Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Rover
  3. R 75
  4. Oceny i opinie
Rover

Rover R 75 - Opinie kierowców

Rover
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Rover R 75. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Rover R 75. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Rover R 75?

Czy warto kupić Rover R 75?

TAK
NIE

Rover R 75 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.74
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.94
silnik:silnik - ocena kierowców 4.68
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.29

Najlepiej oceniany silnik

Rover R 75 diesel

4.68

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Rover R 75

4.60

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 25

Oceny samochodów Rover R 75 według nadwozia

Rover R 75 - kombi (5 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Rover R 75 kombi na:

4.70

Rover R 75 - sedan (4 drzwiowy)

29 użytkowników oceniło Rover R 75 sedan na:

4.66

Oceny samochodów Rover R 75 według silnika

Rover R 75 - benzynowy

11 użytkowników oceniło Rover R 75 benzynowy na:

4.61

Rover R 75 - diesel

23 użytkowników oceniło Rover R 75 diesel na:

4.68

Użytkownicy o wadach i zaletach Rover R 75

Rover R 75 1999-2004 rok 2001

5.00

Użytkownik jaca ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jak na ten rok ma wezystko silnik 2.5 l odpowiednia moc - wyglad zwraca caly czas uwage - auta dla arystokracji angielskiej - zawieszenie i prowadzenie az nie chce sie wysiadac - brak rdzy to nie ford czy opel nawet mes czy beta. Wady: brak - szukam i od 5 lat brak

Rover R 75 1999-2004 rok 2002

4.75

Użytkownik MACIEJ ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo wygodny - bardzo wytrzymały silnik i oszczędny - bardzo dobra blacha i tapicerka - bardzo cichy w kabinie - samochód jest w miarę tani przy zakupie. Wady: lubi się zaciąć centralny zamek - mało schowków - brak serwisów i sklepów z zapasowymi częściami do tych aut - średnio drogie części

Rover R 75 1999-2004 rok 2000

4.25

Użytkownik borubar1982 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: praktycznie bezawaryjny silnik od BMW - komfort jazdy (dobrze wytłumiony) - oryginalny wygląd - atrakcyjna cena - bardzo dobrze się prowadzi. Wady: co poł roku do wymiany łączniki stabilizatorów (koszt niewielki bo ok 100 zł) ale jest to uciążliwe - plastikowe zapadki w drzwiach (każdy użytkownik R75 wie o czym piszę) - samochód raczej w dłuższą trasę niż na miasto (kiepskie przyspieszenie) - kiepskie styki przy żarówkach, często trzeba je wymieniać, najczęściej łatwo się to robi.

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

5.00

Użytkownik waldemar L ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Uklad kierowniczy - hamulce - jak na tak mała moc(116 km)auto jak dla mnie dynamiczne - Nieziemski wyglad - ....... Wady: podobno sprzeglo i wysprzeglik - słaba widocznosc przy cofaniu,sytuacje troszke ratuje asystent parkowania - .... - ...... - .....

Rover R 75 Tourer 2004-2005 rok 2004

5.00

Użytkownik Karol ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Zawieszeni bardzo wytrzymałe - Bardzo dobrze wyciszony - Komfort jazdy - Ogólnie mało awaryjne - Brak rdzy. Wady: Brak podświetlenia przycisków na kierownicy od sterowania radiem i tempomatem - Mało schowków - imitacja drewna na kokpicie - Słaba widoczność do góry (przy światłach w mieście)

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

4.50

Użytkownik Adik ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pięknie się prowadzi - Spalanie w granicach 10-11 l po miecie (paliwo Shell V-Pover 99 a później 100). Wady: Sprzęgło,wysprzęglik

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

5.00

Użytkownik Rover ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: niezawodny SILNICZEK - komfort - uciecha z jazdy - piękny wygląd - dobre przyśpieszenie. Wady: nie ma styku w tych samochoach żarówki ale auto jest ok bez więcej wad

Rover R 75 1999-2004 rok 2002

4.75

Użytkownik Topaz R ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wygodny - Oszczędny - Dobrze wyposażony - Sztywne nadwozie - Dosyć cichy. Wady: Drogie naprawy - Typowy samochód w trasę,po mieście trochę ociężąły - Kiepskie platiki

Rover R 75 1999-2004 rok 2000

4.75

Użytkownik CIACHO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Silnik podatny na BOX-y, chip tuning poprawia osiągi i spalanie. 150KM . Wady: Zbyt słaby silnik

Rover R 75 Tourer 2001-2004 rok 2002

4.25

Użytkownik marcin ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: komfort wygląd i ogrzewanie ciepło już po jednym kilometrze. Wady: niskie zawieszenie - spalanie po mieście tragedia - ceny części masakra - cieżki dostęp do wymiany części eksploatacyjnych jak paski rolki

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Scaldarsi Emperor I - dziwny tuning Maybacha
Scaldarsi Emperor I - dziwny tuning Maybacha
Kanadyjska firma Scaldarsi zabłysnęła kilka dni temu w motoryzacyjnym świecie swoim najnowszym projektem. Samochód o nazwie Emperor I zbudowany na Maybachu S600 wzbudził bardzo wiele kontrowersji.