Samochody > Toyota > Yaris > Oceny i opinie
Toyota

Toyota Yaris - Oceny i opinie

Toyota
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Toyota Yaris. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Toyota Yaris. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Toyota Yaris

Czy warto kupić Toyota Yaris?

TAK
NIE

Toyota Yaris - oceny kierowców

prowadzenie:4.61
komfort jazdy:4.27
silnik:4.47
jakość i awaryjność:4.48

Najlepiej oceniany silnik

Toyota Yaris diesel

4.60

94%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Toyota Yaris

4.33

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 101

Oceny samochodów Toyota Yaris według nadwozia

Toyota Yaris - hatchback (3 drzwiowy)

87 użytkowników oceniło Toyota Yaris hatchback na:

4.45

Toyota Yaris - hatchback (5 drzwiowy)

145 użytkowników oceniło Toyota Yaris hatchback na:

4.46

Toyota Yaris - van (5 drzwiowy)

4 użytkowników oceniło Toyota Yaris van na:

4.56

Oceny samochodów Toyota Yaris według silnika

Toyota Yaris - benzynowy

202 użytkowników oceniło Toyota Yaris benzynowy na:

4.43

Toyota Yaris - diesel

34 użytkowników oceniło Toyota Yaris diesel na:

4.60

Użytkownicy o wadach i zaletach Toyota Yaris

Toyota Yaris 2011- rok 2011

Użytkownik tadek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Jak dla nas dwoje ja i żona to auto nie najgorsze gorzej jak siedzi komplet nieraz trafia się.Pozatym autko śmiga spalanie od 4,6 do 5,7 na autostradzie przy 140km 5,8l.Jazda na trasie to tak jak znaki mówią,40-70-100 czy 120 i140 i korki taka jest jazda na trasie. - silnik pracuje cicho i równo - klimatyzacja automatyczna działa sprawnie - niewielkie zużycie oleju po 1500 tys. - bagażnik wystarczający na zakupy większe i na wycieczkę. Wady: kamera cofania nie przydatna gdy jest brzydka pogoda, chyba że najpierw ją wyczyścisz przed cofaniem,gdy słońce świeci od tyłu samochodu na ekran to również nic nie widać,światła po wyłączeniu silnika nie gasną brak tej funkcji,a sygnał o zaświeconych światłach jest bardzo cichy,wycieraczka tylna bardzo mała.Spalanie 3,6 na trasie to chyba z górki jak się jedzie,auto bardzo niskie trzeba uważać na koleiny na naszych drogach.. Ekran dotykowy jeśli nie masz nawigacji nie jest w języku Polskim - jak na auto warte 65000 tys brak czujników cofania - światła do jazdy dziennej brak - wycieraczka tylna mała - brak instrukcji po polsku do ekranu dotykowego

Toyota Yaris 2003-2005 rok 2004

Użytkownik Łukasz ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Sporo miejsca w środku jak na malutkie autko kompaktowe - Całkowita bezawaryjność - 280 tys km i ŻADNEJ choćby najmniejszej awarii. - Oryginalne zawieszenie od nowości 75% sprawności po 280 tys. km Kraków i okolice - Relatywnie niska utrata wartości - Doskonałe zabezpieczenie antykorozyjne włącznie z wydechem. Wady: Słabe fotele, już po 2-3 latach metalowa konstrukcja porozcinała gąbkowe wypełnienie i poszycie - Bardzo ubogie wyposażenie podstawowe - trudny dostęp do żarówek podczas wymiany

Toyota Yaris 2006-2011 rok 2007

Użytkownik KRZYŚ ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygodny zarowno z przodu jak i na tylnej kanapie jedzie sie komfortowo - ekonomicznymało pali po mieście 5,8 l ropy /100km, trasa 4,5l/100km przy prędkości max 100km/h - Bardzo cicha i elestyczna praca układu napedowego. - Doskonale sprawdza się jako samochod miejski, zarowno dla kobiet jak i męszczyzn.. Wady: Trochę mało miejsca w bagażniku, trzeba wykorzystać bagaznik nadachowy

