1. Samochody
  2. Seat
  3. Leon
  4. Oceny i opinie
Seat

Seat Leon - Opinie kierowców

Seat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Seat Leon. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Seat Leon. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Seat Leon?

Czy warto kupić Seat Leon?

TAK
NIE

Seat Leon - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.80
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.37
silnik:silnik - ocena kierowców 4.55
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.51

Najlepiej oceniany silnik

Seat Leon benzynowy

4.57

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Seat Leon

4.63

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 75

Oceny samochodów Seat Leon według nadwozia

Seat Leon - hatchback (5 drzwiowy)

141 użytkowników oceniło Seat Leon hatchback na:

4.55

Seat Leon - kombi (5 drzwiowy)

1 użytkownik ocenił Seat Leon kombi na:

5.00

Oceny samochodów Seat Leon według silnika

Seat Leon - benzynowy

58 użytkowników oceniło Seat Leon benzynowy na:

4.57

Seat Leon - diesel

84 użytkowników oceniło Seat Leon diesel na:

4.55

Użytkownicy o wadach i zaletach Seat Leon

Seat Leon 2006-2012 rok 2006

5.00

Użytkownik Tad ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Swietny silnik - dynamiczny, oszczedny, bezawaryjny - Zawieszenie - swietnie sie prowadzi - Wyglada swietnie, jest oryginalny ale podoba sie praktycznie wszystkim, wystarczy popatrzec jak czesto sie ogladaja za nim na ulicu - Bogate wyposazenie - ma wsztstko co trzeba do komfortowej jazdy - Pakowny bagaznik - niby nie jest wielki ale łatwiej do niego zapakować się na wakacje niż do wiekszosci sedanow (heatchbacki zdecydowanie górą!). Wady: Widocznosc do tylu - ale to mozna latwo poprawic czujnikami parkowania (polecam)

Seat Leon 2006-2012 rok 2006

5.00

Użytkownik Raczyk ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Świetne prowadzenie samochodu, bardzo dobrze trzyma się w zakrętach wraz ze swoim pasażerami w wyśmienicie wyprofilowanych fotelach. - Jednostka TSI jest niesamowita, nie ma dużego pragnienia na paliwo, a potrafi dać naprawdę dużo frajdy z jazdy. - Niezbyt duże koszty serwisowania. - Nie ma możliwości, żeby samochód nas kompletnie zawiódł. Zdarzają się drobne usterki, ale komu nie?. Wady: Bardzo szybka utrata wartości samochodu. - Problem z zacinającym się logo seata, które otwiera bagażnik. Na pewno dużo osób ma z tym problem, ponieważ często widać przejeżdżające z boku leony z wystającym znaczkiem. - Bardzo szybko wyciera się smar w szybach, co powoduje nieznośne piski przy otwieraniu/zamykaniu

Seat Leon 2006-2012 rok 2006

4.50

Użytkownik AK ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Fantastycznie bezawaryjny. - Pomimo nieco spartańskiego stylu - przytulny, a na pewno przytulniejszy od rodzeństwa. - Elastyczność silnika i stabilność układu jezdnego zapewnia (przy zachowaniu zdrowego rozsądku) wysoki poziom bezpieczeństwa. - Atrakcyjny wygląd. - W porównaniu do innych marek - niskie koszty eksploatacyjno-serwisowe.. Wady: Twarde zawieszenie. Jeżeli ktoś takiego nie lubi, to będzie odczuwał dyskomfort. - Pole widzenia do przodu i na boki z miejsca kierowcy.... wymaga przyzwyczajenia. - W standardowym wyposażeniu brakuje nawet dojazdówki. Problematyczna sytuacja jeżeli chodzi o umieszczenie zbiornika na gaz (chodzi o poj. zbiornika - wersje benzynowe). - W porównaniu np. do Octavii II - ciaśniej z tyłu (przy tej samej płycie podłogowej)

Seat Leon 2000-2006 rok 2000

4.75

Użytkownik Bolik ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobry uklad kierowniczy i hamulcowy - zawieszenie jest dosyc sztywne dzieki czemu auto prowadzi sie pewnie w sekwencji szybkich zakretow - niskie spalanie i elastycznosc - przekladnia pewna i dobze zestrojona - silnik podobno bezawaryjny, znajomy z tym silnikiem w toledzie przejaechal 380tys km bez awarji.. Wady: silnik zurzywa troche oleju, podobno to norma ale niekiedy miedzy przegladami 20 tys km trzeba dolac nawet do 1l oleju - na uwage nalezy zwrocic na czujnik swiatla stop ulega czesto awarji w tym modelu ale jestesmy odrazu informowani o usterce przez komputer - auto delikatnie podsterowne ale tak bywa u wiekszosci aut przednionapedowych, jest to jednak do opanowania - w starszych modelach z 19999, 2000 roku na karoserii pojawiaja sie slady korozji

