1. Samochody
  2. Skoda
  3. Fabia
  4. Oceny i opinie
Skoda

Skoda Fabia - Opinie kierowców

Skoda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Skoda Fabia. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Skoda Fabia. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Skoda Fabia?

Czy warto kupić Skoda Fabia?

TAK
NIE

Skoda Fabia - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.73
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.36
silnik:silnik - ocena kierowców 4.38
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.38

Najlepiej oceniany silnik

Skoda Fabia diesel

4.63

96%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Skoda Fabia

4.47

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 193

Oceny samochodów Skoda Fabia według nadwozia

Skoda Fabia - hatchback (5 drzwiowy)

278 użytkowników oceniło Skoda Fabia hatchback na:

4.43

Skoda Fabia - kombi (5 drzwiowy)

123 użytkowników oceniło Skoda Fabia kombi na:

4.58

Skoda Fabia - sedan (4 drzwiowy)

55 użytkowników oceniło Skoda Fabia sedan na:

4.36

Oceny samochodów Skoda Fabia według silnika

Skoda Fabia - benzynowy

382 użytkowników oceniło Skoda Fabia benzynowy na:

4.43

Skoda Fabia - diesel

74 użytkowników oceniło Skoda Fabia diesel na:

4.63

Użytkownicy o wadach i zaletach Skoda Fabia

Skoda Fabia 2004-2007 rok 2007

4.75

Użytkownik ROMEO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Jak dla mnie idealne rozmiary małego kombi dla 3-4 osób do miasta i na trasę,pojemny bagażnik, przestronność z przodu wystarczająca. - Dobre prowadzenia na naszych drogach, zawieszenie dobrze tłumi nierówności. - Solidne auto za niewygórowaną cenę (tańsza wersja vw)dobre wyposażenie tej wersji (2 poduszki, centralny zamek, el. szyby, wspomaganie) - W dobrej cenie części zamienne (trwałe elementy volkswagena) - Dobra trwałość marki skoda-vw,brak poważnych awarii na razie (poprzednikiem- felicją 1.6 8v 75KM jeździłem do wieku pojazdu 14 lat/ za ten czas 1 poważna awaria centralnej cewki zapłonowej, na szczęście w mieście). Wady: Mało miejsca na nogi na tylnych siedzeniach, wąskie nadwozie w porównaniu np. do felicji. - Do tego nadwozia - KOMBI lepsza by była moc silnika ok. 100KM (np. 1.6 8V 102KM) Silnik 1.4 16V 80 KM dobrze ciągnie od ok 90 km/h, w-g mnie ma słabą elastyczność, trzeba go wysoko kręcić i trochę czekać, ale do normalnej jazdy rodzinnej bez wyścigów jest wystarczający (inni mają 1.2 64KM,54KM i też jeżdżą, chociaż w-g mnie do nadwozia kombi 1.2 jest za słaby, producent montował za słabe silniki do tego nadwozia)

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2008

5.00

Użytkownik Arban ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dobre wykonanie, super jakość. Nic nie piszczy nie skrzeczy - Rewelacyjne prowadzenie jak na klasę auta. - Niesamowity wręcz serwis - Groblewski w Sopocie. Po serwisie Forda w Gdyni to niesamowita odmiana. - Dużo przestrzeni wewnątrz, spore możliwości aranżacji wnętrza. - Dużo praktycznych rozwiązań (chłodzone schowki, uchwyty na napoje, tylna półka z możliwością przepinania, chowanie zagłówków w kanapie przy złożonych siedzeniach). Po prostu PRZEMYŚLANE ROZWIĄZANIA - w tym frazesie nie ma ściemy.. Wady: Trochę za mały bagażnik. - Główna wada to taka - że zamiast kombi wziąłem hatchbaka :) - Silnik mógłby mieć trochę więcej mocy.

Skoda Fabia 2000-2004 rok 2001

4.50

Użytkownik Romek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Prosty w obsłudze, tani w serwisie i eksploatacji codziennej, ładowny. - Niewygórowane zużycie paliwa w jeździe miejskiej (7,5) przy dobrej elastyczności silnika. - Spokojna i uniwersalna stylizacja - do dziś wygląda całkiem ładnie. - Dobry komfort jazdy i przestrzeń wnętrza dla 4 pasażerów i bagażu nawet na dłuższych trasach - Odporność na awarie skomplikowanych układów technologicznych - bo w Fabii takich nie ma :) Po prostu jeździ i się nie psuje.. Wady: Początkowe egzemplarze wymagały napraw przedniego zawieszenia - ale tanich. - Bardzo ograniczone wyposażenie fabryczne podstawowych wersji.

Skoda Fabia II 2010-2014 rok 2010

4.00

Użytkownik Druzers ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Łatwość obsługi, czytelne rozmieszczenie przycisków - Przestronne wnętrze. Porównywalne z VW Golfem (opinia właściciela takiego samochodu) - Duża przestrzeń bagażowa po rozłożeniu tylnych foteli. Dwa częściowo rozłożone rowery + inne bagaże mieszczą się bez problemu. - Nadaje się do dalekich podróży ale tylko dla dwojga. - Moim rekordem spalania na trasie było 4.2 l/100km W mieście 7l/100km. Wady: Silnik 1.2 3 cyl. jest głośny. Podobno nie aż tak jak było to we wcześniejszych skodach ale jednak. Na trasie przy 130km/h ma 4000obr, - Polecam zakup tego modelu jest bardzo udany ale z mocniejszym silnikiem 1.4. Żałuję że nie szarpnąłem się na mocniejszy silnik. Następny, może za dwa lata będzie taki. - Nie najlepszy dla osób wysokich. Mam 192cm wzrostu i czasami na światłach muszę się schylać by zobaczyć zielone. Siedzi się wysoko co generalnie jest wygodne.

