1. Samochody
  2. Toyota
  3. Auris
  4. Oceny i opinie
Toyota

Toyota Auris - Opinie kierowców

Toyota
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Toyota Auris. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Toyota Auris. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Toyota Auris?

Czy warto kupić Toyota Auris?

TAK
NIE

Toyota Auris - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.58
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.47
silnik:silnik - ocena kierowców 4.41
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.43

Najlepiej oceniany silnik

Toyota Auris diesel

4.48

86%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Toyota Auris

4.53

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 83

Oceny samochodów Toyota Auris według nadwozia

Toyota Auris - hatchback (3 drzwiowy)

7 użytkowników oceniło Toyota Auris hatchback na:

4.57

Toyota Auris - hatchback (5 drzwiowy)

108 użytkowników oceniło Toyota Auris hatchback na:

4.48

Toyota Auris - kombi (5 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Toyota Auris kombi na:

2.50

Oceny samochodów Toyota Auris według silnika

Toyota Auris - benzynowy

73 użytkowników oceniło Toyota Auris benzynowy na:

4.47

Toyota Auris - diesel

43 użytkowników oceniło Toyota Auris diesel na:

4.48

Użytkownicy o wadach i zaletach Toyota Auris

Toyota Auris VAN 2012-2014 rok 2013

5.00

Użytkownik Coach64 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Samochód z wygodnymi siedzeniami i regulacją w obrębie lędźwi, co przy mojej przypadłości robi różnicę - Przy stosunkowo delikatnym posługiwaniem się cięgnem gazu, można się pozytywnie zaskoczyć i zejść w ruchu miejskim do 6,2 TO NIE ŚCIEMA, tylko trzeba jeździć w butach do biegania , a nie w NARCIARSKICH - Dobra wentylacja, czytelne zegary - W poprzednim modelu, lewarek skrzyni biegów, jak dla mnie był GENIALNIE usytuowany i miałem lekką obawę, ale pozytywnie się zaskoczyłem, gdyż łokieć opiera się na schowku, co daje pełen komfort. Wady: Samochód został obniżony, co wiąże się z dość niewygodnym wsiadaniem i wysiadaniem. Nie jest to Van, ani SUV, ale jednak obniżenie auta o 6 cm robi różnicę. - Widoczność z tyłu, w porównaniu z poprzednim modelem została nieco ograniczona, przez mniejszą szybę. Co do lusterek, styliści zrobili nieco bardziej kanciaste, przez co również mniej widać, ale trzeba się do tego przyzwyczaić - Trochę toporna, kwadratowa deska rozdzielcza

Toyota Auris 2007-2010 rok 2008

4.75

Użytkownik Leex ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Slinik bezkonkurencyjny. mialem go tez w poprzedniej corolli. Najwiekszy atut tego auta - brak kanalu srodkowego, przez co plaska podloga dla pasazerow tylnej kanapy - odchylana tylna kanapa to duzy plus - system dogrzewania disla to normalnie bommba. Momentalnie osiaga temperature pracy - czarny kolor nadwozia :)Zawieszenie i komfort to nastepna cecha tego samochodu, ktora zaskoczyla mnie na plus. Wady: Za male i slizgie pokretla od radia - dolna polka po stronie pasazera nie daje sie w pelni otworzyc gdy ktos tam siedzi - niepodswietlone przyciski lusterek, przycisk nagrzewnicy podswietlony, ale niewidoczny - problem jakiego nie moze pozbyc sie toyota w wiekszosci modeli to piszczace i szorujace hamulce

Toyota Auris 2007-2010 rok 2009

4.75

Użytkownik Kicek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bezawaryjność, długa żywotność zasadniczych podzespołów - bardzo dobre prowadzenie - precyzyjny układ kierowniczy, skrzynia biegów, dobra widoczność - pojemność i wygoda wnętrza - wygodne fotele, łatwe kładzenie oparć i powiększanie przestrzeni bagażowej - dobre osiągi - żwawy, ale powyżej 4000 obrotów - niskie zużycie paliwa przy spokojnej jeździe. Wady: skrzypiące, brzęczące elementy wnętrza, a także skrzypiące czasem zawieszenie - np. na progach - wrażliwość na wysokie krawężniki, progi spowalniające - częste zaczepy dolnymi osłonami zderzaków lub stuknięcia o próg belkami podwozia (przy 1-3 osobach z tyłu) - kosztowny serwis w ASO - hałas we wnętrzu powyżej 12o km/h - szum powietrza, praca silnika

Toyota Auris 2007-2010 rok 2007

5.00

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przestrzenny - b. cichy (ciepłego silnika przy cicho grającym radiu w środku nie słychać!) - ergonomiczne wnętrze, szczególnie dla kierowcy - świetnie zestopniowana skrzynia - na 5tce można jechać spokojnie od 50 a nie tylko w teorii - Świetne tłumienie polskich dziur drogowych - spore kółka i dobre podwozie robią swoje. Wady: mogłoby być bardziej kosmicznie w środku ale to kwestia gustu - Powyżej 100 silnik zaczyna być wyraźnie słyszalny ale to chyba ze względu na kontrast - wcześniej jest b. cicho

