1. Samochody
  2. Skoda
  3. Superb
  4. Oceny i opinie
Skoda

Skoda Superb - Opinie kierowców

Skoda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Skoda Superb. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Skoda Superb. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Skoda Superb?

Czy warto kupić Skoda Superb?

TAK
NIE

Skoda Superb - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.70
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.76
silnik:silnik - ocena kierowców 4.75
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.52

Najlepiej oceniany silnik

Skoda Superb diesel

4.78

95%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Skoda Superb

4.79

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 40

Oceny samochodów Skoda Superb według nadwozia

Skoda Superb - hatchback (5 drzwiowy)

23 użytkowników oceniło Skoda Superb hatchback na:

4.65

Skoda Superb - kombi (5 drzwiowy)

14 użytkowników oceniło Skoda Superb kombi na:

4.66

Skoda Superb - sedan (4 drzwiowy)

47 użytkowników oceniło Skoda Superb sedan na:

4.71

Oceny samochodów Skoda Superb według silnika

Skoda Superb - benzynowy

21 użytkowników oceniło Skoda Superb benzynowy na:

4.39

Skoda Superb - diesel

63 użytkowników oceniło Skoda Superb diesel na:

4.78

Użytkownicy o wadach i zaletach Skoda Superb

Skoda Superb 2002-2006 rok 2003

5.00

Użytkownik QWERTY ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Zaleta przedewszystkim jest naprawdę atrakcyjny przedział cenowy, za który to otrzymujemy naprawdę spolidny samochód z naprawdę godnym wyposarzeniem. - Masakryczna ilość miejsca w środku samochodu, nie spotakałem sie jeszcze z drugim takim samochodem ktory moglbym chociaz przyrównać do superb'a, no moze bmw serii 7 albo merca S klasy merca nie miałem wiec nie wiem. - Wyciszenie wnętrza jest na bardzo wysokim poziomie jeżeli lubisz delektowac sie jezada sluchajac ulubionych kawałków. - Całokształ auta, auto z zewnatrz nie wyglada na "az taki wypas" jakim jest w rzeczywistosci. Za to masz pewnosc, ze kazdy kto wysiadzie z tego samochodu bedzie na pewno pod duzym wrazeniem. - Rewelacyjna sprawa: Skrzynia automatyczna z tiptronikiem dzieki wystarczajacej mocy ( 163km ) chodzi to naprawde super, masz dosc rutyny jeden ruch reki i mozna na chwile wyrwac sie z czasem nudnego trybu calkowicie ayutomatycznego. ESP spisuje sie naprawde dobrze nawet w naprawde ciezkich sytuacjach aktualnie na dworze -15 stopni pelno sniegu, a dzieki ESP nawet najbardziej zasniezone osiedlowe uliczki nie stanowia najmniejszego problemu. Dodatkowa zaleta jest oswietlenie samochodu @ wnetrza. Poprostu trzeba to zobaczyc.. Wady: Stosunkowo duze spalanie szczerze miałem nadzieje na mniejsze ale wynik 13,6l/100km @ miasto nie jest az tak tragiczny jak na ten silnik @ 2.5 V6 TDI - Pokrycie uchwytów drzwi od środka nie jest z najlepszego tworzywa, stosunkowo szybko się ściera. - Xenony mogły by świecić mocniej. - W wersji z "tunelem" na narty: brak mozliwosci składania siedzen pownni nadrobic znacznie wiekszym tunelem. Umówmy się jak na porzadny wypad w góry trzeba wziaść ze soba z 3 pary nart, a przez ten tunel przechodza dwie, trzecia na dopych. Wystarczyly by dodatkowe 3 albo 5 cm szerokosci i bylo by super.

Skoda Superb 2002-2006 rok 2004

5.00

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo duzo miejsca. Superb jest wiekszy od passata i jest w wyzszej klaise. Dla laikow ze mam paszata to to samo to nie wiedza co mowia. - wysokie wykonanie, nic ni etrzeszczy - bardzo tanie utrzymanie - zawieszenie wielowahaczowe wytrzymuje w oryginale ponad 100tys km na naszych dziurach - wiem co tu pisze, bo jezdza ta skoda od nowosci na taksowce. Lepszego tak komfortowej limuzyny sie nie znajdzie. Skoda Octavia to pomyłka jedna wielka, . Wady: koszt wymiany wahacza na oryginał to 170 PLN jednej sztuki, ale 100tys km kolene mamy spokoj - wahacze zamienniki za 50 do 100 PLN wytrzymuja ledwo miesiac, szkoda kasy na powtorna robocizne

Skoda Superb 2009-2015 rok 2010

5.00

Użytkownik abla ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: w miarę mocny silnik - chętnie przyspiesza od niskich obrotów - umiarkowany apetyt na paliwo - duży bagażnik - regularne kształty - pakowny - wygodny w użytkowaniu - dużo miejsca wewnątrz auta - szczególnie na długość - wygodne wnętrze i regulowany podłokietnik góra/dół; przód/ tył - bardzo dobra jakość wykonania dobre materiały; intuicyjna obsługa. Wady: za wąski schowek na okulary - ciut za wąskie wewnątrz na szerokość - podsterowne - mały bak paliwa - niepraktyczne uchwyty na kubki w tylnym podłokietniku

Skoda Superb 2002-2006 rok 2002

4.50

Użytkownik Tomek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Samochód znakomicie się prowadzi. Dobrze wyważony. Zero problemów z koleinami. - Pojemny bagażnik. - Dużo miejsca dla pasażerów z tyłu. - Od 3 lat zero problemów z odpalaniem na mrozie. Wszystko na dotyk - W miarę ekonomiczny.Co prawda po mieście czasami dojdzie nawet do 8 litrów ale na trasie bajka. Można spokojnie zejść do 5,5. Wady: Delikatne zawieszenie przednie. System wielowachaczowy - Duży bagażnik ale gorzej z dostaniem się do niego. Mały otwór jak na pojemność. - Przednie fotele mogły by być wygodniejsze - Trzeba dbać o turbinę. Olej itd - Bez wad

Skoda Superb 2002-2006 rok 2002

4.75

Użytkownik Wiesław P. ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dużo miejsca, pasażer swobodnie może założyć sobie nogę na nogę w trakcie podróży - Małe zużycie paliwa - Ergonomia nie do pobicia , wszystko pod ręką - Samochód stworzony na długie podróże - Dużo bajerów - podświetlane klamki,schowki,klimatyzacja itp. Poprostu - L I M U Z Y N A. Wady: Przeguby trochę słabe - Utrudnione dojście do wymiany np. żarówek z przodu,trzeba sporo się natrudzić - brak - brak - brak

Skoda Superb 2002-2006 rok 2003

5.00

Użytkownik m. zwolinski ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo stabilny w ogóle a szczególnie przy dużych predkościach - Bardzo wygodny. Dobre mozliwości dopasowania siedzenia i kierownicy - Elegancki. - Oszczędny w zuzyciu paliwa. Silnik dynamiczny i odporny na niedopasowane biegów do predkości jazdy (duży monment obrotowy). Wady: Miejscami tandetne wykończenie wnętrza. Tapicerka sie łuszczy - Trudny dostęp do świateł przednich. Z reguły korzystam wtedy z serwisu - Kłopoty z klimatyzacją. W serwisie nie sa w stanie wykryc usterki polegającej na ucieczce freonu po kilku tygodniach od napełnienia.

Skoda Superb 2009-2015 rok 2010

4.50

Użytkownik nemo ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: intuicyjne i przyjazne w obsłudze auto - dużo miejsca na długość, obszerny bagażnik i bardzo ustawny - dobra jakość wykonania i dobra jakość materiałów - elastyczny silnik i ekonomiczny jak na benzynę - podwyższone i wzmocnione zawieszenie - na polskie drogi super!. Wady: 160km to minimum na taki samochód - wnętrze ciut za wąskie na tylnej kanapie - czasem coś delikatnie burczy przy rozruchu; zawieszenie wielowahaczowe tylko z tyłu - niestety mocno podsterowny i 4x4 nic tu nie daje, ESP zresztą też niewiele pomaga, ale w porównaniu z konkurencją i tak wypada świetnie! - cena prawie taka sama jak Passata :(

Skoda Superb 2008-2015 rok 2008

4.75

Użytkownik TomV ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: światła - adaptacyjność drogowe - jasność - miejsce wewnątrz, stylizacja komfort, zmieniarka na 6CD - pojemność, funkcjonalność pokrywy bagażnika - osiągi, hamulce, niesamowita elastyczność. od 1500obr/m nawet na 6 biegu - wszystko bardzo przemyślane. Wady: zużycie paliwa odbiega ok 20% od deklarowanego, być może dotarcie i zimowe opony - głośna praca lewarka zmiany biegów - ciut grube słupki przednie - skok pedału gazu ekstremalnie czuły na zużycie paliwa np 5 bieg 70km/h 6l/100km wciskasz 2-3 milimetry jest 10-12litrów, trzeba głaskać pedał, dziwne sterowanie komputera przy ruszaniu - kredyt w santander

Skoda Superb 2008-2015 rok 2009

5.00

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo przestronne wnętrze - Bardzo elastyczny silnik - Idealnie zestrojona skrzynia biegów ze sprzęgłem - Bardzo pojemny bagażnik w wersji z otwieraniem sedan/hachback - Bardzo przyjemna tapicerka skórzana , dobrze wyprofilowane fotele. Wady: Słaba jakość plastików - Mało dynamiczny

Skoda Superb 2002-2006 rok 2005

4.75

Użytkownik nikipik ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo dużo miejsca na tylnej kanapie - bardzo bogate wyposażenie STANDARDOWE-SERYJNE - bardzo dobry silnik TDI o niskim zużyciu paliwa - stosunkowo niska cena zakupu - stosunkowo niskie koszty serwisu. Wady: niezbyt wygodne-anatomicznie fotele przednie - wycierająca się gumowana powłoka uchwytów w boczkach drzwi - w zależności od warunków zewnętrznych silnik potrafi być bardzo cichy lub bardzo głośny - stosunkowo duża utrata wartości z powodu braku tzw. renomy marki - słaba jakość serwisów

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
6 sprawdzonych patentów na zimę.
6 sprawdzonych patentów na zimę.
Zamarznięte szyby i czapa śniegu na dachu mogą być niebezpieczne dla Ciebie, otoczenia i Twojego portfela. Podpowiadamy, jak szybko odśnieżyć auto, a dzięki temu uniknąć 3 pkt. karnych i 500 zł mandatu, a przy okazji pospać nawet kwadrans dłużej.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Lamborghini Terzo Millennio – pokaz technologii
Lamborghini Terzo Millennio – pokaz technologii
Lamborghini prezentuje rozwiązania wprost z przyszłości. Poznajcie koncepcyjne Terzo Millennio.
Zima Zima