Seat Leon 2006-2012 rok 2007

5.00

Użytkownik AntZ ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: auto dynamiczne, szybkie, bezpieczne, - wcale nie pali na ile wygląda ale tu sie nie patrzy na spalanie!!! - wygodne w podróży, rozsądnie poukładane różnego rodzaju przyciski - Wrażenia z jazdy i wzrok Ludzi oglądających sie za Tobą - BEZCENNE!!!! - można wiele wymieniać...ale trzeba go kochać..!. Wady: za dużo opon zostawia na asfalcie :) - bardzo twarde zawieszenie nie nadaje sie na auto rodzinne - dla mnie to nie wada! - duże koszty naprawy...rekompensowane wrażeniami! - nie opłaca sie jeździć na krótkich dystansach - to auto poprostu sie dusi nie może rozwinąć skrzydeł!

Seat Leon 2000-2006 rok 2004

4.25

Użytkownik andrew ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Bardzo ładna bryła nadwozia, auto nie tylko dla młodych ludzi. - Super silnik, zrywny, dobrze rozpędza się na każdym biegu. - Prowadzenie pewne bez stresu. - Wentylacja, ergonomia, widoczność, wyciszenie i ogolna jakość wykonania więcej niż OK. - Spalanie OK.. Wady: Trochę mało niejsca z tylu ale nie ma tragedii. - Trochę klekocze. Dwa pierwsze biegi trochę za krótkie. - Na dziurawych drogach trochę trzęsie. - Troszeczkę skrzypiące plastiki.

Seat Leon 2000-2006 rok 2001

4.25

Użytkownik Łukasz ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: mimo 110KM autko żwawe - pewnie się prowadzi - mało awaryjne ponad przecietność (wiadomo na polskich drogach wszystko sie rozpadnie...) - super wygląd o sportowym zacięciu ;-D - cena proporcjonalna do jakości wykonania w sam raz na polską kieszeń ;-). Wady: gdyby nie ta turbospręzarka... warto zwrócić uwage na ten podzespół. - ponoć mało miejsca z tyłu ale cóz ja mam swoje miejsce za kierownicą ;-) - głośna praca silnika jak zimny ale to w końcu diesel starej generacji - wycierające się uchwyty drzwi brzydko wyglada ta zdarta farba - słaba jakość uszczelek drzwi oraz mechnizmów podnoszenia i opuszczania szyb.mnie urwała się linka, a po myciu dostaje sie woda po przez zużytą uszczelkę bagaznika

Seat Leon 2006-2012 rok 2008

4.25

Użytkownik konrad001 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Sportowe zawieszenie.Doskonałe warunki jezdne na trasie. - Przyjemny w prowadzeniu układ kierowniczy (wspomaganie hydrauliczne) - Rasowa sylwetka nadwozia. - Świetne hamulce przód i tył tarczowe. - Brak tzw świecidełk w wystroju kabiny.. Wady: Silnik TDI starej generacji - Kiepska widoczność z tyłu pojazdu (nieodzowny czujnik cowania) - okres trwania gwarancji 2 lata - auto długie odległość przedniego koła od zderzaka znaczna ,trzeba uważać na przód wozu podczas manewrów.

Seat Leon 2006-2012 rok 2006

4.75

Użytkownik ak ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo dobre i precyzyjne prowadzenie. Duża przyjemność z jazdy na trasie. (o ile nie ma fotoradarów) - Wysoka bezawaryjność. - Dobre wyciszenie silnika. - Niskie koszty utrzymania. - Bardzo przyjemne (wygodne) fotele przednie.. Wady: Brak rozkładania tylnej kanapy !!! - Zbyt słabe pochylenie oparcia obniżające funkcjonalność. - Twarde zawieszenie, najgorzej na "klejonym" asfalcie. - W standarcie brak nawet dojazdówki, podnośnika, klucza do kół. - Widzialność z miejsca kierowcy wymaga przyzwyczajenia (zarówno do przodu jak i na prawo - szeroki słupek środkowy).

Seat Leon 2000-2006 rok 2005

4.25

Użytkownik MichalS ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Apropos komfortu jazdy: trzepie tak że zęby można powybijać, dla mnie to zaleta - 6 i troche do setki przy 200km/h wbija w fotel - 5 dzwi... u mnie kupiony jako auto rodzinne - miła perspektywa jeżeli chodzi o zwiększanie mocy. Wady: dla niektórych spalane może być nie sprzyjające:D

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Dartz Prombron Black Aligator – tuning po łotewsku
Dartz Prombron Black Aligator – tuning po łotewsku
Podobno dobrego gustu nie można kupić nawet za największe pieniądze. Jednak całkiem spora suma pieniędzy pozwoli nam kupić coś totalnie bezgustownego. Oto najnowszy samochód od Dartz, który jest potwierdzeniem.