Skoda Fabia 2000-2004 rok 2003

4.50

Użytkownik 13Igor ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Niskie ceny części zamiennych i ich powszechna dostępność. - Rozbudowane fora internetowe, gdzie można znaleźć wyczerpujące porady jak we własnym zakresie usunąć usterki. - Wygodnie fotele, stosunkowo twarde, ale przez to wygodne, zwłaszcza na długich trasach - Przyzwoite antykorozyjne zabezpieczenie nadwozia - Niezły stosunek ceny do oferowanego poziomu komfortu. Wady: Dokuczliwe drobne awarie, zwłaszcza elementów elektrycznych - Znacznie bardziej skomplikowana budowa od poprzednika, co nie zawsze idzie z lepszą jakością - Odczuwalny hałas silnika TDI mógłby być nieco niższy, ale ten typ tak ma.

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2008

5.00

Użytkownik Darek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobrze trzyma się drogi - wygodne siedzenia dobre trzymanie na boki - wiele nowoczesnych rzeczy wykorzystanych do pomocy kierowcy w trudnych sytuacjach ABS, ESP, ASR itd - wszystkie potrzebne przyciski i przełaczniki bez problemu można obsługiwać bez odrywania wzroku z drogi - wygodne siedzenia z tyłu, silnik mocny ale wiadomo, że F1 z tego nie zrobimy. Wady: troszkę za waska jest ta fabia - nie kiedy plastiki umieją zatrzeszczeć - płynna regulacja wentylatora, z 2 poziomu na wiewu zdejme na 1 dziwnie buczy. wył i włącze od nowa znika buczenie - brak podłokietnia:/ i świateł xsenonowych

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Vir ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: fotela barodzo wygodne i obszerne - przednie z regulacja wysokości - bardzo dużo miejsca - kierowca 190cm wzrostu i za nim pasażer 180cm mieści się bez żadnych problemów - podłokietnik super sprawa - spalanie przy normalnej jeździe delikatnie poniżej wartości katalog; eco - oszczedność ok 15%; ostra jazda + 15-20%. Wady: słabo widać maskę

Skoda Fabia 2001-2004 rok 2002

4.25

Użytkownik Jacek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: prowadzi się wzorowo jak na tą klasę auta - specyficzna praca czeskiej jednostki 68km tanie części proste naprawy i mała usterkowość jak piszą różne portale wiem co mówie mam sporo na liczniku i poflotowy egzemplarz - wszystkie instrumenty pokładowe pod ręką - ogrzewanie super daje - jakośc i wykonanie ok. Wady: widoczność ograniczają przednie słupki - mała moc silnika w stosunku do masy do spokojnej jazdy wystarcza - troszeczke twarde zawieszenie - dmuchawa mogła być trochę wydajniejsza

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2007

3.75

Użytkownik Maniek ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Dobrze się prowadzi szczególnie w zakrętach-zawieszenie i układ kierowniczy - sporo miejsca w kabinie szczególnie z przodu i całkiem duży bagażnik jak na tę klasę - B.dobre seryjne opony letnie Dunlop SP1 Sport 195/55/R15 - dobre wykonanie i funkcjonalne wnętrze - jak dotąd nigdy mnie nie zawiódł. Wady: sporo drobnych usterek przez 4,5 roku używania oraz słaby lakier-drobne odpryski na przedniej masce i drzwiach oraz pękający lakier w rynienkach dachowych - spore zużycie paliwa szczególnie w korkach miejskich nawet 12 l/100km,na trasie przy 120-130km/h ok. 7,5 więc sporo - poważna awaria klimy ale na szczęście jeszcze przed końcem gwarancji(tak koszt 1300zł) - jak dla mnie ciut za twarde zawieszenie i za niski profil opon 195/55/R15-w końcu to samochód rodzinny i na miasto a nie wyścigówka-ale B.dobrze trzymają te oponki przy dynamicznej jeździe na zakrętach-na dziurach trzęsie - za twarda i zbyt pionowo ustawiona tylna kanapa-jest niewygodna na dłuższą trasę

Skoda Fabia 2000-2004 rok 2002

3.75

Użytkownik piotr ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Zawsze dojechałem tam gdzie chciałem (teren ,podróże także zagraniczne),więc jest godna zaufania. - Niedrogi serwis, dostępny w całej Europie. - Solidna konstrukcja,daje poczucie bezpieczeństwa. - Przestronna w porównaniu do innych aut tej klasy . - wnętrze po latach nie wygląda starzeje się.. Wady: Duże zużycie paliwa w mieście. - Delikatny lakier. - Przeciekające drzwi( w f2 ta sama wadliwa konstrukcja). - Zbyt pionowo ustawione tylne oparcia siedzeń. - ASO w czasie gwarancji lekceważy zgłaszane usterki.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Znamy polski cennik Citroena C3 Aircross
Znamy polski cennik Citroena C3 Aircross
Francuski producent mocno rozwija gamę crossoverów. Do oferty dołącza kompaktowy SUV – C3 Aircross. Klienci mogą już zamawiać u polskich dealerów przedpremierowe egzemplarze.
Gotowy na podróż? Rozwiąż quiz Gotowy na podróż? Rozwiąż quiz