1. Samochody
  2. Skoda
  3. Fabia
  4. Oceny i opinie
Skoda

Skoda Fabia - Opinie kierowców

Skoda
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Skoda Fabia. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Skoda Fabia. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Skoda Fabia?

Czy warto kupić Skoda Fabia?

TAK
NIE

Skoda Fabia - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.73
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.36
silnik:silnik - ocena kierowców 4.37
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.39

Najlepiej oceniany silnik

Skoda Fabia diesel

4.63

96%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Skoda Fabia

4.47

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 193

Oceny samochodów Skoda Fabia według nadwozia

Skoda Fabia - hatchback (5 drzwiowy)

279 użytkowników oceniło Skoda Fabia hatchback na:

4.43

Skoda Fabia - kombi (5 drzwiowy)

123 użytkowników oceniło Skoda Fabia kombi na:

4.58

Skoda Fabia - sedan (4 drzwiowy)

55 użytkowników oceniło Skoda Fabia sedan na:

4.36

Oceny samochodów Skoda Fabia według silnika

Skoda Fabia - benzynowy

382 użytkowników oceniło Skoda Fabia benzynowy na:

4.43

Skoda Fabia - diesel

75 użytkowników oceniło Skoda Fabia diesel na:

4.63

Użytkownicy o wadach i zaletach Skoda Fabia

Skoda Fabia 2004-2007 rok 2007

4.75

Użytkownik ROMEO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Jak dla mnie idealne rozmiary małego kombi dla 3-4 osób do miasta i na trasę,pojemny bagażnik, przestronność z przodu wystarczająca. - Dobre prowadzenia na naszych drogach, zawieszenie dobrze tłumi nierówności. - Solidne auto za niewygórowaną cenę (tańsza wersja vw)dobre wyposażenie tej wersji (2 poduszki, centralny zamek, el. szyby, wspomaganie) - W dobrej cenie części zamienne (trwałe elementy volkswagena) - Dobra trwałość marki skoda-vw,brak poważnych awarii na razie (poprzednikiem- felicją 1.6 8v 75KM jeździłem do wieku pojazdu 14 lat/ za ten czas 1 poważna awaria centralnej cewki zapłonowej, na szczęście w mieście). Wady: Mało miejsca na nogi na tylnych siedzeniach, wąskie nadwozie w porównaniu np. do felicji. - Do tego nadwozia - KOMBI lepsza by była moc silnika ok. 100KM (np. 1.6 8V 102KM) Silnik 1.4 16V 80 KM dobrze ciągnie od ok 90 km/h, w-g mnie ma słabą elastyczność, trzeba go wysoko kręcić i trochę czekać, ale do normalnej jazdy rodzinnej bez wyścigów jest wystarczający (inni mają 1.2 64KM,54KM i też jeżdżą, chociaż w-g mnie do nadwozia kombi 1.2 jest za słaby, producent montował za słabe silniki do tego nadwozia)

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2008

5.00

Użytkownik Arban ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dobre wykonanie, super jakość. Nic nie piszczy nie skrzeczy - Rewelacyjne prowadzenie jak na klasę auta. - Niesamowity wręcz serwis - Groblewski w Sopocie. Po serwisie Forda w Gdyni to niesamowita odmiana. - Dużo przestrzeni wewnątrz, spore możliwości aranżacji wnętrza. - Dużo praktycznych rozwiązań (chłodzone schowki, uchwyty na napoje, tylna półka z możliwością przepinania, chowanie zagłówków w kanapie przy złożonych siedzeniach). Po prostu PRZEMYŚLANE ROZWIĄZANIA - w tym frazesie nie ma ściemy.. Wady: Trochę za mały bagażnik. - Główna wada to taka - że zamiast kombi wziąłem hatchbaka :) - Silnik mógłby mieć trochę więcej mocy.

Skoda Fabia 2000-2004 rok 2001

4.50

Użytkownik Romek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Prosty w obsłudze, tani w serwisie i eksploatacji codziennej, ładowny. - Niewygórowane zużycie paliwa w jeździe miejskiej (7,5) przy dobrej elastyczności silnika. - Spokojna i uniwersalna stylizacja - do dziś wygląda całkiem ładnie. - Dobry komfort jazdy i przestrzeń wnętrza dla 4 pasażerów i bagażu nawet na dłuższych trasach - Odporność na awarie skomplikowanych układów technologicznych - bo w Fabii takich nie ma :) Po prostu jeździ i się nie psuje.. Wady: Początkowe egzemplarze wymagały napraw przedniego zawieszenia - ale tanich. - Bardzo ograniczone wyposażenie fabryczne podstawowych wersji.

Skoda Fabia II 2010-2014 rok 2010

4.00

Użytkownik Druzers ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Łatwość obsługi, czytelne rozmieszczenie przycisków - Przestronne wnętrze. Porównywalne z VW Golfem (opinia właściciela takiego samochodu) - Duża przestrzeń bagażowa po rozłożeniu tylnych foteli. Dwa częściowo rozłożone rowery + inne bagaże mieszczą się bez problemu. - Nadaje się do dalekich podróży ale tylko dla dwojga. - Moim rekordem spalania na trasie było 4.2 l/100km W mieście 7l/100km. Wady: Silnik 1.2 3 cyl. jest głośny. Podobno nie aż tak jak było to we wcześniejszych skodach ale jednak. Na trasie przy 130km/h ma 4000obr, - Polecam zakup tego modelu jest bardzo udany ale z mocniejszym silnikiem 1.4. Żałuję że nie szarpnąłem się na mocniejszy silnik. Następny, może za dwa lata będzie taki. - Nie najlepszy dla osób wysokich. Mam 192cm wzrostu i czasami na światłach muszę się schylać by zobaczyć zielone. Siedzi się wysoko co generalnie jest wygodne.

