Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Volkswagen > Touran > Oceny i opinie
Volkswagen

Volkswagen Touran - Oceny i opinie

Volkswagen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volkswagen Touran. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volkswagen Touran. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volkswagen Touran

Czy warto kupić Volkswagen Touran?

TAK
NIE

Volkswagen Touran - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.79
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.52
silnik:silnik - ocena kierowców 4.42
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.25

Najlepiej oceniany silnik

Volkswagen Touran diesel

4.53

91%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volkswagen Touran

4.48

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 54

Oceny samochodów Volkswagen Touran według nadwozia

Volkswagen Touran - van (5 drzwiowy)

96 użytkowników oceniło Volkswagen Touran van na:

4.49

Oceny samochodów Volkswagen Touran według silnika

Volkswagen Touran - benzynowy

11 użytkowników oceniło Volkswagen Touran benzynowy na:

4.23

Volkswagen Touran - diesel

85 użytkowników oceniło Volkswagen Touran diesel na:

4.53

Użytkownicy o wadach i zaletach Volkswagen Touran

Volkswagen Touran 2010-2015 rok 2011

Użytkownik Jaro ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Jako auto rodzinne posiada dokładnie wszystko, czego rodzina oczekuje: przestrzeń,pojemność, wygoda, ergonomia, komfort jazdy, ekonomia. - Ergonomia kierowcy - wzorowa. Niektórzy powiedzą, że nudna, ale w aucie ma być ergonomicznie i bezpiecznie zarazem. - Bagażnik - przeogromny (695 l) o dużych możliwościach aranżacji. - Dynamika silnika a zużycie paliwa - kompromis idealny.. Wady: Brak elektrycznego domykania tylej klapy - w wersji Highline powinna już być - Brak w standardzie rolet p.słonecznych w okanch drzwi tylnych (oferowane tylko na zamówienie jako VW-gadżet) - Cena - za dodatkowe wyposażenie trzeba sporo zapłacić...

Volkswagen Touran 2006-2010 rok 2008

Użytkownik don_pablito ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Przestronne wnętrze - wygoda dla 5 osób (5 miejscowy) i do tego gigantyczny bagażnik - Fenomenalny silnik 2.0 TDI 170KM - Doskonale działające reflektory biksenonowe z doświetlaniem zakrętów - Świetna widoczność we wszystkich kierunkach - Świetne nagłośnienie fabrycznego radia. Wady: Park Asist - zbędny, trzeba uważać, żeby nie uszkodzić innych samochodów - ogólnie przydają się wszystkie czujniki - Trochę zbyt twarde zawieszenie - patrząc na komfort pasażerów, ale do dynamicznej jazdy jak najbardziej odpowiednie - Ciężka klapa bagażnika - dla kobiet zbyt ciężka. - Trudne do wyczucia hamulce, ale sprawne przy tej masie (1600 kg) - Wspomaganie kierownicy zbyt mocne przy niższych prędkościach, przy większych prędkościach ok.

Volkswagen Touran 2010-2015 rok 2011

Użytkownik Jaro ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Jest ich tak dużo, że nie sposób wymienić!!! - Ergonomia, Ładowność - Komfort, prowadzenie, jakość wykończenia - Nowoczesna technika (DSG,DCC,silnik TDI CR)i systemy wspomagające - Stosunkowo tanie i dostępne u wielu źródeł części zamienne (kompatybilność koncernowa). Wady: Brak (nawet w wersji Highline) elektrycznego domykania tylej klapy - Brak oświetlenia w drzwiach, kiedy są otwarte - tylko odblaski (ograniczona widoczność dla nadjeżdżająch z tyłu) - Trochę za krótkie siedziska w przednich fotelach

Volkswagen Touran 2006-2010 rok 2007

Użytkownik Mario ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Przyspieszenie, zbiera sie super - Rewelacyjne reflektory bixenonowe z doświetlaniem zakrętów - Wygoda w podrózy - Wspaniale prowadzenide nawet, przy duzych predkościach czujesz sie pewnie - "normalny" pedał gazu, wspomaganie servotronic, dobre hamulce. Wady: drogi serwis - drogie wyposażenie dodatkowe

