Samochody > Saab > 9-3 > Oceny i opinie
Saab

Saab 9-3 - Oceny i opinie

Saab
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Saab 9-3. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Saab 9-3. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Saab 9-3

Czy warto kupić Saab 9-3?

TAK
NIE

Saab 9-3 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.70
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.60
silnik:silnik - ocena kierowców 4.64
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.26

Najlepiej oceniany silnik

Saab 9-3 diesel

4.57

97%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Saab 9-3

4.65

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 34

Oceny samochodów Saab 9-3 według nadwozia

Saab 9-3 - cabrio (2 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Saab 9-3 cabrio na:

4.65

Saab 9-3 - hatchback (3 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Saab 9-3 hatchback na:

4.15

Saab 9-3 - hatchback (5 drzwiowy)

23 użytkowników oceniło Saab 9-3 hatchback na:

4.45

Saab 9-3 - kombi (5 drzwiowy)

25 użytkowników oceniło Saab 9-3 kombi na:

4.52

Saab 9-3 - sedan (4 drzwiowy)

50 użytkowników oceniło Saab 9-3 sedan na:

4.64

Oceny samochodów Saab 9-3 według silnika

Saab 9-3 - benzynowy

46 użytkowników oceniło Saab 9-3 benzynowy na:

4.53

Saab 9-3 - diesel

62 użytkowników oceniło Saab 9-3 diesel na:

4.57

Użytkownicy o wadach i zaletach Saab 9-3

Saab 9-3 Sport 2002-2007 rok 2005

Użytkownik wodzunio ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo wygodny i ergonomiczny, mimo całej masy przycisków na konsoli (jak to w SAABie). 10 poduszek i poziom bezpieczeństwa najlepszy w klasie w testach 2008-2009 - Spalanie w trasie 5,5 - 6,5 z klimą. W mieście ok. 8 - Nietuzinkowy, linia tego samochodu urzeka nie tylko amatorów marki - Elastyczny silnik, przy 120 KM rozpedziłem go do 210 km/h (raz i tylko po to, by sprawdzić jego możliwości) - Zdecydowana większość części jest standaryzowana do Vectry C więc można na nich oszczędzać.. Wady: Nisko zawieszony, więc trzeba uważać na krawężniki. - Wymiana koła dwumasowego po 115 tysiącach (razem ze sprzęgłem koszt ok 3 tysiące zł) - Trochę szerokie słupki nieznacznie ograniczają widoczność - Trochę twarde plastiki i permanentnie obłążące z nadruku logo Saaba. Niby nic ważnego ale trochę wstyd - DPF - potencjalna wymiana 4 tysiące zł, ale jak dotychczas mój spisuje się bez zarzutu.

Saab 9-3 Sport 2007-2011 rok 2008

Użytkownik Iron ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Wygląd zewnętrzny. Bardzo mi się podoba - inny niż wszystkie. - Wygodne siedzenia - dobrze trzymają w zakrętach - Niskie spalanie. Wrocław - Frankfurt, 3 osoby, pełny bagażnik, średnio 150km/h, spalanie 5L/100 - Niskie ceny w ASO. Duży przegląd 1100,- mały 500,- kompletny rozrząd 1300,- - Night panel - fajne cacko na nocne jazdy. Wady: Głośny diesel - Trzeszczące plastiki - Bardzo słaba skrzynia biegów. Chodzi jak w traktorze. Krótka jedynka i dwójka. - Bardzo powoli się rozgrzewa. W zimie przy -15 ciężko dobrze rozgrzać. - Częste usterki, rozrząd padł przy 85 tys. (ASO zaleca wymianę przy 120 tys.), padła klimatyzacja, koło dwumasowe i sprzęgło do wymiany.

Saab 9-3 Sport 2002-2007 rok 2003

Użytkownik Robert ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: nietuzinkowy wygląd - tanie części- płyta podłogowa, zawieszenie przednie i tylne z Vectry C - silnik- długowieczny silnik konstrukcji ISUZU montowany także w Vectrze i Astrze - deska rozdzielcza i kokpit jak w wojskowym myśliwcu - dobra widoczność z każdego miejsca; bezpieczne auto z wieloma wzmocnieniami karoserii. Wady: nie ma doskonałych samochodów

Saab 9-3 Sport 2005-2007 rok 2005

Użytkownik Ryszard ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: W moim egzemplarzu bardzo bogate wyposażenie dodatkowe - Wyjątkowa elastyczność na poszczególnych biegach - Wspaniała ergonomia przycisków - Rewelacyjne spalanie: w mieście max 5,8 l, w trasie - ok. 4,6 -4,8, na autostradzie (powyżej 130km/h) mieści się w 6,2 l - Bardzo dobre oświetlenie wnętrza samochodu. Wady: Jadąc po nierównej drodze odzywają się luźne części rolety bagażnika - Zbyt głośna praca silnika.

