Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Seat > Ibiza > Oceny i opinie
Seat

Seat Ibiza - Oceny i opinie

Seat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Seat Ibiza. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Seat Ibiza. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Seat Ibiza

Czy warto kupić Seat Ibiza?

TAK
NIE

Seat Ibiza - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.73
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.18
silnik:silnik - ocena kierowców 4.60
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.56

Najlepiej oceniany silnik

Seat Ibiza diesel

4.61

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Seat Ibiza

4.55

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 80

Oceny samochodów Seat Ibiza według nadwozia

Seat Ibiza - hatchback (3 drzwiowy)

123 użytkowników oceniło Seat Ibiza hatchback na:

4.49

Seat Ibiza - hatchback (5 drzwiowy)

86 użytkowników oceniło Seat Ibiza hatchback na:

4.55

Seat Ibiza - kombi (5 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Seat Ibiza kombi na:

4.62

Oceny samochodów Seat Ibiza według silnika

Seat Ibiza - benzynowy

148 użytkowników oceniło Seat Ibiza benzynowy na:

4.47

Seat Ibiza - diesel

63 użytkowników oceniło Seat Ibiza diesel na:

4.61

Użytkownicy o wadach i zaletach Seat Ibiza

Seat Ibiza 1999-2002 rok 2000

Użytkownik Piterr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: łatwość prowadzenia, trzyma sie drogi - elastyczny silnik, nie ma problemu na 5 przy 50-55 km/h - niski spalanie benzyny - znikoma awaryjność - same zalety poza 5 wadami. więcej wad te autko nie ma. w zasadzie to leje sie paliwo wymienia olej i filtry i sie jeździ bez awarii, jak problem z centralnym pryska sie WD40 i i sie dalej jeździ, trzeba mieć linkę od sprzęgła w zapasie jak pęknie wymiana trwa 20 minut a linka kosztuje 50 zł. Po. Wady: wycierające sie plastiki przy klamkach (można to uładnić :) - trzeszczące plastiki na tylnych drzwiach(klapa) stukają na bruku - czasami problemy co około 40000 km z centralnym ( niewielka dawka WD 40 i po problemie ) - myszkowanie na złej drodze przy dużej prędkości - pękająca linka sprzęgła co 20-30 tyś km

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2002

Użytkownik Kasia ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wygodnie się prowadzi, oczywiście ma wspomaganie kierownicy, - silnik posiada dobrą izolację akustyczną, jest dynamiczny. - łatwość wrzucania biegów, skrzynia biegów jest elastyczna, miękkie sprzęgło - dobrze trzyma się drogi, ma dobrą zwrotność,dobrze wchodzi w zakręty i posiada niezawodne hamulce - łatwo dostępne części wymienne. Wady: brak klimatyzacji

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2008

Użytkownik Antares ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo ładne wnetrze dobrze wykonane - sportowa linia nadwozia - bogate wyposazenie (klimatronik, tempomat, po mase innych dodatkow) - bardzo dobre prowadzenie swietne zawieszenie i uklad kierowniczy- stosunkowo dobre osiagi jak na silnik 1.4 (przyspieszenie do 100km/h ok 11 s.) - duzo miejsca w srodku dla kazdego pasazera. Wady: silniki mogly byc troche mniej paliwozerne

Seat Ibiza 1993-1999 rok 1997

Użytkownik Łukasz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: swietne spalanie od ok 6l/100km w miescie do nawet 3.9l/100km w trasie wg komputera - naprawde zrywny i szybki samochpdzik w tej klasie zamyka budzik (220km/h) - auto ma swoje lata ja mam je od roku i nic mi sie nie stalo z nim nigdy mnie nie zawiodl - jak na swoj wiek ta wersja moze sie dalej podobac. Wady: na dlozsza podroz zawieszenie jest za twarde gdy sie jedzie w dluzsza trase co czuc szczegolnie na dziurawej nawierzchni - jest to starszy model diesla wwiec jednak slychac ten charakterystyczny dzwiek i klekot - wykonanie wnetrza moglo by byc lepsze rozne elementy trzeszcza ale nie jest to bardzo uciazliwe

Seat Ibiza 2008- rok 2008

Użytkownik krzysiek 25 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dosc dynamiczny silnik ale niestety trzeba wkręcic go na obroty powyzej 3000 obr/min - bardzo dobrze trzyma się drogi jeżeli posiadacie samochód o szerokości opon 215/45 R16 - szczywne zawieszenie dzieki któremy można szybciej pokonywac zakręty. - bardzo ładny samochód który zwraca na siebie uwagę. Wady: wadą moze byc cena opon o szerokości którą podałem w zaletach. jedna opona kosztuje około 800zł. - drogie wyposażenie

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2007

Użytkownik Harnas ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: mały i zrywny - dobra, krótka skrzynia biegów - przy ecodrivingu spalanie nie przekracza 6.2L/100km, przy jeździe 90km - spalanie ok 5,9 - sportowy wygląd, w tym fotele, które dobrze trzymają na zakrętach - skórzana kierownica - b. dobrze trzyma się dłoni. Wady: mało miejsca z tyłu, ale taka klasa pojazdu - brak szuflady pod siedzeniem pasażera (taki drobiazg;))

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2003

Użytkownik zzz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: niskie spalanie - stosunkowo cicha praca silnika - dość dobre przyśpieszenie jak na taki silnik - kosz utrzymania znośny (wiele części pasuje z innych aut co obniża koszty naprawy) - dla 2 os. auto rewelacyjne. Wady: niewiele miejsca z tyłu - czasem brakuje trochę mocy,ale kupując wersje z tym silnikiem trzeba się z tym liczyć

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2008

Użytkownik Przemek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Zdecydowanie bezawaryjność. Mimo młodego wieku auta i niewielkiego przebiegu jeszcze nie miałem z samochodem problemów. Zima, mrozy, ulewy - nie sprawia nic problemów. - Dość wysoka elastyczność silnika.. Wady: Drogie części eksploatacyjne (np wycieraczki przednie 160zł) - Niskie zawieszenie/podwozie - często słychać szorowanie osłoną silnika. - Niska prędkość maksymalna silnika 1.4 TDI

Seat Ibiza 1999-2002 rok 2000

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bezawaryjny - Małe koszty eksploatacji - Żwawy jak na tak niewielką moc - Świetnie trzyma się drogi (autko raczej na równe dróżki- wtedy daje naprawdę dużą radość z jazdy) - Niewielkie spalanie. Wady: Słabe wyciszenie wnętrza, zarówno pod względem słyszalności silnika jak i pozostałych hałasów z zewnątrz

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2003

Użytkownik Tedi ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Bardzo dobrze w zakrętach,trzyma tor jazdy - Bardzo dobre przyśpieszenie,jak na silnik disla.Bardzo duża moc jak na taki samochód - Miejca dla kierowcy i pasażera z przodu wystarczająco.. Wady: Twarde zawieszenie,ale frajda z jazdy.Auto na normalne drogi, których w Polsce jeszcze nie ma!? - - Z TYŁU miejsca średnio,zależy od wilkości człowieka,ale mnie to nie interesuje.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
VW Multivan PanAmericana debiutuje w Genewie
VW Multivan PanAmericana debiutuje w Genewie
Volkswagen na targach w Genewie pokazał Multivana w turystycznej wersji PanAmericana. Zobacz, czym wyróżnia się nowy model.
Czy jesteś dobrym kierowcą Czy jesteś dobrym kierowcą