Samochody > Seat > Ibiza > Oceny i opinie

Seat Ibiza

Seat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Seat Ibiza. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Seat Ibiza. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Seat Ibiza

Czy warto kupić Seat Ibiza?

TAK
NIE

Seat Ibiza - oceny kierowców

prowadzenie:4.73
komfort jazdy:4.18
silnik:4.60
jakość i awaryjność:4.56

Najlepiej oceniany silnik

Seat Ibiza diesel

4.61

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Seat Ibiza

4.55

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 80

Oceny samochodów Seat Ibiza według nadwozia

Seat Ibiza - hatchback (3 drzwiowy)

123 użytkowników oceniło Seat Ibiza hatchback na:

4.49

Seat Ibiza - hatchback (5 drzwiowy)

86 użytkowników oceniło Seat Ibiza hatchback na:

4.55

Seat Ibiza - kombi (5 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Seat Ibiza kombi na:

4.62

Oceny samochodów Seat Ibiza według silnika

Seat Ibiza - benzynowy

148 użytkowników oceniło Seat Ibiza benzynowy na:

4.47

Seat Ibiza - diesel

63 użytkowników oceniło Seat Ibiza diesel na:

4.61

Użytkownicy o wadach i zaletach Seat Ibiza

Seat Ibiza 1999-2002 rok 2000

Użytkownik Piterr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: łatwość prowadzenia, trzyma sie drogi - elastyczny silnik, nie ma problemu na 5 przy 50-55 km/h - niski spalanie benzyny - znikoma awaryjność - same zalety poza 5 wadami. więcej wad te autko nie ma. w zasadzie to leje sie paliwo wymienia olej i filtry i sie jeździ bez awarii, jak problem z centralnym pryska sie WD40 i i sie dalej jeździ, trzeba mieć linkę od sprzęgła w zapasie jak pęknie wymiana trwa 20 minut a linka kosztuje 50 zł. Po. Wady: wycierające sie plastiki przy klamkach (można to uładnić :) - trzeszczące plastiki na tylnych drzwiach(klapa) stukają na bruku - czasami problemy co około 40000 km z centralnym ( niewielka dawka WD 40 i po problemie ) - myszkowanie na złej drodze przy dużej prędkości - pękająca linka sprzęgła co 20-30 tyś km

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2002

Użytkownik Kasia ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wygodnie się prowadzi, oczywiście ma wspomaganie kierownicy, - silnik posiada dobrą izolację akustyczną, jest dynamiczny. - łatwość wrzucania biegów, skrzynia biegów jest elastyczna, miękkie sprzęgło - dobrze trzyma się drogi, ma dobrą zwrotność,dobrze wchodzi w zakręty i posiada niezawodne hamulce - łatwo dostępne części wymienne. Wady: brak klimatyzacji

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2008

Użytkownik Antares ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo ładne wnetrze dobrze wykonane - sportowa linia nadwozia - bogate wyposazenie (klimatronik, tempomat, po mase innych dodatkow) - bardzo dobre prowadzenie swietne zawieszenie i uklad kierowniczy- stosunkowo dobre osiagi jak na silnik 1.4 (przyspieszenie do 100km/h ok 11 s.) - duzo miejsca w srodku dla kazdego pasazera. Wady: silniki mogly byc troche mniej paliwozerne

Seat Ibiza 1993-1999 rok 1997

Użytkownik Łukasz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: swietne spalanie od ok 6l/100km w miescie do nawet 3.9l/100km w trasie wg komputera - naprawde zrywny i szybki samochpdzik w tej klasie zamyka budzik (220km/h) - auto ma swoje lata ja mam je od roku i nic mi sie nie stalo z nim nigdy mnie nie zawiodl - jak na swoj wiek ta wersja moze sie dalej podobac. Wady: na dlozsza podroz zawieszenie jest za twarde gdy sie jedzie w dluzsza trase co czuc szczegolnie na dziurawej nawierzchni - jest to starszy model diesla wwiec jednak slychac ten charakterystyczny dzwiek i klekot - wykonanie wnetrza moglo by byc lepsze rozne elementy trzeszcza ale nie jest to bardzo uciazliwe

Seat Ibiza 2008- rok 2008

Użytkownik krzysiek 25 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dosc dynamiczny silnik ale niestety trzeba wkręcic go na obroty powyzej 3000 obr/min - bardzo dobrze trzyma się drogi jeżeli posiadacie samochód o szerokości opon 215/45 R16 - szczywne zawieszenie dzieki któremy można szybciej pokonywac zakręty. - bardzo ładny samochód który zwraca na siebie uwagę. Wady: wadą moze byc cena opon o szerokości którą podałem w zaletach. jedna opona kosztuje około 800zł. - drogie wyposażenie

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2007

Użytkownik Harnas ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: mały i zrywny - dobra, krótka skrzynia biegów - przy ecodrivingu spalanie nie przekracza 6.2L/100km, przy jeździe 90km - spalanie ok 5,9 - sportowy wygląd, w tym fotele, które dobrze trzymają na zakrętach - skórzana kierownica - b. dobrze trzyma się dłoni. Wady: mało miejsca z tyłu, ale taka klasa pojazdu - brak szuflady pod siedzeniem pasażera (taki drobiazg;))

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2003

Użytkownik zzz ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: niskie spalanie - stosunkowo cicha praca silnika - dość dobre przyśpieszenie jak na taki silnik - kosz utrzymania znośny (wiele części pasuje z innych aut co obniża koszty naprawy) - dla 2 os. auto rewelacyjne. Wady: niewiele miejsca z tyłu - czasem brakuje trochę mocy,ale kupując wersje z tym silnikiem trzeba się z tym liczyć

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2008

Użytkownik Przemek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Zdecydowanie bezawaryjność. Mimo młodego wieku auta i niewielkiego przebiegu jeszcze nie miałem z samochodem problemów. Zima, mrozy, ulewy - nie sprawia nic problemów. - Dość wysoka elastyczność silnika.. Wady: Drogie części eksploatacyjne (np wycieraczki przednie 160zł) - Niskie zawieszenie/podwozie - często słychać szorowanie osłoną silnika. - Niska prędkość maksymalna silnika 1.4 TDI

Seat Ibiza 1999-2002 rok 2000

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bezawaryjny - Małe koszty eksploatacji - Żwawy jak na tak niewielką moc - Świetnie trzyma się drogi (autko raczej na równe dróżki- wtedy daje naprawdę dużą radość z jazdy) - Niewielkie spalanie. Wady: Słabe wyciszenie wnętrza, zarówno pod względem słyszalności silnika jak i pozostałych hałasów z zewnątrz

Seat Ibiza 2002-2009 rok 2003

Użytkownik Tedi ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Bardzo dobrze w zakrętach,trzyma tor jazdy - Bardzo dobre przyśpieszenie,jak na silnik disla.Bardzo duża moc jak na taki samochód - Miejca dla kierowcy i pasażera z przodu wystarczająco.. Wady: Twarde zawieszenie,ale frajda z jazdy.Auto na normalne drogi, których w Polsce jeszcze nie ma!? - - Z TYŁU miejsca średnio,zależy od wilkości człowieka,ale mnie to nie interesuje.