Volkswagen Touran 2003-2006 rok 2005

Użytkownik 4yandrzj ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: dużo miejsca w środku jezdziłem A4(tam ciasnota na nogi) nic nie trzeszczy schowki OK - siedzi się wysoko dobrze widać łatwość wsiadania i wysiadania - mało pali ale ciekawe co będzie bo chcę podnieść moc do 130 km - VW łatwo dobrze sprzedac. Wady: mogła by być pamięć ustawień fotela kierowcy jeżdzimy na zmianę z żoną - trochę dziwnie w zakrętach szybkich i ciasnych - nie bylo w silniejszej werscji nic do sprowadzenia 105trochę cienko - ciężko dobrze kupić nawet w Niemczech (oglądałemokoło 15szt.)

Volkswagen Touran 2003-2006 rok 2004

Użytkownik Krzyś225 ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Dynamiczny silnik, jak na disla. - Zwrotny, dobrze trzyma się drogi, zapewnia poczucie bezpieczeństwa. - Poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażerów. - Świetna skrzynia DSG. - Duża przestrzeń bagażowa.. Wady: Twarde zawieszenie. - Duże zużycie paliwa. - Drogie części zamienne. - Toporne, surowe wykończenie wnętrza. - Standardowe,niskoprofilowe opony- nie na nasze drogi!

Volkswagen Touran 2003-2006 rok 2003

Użytkownik thn ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Przestronny "duży" - van o ciekawym designie - bardzo dobre prowadzenie i komfort jazdy - w miarę dobry sprzęt audio - bezpieczny - 10 poduszek powietrznych ABS, ESP... - Jakość użytych materiałów. Wady: łuszczące się gumowe pokrycie przycisków i klawiszy otwierania szyb - Często przepalające się żarówki oświetlenia zewnętrznego - brak odtwarzacza mp3 - zawieszające oświetlenie tablicy rozdzielczej - nie przystosowany fabrycznie do żarówek LED

Volkswagen Touran 2003-2006 rok 2005

Użytkownik ad ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: duże wygodne auto idealne na długie trasy - wielki bagażnik - w miarę miękkie zawieszenie, dobre na nasze dziurawe drogi - niezbyt duży apetyt na paliwo - ceny części zamiennych są przystępne. Wady: koło dwu masowe walnęło przy 120 tyś km - słabe łożyska piast przednich kół

Volkswagen Touran 2003-2006 rok 2003

Użytkownik konio ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Bezpieczny, stabilny, zimą bardzo ciepły, bardzo pakowny - Jazda tym samochodem to czysta przyjemność i relaks, - Rewelacja dla młodej rodziny - Stosunkowo krótki, ale barrrdzo pakowny!!!!. Wady: Rozleciał się łańcuch rozrządu - przepaliły się po kolei wszystkie cewki (made in Italy) - Klamki, wyłącznik świateł radio wygląda jak po przebiegu 600 tyś. - Spalanie katalogowe- czysta abstrakcja

Volkswagen Touran 2006-2010 rok 2008

Użytkownik Michałek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Touran to bardzo wygodne auto rodzinne. - Prowadzi się wyjątkowo dobrze. - Żadne auto które miałem nie posiadało tylu schowków. - Rozsądne zużycie paliwa - Niskie ceny części zamiennych.. Wady: Szczerze mówiąc to jego wygląd mnie nie powala. - Średnia jakość wykonania wnętrza . Trzaski potrafią zdenerwować.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
VW szykuje ciekawy koncept
VW szykuje ciekawy koncept
W internecie pojawiły się pierwsze nowego Volkswagena. Samochód swoją premierę będzie miał za kilka dni na targach w Pekinie. Podobno w Chinach mamy zobaczyć model bardzo bliski produkcji seryjnej.
Czy jesteś dobrym kierowcą Czy jesteś dobrym kierowcą