Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Suzuki > Grand Vitara > Oceny i opinie
Suzuki

Suzuki Grand Vitara - Oceny i opinie

Suzuki
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Suzuki Grand Vitara. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Suzuki Grand Vitara. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Suzuki Grand Vitara

Czy warto kupić Suzuki Grand Vitara?

TAK
NIE

Suzuki Grand Vitara - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.18
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 3.87
silnik:silnik - ocena kierowców 3.75
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.01

Najlepiej oceniany silnik

Suzuki Grand Vitara benzynowy

3.95

76%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Suzuki Grand Vitara

3.91

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 37

Oceny samochodów Suzuki Grand Vitara według nadwozia

Suzuki Grand Vitara - suv (3 drzwiowy)

10 użytkowników oceniło Suzuki Grand Vitara suv na:

3.90

Suzuki Grand Vitara - suv (5 drzwiowy)

87 użytkowników oceniło Suzuki Grand Vitara suv na:

3.96

Oceny samochodów Suzuki Grand Vitara według silnika

Suzuki Grand Vitara - benzynowy

55 użytkowników oceniło Suzuki Grand Vitara benzynowy na:

3.95

Suzuki Grand Vitara - diesel

42 użytkowników oceniło Suzuki Grand Vitara diesel na:

3.95

Użytkownicy o wadach i zaletach Suzuki Grand Vitara

Suzuki Grand Vitara 2008-2015 rok 2009

Użytkownik Guardian ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygoda. Dużo miejsca, wysoko się siedzi, dobra widoczność. - Napęd 4x4 wygoda zwłaszcza zimą i bezpieczeństwo. - Japońska robota - 3 lata użytkowania, żadnej usterki. - Design. Bardzo mi się podobają samochody z kołem na tylnych drzwiach. - Jak na japońskie auto dosyć przyjemne wykończenie - nie gryzie plastikiem i nie zieje chłodem jak w większości aut japońskich z którymi się spotkałem.. Wady: Zużycie paliwa. 12,8 / 100 km - Stosunkowo niewielki bagażnik

Suzuki Grand Vitara 2008-2015 rok 2011

Użytkownik JaceK ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przy spokojnej jeździe poza miastem 70-100 km/h spalanie ok.8,5 l - duży bagażnik w realu - 436 l, dość krótki ale wysoki - komfort jazdy, cicho w środku. kolega z audi a6 poprzedni model kombi określił - chyba jest przestronniejszy od mojego - przestronna kabina jak na długość ok 430 cm -bez koła zapasowego - w górach wystarczająco elastyczny i z zapasem mocy. Wady: b. czułe sprzęgło? przy niskich biegach - przy nieuważnej zmianie na wyższy - szarpanie - czekam na ujawnienie - wada platformy moto -witryny - nie przewiduje wersji premium a taką mam!!!!!!!

Suzuki Grand Vitara 2005-2008 rok 2007

Użytkownik Misza ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: 4x4, nie jest to nowoczesny suv'ik...to jest old-school. - dobry prosty męski look, nie ma zbędnych obłości i szpanu. - świetna ergonomia wnętrza, samochód robiony pod kierowcę. - dobry system audio...co się przyda, biorąc pod uwagę glośny silnik diesla. - solidne auto za niekoniecznie ogromną sumę...ale nowe za 100tys...nie dziękuje.. Wady: DPF...trzeba nauczyć się z tym żyć i co jakiś czas przepalić bestię. - Skrzynia, typowo męska...w zimny poranek przyjdzie pobawić się z 2-ką. - Podczas zmian płyt w otwarzaczu człowiek przypomina sobie jak ten silnik glośno hula. - 129KM na tą masę...nie jest nazbyt sportowo...może poza dzwiękiem.

Suzuki Grand Vitara 2008-2015 rok 2010

Użytkownik wojtek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Dobry napęd 4x4, reduktora jeszcze nie wypróbowałem bo do tej pory nie był potrzebny choć taplałem sie już dość poważnie w błocie. Komfort we wnętrzu jak na auto tego typu. Masywna sylwetka i przystępna cena w tej klasie. - 17'' koła dobrze wybieraja nierówności. - Wydajna klimatyzacja, . Wady: Wybrałem silnik benzynowy i po wyjeździe z salonu żałowałem, lecz z upływem czasu przyzwyczaiłem się do osągów i spalania. Podobno jest bezawaryjny. Niski moment obrotowy. - Auto dla tych co lubią spokoją jazdę po autostradzie bo jak nie to komputer pokazuje spalanie nie do zaakceptowania. - Jazda z włączonymi światłami wymaga ściemnienia wskaźników, w dzień uniemożliwia to obsługę klimatyzacji, trzeba ponownie ją podświetlić by cokolwiek dostrzec.

