Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Volvo > C30 > Oceny i opinie
Volvo

Volvo C30 - Oceny i opinie

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo C30. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo C30. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo C30

Czy warto kupić Volvo C30?

TAK
NIE

Volvo C30 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.89
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.93
silnik:silnik - ocena kierowców 4.75
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.89

Najlepiej oceniany silnik

Volvo C30 benzynowy

4.88

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo C30

4.86

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 21

Oceny samochodów Volvo C30 według nadwozia

Volvo C30 - hatchback (3 drzwiowy)

28 użytkowników oceniło Volvo C30 hatchback na:

4.87

Oceny samochodów Volvo C30 według silnika

Volvo C30 - benzynowy

14 użytkowników oceniło Volvo C30 benzynowy na:

4.88

Volvo C30 - diesel

14 użytkowników oceniło Volvo C30 diesel na:

4.86

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo C30

Volvo C30 2006-2009 rok 2009

Użytkownik 45-latek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo zwrotny ,sporo miejsca dla 4 osób,prosta obsługa mimo pełnej elektryki(bez joystików i innych świecidełek) - skrzynia biegów tylko ręczna automat wół nawet 6-biegowy - dobre wykończenie wnętrza dobre materiały - genialny moment obrotowy nadmiar mocy nad masą małe spalanie mimo" ciężkiego buta" - jak do tej pory usterek brak. Wady: mały ale ustawny bagażnik - ciężkie sprzegło (sportowe jeśli ktoś lubi) - zawieszenie sportowe (jesli ktoś lubi) - mimo sporego stada koni 2-ka taka sobie genialna 3 i 4-ka - kiepski serwis w Warszawie

Volvo C30 2006-2009 rok 2009

Użytkownik Marta ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygoda prowadzenia i obsługi panelu nawigacyjnego. Super wygodne siedzenia kierowcy i pasażerów. - Nietypowy wygląd. Duża przestrzeń wewnątrz. - Wszystkie zalety dotyczące bezpieczeństwa jakie można przypisać marce Volvo. - Ekonomiczne zużycie paliwa, dynamiczny i zwinny. - Świetny zestaw audio + usb + jack.. Wady: Przy opcji z twardą osłoną bagażnika - mały wlot. - Niezbyt płynny powrót przednich foteli (po wypuszczeniu pasażera z tylnego siedzenia).

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik piero ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dobre prowadzenie samochodu w zakrętach,stabilność - Dobre przyśpieszenie,cicha praca silnika - Dobra energomia deski przedniej i instalacji elektrycznej w kabinie - Bardzo dobrze rozwiązanie systemu Audio - Kapitalne rozwiązanie regulacji siedzeń i ogrzewania kabiny. Wady: stosunkowo maly bagażnik,dosyć trudne dojście do zapinania pasów

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik Pabloc30 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dobre wyposażenie. - Wykonanie bardzo dobre. Plastiki i wszystko super. - Elastyczny silnik. - Pali średnio 6.5 l/100 km. - Bardzo dobrze się prowadzi, w zakręty wchodzi pewnie.. Wady: Silnik mógł by być troszeczkę mocniejszy, nie będzie to T5 ale jestem zadowolony.

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik karol ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort akustyczny - komfort ergonomiczny - komfort estetyczny - bezawaryjność - zachowanie toru jazdy na zakrętach . Wady: mała moc - relatywnie duże spalanie

Volvo C30 2009-2012 rok 2009

Użytkownik kdx ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ergonomia - komfort, szczególnie fotele - design - zwaraca uwagę - świetne prowadzenie - zero usterek i awarii. Wady: sporo pali, jak na ten silnik - mały bagażnik, praktycznie w dalszą podróż mogą się wybrać tylko 2 osoby - ale mnie to akurat odpowiada - baaaardzo drogi serwis

Volvo C30 2006-2009 rok 2007

Użytkownik degustator ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: doskonała reakcja układu kierowniczego na działania kierowcy - świetna przyczepność - zwrotność. Wady: kretyńskie komunikaty, jak np ten o pasach nie uzytych z tyłu, to jak strofowanie przez teściową, albo wyrzut sumienia

Volvo C30 2006-2009 rok 2007

Użytkownik zadowolony posiadacz c30 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: same zalety az bez sensu wymieniac, poprostu swietne auto nawet dla kogos przed 30stka. Wady: maly bagaznik i malo miejsca dla osob siedzacych z tylu

Volvo C30 2006-2009 rok 2007

Użytkownik ona ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobre hamulce - zwrotny - dobra przyczepność - cichy - niezawodny. Wady: koszty utrzymania - skrzynia biegów- bieg wsteczny

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik ave ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: piękny design - mało pali - rewelacyjnie trzyma się drogi. Wady: trudność z wchodzeniem na tylne siedzenie

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Skoda Octavia Scout 1,8 TSI – benzyna nie odstrasza
Skoda Octavia Scout 1,8 TSI – benzyna nie odstrasza
Gdy Scout bazujący na trzeciej generacji trafił do nas na pierwszy test, ciężko nam było wyobrazić sobie ten samochód z lepiej dopasowanym silnikiem niż 2,0 TDI. Czy jednak  jednostka 1,8 TSI o mocy 180 KM zda egzamin w Skodzie Octavii Scout?
KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda! KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda!