1. Samochody
  2. Skoda
  3. Superb
  4. Oceny i opinie
Skoda

Skoda Superb - Opinie kierowców

Skoda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Skoda Superb. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Skoda Superb. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Skoda Superb?

Czy warto kupić Skoda Superb?

TAK
NIE

Skoda Superb - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.71
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.76
silnik:silnik - ocena kierowców 4.75
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.53

Najlepiej oceniany silnik

Skoda Superb diesel

4.78

95%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Skoda Superb

4.79

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 40

Oceny samochodów Skoda Superb według nadwozia

Skoda Superb - hatchback (5 drzwiowy)

22 użytkowników oceniło Skoda Superb hatchback na:

4.66

Skoda Superb - kombi (5 drzwiowy)

14 użytkowników oceniło Skoda Superb kombi na:

4.66

Skoda Superb - sedan (4 drzwiowy)

47 użytkowników oceniło Skoda Superb sedan na:

4.71

Oceny samochodów Skoda Superb według silnika

Skoda Superb - benzynowy

20 użytkowników oceniło Skoda Superb benzynowy na:

4.39

Skoda Superb - diesel

63 użytkowników oceniło Skoda Superb diesel na:

4.78

Użytkownicy o wadach i zaletach Skoda Superb

Skoda Superb 2002-2006 rok 2003

5.00

Użytkownik QWERTY ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Zaleta przedewszystkim jest naprawdę atrakcyjny przedział cenowy, za który to otrzymujemy naprawdę spolidny samochód z naprawdę godnym wyposarzeniem. - Masakryczna ilość miejsca w środku samochodu, nie spotakałem sie jeszcze z drugim takim samochodem ktory moglbym chociaz przyrównać do superb'a, no moze bmw serii 7 albo merca S klasy merca nie miałem wiec nie wiem. - Wyciszenie wnętrza jest na bardzo wysokim poziomie jeżeli lubisz delektowac sie jezada sluchajac ulubionych kawałków. - Całokształ auta, auto z zewnatrz nie wyglada na "az taki wypas" jakim jest w rzeczywistosci. Za to masz pewnosc, ze kazdy kto wysiadzie z tego samochodu bedzie na pewno pod duzym wrazeniem. - Rewelacyjna sprawa: Skrzynia automatyczna z tiptronikiem dzieki wystarczajacej mocy ( 163km ) chodzi to naprawde super, masz dosc rutyny jeden ruch reki i mozna na chwile wyrwac sie z czasem nudnego trybu calkowicie ayutomatycznego. ESP spisuje sie naprawde dobrze nawet w naprawde ciezkich sytuacjach aktualnie na dworze -15 stopni pelno sniegu, a dzieki ESP nawet najbardziej zasniezone osiedlowe uliczki nie stanowia najmniejszego problemu. Dodatkowa zaleta jest oswietlenie samochodu @ wnetrza. Poprostu trzeba to zobaczyc.. Wady: Stosunkowo duze spalanie szczerze miałem nadzieje na mniejsze ale wynik 13,6l/100km @ miasto nie jest az tak tragiczny jak na ten silnik @ 2.5 V6 TDI - Pokrycie uchwytów drzwi od środka nie jest z najlepszego tworzywa, stosunkowo szybko się ściera. - Xenony mogły by świecić mocniej. - W wersji z "tunelem" na narty: brak mozliwosci składania siedzen pownni nadrobic znacznie wiekszym tunelem. Umówmy się jak na porzadny wypad w góry trzeba wziaść ze soba z 3 pary nart, a przez ten tunel przechodza dwie, trzecia na dopych. Wystarczyly by dodatkowe 3 albo 5 cm szerokosci i bylo by super.

Skoda Superb 2002-2006 rok 2004

5.00

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo duzo miejsca. Superb jest wiekszy od passata i jest w wyzszej klaise. Dla laikow ze mam paszata to to samo to nie wiedza co mowia. - wysokie wykonanie, nic ni etrzeszczy - bardzo tanie utrzymanie - zawieszenie wielowahaczowe wytrzymuje w oryginale ponad 100tys km na naszych dziurach - wiem co tu pisze, bo jezdza ta skoda od nowosci na taksowce. Lepszego tak komfortowej limuzyny sie nie znajdzie. Skoda Octavia to pomyłka jedna wielka, . Wady: koszt wymiany wahacza na oryginał to 170 PLN jednej sztuki, ale 100tys km kolene mamy spokoj - wahacze zamienniki za 50 do 100 PLN wytrzymuja ledwo miesiac, szkoda kasy na powtorna robocizne

Skoda Superb 2009-2015 rok 2010

5.00

Użytkownik abla ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: w miarę mocny silnik - chętnie przyspiesza od niskich obrotów - umiarkowany apetyt na paliwo - duży bagażnik - regularne kształty - pakowny - wygodny w użytkowaniu - dużo miejsca wewnątrz auta - szczególnie na długość - wygodne wnętrze i regulowany podłokietnik góra/dół; przód/ tył - bardzo dobra jakość wykonania dobre materiały; intuicyjna obsługa. Wady: za wąski schowek na okulary - ciut za wąskie wewnątrz na szerokość - podsterowne - mały bak paliwa - niepraktyczne uchwyty na kubki w tylnym podłokietniku

Skoda Superb 2002-2006 rok 2002

4.50

Użytkownik Tomek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Samochód znakomicie się prowadzi. Dobrze wyważony. Zero problemów z koleinami. - Pojemny bagażnik. - Dużo miejsca dla pasażerów z tyłu. - Od 3 lat zero problemów z odpalaniem na mrozie. Wszystko na dotyk - W miarę ekonomiczny.Co prawda po mieście czasami dojdzie nawet do 8 litrów ale na trasie bajka. Można spokojnie zejść do 5,5. Wady: Delikatne zawieszenie przednie. System wielowachaczowy - Duży bagażnik ale gorzej z dostaniem się do niego. Mały otwór jak na pojemność. - Przednie fotele mogły by być wygodniejsze - Trzeba dbać o turbinę. Olej itd - Bez wad

Skoda Superb 2002-2006 rok 2002

4.75

Użytkownik Wiesław P. ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dużo miejsca, pasażer swobodnie może założyć sobie nogę na nogę w trakcie podróży - Małe zużycie paliwa - Ergonomia nie do pobicia , wszystko pod ręką - Samochód stworzony na długie podróże - Dużo bajerów - podświetlane klamki,schowki,klimatyzacja itp. Poprostu - L I M U Z Y N A. Wady: Przeguby trochę słabe - Utrudnione dojście do wymiany np. żarówek z przodu,trzeba sporo się natrudzić - brak - brak - brak

Skoda Superb 2002-2006 rok 2003

5.00

Użytkownik m. zwolinski ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo stabilny w ogóle a szczególnie przy dużych predkościach - Bardzo wygodny. Dobre mozliwości dopasowania siedzenia i kierownicy - Elegancki. - Oszczędny w zuzyciu paliwa. Silnik dynamiczny i odporny na niedopasowane biegów do predkości jazdy (duży monment obrotowy). Wady: Miejscami tandetne wykończenie wnętrza. Tapicerka sie łuszczy - Trudny dostęp do świateł przednich. Z reguły korzystam wtedy z serwisu - Kłopoty z klimatyzacją. W serwisie nie sa w stanie wykryc usterki polegającej na ucieczce freonu po kilku tygodniach od napełnienia.

Skoda Superb 2009-2015 rok 2010

4.50

Użytkownik nemo ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: intuicyjne i przyjazne w obsłudze auto - dużo miejsca na długość, obszerny bagażnik i bardzo ustawny - dobra jakość wykonania i dobra jakość materiałów - elastyczny silnik i ekonomiczny jak na benzynę - podwyższone i wzmocnione zawieszenie - na polskie drogi super!. Wady: 160km to minimum na taki samochód - wnętrze ciut za wąskie na tylnej kanapie - czasem coś delikatnie burczy przy rozruchu; zawieszenie wielowahaczowe tylko z tyłu - niestety mocno podsterowny i 4x4 nic tu nie daje, ESP zresztą też niewiele pomaga, ale w porównaniu z konkurencją i tak wypada świetnie! - cena prawie taka sama jak Passata :(

Skoda Superb 2008-2015 rok 2008

4.75

Użytkownik TomV ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: światła - adaptacyjność drogowe - jasność - miejsce wewnątrz, stylizacja komfort, zmieniarka na 6CD - pojemność, funkcjonalność pokrywy bagażnika - osiągi, hamulce, niesamowita elastyczność. od 1500obr/m nawet na 6 biegu - wszystko bardzo przemyślane. Wady: zużycie paliwa odbiega ok 20% od deklarowanego, być może dotarcie i zimowe opony - głośna praca lewarka zmiany biegów - ciut grube słupki przednie - skok pedału gazu ekstremalnie czuły na zużycie paliwa np 5 bieg 70km/h 6l/100km wciskasz 2-3 milimetry jest 10-12litrów, trzeba głaskać pedał, dziwne sterowanie komputera przy ruszaniu - kredyt w santander

Skoda Superb 2008-2015 rok 2009

5.00

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo przestronne wnętrze - Bardzo elastyczny silnik - Idealnie zestrojona skrzynia biegów ze sprzęgłem - Bardzo pojemny bagażnik w wersji z otwieraniem sedan/hachback - Bardzo przyjemna tapicerka skórzana , dobrze wyprofilowane fotele. Wady: Słaba jakość plastików - Mało dynamiczny

Skoda Superb 2002-2006 rok 2005

4.75

Użytkownik nikipik ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo dużo miejsca na tylnej kanapie - bardzo bogate wyposażenie STANDARDOWE-SERYJNE - bardzo dobry silnik TDI o niskim zużyciu paliwa - stosunkowo niska cena zakupu - stosunkowo niskie koszty serwisu. Wady: niezbyt wygodne-anatomicznie fotele przednie - wycierająca się gumowana powłoka uchwytów w boczkach drzwi - w zależności od warunków zewnętrznych silnik potrafi być bardzo cichy lub bardzo głośny - stosunkowo duża utrata wartości z powodu braku tzw. renomy marki - słaba jakość serwisów

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Studenci Skody zbudowali elektryczne buggy
Studenci Skody zbudowali elektryczne buggy
Co roku uczniowie szkoły zawodowej prowadzonej przez Skode budują swój pierwszy pojazd. Tym razem po trzech udanych projektach z ostatnich lat stworzyli elektryczne buggy o nazwie Skoda Element.