Samochody > Seat > Altea > Oceny i opinie
Seat

Seat Altea - Oceny i opinie

Seat
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Seat Altea. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Seat Altea. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Seat Altea

Czy warto kupić Seat Altea?

TAK
NIE

Seat Altea - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.90
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.66
silnik:silnik - ocena kierowców 4.75
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.72

Najlepiej oceniany silnik

Seat Altea benzynowy

4.82

96%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Seat Altea

4.74

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 28

Oceny samochodów Seat Altea według nadwozia

Seat Altea - van (5 drzwiowy)

71 użytkowników oceniło Seat Altea van na:

4.76

Oceny samochodów Seat Altea według silnika

Seat Altea - benzynowy

28 użytkowników oceniło Seat Altea benzynowy na:

4.82

Seat Altea - diesel

43 użytkowników oceniło Seat Altea diesel na:

4.72

Użytkownicy o wadach i zaletach Seat Altea

Seat Altea VAN XL 2007-2010 rok 2007

Użytkownik Arek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: dynamiczny, zrywny silnik, jak dotąd odpukać pracuje idealnie i bezawaryjnie - super zestrojone zawieszenie i wytrzymałe na polskich drogach ... bardzo dobre tłumienie nierówności - wygląd - piękna stylizacja, polecam kolor czerwony bardzo dobrze pasuje do tego auta - bardzo dużo miejsca zarówno z przodu jak i na tylnej kanapie, bez problemu mieszczą się osoby mające 2 metry wzrostu, ogromny bagażnik - hydrauliczno - elektryczne wspomaganie kierownicy daje ponadprzeciętną precyzję w prowadzeniu i panowaniu nad samochodem, hamulce - żyleta. Wady: kiepskie wyciszenie - wycieraczki schowane w przednich słupkach nie powodują dodatkowych oporów powietrza ale nabijają śnieg - brak 6 biegu

Seat Altea XL 2007-2015 rok 2007

Użytkownik marco ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: rewelacyjny silnik, elastyczny, cichy i oszczędny jak na tak duże gabaryty - zawieszenie super zestrojone dające idealne prowadzenie - bardzo wygodne siedzenia - piękne opływowe kształty to naprawdę rzadkość w tej klasie samochodów rodzinnych - kolor hiszpańska czerwień o wiele lepiej prezentuje się niż odcienie puszek na konserwy - bardzo dużo miejsca z przodu, tyłu i bagażniku. Wady: widoczność w tylnej szybie - boczne słupki przysłaniają widoczność

Seat Altea 2004-2015 rok 2005

Użytkownik Huba ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: układ kierowniczy - pewny jak w mało którym samochodzie - zawieszenie-konkretne, bezawaryjne, dające poczucie panowania nad samochodem, zresztą tak samo jak układ kierowniczy - spalanie - trasa 5,5-6 miasto - jak by go nie cisnąć max 7,5l - po przeszło 4 latach jazdy i pokonaniu 125 tys km tapicerka bez śladów zużycia - BEZAWARYJNOŚĆ!. Wady: trochę głośny silnik ale tak mają pompowtryskiwacze i tyle - przepalają się żarówki w reflektorach dosyć często - design deski rozdzielczej jest delikatnie mówiąc cienki na tle konkurencji

Seat Altea 2004-2015 rok 2005

Użytkownik stefanraabke ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Przyspieszenie - Dobre,trzymające w zakrętach podgrzewane fotele. - Idealna jak dla mnie konstrukcja pojazdu, wysoki, nie za długi, dobry na miasto i w trasę. - Dobra konstrukcja wycieraczek, zbierają wodę niemal z całej powierzchni szyby. - Dużo schowków i uchwytów na napoje, extra bagażnik z dodatkową półką i podwójną podłogą.. Wady: Brak podgrzewanych lusterek. - Skrzynią szóstką trzeba się sporo namachać, ale to norma nie wada.

