3.0 Turbo. - Świetna nowa skrzynia 8 biegowa, zmienia biegi znacznie szybciej niż poprzedni 6 biegowy Geartronic. Mam nadzieję że nie będzie tak awaryjna jak poprzednia, mimo że skrzynia jest tego samego producenta z Japonii "Aisin". - Spalanie na podobnym poziomie co Moje poprzednie XC60 D5 (215KM). W mieście między 10 a 11, natomiast na trasie ok. 7 do 8 litrów. Przy tej masie i gabarytach auta to wynik bardzo dobry. - Pomimo sporej mocy i niezłego kopa, samochód bardziej zachęca do spokojnej jazdy, jest wtedy super cicho, a świadomość zapasu KM pod nogą wywołuje uśmiech na twarzy. - Polecam jako samochód rodzinny, bardzo wygodny na trasy, fotele jak to w volvo, chyba tylko komfortowe fotele BMW mogą się równać pod względem bezpieczeństwa i komfortu. Świetna jakość skóry.. Wady: Brak napędu AWD, może w przyszłości będzie dostępny dla tego silnika.

Volvo XC70 2007-2016 rok 2012

4.75

Użytkownik tocze sie i to lubie ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort, siedzenia, domowa atmosfera we wnetrzu (w przeciwienstwie do wrazenia podrozowania mysliwcem jak to ma miejsce w przypadku prod japonskich i niemieckich) - poczucie bezpieczenstwa, stabilność, charkterystyka i skutecznosc AWD (szczegolnie teraz - tj w zimie) - jakosc wykonania, nie rzucajacy sie w oczy design (co moim zdaniem jest zaleta) przy jednoczesnym wyraznie pozytywnym odbierze auta przez ludzi. - ergonomia która mimo wodotrysków nie przytłacza milionem przycisków, pokręteł itd. jakosc wyswietlacza - przestrzennosc wnetrza, bagaznik to kosmos. Wady: zawieszenie zbyt miekkie - spalanie z danych producenta niemożliwe do osiagniecia - wersja mapy na 2012 przewiduje istnienie A1 z Pyrzowic do Częstochowy i s69 z BB do Żywca i wielu innych, póki co w budowie

Volvo XC70 2004-2007 rok 2004

5.00

Użytkownik W ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo komfortowy, siedzenia chyba najlepsze na swiecie, cruise control i mozna odpoczywac na dalekich trasach - bezpieczny , łatwy w prowadzeniu - super komfortowy ale bardzo wysoki prześwit i 4x4 pozwala bez problemy wszedzie przejechac - bardzo cichy w srodku, super stereo dolby Prologic , - mnóstwo fajnych schowków, dodatków, wszyscy kochaja to auto. Wady: spalanie co najmniej 7 do 8 l/100km - nie przesadzac z predkoscią na serpentynach górskich, to wysokie kombi prawie jak SUV - duze auto, odpowiednie miejsce do parkowania niezbyt wielki bagaznik jak na tak wielkie auto, sa schowki pod podłogą

Volvo XC70 2007-2016 rok 2010

4.75

Użytkownik Szymon ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobre zawieszenie four c z możliwością wyboru trybu pracy zawieszenia - silnik 2,4 diesel 205km - napęd 4x4 świetnie radzi sobie na głębokim śniegu i błocie.(sprawdzone ,rewelacja!) - komputer łatwy w obsłudze i w języku polskim!a nie jak w niemieckich po niemiecku, chińsku i czesku ale nie po polsku - duży bagażnik, bez problemu wkładam rower. Wady: brak schowków na drobiazgi typu pilot od bramy, klucze i tp,kieszeń tylko na drzwiach to za mało. - słabe wyposażenie jak na najdroższą wersję summum,brak nawigacji,brak czujników ciśnienia w oponach,brak przegród w olbrzymim bagażniku za wszystko trzeba dużo za dużo dopłacić. - fotele wygodne, ale przy szybszym wejściu w zakręt można mieć wrażenie ,że z nich wypadniemy, słabe trzymanie boczne.

Volvo XC70 2007-2016 rok 2008

4.75

Użytkownik koc ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo komfortowy nawet przy moim nie pneumatycznym zawieszeniu - przy stałej prędkości cichy nawet do 170km/h - świetny automat - w mieście i na krótkich odcinkach max 11L/100km - 4wd mega komfort psychiczny i świetnie sprawdza się zimą nie wiem co inni piszą że późno się włącza.. Wady: głośny przy gwałtownym ruszaniu

Volvo XC70 2007-2016 rok 2008

4.25

Użytkownik slawho_444 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: poczucie bezpieczeństwa oraz komfortu - nie kojarzy się z dresiarstwem - bardzo dobra trakcja, choc ESP mogłoby pozwalac na więcej ... - bardzo przyzwoite osiągi w wersji 185 KM automat. Wady: dramatycznie wysokie zużycie paliwa przy dynamicznej jezdzie - jakośc osprzętu silnika po prostu beznadziejna, 2 awarie napinaczy paska, kompresor klimy padł tuż po gwarancji, immobilizer też

Volvo XC70 2007-2016 rok 2011

5.00

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wysoki kofort jazdy - Doskonala widocznosc z miejsca kierowcy - Mocny silnik - Zimowa jazda bez najmniejszych problemow - Bardzo mocna konstrukcja nadwozia ( mialem kolizje ). Wady: Koszty serwisu duze - Koszty czesci zamiennych duze

Volvo XC70 2007-2016 rok 2010

4.75

Użytkownik nod ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: dość solidny - porządnie się zbiera, pali średnio - przyzwoity automat (tryb sport) - niezłe materiały wykon., czasami się wydaje że to auto komfortowe. - miejska terenówka. Wady: miejsca w środku tylko wystarczająco - mało schowków (pod przednim siedzeniem plątanina lużnych kabli !) - wątpliwej jakości dodatki np baza bagażnika - głupawe komunikaty komputera

Volvo XC70 2004-2007 rok 2007

4.75

Użytkownik belmondo ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort podóżowania - bezpieczeństwo wyprzedzania - dobre przyspieszenie - Bezpieczeństwo podróżujących - Duża przestrzeń bagażnika. Wady: Zużycie paliwa ale to kwestia stylu jazdy - Ciasno przy parkowaniu

Volvo XC70 2004-2007 rok 2006

4.75

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezpieczeństwo - trwałość i jakość materiałów - niezawodność, bezawaryjność - kultura pracy silnika - komfort jazdy. Wady: lekko "pływa" przy dynamicznym pokonywaniu zakrętów - koszt serwisowania w ASO - dotyczy Volvo generalnie

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
MUSI BYĆ COOL
MUSI BYĆ COOL
Ten nowoczesny samochód miejski, dzięki nadmuchanej karoserii, nietypowym reflektorom, innowacyjnym panelom Airbump i dziesiątkom dostępnych wersji kolorystycznych sprawił, że kierowca wreszcie może wyrazić swoją osobowość.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Tesla pracuje nad elektryczną ciężarówką
Tesla pracuje nad elektryczną ciężarówką
Elektryczne osobówki coraz częściej pojawiają się na drogach, a tymczasem Tesla pracuje nad kolejną rewolucją - autonomiczną ciężarówką napędzaną prądem. Auto zadebiutuje jeszcze w tym roku.
Citroen C3 Citroen C3