1. Samochody
  2. Volkswagen
  3. Touareg
  4. Oceny i opinie
Volkswagen

Volkswagen Touareg - Opinie kierowców

Volkswagen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volkswagen Touareg. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volkswagen Touareg. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volkswagen Touareg?

Czy warto kupić Volkswagen Touareg?

TAK
NIE

Volkswagen Touareg - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.84
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.79
silnik:silnik - ocena kierowców 4.58
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.19

Najlepiej oceniany silnik

Volkswagen Touareg benzynowy

4.80

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volkswagen Touareg

4.65

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 23

Oceny samochodów Volkswagen Touareg według nadwozia

Volkswagen Touareg - suv (5 drzwiowy)

43 użytkowników oceniło Volkswagen Touareg suv na:

4.60

Oceny samochodów Volkswagen Touareg według silnika

Volkswagen Touareg - benzynowy

5 użytkowników oceniło Volkswagen Touareg benzynowy na:

4.80

Volkswagen Touareg - diesel

38 użytkowników oceniło Volkswagen Touareg diesel na:

4.57

Użytkownicy o wadach i zaletach Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg 2007-2010 rok 2007

5.00

Użytkownik gazeboAG ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort i wygoda - niesamowite - Power po maską - normalnie F1 - 750 Nm robi swoje. - Dzięki czujnikom i kamerze parkuje się nim prościej niż passatem (moje poprzednie auto) - Skrzynia automatyczna. Powiem tyle: byłem największym przeciwnikiem skrzyń automatycznych na północnej półkuli ......dopóki nie wsiadłem do Touarega. - Prowadzi się jak po sznurku i nie straszne mi już zimowe zaspy czy polne drogi gdzie na wiosnę można było przejechać tylko traktorem.. Wady: No cóż nie jest to samochód dla oszczędnych, ale nic za darmo trzeba te wszystkie kobyły pod machą nakarmić. Z częściami jednak nie ma tragedii, myślałem że będzie znacznie gorzej. - VW mógł pomyśleć o prostszej możliwości wyłączania nie chcianych opcji czy czujników niż tylko wizyta w serwisie.

Volkswagen Touareg 2007-2010 rok 2008

4.75

Użytkownik daras ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: łatwy w prowadzeniu - wielka wygoda z komfortowymi fotelami - Nie duże spalanie jak na wage auta i osiągi - Pneumatyka zawieszenia, nie nie strach puszczać sie w teren i wygoda na naszych dziurawych drogach - cichy silnik przy wyszszych prędkościach. Wady: dobry egzemplarz troche kosztuje. - mechanic w serwisach vw nie zabardzo się znaja na touaregach, lepiej naprawiać w dobrych warsztatach

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2003

4.75

Użytkownik Nowak ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: silnik a dokładnie pojemność i moc - bajecznie się prowadzi - bardzo zrywny i dynamiczny - piękny z zewnątrz i w środku najwyższa jakość wykonania - odpowiednia cena do rocznika (swoj kupiłem za 65 tys). Wady: schrzaniła mi się elektronika w siedzeniu pasazera - radio nie odtwarza utworów mp3 lecz tylko audio

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2007

4.50

Użytkownik mci ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: zawieszenie rewelacyjne, nawet bez pneumatyki - komfort jazdy, super wnętrze i wyposażenie - bezpieczeństwo. stały napęd na 4 koła. - spojrzenia przechodniów ;-) - nikt nie chce z niego wysiadać.. Wady: słaby i drogi serwis - ktoś może powie, że paliwo. ale chyba wiemy co kupujemy. 2.5 tony jadące 200 nie może palić 10 litrów. - wysokie koszty eksploatacji.

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2005

4.75

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wszystko pasuje dla kierowcy , siedzi się extra - super wygląd - zawieszenie extra, nie jechałem lepszym ! - napęd 4x4 - przyśpieszenie , taki potwór a pomyka jak odrzutowiec. Wady: trochę mało miejsca z tyłu - mogła by być lepsza roleta - chyba duży koszt wymiany pneumatyki - nic - nic

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2006

4.00

Użytkownik Kamilkov ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Silnik o wysokim momencie obrotowym i wystarczającej mocy - Pneumatyczne zawieszenie z regulacją prześwitu - Bogate wyposażenie - Masywność auta. Wady: Awaryjne skrzynie biegów (tr60 sn) - Szybkie zużycie opon i hamulców - Kłopotliwy w serwisowaniu oraz wysoki koszt części zamiennych

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2006

4.50

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo wygodny - wysoki komfort jazdy - cichy - bardzo sympatyczny w prowadzeniu - jego siła daje radochę z jeżdzenia. Wady: popsuło mi się coś w zawieszeniu pneumatycznym,kilkakrotne diagnozy niestety nie trafione,zobaczymy co będzie dalej

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2005

5.00

Użytkownik kosmiczny ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: łatwy w prowadzeniu - komfortowy - wygodny - dobry na polskie dziurawe drogi - systemy wspomagające super. Wady: brak dobrej mapy polski w nawigacji

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2004

5.00

Użytkownik gostek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfortowe zawieszenie jak na suwa - komfort jazdy - napęd - wygląd - materiały wykończeniowe. Wady: głośna praca rozrządu na kołach zębatych

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2003

4.50

Użytkownik szakul22 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Silidny nie do zajechania silnik - mam taki sam w T5 - SUUPER komfortowy. Wady: Na tą mase to troszkę za mało koni, choć tragedii nie ma - elektronika

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Skoda przedstawia limitowaną serię Drive
Skoda przedstawia limitowaną serię Drive
Po sukcesie limitowanej wersji Joy przyszedł czas na specjalną wersję Drive, która bazuje na wyposażeniu Ambition, ale oferuje jeszcze więcej za atrakcyjniejszą cenę.