1. Samochody
  2. Smart
  3. forfour
  4. Oceny i opinie
Smart

Smart forfour - Opinie kierowców

Smart
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Smart forfour. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Smart forfour. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Smart forfour?

Czy warto kupić Smart forfour?

TAK
NIE

Smart forfour - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.78
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.67
silnik:silnik - ocena kierowców 4.78
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.78

Najlepiej oceniany silnik

Smart forfour diesel

4.90

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Smart forfour

4.75

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 18

Oceny samochodów Smart forfour według nadwozia

Smart forfour - hatchback (5 drzwiowy)

18 użytkowników oceniło Smart forfour hatchback na:

4.75

Oceny samochodów Smart forfour według silnika

Smart forfour - benzynowy

13 użytkowników oceniło Smart forfour benzynowy na:

4.69

Smart forfour - diesel

5 użytkowników oceniło Smart forfour diesel na:

4.90

Użytkownicy o wadach i zaletach Smart forfour

Smart forfour 2004-2006 rok 2004

4.25

Użytkownik zaawansowany uzytkownik ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Bardzo dobrze trzyma się drogi - Jak na tej klasy samochód- jest wręcz luksusowy. Dobry filtr powietrza do kabiny- nie czuć smrodów z drogi.Eleganckie wykończenie wnętrza. - Rzadki, więc praktycznie nieatrakcyjny dla złodziei. - Łatwe w wymianie plastiki, które w razie stłuczki po prostu wymienia się na nowe, eliminując konieczność napraw blacharskich. - Bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa- właściwy wozom wyższej klasy.. Wady: Silnik dość głośny, relatywnie wysokie spalanie. - Niepokojąco szerokie słupki przednie- można nie zauważyć pieszego. - Cena- za te same pieniądze można kupić w tym samym roczniku coś większego. - Praktycznie nieserwisowalny poza ASO mercedesa, które do tanich nie należy.

Smart forfour 2004-2006 rok 2006

4.75

Użytkownik Smart 1.5 cdi :) ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: pierwsze stłuczkoodporne auto z jakim miałem do czynienia :) w przeciwieństwie do toyoty z którą się spotkałem... - wbrew pierwszemu wrażeniu wnętrze samochodu jest bardzo przestronne. - w tej klasie trudno o bardziej bezpieczne auto - mimo krótkiej maski i filigranowego wyglądu takie właśnie jest. Wady: smark niestety, ale mimo wielu zalet jest nieco za głośny

Smart forfour 2004-2006 rok 2006

4.75

Użytkownik Smart 1.5 cdi :) ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: pierwsze stłuczkoodporne auto z jakim miałem do czynienia :) w przeciwieństwie do toyoty z którą się spotkałem... - wbrew pierwszemu wrażeniu wnętrze samochodu jest bardzo przestronne. - w tej klasie trudno o bardziej bezpieczne auto - mimo krótkiej maski i filigranowego wyglądu takie właśnie jest. Wady: smark niestety, ale mimo wielu zalet jest nieco za głośny

Smart forfour 2004-2006 rok 2004

4.75

Użytkownik bogdan ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: odporny na rdzę - odporny na gradobicie , rewelacyjny układ foteli-przesuwanie - fantastyczne wnętrze np. rdzawy materiał obiciowy -niezniszczalny - fantastyczny układ wentylacji -w sekundę nagrzany lub schłodzony - małe spalanie , b.dobre radio fabryczne z wbydowanym subwooferem pod siedzeniem !. Wady: całe elementy do wymiany - - - psuje się czasami chłodnica klimy - elektronika lubi czasami płatać figla np. czujnik obr.wału

Smart forfour 2004-2006 rok 2004

5.00

Użytkownik Vojta ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: ekonomiczny i silny silnik cdi - bardzo dobre właściwości jezdne - dobre wyposażenie seryjne, przede wszystkim bezpieczność aktywna:abs,esp,asr,bas. Wady: wibracje na wolnych obrotach - słaba widoczność przez lewy przedni słupek - brak możliwości całkowitego rozłożenia przednich foteli

Smart forfour 2004-2006 rok 2005

4.00

Użytkownik Anula ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: fajny ,ciekawy wygląd...ciekawie wykonanie wewnątrz samochodu - małe spalanie - przyczepiony do trasy jak guma do dywanu ;-) - NIETYPOWY. Wady: trzy cylindry !!! - silnik 1124 jest słaby fajnie się jedzie tak do 100 km /1h ..przy 130 km masz wrażenie ,że zaraz się rozleci - u mnie przy 70 000 km padła przepustnica a to jest niemały koszt naprawy

Smart forfour 2004-2006 rok 2006

5.00

Użytkownik Roman ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Niskie spalanie,trasa 4l,po mieście 5,5l - super ogrzewanie - niskie ceny części - zwinny,dobre przyśpieszenie - nietuzinkowy. Wady: Wymiana żarówki świateł mijania

Smart forfour 2004-2006 rok 2005

5.00

Użytkownik mparker ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Automatik...wygoda - Malo pali - Ladny wygląd - Wszystko zmiesci....przesuwana i odchylana tylna kanapa - W pilocie swiatla. Wady: Czasem szwankuje elektronika - Drogie czesci

Smart forfour 2004-2006 rok 2004

4.75

Użytkownik Wojciech ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: mały ale jednak"wielki" - dobre spalanie i osiągi - niskie opłaty - praktycznie cały z plastiku - bogate wersje. Wady: słaba gąbka w fotelach przednich - śmieszny dźwięk wydechu w silniku trzy cylindrowym

Smart forfour 2004-2006 rok 2006

5.00

Użytkownik Christian ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: same zalety - Dynamika niesamowita,prowadzi się jak gokarta - Malo pali! - Super jakość wykonania. Wady: Nie znalazłem wad

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
40 tys. hybryd Toyoty na polskich drogach
40 tys. hybryd Toyoty na polskich drogach
Samochody hybrydowe cieszą się w Polsce coraz większą popularnością. W lipcu łączna liczba hybryd, które opuściły polskie salony Toyoty, przekroczyła liczbę 40 000 egzemplarzy. Ostatnie 10 tys. takich aut marka dostarczyła klientom w zaledwie 9 miesięcy.
20 sposobów na redukcję wagi 20 sposobów na redukcję wagi