Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Volvo > S40 > Oceny i opinie
Volvo

Volvo S40 - Oceny i opinie

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo S40. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo S40. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo S40

Czy warto kupić Volvo S40?

TAK
NIE

Volvo S40 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.82
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.70
silnik:silnik - ocena kierowców 4.67
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.65

Najlepiej oceniany silnik

Volvo S40 benzynowy

4.73

98%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo S40

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 28

Oceny samochodów Volvo S40 według nadwozia

Volvo S40 - sedan (4 drzwiowy)

107 użytkowników oceniło Volvo S40 sedan na:

4.71

Oceny samochodów Volvo S40 według silnika

Volvo S40 - benzynowy

50 użytkowników oceniło Volvo S40 benzynowy na:

4.73

Volvo S40 - diesel

57 użytkowników oceniło Volvo S40 diesel na:

4.70

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo S40

Volvo S40 1995-2000 rok 1996

Użytkownik ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przez 6 lat zrobiłem tym samochodem 185 tyś.km.i miałem tylko jedną awarię i na dodatek spowodowaną złym paliwem z pertochemi płock - miałem przed S40 4 samochody passata 1999 mazde 626 1998 audi A4 1999 i poloneza 1997 ten samochud mam od 2006r do nadal inie zamienił bym go narazie na inny .Mam rocznik 1996 1,8 115km.. Wady: zbyt głośno w srodku po przekroczeniu 150 km.h. - trochę dużo pali ale nie czarujmy się mam model z 1996r.gdzie priorytetem była moc iszybkość a paliwo tanie

Volvo S40 2003-2007 rok 2005

Użytkownik wieslaw ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ladny desin cocpitu , dobra ergonomia - zawieszenie dobrze trzyma nawet pod obciazeniem auto nie plywa - silnik w calym zakresie obrotow rwie do przodu - fotele bardzo wygodne nawet dla bolacych plecow, duzy zakres regulacji{dla pasazera tez} - 6-io biegowa skrzynia biegow ,przy 130km/h zaledwie 2.0 tys obrotow. Wady: schowek malo dostepny i malo pojemny,w drzwiach schowki bardzo skromne - poprzeczne nierownosci sa bardzo odczowalne z tylu - czasem cos slychac z pod maski tak po rozruchu jak i po zgaszeniu silnika , ale poki co wszystko dziala... - - trzeba dojsc do wprawy zeby nie mylic 1 biegu ze wstecznym, chociaz jest przyjemny syg. dzwiek.przy wkladaniu wstecznego{cale szczescie}

Volvo S40 2003-2007 rok 2005

Użytkownik Rocket22 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo dobre wyposażenie.mnie niczego w tej wersji nie brakuje - siknik ekonomicczny,ale zarazem nawet mocny,mimo tylko 110 KM - wysoki komfort jazdy.Po 800 km nie odczuwałem zmęczenia jazdą - innowacyjne wnętrze i wysokiej jakości materiały - prestiż podczas jazdy!SUPER wygląd. Wady: średnio dopracowana skrzynia biegów - zawieszenie i płyta podłogowa od Forda Focusa,a silnik od Renault-Nie wiem czy to dobrze,czy źle,ale to już nie w 100% Volvo - głośno pracuje wspomaganie

Volvo S40 2000-2002 rok 2000

Użytkownik wieslawp6 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo szybki przydaje się przy wyprzedzaniu. - dobrze wyposażony - cichy silnik-dobra kultura pracy-wspaniałe osiągi - bez awaryjny-trzeba dbać aby stan oleju się zgadzał i dokonywać przeglądów w terminie.nie można oszczędzać bo to się mści w póżniejszym czasie.. Wady: trochę pali przy dużych szybkościach,ale coś za coś.

Volvo S40 1995-2000 rok 1998

Użytkownik Viper ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Bardzo komfortowe. Mam wersje w półskórze. Wcześniej jeździłem BMW serii 3, które (jak to BMW) było bardzo wygodne. Powiem, że S40 jest dużo wygodniejsze - bezawaryjność. Wymieniłem olej, filtry i paski i od prawie roku czasu nic nie dotykałem. Pali i jedzie. Wady: Spalanie nie jest takie znowu niskie. Pali mi ok 6-6,5l, gdzie peugeot 406 z podobnym silnikiem i w podobnej wadze pali litr mniej.

Volvo S40 2000-2002 rok 2000

Użytkownik m. fudi ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Pewne trzymanie się na drodze - Ekonomika jazdy - spalanie oraz bezpieczeństwo - airbag i oświetlenie pojazdu - Komfort podróży - fotele, przestrzeń, bagażnik. - Efekt wizualny - auto robi wrażenie. - Estetyka wykończeń - tapicerka, elektryka, karoseria.. Wady: głośny silnik słyszalny w kabinie - wadliwa skrzynia biegów - drogie drobne części zamienne, ale z roku na rok jest lepiej - nie warto kupować zamienników

Volvo S40 1995-2000 rok 1997

Użytkownik topcio ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bezawaryjność - super silnik, pomimo sporego przebiegu wciąż mocny i suchy - prowadzenie to ogromna przyjemność - spory bagażnik, który można powiększyć przez rozłożenie tylnych siedzeń - dostojny wygląd. Wady: regulacja wysokości fotela trochę kłopotliwa - trzeba wysiąść z auta, aby go podnieść - pochylenie siedziska i oparcia OK

Volvo S40 2000-2002 rok 2001

Użytkownik Cezary ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobrze trzyma sie drogi, w warunkach zimowych nie ma "uślizgów" tylnej osi - naprawdę mało pali miasto - 6,5l/100, autostrada przy prędkościach 100 - 130km/h - 5,0 l/100 (zima 2010) . Wady: jak na limuzynę dość twarde zawieszenie - fatalny sposób usytuowania lampek oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej. By wymienić żarówkę trzeba zdjąć wykłdzinę klapy bagaznika...

Volvo S40 2000-2002 rok 2002

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: dobra przyczepność do nawierzchni - niewielkie wymiary zewnętrzne,dobre materiały wewnątrz kabiny pasażerskiej - dynamiczny silnik - dobre hamulce - niezły promień zawracania. Wady: dość twarde zawieszenie - elementy tylnego zawieszenia niezbyt trwałe - przednie zawieszenie - niezbyt trwałe gniazda amortyzatorów - nie znajduję - nie znajduje

Volvo S40 2007-2012 rok 2008

Użytkownik jurek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: świetna trkcja - znakomita jakość wykonania - świetna stylistyka - bezpieczeństwo na najwyższym poziomie - pełna satysfakcja z wyboru ego modelu volvo. Wady: bardzo wysokie koszty obsługi serwisowej - bardzo drogie materiały eksploatacyjne

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Rusza Poznań Motor Show 2016
Rusza Poznań Motor Show 2016
Dziś rozpoczynają się największe w Europie Środkowo-Wschodniej targi motoryzacyjne. Mekką dla fanów czterech kółek będzie Poznań. My też jesteśmy tam obecni!