Skoda Fabia 2000-2004 rok 2003

4.50

Użytkownik 13Igor ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Niskie ceny części zamiennych i ich powszechna dostępność. - Rozbudowane fora internetowe, gdzie można znaleźć wyczerpujące porady jak we własnym zakresie usunąć usterki. - Wygodnie fotele, stosunkowo twarde, ale przez to wygodne, zwłaszcza na długich trasach - Przyzwoite antykorozyjne zabezpieczenie nadwozia - Niezły stosunek ceny do oferowanego poziomu komfortu. Wady: Dokuczliwe drobne awarie, zwłaszcza elementów elektrycznych - Znacznie bardziej skomplikowana budowa od poprzednika, co nie zawsze idzie z lepszą jakością - Odczuwalny hałas silnika TDI mógłby być nieco niższy, ale ten typ tak ma.

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2008

5.00

Użytkownik Darek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobrze trzyma się drogi - wygodne siedzenia dobre trzymanie na boki - wiele nowoczesnych rzeczy wykorzystanych do pomocy kierowcy w trudnych sytuacjach ABS, ESP, ASR itd - wszystkie potrzebne przyciski i przełaczniki bez problemu można obsługiwać bez odrywania wzroku z drogi - wygodne siedzenia z tyłu, silnik mocny ale wiadomo, że F1 z tego nie zrobimy. Wady: troszkę za waska jest ta fabia - nie kiedy plastiki umieją zatrzeszczeć - płynna regulacja wentylatora, z 2 poziomu na wiewu zdejme na 1 dziwnie buczy. wył i włącze od nowa znika buczenie - brak podłokietnia:/ i świateł xsenonowych

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2009

5.00

Użytkownik Vir ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: fotela barodzo wygodne i obszerne - przednie z regulacja wysokości - bardzo dużo miejsca - kierowca 190cm wzrostu i za nim pasażer 180cm mieści się bez żadnych problemów - podłokietnik super sprawa - spalanie przy normalnej jeździe delikatnie poniżej wartości katalog; eco - oszczedność ok 15%; ostra jazda + 15-20%. Wady: słabo widać maskę

Skoda Fabia 2001-2004 rok 2002

4.25

Użytkownik Jacek ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: prowadzi się wzorowo jak na tą klasę auta - specyficzna praca czeskiej jednostki 68km tanie części proste naprawy i mała usterkowość jak piszą różne portale wiem co mówie mam sporo na liczniku i poflotowy egzemplarz - wszystkie instrumenty pokładowe pod ręką - ogrzewanie super daje - jakośc i wykonanie ok. Wady: widoczność ograniczają przednie słupki - mała moc silnika w stosunku do masy do spokojnej jazdy wystarcza - troszeczke twarde zawieszenie - dmuchawa mogła być trochę wydajniejsza

Skoda Fabia II 2007-2010 rok 2007

3.75

Użytkownik Maniek ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Dobrze się prowadzi szczególnie w zakrętach-zawieszenie i układ kierowniczy - sporo miejsca w kabinie szczególnie z przodu i całkiem duży bagażnik jak na tę klasę - B.dobre seryjne opony letnie Dunlop SP1 Sport 195/55/R15 - dobre wykonanie i funkcjonalne wnętrze - jak dotąd nigdy mnie nie zawiódł. Wady: sporo drobnych usterek przez 4,5 roku używania oraz słaby lakier-drobne odpryski na przedniej masce i drzwiach oraz pękający lakier w rynienkach dachowych - spore zużycie paliwa szczególnie w korkach miejskich nawet 12 l/100km,na trasie przy 120-130km/h ok. 7,5 więc sporo - poważna awaria klimy ale na szczęście jeszcze przed końcem gwarancji(tak koszt 1300zł) - jak dla mnie ciut za twarde zawieszenie i za niski profil opon 195/55/R15-w końcu to samochód rodzinny i na miasto a nie wyścigówka-ale B.dobrze trzymają te oponki przy dynamicznej jeździe na zakrętach-na dziurach trzęsie - za twarda i zbyt pionowo ustawiona tylna kanapa-jest niewygodna na dłuższą trasę

Skoda Fabia 2000-2004 rok 2002

3.75

Użytkownik piotr ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: Zawsze dojechałem tam gdzie chciałem (teren ,podróże także zagraniczne),więc jest godna zaufania. - Niedrogi serwis, dostępny w całej Europie. - Solidna konstrukcja,daje poczucie bezpieczeństwa. - Przestronna w porównaniu do innych aut tej klasy . - wnętrze po latach nie wygląda starzeje się.. Wady: Duże zużycie paliwa w mieście. - Delikatny lakier. - Przeciekające drzwi( w f2 ta sama wadliwa konstrukcja). - Zbyt pionowo ustawione tylne oparcia siedzeń. - ASO w czasie gwarancji lekceważy zgłaszane usterki.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
6 sprawdzonych patentów na zimę.
6 sprawdzonych patentów na zimę.
Zamarznięte szyby i czapa śniegu na dachu mogą być niebezpieczne dla Ciebie, otoczenia i Twojego portfela. Podpowiadamy, jak szybko odśnieżyć auto, a dzięki temu uniknąć 3 pkt. karnych i 500 zł mandatu, a przy okazji pospać nawet kwadrans dłużej.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Solaris dostarczy autobusy do Stalowej Woli
Solaris dostarczy autobusy do Stalowej Woli
Solaris otrzymał zamówienie na nowe autobusy elektryczne i infrastrukturę do ich ładowania. Produkty z Bolechowa trafią do Stalowej Woli.
Zima Zima