Suzuki Grand Vitara 1998-2005 rok 2005

Użytkownik leśny ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Możliwość manualnego wyboru i dołączenia napędu oraz użycia reduktora. - Rama! - Jak na auto terenowe to niewiele zużywa paliwa w cyklu mieszanym. (przyzwoite spalanie) - Wygodne wnętrze pojazdu, ergonomiczne rozmieszczenie wszystkiego co niezbędne.. Wady: Słaby silnik, brak mocy w terenie bez reduktora często dławi się i staje nawet w niewielkich kałużach. - Słabe blachy, KOROZJA postępuje zbyt szybko. - Wrażliwy silnik na niskie temperatury i wątpliwej jakości paliwo. - Nie oszołamia nadmiarem przestrzeni wewnątrz. Bagażnik niewielki.

Suzuki Grand Vitara 2008-2015 rok 2011

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: widoczność, wentylacja i klimatyzacja, audio, ergonomia, schowki - napęd z reduktorem, rama, możliwośc dobrania osłon podwozia - właściwości w średnim i lekkim terenie - jest śliczna - niewysilony, trwały silnik bez drogiego osprzętu. Wady: plastiki jęczą i skrzypią od nowości, tylna kanapa i półka się tłuką - niecynkowane blachy, koniecznośc konserwacji nadwozia przy zakupie - zuzycie paliwa ale bez przesady

Suzuki Grand Vitara 2005-2008 rok 2006

Użytkownik pitpaw ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wysokie zawieszenie odporne na nasze drogi - Bogate wyposażenie seryjne pełna elektryka i systemy bezpieczeństwa - Duża dzielność w terenie nawet w wersji seryjnej - Dobry napęd - Wygodne siedzenia przód i tył. Wady: Dość duże zużycie paliwa - Wysokie ceny wszelkich dodatków - System audio bez portu USB - Kiepsko działające pasy bezpieczeństwa kierowcy ( problem ze zwijaniem się) - Kiepskie rozwiązania elektryki i oświetlenia w tym światła cofania.

Suzuki Grand Vitara 2005-2008 rok 2007

Użytkownik Jarekch ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: układ napędowy z reduktorem - wyposażenie wnętrza i komfort - coraz więcej możliwości modyfikacji tuningowych (osłony, opony, lift zawieszenia, tuning silnika) - bezproblemowy serwis gwarancyjny. Wady: źle dobrana turbina w silniku - "turbodziura" - trochę mały bagażnik - niewygodna regulacja pionowa fotela kierowcy

Suzuki Grand Vitara 1998-2005 rok 2002

Użytkownik x1a ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Dobra w średnim terenie - gitarowe prowadzenie w terenie i hamilce - rama ktora ratuje czasem zycie w terenie :) - wytrzymałe podwozie - dość łatwa do przerobienia na fajna terenowke. Wady: Brak blokady - Slabe palace sie łatwo sprzęgło - mało funkcjonalne wnętrze - nie na długie trasy - słaby silnik bardzo słaby

Suzuki Grand Vitara 2005-2008 rok 2008

Użytkownik RoMi ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Super napęd - mocny silnik V6 o cudownym gulgotaniu - doskonałe wyposażenie i ogólne wrażenie przyjazności jasnego wnętrza - ponadczasowy wygląd - jak dotąd bezawaryjność. Wady: Kiepskie tworzywa kokpitu - trzeszczenie oparcia tylnej kanapy - w wersjach przed liftingiem brak podświetlania przycisków kierownicy - nieco mały bagażnik

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Dziś większość samochodów oferowanych na rynku jest przeznaczona dla pięciu osób. Jednak tylko niektóre przewiozą "piątkę" w komfortowych warunkach. Oto nasze propozycje najlepszych aut dla 5-osobowej rodziny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Volvo V70 kończy żywot
Volvo V70 kończy żywot
Popularne kombi ze Szwecji, które jest na rynku od 1996 roku przechodzi do historii. Po 20 latach obecności na rynku z fabryki Torslanda w Goeteborgu zjechał ostatni egzemplarz Volvo V70. Auto zwolniło miejsce nowemu kombi - V90.
KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda! KONKURS! Sprawdź swoją znajomość marki Skoda!