Samochody > Toyota > RAV 4 > Oceny i opinie

Toyota RAV 4

Toyota
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Toyota RAV 4. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Toyota RAV 4. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Toyota RAV 4

Czy warto kupić Toyota RAV 4?

TAK
NIE

Toyota RAV 4 - oceny kierowców

prowadzenie:4.74
komfort jazdy:4.27
silnik:4.42
jakość i awaryjność:4.42

Najlepiej oceniany silnik

Toyota RAV 4 benzynowy

4.64

95%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Toyota RAV 4

4.50

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 30

Oceny samochodów Toyota RAV 4 według nadwozia

Toyota RAV 4 - suv (3 drzwiowy)

21 użytkowników oceniło Toyota RAV 4 suv na:

4.38

Toyota RAV 4 - suv (5 drzwiowy)

57 użytkowników oceniło Toyota RAV 4 suv na:

4.50

Oceny samochodów Toyota RAV 4 według silnika

Toyota RAV 4 - benzynowy

40 użytkowników oceniło Toyota RAV 4 benzynowy na:

4.64

Toyota RAV 4 - diesel

38 użytkowników oceniło Toyota RAV 4 diesel na:

4.28

Użytkownicy o wadach i zaletach Toyota RAV 4

Toyota RAV 4 2006-2009 rok 2006

Użytkownik mar ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: B. łatwy w prowadzeniu, łatwo wyczuć auto. Manewry parkowanie, cofanie itp.bd. świetny do miasta. nawet dla nie wprawnych kierowców - sporo miejsca w środku. Wysoko zawieszony dziury w jezdni czy krawężniki nie robią na nim wrażenia - Ekonomiczny! Nie mam pojęcia skąd te wpisy że tyle palą. 90% procent jeżdżę po Warszawie i w zimę przy największych mrozach nie spalił mi więcej jak 6.5l! - SUPER auto na zimę. świetnie się prowadzi na śliskim. żadna zaspa nie straszna, nagrzewnica we wszystkich dislach. NA ZIMĘ NIE MA LEPIEJ!!. Wady: zawieszenie nie za bardzo komfortowe. kupując myślałem że to będzie bardziej jak w limuzynie;) - koszty utrzymania większe jak w osobowym np. oleju więcej 6l opony 17" itp co najmniej w tych autach które do tej pory miałem wszystko było tańsze;)

Toyota RAV 4 VAN 2009-2013 rok 2011

Użytkownik dasiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Podwyższone zawieszenie - połączenie poważnego auta terenowego z lekko frywolnym pojazdem miejskim - Toyota RAV4 to dosyć przestronne auto ? pasażerowie zarówno z przodu, jak i z tyłu mają wystarczająca ilość miejsca na nogi jak i tez nad głowami - zupełnie wystarczające osiągi ? przyspieszenie od 0-100 km w 10,2 sekundy - 4x4 ? idealnie sprawdza się w lekkim terenie, auto bezproblemowo radzi sobie ze śniegiem śliską trawą i błotem. Wady: za mały choć bardzo ustawny bagażnik

Toyota RAV 4 2003-2006 rok 2003

Użytkownik Zielnik Polski ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bezawaryjnosc, swietne wykonczenie wew. i zew., spasowanie, jakosc materialow - mocny i elastyczny silnik, zadowalajaca dynamika oraz zuzycie paliwa. - dobre zawieszenie, wysoki przeswit, dobre hamulce - swietna pozycja za kierownica, HQ kierownica, lusterka, ergonomia wnetrza - duzy bagaznik z mozliwoscia powiekszenia nawet 3x, mozliwosc skladania i wymontowania 1 lub 2 foteli i to nawet przez kobiete,. Wady: troche za ciasno na tylnej kanapie - podwyzszony poziom halasu