Toyota Auris 2007-2010 rok 2009

4.25

Użytkownik taxus ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: sporo potrafi ten samochód (136KM) a nie rzuca się w oczy. - wygodne fotele do dłuższej jazdy - nareszcie dobre radio w toyocie, nie żaden cud ale można posłuchać muzyki. - wyciszenie, na 5 i 6 tylko powietrze opływające auto. - silnik, silnik i jeszcze raz silnik. dla niego warto kupić całe auto.. Wady: plastiki!!!!!!!!!!!!dają sie trwale porysować paznokciem!!! kluczami, guzikiem....czym dusza zapragnie. - "rygorystycznie" nisko ustawione fabrycznie światła mijania. - nie rozumiem jak dealerzy mogą dalej sprzedawać aurisy z piszczącymi hamulcami (klocki?) skoro od 2 lat się o tym pisze i mówi. serwis to usuwa ale nie można w fabryce? - ta nieszczęsna półeczka pod dźwignią zmiany biegów jest po nic. - rączka hamulca ręcznego pasuje do każdej patelni. po co tak udziwniać coś co może być proste, ładne i funkcjonalne?

Toyota Auris 2010-2012 rok 2010

5.00

Użytkownik KO ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo udane auto, jazda nim to przyjemność, Jak dotąd zero problemów - umieszczona blisko kierownicy dźwignia biegów - niezłe przyspieszenie - podpowiadacz zmiany biegów, przez co można oszczędzić na paliwie - dużo miejsca z przodu i z tyłu. Bardzo dobrze wyprofilowane fotele. Wady: za nisko podłokietnik - trudny dostęp do półki środkowej - stosując się do podpowiadacza, trzeba często zmieniać biegi

Toyota Auris 2007-2010 rok 2007

4.50

Użytkownik miki ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: sprytne średniej klasy autko i do miasta i za miasto - świetny układ kierowniczy - wszystko wewnątrz jest czytelne i pod rękom zwłaszcza lewarek skrzyni biegów i ręczny - dużo miejsca z tyłu ,silnik jak na diesla cicho pracuje - kanapa tylna jest regulowana. Wady: tyknie zawieszenie ,trzeba było zostawić zawieszenie z Corolli E11 - więcej koni w d-4d 14 ,przynajmniej 110 a nie 90 - ciut kie duże zużycie 6,5 po mieście paliwa jak na te koniki ale może to wina ciężkiej nogi - słaba widoczność do tyłu ,bez czujników parkowania tragedia,ale w większości aut jest taki problem ,nie zawsze co jest ładne jest funkcjonalne

Toyota Auris 2007-2010 rok 2008

4.50

Użytkownik Katon ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Świetnie się prowadzi (przyklejony do drogi)na zakrętach. - Śilnik mało spala benzyny na trasie ok 6,2l - miasto 8,3l - Duża ilość schowków.Dźwignia zmiany biegów pod ręką. - Bardzo dobre wyposażenie.. Wady: Brak schowka w pobliżu tablicy (takiego na parę monet) - Mało funkcjonalny schowek pod środkową konsolą.

Toyota Auris 2010-2012 rok 2013

4.00

Użytkownik xyz ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: cicha praca silnika - atrakcyjny wygląd - skrzynia biegów - łatwość obsługi,przerzucania biegów - praktyczna deska rozdzielcza, sporo przydatnej elektroniki - bezpieczeństwo. Wady: ociężały na niskim biegu, ciężko rusza, wciąż mi gaśnie - fatalny kąt usytuowania przedniej szyby, odbija deskę rozdzielczą w słoneczne dni - pod siedzeniami nie ma tapicerki - dziury, tandeta, za małe gumowe dywaniki, wciąż brudny - przód baaardzo nisko zawieszony, boję się kłopotów zimą - krótko jeżdżę, ale już niepokoi skraplanie się wody w reflektorach (po deszczu, po myciu)

Toyota Auris 2010-2012 rok 2010

5.00

Użytkownik zarys ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dobrze się prowadzi w zakrętach - estetyka wnętrza może i nie zwala z nóg ale to nie salon piękności - w tej klasie niezłe przyśpieszenie, co ważne przy wyprzedzaniu. Wady: za głośny przy większych prędkościach

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Skoda Octavia 1.5 TSI już w salonach
Skoda Octavia 1.5 TSI już w salonach
Skoda Octavia jest najchętniej kupowanym modelem w Polsce. Teraz do jej oferty dołącza wersja napędzana silnikiem 1.5 TSI.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Bentley Continental GT w nowym wydaniu
Bentley Continental GT w nowym wydaniu
Połączenie luksusu, sportowych osiągów i komfortu na najwyższym poziomie – tak pokrótce można scharakteryzować Bentleya Continentala GT. Oto najnowsze wcielenie brytyjskiej maszyny.
Citroen C3 Citroen C3