1. Samochody
  2. Volvo
  3. V50
  4. Oceny i opinie
Volvo

Volvo V50 - Opinie kierowców

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo V50. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo V50. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo V50?

Czy warto kupić Volvo V50?

TAK
NIE

Volvo V50 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.92
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.82
silnik:silnik - ocena kierowców 4.86
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.65

Najlepiej oceniany silnik

Volvo V50 benzynowy

4.89

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo V50

4.81

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 52

Oceny samochodów Volvo V50 według nadwozia

Volvo V50 - kombi (5 drzwiowy)

77 użytkowników oceniło Volvo V50 kombi na:

4.81

Oceny samochodów Volvo V50 według silnika

Volvo V50 - benzynowy

9 użytkowników oceniło Volvo V50 benzynowy na:

4.89

Volvo V50 - diesel

68 użytkowników oceniło Volvo V50 diesel na:

4.80

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo V50

Volvo V50 2004-2007 rok 2006

5.00

Użytkownik AS ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik 1,8F mapa zapłonu i wtrysku automatycznie dopasowuje się do rodzaju paliwa od E85d o E95 - Silnik bardzo oszczędny średnie zużycie paliwa przy jeździe mieszanej 7,6 - 8,2 sprawdzone metodą pełnego zbiornika i instrukcji Volvo - Stosunkowo tani rozmiar ogumienia 195x65Rx15H - Bardzo duża elastyczność silnika - Skuteczna i szybka klimatyzacja. Wady: Tymczasem nie widzę, mam go dopiero cztery miesiące - Brak w Polsce paliwa E85 - Kolor czarny ciężko utrzymać go w czystości - Trochę jak BMW Touring - udaje kombi

Volvo V50 2004-2007 rok 2004

5.00

Użytkownik PAff ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Pełen komfort jazdy, - Wyciszenie oraz ergonomia wręcz stworzona na długie trasy - Dynamika silnika bardzo dobra, nadaje się do sportowej jazdy - Dostojny i elitarny samochód ze względu na swoją opinię (rzekomo drogi w utrzymaniu - nie droższy niż Fokus). Wady: trzyma się w cenie (choć nie wiem czy to wada czy utwierdzenie w przekonaniu że jest to dobry zakup !!!

Volvo V50 2007-2012 rok 2010

5.00

Użytkownik Tomasz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: silnik - jego dynamika i elastyczność - komfort jazdy - rewelacyjnie wyprofilowane fotele - świetne - radio - usb, mp3 8 głośników (trzeba dopłacić) - fajne rozwiązania w bagażników - dzielona przestrzeń z bajerami mocującymi zakupy. Wady: mało miejsca dla pasażerów z tylnej kanapy - bagażnik mógłby być ciut większy

Volvo V50 2004-2007 rok 2006

4.75

Użytkownik slawo44 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygoda i oszczędność paliwa - volvo to volvo MARKA - zawieszenie na polskie drogi super - w manualu biegi fajnie dopasowane do obrotów silnika fajnie się tym jedzi - blacha spoko lakier spoko. Wady: trochę głośne - dosyć drogie serwisy

Volvo V50 2004-2007 rok 2005

4.75

Użytkownik tom ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: super silnik, przyśpieszenie naprawdę zadowalające - Duża przestrzeń wewnątrz z przodu i z tyłu - Skórzane siedzenia dość szybko się niszczą, latem palą, zimą mrożą ale to kwestia gustu.. Wady: W koleinach trzeba trzymać kierownicę bo "ucieka" - Bagażnik, jak na kombi dość mały, płaski. - Skórzane siedzenia odporne na zabrudzenia, rozlane płyny, jedzenie, ważne, kiedy wozi się dzieci.

Volvo V50 2004-2007 rok 2005

4.75

Użytkownik QbusPooh ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: w miarę oszczędny - na kołach 16" calkiem dobrze się jeździ - nie czuć dziurawych polskich dróg - można jeździć dynamicznie - można oszczędnie i mniej dynamicznie (6. bieg od 60km/h). Wady: bardzo mały bagażnik do rolety, do dachu ok - mało schowków w drzwiach - brak rękawa na długie przedmioty np. narty

Volvo V50 2004-2007 rok 2006

5.00

Użytkownik ZW ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Jestem mile zaskoczony silnikiem. Mały ale dość dynamiczny. - Dobre wykończenie wnętrza, dobra jakość materiałów. - Dobre wyposażenie standardowe. Niesamowite nagłośnienie !!!. Wady: Przydałby się 6-ty bieg - Nie lubię podświetlania na zielono :( - Brak zmieniarki :( Klimatronik, radio, menu na jednym wyświetlaczu ... także to mi się nie podoba.

Volvo V50 2007-2012 rok 2009

4.25

Użytkownik ak ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: b. dobre prowadzenie - przyspieszenie z miejsca nie powala, natomiast przyspieszenie na IV, V, VI biegu b. dobre - ergonomia - wydajny nawiew - super wygląd. Wady: źle zaprojektowne uchwyty na napoje (pomiędzy lewarkiem zmiany biegów a podłokietnikiem) pozostawiona tam butelka utrudnia zmianę bigów

Volvo V50 2004-2007 rok 2005

5.00

Użytkownik dominik Ł ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardo elastyczny na wszystkich biegach - niski apetyt na paliwo - doskonałe wykończenie i prowadzenie - bogate wyposażenie, dobre wyciszenie - tanie części. Wady: sztywne zawieszenie

Volvo V50 2004-2007 rok 2005

4.50

Użytkownik AG ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Komfort jazdy - Atrakcyjna linia nadwozia. Jak dla mnie, to najładniejsze kombi. - Bezpieczeństwo - Przy spokojnej jeździe - oszczędne w zużyciu paliwa. Wady: Problemy z klimatyzacją (zatkane odprowadzenie wody z klimatyzacji i zalanie w związku z tym przestrzeni pod wykładziną była przyczyną usterek elektrycznych i prawidłowej pracy silnika) - Alternator DENSO wytrzymuje do 170 tys. km. Potem lepiej wymienić na nowy. - Może rozczarować zbyt mały bagażnik. - Drogi aytoryzowany serwis. W nieautoryzowanym serwisie Volvo ceny za usługi i części nawet do 50% tańsze.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
6 sprawdzonych patentów na zimę.
6 sprawdzonych patentów na zimę.
Zamarznięte szyby i czapa śniegu na dachu mogą być niebezpieczne dla Ciebie, otoczenia i Twojego portfela. Podpowiadamy, jak szybko odśnieżyć auto, a dzięki temu uniknąć 3 pkt. karnych i 500 zł mandatu, a przy okazji pospać nawet kwadrans dłużej.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Robert Kubica pojedzie bolidem Williamsa
Robert Kubica pojedzie bolidem Williamsa
Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich fanów Roberta Kubicy. Polski kierowca pojawi się w drugiej połowie października na torze Silverstone w bolidzie Williamsa.
5 powodów, dla których potrzebujesz butów Reebok Floatride Run 5 powodów, dla których potrzebujesz butów Reebok Floatride Run