Toyota RAV 4 2009-2013 rok 2011

Użytkownik wojtek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobrze trzyma się drogi; wygodny, dobra widoczność, zwrotny - przestronny, ma wszystko co trzeba w modelu premium - spalanie w trasie przy "lekkiej nodze"- do Przy jeździe do 120/godz. pali 7.8-8.0. Jesli toyota to tylko benzyna (żaden disel!) - leje tylko benzynę i zrobiłem dwa przeglądy wymagane na gwarancji. Te same klocki hamulcowe - możliwość różnorakiej konfiguracji siedzeń. Wady: może trochę przenosi zbyt wiele szumów - silnik nie porywa (miałem poprzednio Forda Kugę disla) - brak "led" do jazdy dziennej

Toyota RAV 4 VAN 2009-2013 rok 2010

Użytkownik Yaro25 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezpieczeństwo - wszystko na swoim miejscu (czytelne zegary i obsługa kokpitu) - rewelacyjne - opcje: SPORT,Trudny teren, zjazd ze stromej góry - nigdy nie byłem zwolennikiem automatu, ale ta skrzynia z dodatkowymi manetkami przy kierownicy przekonała mnie w 100% do automatu - przy delikatnej jeździe na trasie (110km/h)zużycie wyszło mi 8.1 litrów. Wady: na razie brak, zobaczymy po servisie !!!

Toyota RAV 4 VAN 2009-2013 rok 2010

Użytkownik KOKON ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygodne siedzenia i prowadzenie, ergonomiczne wnętrze, czytelne zegary - bardzo dobra dynamika jazdy, wcale duzo nie pali ok 9,5l/100 - bardzo dobry serwis Toyota - odporny na zarysowania lakier, wysoki komfort jazdy - mimo zdań krytyków na pewno można założyć instalację LPG Landi Renzo. Wady: Ja po 2 latach wad nie widzę, dziwie się że ktoś pisze że siedzenia czy silnik mu nie pasują w RAV4 - to po co kupował?

Toyota RAV 4 2000-2004 rok 2002

Użytkownik luk ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: udany design, wszystko na swoim miejscu, doskonała widoczność - ekonomiczny jak na swoją klasę - duży bagażnik, możliwość wyjęcia tylnej kanapy w dosłownie 30 s - Całkiem żwawy motor, udane zawieszenie pewnie utrzymuje samochód na naszych nie najlepszych drogach. Wady: mało miejsca dla pasażerów na tylnej kanapie - słabe wyciszenie, powyżej 100 km/h zaczyna być głośno - dość drogie części, trzeba się liczyć z wymianą koła dwu-masowego, u mnie po 145 tys.

Toyota RAV 4 2003-2006 rok 2005

Użytkownik tadeusz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: doskonałe prowadzenie 4x4w każdych warunkach szosowych - b.dobra widoczność z pozycji kierowcy, doskonała ergonomia - łatwy dostęp do wymiennych elementów w komorze silnika - dobra jakość materiałów stanowiących wyposażenie kabiny - brak filtra cząstek stałych. Wady: po ok.40000km awaria zespołu zaworów na pompie wtryskowej, naprawa w ramach gwarancji - b. drogi serwis w okresie gwarancji, poza ASO 50% taniej! - występują niewielkie, ale wyraźne ślady korozji w okolicach przednich drzwi -na dolnych obrzeżach. - trochę mało dynamiczny silnik

Toyota RAV 4 2006-2009 rok 2008

Użytkownik Adam ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo praktyczny zgrabny SUV - bardzo dobre wyposażenie w wersji PREMIUM - jak do tej pory 30.000 km bez usterek - jak na SUV jest bardzo komfortowy - W porównaniu z konkurencją wolniej się starzeje i wolniej traci na wartości. Wady: w mojej ocenie brak

Toyota RAV 4 2006-2009 rok 2008

Użytkownik adamski ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dużo miejsca w środku,wygodne fotele nie boli kręgosłup po dłuższej jeżdzie. - świetny śilnik,potężne przyśpieszenie jak na gabaryty samochodu - bardzo dobrze się prowadzi - dobra widoczność zwłaszcza z przodu. Wady: osłona wewnetrzna bagażnika nie do końca funkcjonalna. - brak schowka w tylnim podłokietniku. - trochę zakróti 1 i 2 bieg - dużo pali zwłaszcz jak się szybko jeżdzi.