Saab 9-3 Kabrio 2007-2011 rok 2009

Użytkownik Bohdan ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Super sztywność nadwozia. To moje 4 kabrio i jest najleszy. - Silnik. Doskonały. Jak zegarek. Jedynie dokucza zestopniowanie jedynki i dwójki. Szczególnie przy pokonywaniu garbów ograniczjących prędkość. - Wygląd i styl. - Nie jeżdżą nim amatorzy mercrdesów i beemek w fajnych dresach ;-). Wady: Delikatna, rysująca się szybka wyswietlacza radia. - Zestopniowanie jedynki i dwójki. Brakuje momentu orotowego na początku dwójki, kiedy nie można jeszcze włączyć jedynki. - Mógłby mieć więcej mozliwości częstości wycieraczek. Najlepiej płynna.

Saab 9-3 Sport 2002-2007 rok 2007

Użytkownik Arkadio ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wyciszenie wnętrza, ergonomia,super klimatyzacja - kultura pracy silnika, osiągi i łatwość wkręcania na obroty, osiągi, turbo - Trzymanie się drogi, łatwość sterowania - doskonałe ksenony, świetne wyposażenie - wersja VECTOR - Nie jest "lubiany" przez złodziei . Wady: nieco mało miejsca z tyłu, twardo zestrojone zawieszenie - nieco opóźniona reakcja na gaz przy automacie - niezbyt dobra widoczność do tyłu,bez czujników parkowania byłoby źle - restrykcyjnie trzeba dbać o silnik, przeglądy, gatunkowe oleje - Ciężko sprzedać na rynku wtórnym

Saab 9-3 Sport 2007-2011 rok 2007

Użytkownik gregbar ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Trzymanie w zakrętach - rewelacja. - Jazda na bioetanolu ( E-85 )jest całkiem przyjazna dla kieszeni 9 w przeliczeniu na zlotówki benzyna koszt 6.15zł a E-85 3,97 ZŁ - DANE Z DNIA 22 MAJ 2011 - 175 KM doskonale daje darę nieco ponad 1500 kg wagi.. Wady: mocno trzeszcząca deska i okolice dzwigni zmiany biegów ale można sobie z tym poradzić. - zbyt mały przejechany dystans na obiektywną ocenę zakupiony 3000 km temu

Saab 9-3 Sport 2007-2011 rok 2009

Użytkownik Jakub ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Świetne prowadzenie zakręty sam pokonuje - Niemal nie możliwe żeby go wprowadzić w poślizg ale jak się uda sam wychodzi - Świetny wygląd, proporcje, stylistyka, pozycja za kierownicą - Po kilku godzinnej podróży wysiada sie zrelaksowanym. Wady: Trochę za bardzo plastikowy w środku mimo że plastik najwyższej jakości - Mimo że jest dość długi 4,6m po odsunięciu fotela kierowcy do ustawienia w trase mało miejsca zostaje na nogi pasażera

Saab 9-3 Sport 2002-2007 rok 2006

Użytkownik Bart ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: "klei"sie w zakrętach - bardzo ekonomiczny - doskonałe osiagi mimo najłabszej wersji diesla - bez zbednych bajerów,full opcja - nietuzinkowy i mało spotykany na polskich drogach.zwłaszcza model przed liftem wyglada bardziej saabowato:). Wady: niektóre plastikowe elementy psuja marke samochodu.mozna sie z tym uporac stosujac silikon w sprayu na łaczeniach. - troszke ciasne wnetrze jak na 5 osobowy sedan - problem z servisem ale dla chcacego nic trudnego,czesci mozna zamaiac z UK - filter dpf.kto wie jak działa nie musi sie obawiac ze sie zapcha - silnik to majstersztyk zakładów fiata.jak na 120 kucykow sprawuje sie niezle.denerwowac moze jedynie jego praca na wolnych obrotach:(troszeczke za głosno "klekocze"

Saab 9-3 Sport 2005-2007 rok 2007

Użytkownik piter ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Prowadzenie - rewelacyjnie trzyma się drogi, zwłaszcza na niskoprofilowanych oponach - Komfort jazdy - cicho i wygodnie w fotelach - Wygląd - oczywiście rzecz gustu, ale mnie piękny z zewnątrz oraz wykończenie w środku dobrej jakości.. Wady: spalanie, mogłoby być ciut mniejsze, ale z takim silnikiem nie jest to zaskoczenie:)