Samochody > Volvo > C30 > Oceny i opinie

Volvo C30

Volvo
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volvo C30. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volvo C30. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volvo C30

Czy warto kupić Volvo C30?

TAK
NIE

Volvo C30 - oceny kierowców

prowadzenie:4.89
komfort jazdy:4.93
silnik:4.75
jakość i awaryjność:4.89

Najlepiej oceniany silnik

Volvo C30 benzynowy

4.88

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volvo C30

4.86

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 21

Oceny samochodów Volvo C30 według nadwozia

Volvo C30 - hatchback (3 drzwiowy)

28 użytkowników oceniło Volvo C30 hatchback na:

4.87

Oceny samochodów Volvo C30 według silnika

Volvo C30 - benzynowy

14 użytkowników oceniło Volvo C30 benzynowy na:

4.88

Volvo C30 - diesel

14 użytkowników oceniło Volvo C30 diesel na:

4.86

Użytkownicy o wadach i zaletach Volvo C30

Volvo C30 2006-2009 rok 2009

Użytkownik 45-latek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo zwrotny ,sporo miejsca dla 4 osób,prosta obsługa mimo pełnej elektryki(bez joystików i innych świecidełek) - skrzynia biegów tylko ręczna automat wół nawet 6-biegowy - dobre wykończenie wnętrza dobre materiały - genialny moment obrotowy nadmiar mocy nad masą małe spalanie mimo" ciężkiego buta" - jak do tej pory usterek brak. Wady: mały ale ustawny bagażnik - ciężkie sprzegło (sportowe jeśli ktoś lubi) - zawieszenie sportowe (jesli ktoś lubi) - mimo sporego stada koni 2-ka taka sobie genialna 3 i 4-ka - kiepski serwis w Warszawie

Volvo C30 2006-2009 rok 2009

Użytkownik Marta ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygoda prowadzenia i obsługi panelu nawigacyjnego. Super wygodne siedzenia kierowcy i pasażerów. - Nietypowy wygląd. Duża przestrzeń wewnątrz. - Wszystkie zalety dotyczące bezpieczeństwa jakie można przypisać marce Volvo. - Ekonomiczne zużycie paliwa, dynamiczny i zwinny. - Świetny zestaw audio + usb + jack.. Wady: Przy opcji z twardą osłoną bagażnika - mały wlot. - Niezbyt płynny powrót przednich foteli (po wypuszczeniu pasażera z tylnego siedzenia).

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik piero ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dobre prowadzenie samochodu w zakrętach,stabilność - Dobre przyśpieszenie,cicha praca silnika - Dobra energomia deski przedniej i instalacji elektrycznej w kabinie - Bardzo dobrze rozwiązanie systemu Audio - Kapitalne rozwiązanie regulacji siedzeń i ogrzewania kabiny. Wady: stosunkowo maly bagażnik,dosyć trudne dojście do zapinania pasów

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik Pabloc30 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dobre wyposażenie. - Wykonanie bardzo dobre. Plastiki i wszystko super. - Elastyczny silnik. - Pali średnio 6.5 l/100 km. - Bardzo dobrze się prowadzi, w zakręty wchodzi pewnie.. Wady: Silnik mógł by być troszeczkę mocniejszy, nie będzie to T5 ale jestem zadowolony.

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik karol ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort akustyczny - komfort ergonomiczny - komfort estetyczny - bezawaryjność - zachowanie toru jazdy na zakrętach . Wady: mała moc - relatywnie duże spalanie

Volvo C30 2009-2012 rok 2009

Użytkownik kdx ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: ergonomia - komfort, szczególnie fotele - design - zwaraca uwagę - świetne prowadzenie - zero usterek i awarii. Wady: sporo pali, jak na ten silnik - mały bagażnik, praktycznie w dalszą podróż mogą się wybrać tylko 2 osoby - ale mnie to akurat odpowiada - baaaardzo drogi serwis

Volvo C30 2006-2009 rok 2007

Użytkownik degustator ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: doskonała reakcja układu kierowniczego na działania kierowcy - świetna przyczepność - zwrotność. Wady: kretyńskie komunikaty, jak np ten o pasach nie uzytych z tyłu, to jak strofowanie przez teściową, albo wyrzut sumienia

Volvo C30 2006-2009 rok 2007

Użytkownik zadowolony posiadacz c30 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: same zalety az bez sensu wymieniac, poprostu swietne auto nawet dla kogos przed 30stka. Wady: maly bagaznik i malo miejsca dla osob siedzacych z tylu

Volvo C30 2006-2009 rok 2007

Użytkownik ona ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobre hamulce - zwrotny - dobra przyczepność - cichy - niezawodny. Wady: koszty utrzymania - skrzynia biegów- bieg wsteczny

Volvo C30 2006-2009 rok 2008

Użytkownik ave ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: piękny design - mało pali - rewelacyjnie trzyma się drogi. Wady: trudność z wchodzeniem na tylne siedzenie