Toyota Yaris 2006-2011 rok 2006

Użytkownik don-kazimierz ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: dobry b.elastyczny silnik dynamika zapewniona zwłaszcza przy 1 os. i paliwie 98 - dobre zawieszenie - fantastyczna liczba schowków + duża przestrzeń pasażerska.Elastyczna przestrzeń bagażowa - niskie zużycie paliwa przy spokojnej jeździe - samochód spełniający różne funkcje. Wady: dobra jakość ale ustępująca produktom japońskim - głośna praca silnika powyżej 4000obr/min - tylna wycieraczka tylko z jednym biegiem - lusterko wsteczne i boczne nieskorelowane ze sobą (z różnymi "zbliżeniami") - wrażliwość na temperaturę zewn.wzrasta średnia spalania do 1 litra więcej.

Toyota Yaris 1999-2003 rok 2000

Użytkownik dlama ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo ekonomiczny, a do tego niezwykle dynamiczny silnik. - zadziwiająco pojemny "maluszek" duża liczba dobrze przemyślanych schowków - znakomita przyczepność - bardzo ergonomiczny w wykończeniu - wszystkie niezbędne rzeczy umieszczone tak jak należy - dobre wyciszenie . Wady: problemy z wbijaniem wstecznego - brak regulacji w pionie fotela kierowcy - niestety na polskich zdarza się uszkodzić zawieszenie (miałem problem z drążkiem od stabilizatora)

Toyota Yaris 2006-2011 rok 2006

Użytkownik Stasiek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dużo przestrezni w środku pojazdu - b. wysoki komfort jazdy, nawet jak na tę klasę samochodu - rewelacyjnie niskie spalanie - duże przyspieszenie (10s. do 100 km/h), duża prędkość max. bez utraty właściwości jezdnych (180 km/h) - dużo schowków. Wady: mały bagażnik - brak ciągłej prędkości tylnej wycieraczki

Toyota Yaris 2003-2005 rok 2005

Użytkownik DZ ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Niezawodny w najdorszych warunkach zimowych. Odpala zawsze za pierwszym razem. - Swietne przyśpieszenie jak na tak małe autko. - Swietnie się prezentuje. - Składane fotele dzięki czemu prawie wszystko się zmieści. - Bardzo małe spalanie.. Wady: Nie praktyczny jeżeli ma się dziecko: - Zbyt mały bagażnik Z czsem dokucza brak większej ilości dzrzwi. - Cena - ZA DROGI!!!!!!!!.

Toyota Yaris 2003-2005 rok 2005

Użytkownik krzych ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wspomaganie kierownicy nieocenione w mieście - Dużo schowków - Doskonałe jak na mały samochodzik radio z CD - Składana kanapa, dzielona, można przewieść naprawdę dużo i duże przedmioty - Stosunkowo cichy nawet przy szybkiej jeździe. Wady: Nie za dobrze trzymają siedzenia przy ostrych wirażach - Trudno wchodzi bieg wsteczny

Toyota Yaris 1999-2003 rok 2003

Użytkownik Wasilewski ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: ekonomiczny, mało pali - nie ma problemów z parkowaniem, zawracaniem itd - mała pojemność silnika, ale bardzo wytrzymały. Ogólnie lubię wciskać pedał. - regulacja tylnego siedzenia, dzięki czemu można zwiększyć pojemność bagażnika. Wady: mały jak dla rodziny - w dłuższą podróż mało wygodny

Toyota Yaris 2006-2011 rok 2009

Użytkownik Technokrata ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wspaniały silnik 1.33 litra, 100 KM, bardzo cichy, elastyczny, dynamiczny. - 6-biegowa skrzynia. Bardzo cicha, sprawna w mieście. - Ogólne bardzo skuteczne wyciszenie auta. - Małe spalanie. - Ładny kolor: metalic piaskowy.. Wady: Za ciemna tapicerka, bez wyboru w wersji LUNA. - Małe osłony p. słoneczne z przodu. - Mała tylna kanapa