Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Rover > R 75 > Oceny i opinie
Rover

Rover R 75 - Oceny i opinie

Rover
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Rover R 75. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Rover R 75. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Rover R 75

Czy warto kupić Rover R 75?

TAK
NIE

Rover R 75 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.74
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.94
silnik:silnik - ocena kierowców 4.68
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.29

Najlepiej oceniany silnik

Rover R 75 diesel

4.68

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Rover R 75

4.60

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 25

Oceny samochodów Rover R 75 według nadwozia

Rover R 75 - kombi (5 drzwiowy)

5 użytkowników oceniło Rover R 75 kombi na:

4.70

Rover R 75 - sedan (4 drzwiowy)

29 użytkowników oceniło Rover R 75 sedan na:

4.66

Oceny samochodów Rover R 75 według silnika

Rover R 75 - benzynowy

11 użytkowników oceniło Rover R 75 benzynowy na:

4.61

Rover R 75 - diesel

23 użytkowników oceniło Rover R 75 diesel na:

4.68

Użytkownicy o wadach i zaletach Rover R 75

Rover R 75 1999-2004 rok 2001

Użytkownik jaca ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jak na ten rok ma wezystko silnik 2.5 l odpowiednia moc - wyglad zwraca caly czas uwage - auta dla arystokracji angielskiej - zawieszenie i prowadzenie az nie chce sie wysiadac - brak rdzy to nie ford czy opel nawet mes czy beta. Wady: brak - szukam i od 5 lat brak

Rover R 75 1999-2004 rok 2002

Użytkownik MACIEJ ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo wygodny - bardzo wytrzymały silnik i oszczędny - bardzo dobra blacha i tapicerka - bardzo cichy w kabinie - samochód jest w miarę tani przy zakupie. Wady: lubi się zaciąć centralny zamek - mało schowków - brak serwisów i sklepów z zapasowymi częściami do tych aut - średnio drogie części

Rover R 75 1999-2004 rok 2000

Użytkownik borubar1982 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: praktycznie bezawaryjny silnik od BMW - komfort jazdy (dobrze wytłumiony) - oryginalny wygląd - atrakcyjna cena - bardzo dobrze się prowadzi. Wady: co poł roku do wymiany łączniki stabilizatorów (koszt niewielki bo ok 100 zł) ale jest to uciążliwe - plastikowe zapadki w drzwiach (każdy użytkownik R75 wie o czym piszę) - samochód raczej w dłuższą trasę niż na miasto (kiepskie przyspieszenie) - kiepskie styki przy żarówkach, często trzeba je wymieniać, najczęściej łatwo się to robi.

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

Użytkownik waldemar L ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Uklad kierowniczy - hamulce - jak na tak mała moc(116 km)auto jak dla mnie dynamiczne - Nieziemski wyglad - ....... Wady: podobno sprzeglo i wysprzeglik - słaba widocznosc przy cofaniu,sytuacje troszke ratuje asystent parkowania - .... - ...... - .....

Rover R 75 Tourer 2004-2005 rok 2004

Użytkownik Karol ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Zawieszeni bardzo wytrzymałe - Bardzo dobrze wyciszony - Komfort jazdy - Ogólnie mało awaryjne - Brak rdzy. Wady: Brak podświetlenia przycisków na kierownicy od sterowania radiem i tempomatem - Mało schowków - imitacja drewna na kokpicie - Słaba widoczność do góry (przy światłach w mieście)

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

Użytkownik Adik ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pięknie się prowadzi - Spalanie w granicach 10-11 l po miecie (paliwo Shell V-Pover 99 a później 100). Wady: Sprzęgło,wysprzęglik

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

Użytkownik Rover ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: niezawodny SILNICZEK - komfort - uciecha z jazdy - piękny wygląd - dobre przyśpieszenie. Wady: nie ma styku w tych samochoach żarówki ale auto jest ok bez więcej wad

Rover R 75 1999-2004 rok 2002

Użytkownik Topaz R ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wygodny - Oszczędny - Dobrze wyposażony - Sztywne nadwozie - Dosyć cichy. Wady: Drogie naprawy - Typowy samochód w trasę,po mieście trochę ociężąły - Kiepskie platiki

Rover R 75 1999-2004 rok 2000

Użytkownik CIACHO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Silnik podatny na BOX-y, chip tuning poprawia osiągi i spalanie. 150KM . Wady: Zbyt słaby silnik

Rover R 75 Tourer 2001-2004 rok 2002

Użytkownik marcin ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: komfort wygląd i ogrzewanie ciepło już po jednym kilometrze. Wady: niskie zawieszenie - spalanie po mieście tragedia - ceny części masakra - cieżki dostęp do wymiany części eksploatacyjnych jak paski rolki

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
BMW Individual prezentuje wersje Solitaire i Master Class Edition
BMW Individual prezentuje wersje Solitaire i Master Class Edition
BMW planuje wygryźć Mercedesa w segmencie super luksoswych limuzyn. Nie chodzi tutaj o zwykłe wersje tych aut, a o bardzo bogate i ekskluzywne odmiany. Jako broń przeciwko marce ze Stuttgartu, BMW wystawia model 750Li w specjalnych wersjach - Solitaire i Master Class Edition.
Czy jesteś dobrym kierowcą Czy jesteś dobrym kierowcą