Seat Altea 2004-2015 rok 2005

Użytkownik Szkita ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Silnik bardzo elastyczny i dosc mocny - Bardzo przestronne wnetrze, cztery wysokie osoby nie beda narzekaly na brak miejsca - Bardzo dobrze sie prowadzi, powiedzilbym jak po sznurku - Skorzana tapicerka bardzo dobrej jakosci - Bardzo fajna mala, gruba skorzana kierownica. Wady: Silnik mocno slyszalny w kabinie - piata osoba nie ma zbytnio wydzielonego miejsca - komfort na nierownosciach raczej kiepski, przy szybkiej jezdzie mocno slychac szum oplywajacego powietrza - Co do plastikow to sa dosc kiepskiej jakosci

Seat Altea VAN 2004-2010 rok 2007

Użytkownik MM ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo wygodny i poręczny na co dzień, - Przesuwana kanapa pozwala powiększyć bagażnik i to dość znacznie - Bardzo dobrze się prowadzi. - Miły dla oka design - Duża łatwość wsiadania i wysiadania z uwagi na wysokość siedzisk i to zarówno z przodu jak i z tyłu. Wady: Paliwożerny w mieście i poza nim zwłaszcza po przekroczeniu 100km/h - Jazda z prędkościami autostradowymi skutkuje wynikiem spalania dwucyfrowym! - Plastkiki, zwłaszcza w zimie, lubią czasem "pogadać" i generalnie są dość twarde i łatwo je zarysować. - Awaryjny układ spryskiwania tylnej szyby - Wycieraczki szyby przedniej to porażka, mam na myśli przede wszystkim okres zimowy, bowiem kiedy pada śnieg wycierczki mają tendencję do obladzania się skutkiem czego spada skuteczność ich działania. Kolejny minus dot. wycieraczek, to bardzo szerokie słupki przednie, pod pewnymi kątami człowiek czy mały samochód spokojnie może się schować.

Seat Altea XL 2007-2015 rok 2010

Użytkownik zeb13 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dużo przestrzeni dla pasażerów, również na tylnych siedzeniacg - Bardzo duży bagażnik 532l,przesuwana tylan kanapa - samochód o zabarwieniu sportowym - rewelacyjna 7-biegowa skrzynia dsg - Jak 1.5Tonowe auto bardzo małe zużycie paliwa. Wady: ograniczona widocznośc do tyłu - czasami przeszkadzają grube przednie słupki, ale można się przyzwyczaić

Seat Altea VAN 2004-2010 rok 2004

Użytkownik jan j. ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wspaniale sie prowadzi,duży komfort jazdy,niski apetyt na paliwo za tą moc jaką ma - świetne wyposażenie,dużo fajnych schowków,super zabezpieczenie antykorozyjne - super działanie esp przydaje się szczególnie w zimie. Wady: niewypałem są podnosniki szyb przód,zaczynają piszczeć i to jest sygnał że zaraz urwie sie linka. - wadą są niektóre silnki 2.0 tdi które czasem mają apetyt na olej ale to sporadyczne przypadki. - pokonywanie dużych wzniesień w zimie na złym ogumieniu może byc problemem

Seat Altea 2004-2015 rok 2004

Użytkownik Andrew ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Dobre prowadzenie - Duże i wygodne wnętrze - Wydajna klimatyzacja - Doskonała skrzynia dwusprzęgłowa DSG (szybko zmienia biegi bez utraty ciągu, nie zwiększa zużycia paliwa) - Trwałe zawieszenie. Wady: Średni komfort resorowania (twarde zawieszenie) - Nisko zawieszony silnik i przedni zderzak - Szum opływającego powietrza (wysokie nadwozie) - Awaryjne silniki 2.0TDI z początku produkcji (wymieniony silnik na gwarancji po 55000 km) od wymiany bez problemu

Seat Altea XL 2007-2015 rok 2007

Użytkownik tarmar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Po prostu bardzo fajne autko. Duzo miejsca. - Wygodny. - Wysoki komfort podrozowania, szczegolnie kierowcy - Malo pali - Dobra dynamika (slinik 1,9 tdi o mocy 140 KM - po podrasowniu). Wady: Szerokie slupki przednie. Ograniczaja widocznosc na zakretach. - Ogrzewanie wnetrza moglo by byc szybsze. - Szeroka konsola srodkowa obniza komfort podrozowania z tylu dla piatego pasazera.