Samochody > Volvo > V50 > Oceny i opinie

Volvo V50

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo V50. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo V50. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo V50

Czy warto kupić Volvo V50?

TAK
NIE

Volvo V50 - oceny kierowców

prowadzenie:4.92
komfort jazdy:4.82
silnik:4.86
jakość i awaryjność:4.64

Najlepiej oceniany silnik

Volvo V50 benzynowy

4.89

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo V50

4.80

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 51

Oceny samochodów Volvo V50 według nadwozia

Volvo V50 - kombi (5 drzwiowy)

76 użytkowników oceniło Volvo V50 kombi na:

4.81

Oceny samochodów Volvo V50 według silnika

Volvo V50 - benzynowy

9 użytkowników oceniło Volvo V50 benzynowy na:

4.89

Volvo V50 - diesel

67 użytkowników oceniło Volvo V50 diesel na:

4.80

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo V50

Volvo V50 2004-2007 rok 2006

Użytkownik AS ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik 1,8F mapa zapłonu i wtrysku automatycznie dopasowuje się do rodzaju paliwa od E85d o E95 - Silnik bardzo oszczędny średnie zużycie paliwa przy jeździe mieszanej 7,6 - 8,2 sprawdzone metodą pełnego zbiornika i instrukcji Volvo - Stosunkowo tani rozmiar ogumienia 195x65Rx15H - Bardzo duża elastyczność silnika - Skuteczna i szybka klimatyzacja. Wady: Tymczasem nie widzę, mam go dopiero cztery miesiące - Brak w Polsce paliwa E85 - Kolor czarny ciężko utrzymać go w czystości - Trochę jak BMW Touring - udaje kombi

Volvo V50 2004-2007 rok 2004

Użytkownik PAff ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Pełen komfort jazdy, - Wyciszenie oraz ergonomia wręcz stworzona na długie trasy - Dynamika silnika bardzo dobra, nadaje się do sportowej jazdy - Dostojny i elitarny samochód ze względu na swoją opinię (rzekomo drogi w utrzymaniu - nie droższy niż Fokus). Wady: trzyma się w cenie (choć nie wiem czy to wada czy utwierdzenie w przekonaniu że jest to dobry zakup !!!

Volvo V50 2007-2012 rok 2010

Użytkownik Tomasz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: silnik - jego dynamika i elastyczność - komfort jazdy - rewelacyjnie wyprofilowane fotele - świetne - radio - usb, mp3 8 głośników (trzeba dopłacić) - fajne rozwiązania w bagażników - dzielona przestrzeń z bajerami mocującymi zakupy. Wady: mało miejsca dla pasażerów z tylnej kanapy - bagażnik mógłby być ciut większy

Volvo V50 2004-2007 rok 2006

Użytkownik slawo44 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygoda i oszczędność paliwa - volvo to volvo MARKA - zawieszenie na polskie drogi super - w manualu biegi fajnie dopasowane do obrotów silnika fajnie się tym jedzi - blacha spoko lakier spoko. Wady: trochę głośne - dosyć drogie serwisy

Volvo V50 2004-2007 rok 2005

Użytkownik tom ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: super silnik, przyśpieszenie naprawdę zadowalające - Duża przestrzeń wewnątrz z przodu i z tyłu - Skórzane siedzenia dość szybko się niszczą, latem palą, zimą mrożą ale to kwestia gustu.. Wady: W koleinach trzeba trzymać kierownicę bo "ucieka" - Bagażnik, jak na kombi dość mały, płaski. - Skórzane siedzenia odporne na zabrudzenia, rozlane płyny, jedzenie, ważne, kiedy wozi się dzieci.

Volvo V50 2004-2007 rok 2005

Użytkownik QbusPooh ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: w miarę oszczędny - na kołach 16" calkiem dobrze się jeździ - nie czuć dziurawych polskich dróg - można jeździć dynamicznie - można oszczędnie i mniej dynamicznie (6. bieg od 60km/h). Wady: bardzo mały bagażnik do rolety, do dachu ok - mało schowków w drzwiach - brak rękawa na długie przedmioty np. narty

Volvo V50 2004-2007 rok 2006

Użytkownik ZW ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Jestem mile zaskoczony silnikiem. Mały ale dość dynamiczny. - Dobre wykończenie wnętrza, dobra jakość materiałów. - Dobre wyposażenie standardowe. Niesamowite nagłośnienie !!!. Wady: Przydałby się 6-ty bieg - Nie lubię podświetlania na zielono :( - Brak zmieniarki :( Klimatronik, radio, menu na jednym wyświetlaczu ... także to mi się nie podoba.

Volvo V50 2007-2012 rok 2009

Użytkownik ak ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: b. dobre prowadzenie - przyspieszenie z miejsca nie powala, natomiast przyspieszenie na IV, V, VI biegu b. dobre - ergonomia - wydajny nawiew - super wygląd. Wady: źle zaprojektowne uchwyty na napoje (pomiędzy lewarkiem zmiany biegów a podłokietnikiem) pozostawiona tam butelka utrudnia zmianę bigów

Volvo V50 2004-2007 rok 2005

Użytkownik AG ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Komfort jazdy - Atrakcyjna linia nadwozia. Jak dla mnie, to najładniejsze kombi. - Bezpieczeństwo - Przy spokojnej jeździe - oszczędne w zużyciu paliwa. Wady: Problemy z klimatyzacją (zatkane odprowadzenie wody z klimatyzacji i zalanie w związku z tym przestrzeni pod wykładziną była przyczyną usterek elektrycznych i prawidłowej pracy silnika) - Alternator DENSO wytrzymuje do 170 tys. km. Potem lepiej wymienić na nowy. - Może rozczarować zbyt mały bagażnik. - Drogi aytoryzowany serwis. W nieautoryzowanym serwisie Volvo ceny za usługi i części nawet do 50% tańsze.

Volvo V50 2007-2012 rok 2010

Użytkownik P ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przyjemność obcowania z wyrafinowanym produktem. - Bardzo dobrze sprawdzony model. - Dynamika i elastyczność - Obsługa serwisowa klienta - Audio. Wady: Mały bagażnik - Niepraktyczna wykładzina bagażnika - Ceny w serwisie - Popularność modelu zbyt duża aby być wyjątkowym. Konkurencyjna alfa 159 tu wygrywa.