Samochody > Renault > Clio > Oceny i opinie
Renault

Renault Clio - Oceny i opinie

Renault
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Renault Clio. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Renault Clio. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Renault Clio

Czy warto kupić Renault Clio?

TAK
NIE

Renault Clio - oceny kierowców

prowadzenie:4.56
komfort jazdy:4.28
silnik:4.39
jakość i awaryjność:4.21

Najlepiej oceniany silnik

Renault Clio diesel

4.40

90%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Renault Clio

4.46

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 60

Oceny samochodów Renault Clio według nadwozia

Renault Clio - hatchback (3 drzwiowy)

86 użytkowników oceniło Renault Clio hatchback na:

4.38

Renault Clio - hatchback (5 drzwiowy)

121 użytkowników oceniło Renault Clio hatchback na:

4.35

Renault Clio - kombi (5 drzwiowy)

19 użytkowników oceniło Renault Clio kombi na:

4.33

Oceny samochodów Renault Clio według silnika

Renault Clio - benzynowy

177 użytkowników oceniło Renault Clio benzynowy na:

4.35

Renault Clio - diesel

49 użytkowników oceniło Renault Clio diesel na:

4.40

Użytkownicy o wadach i zaletach Renault Clio

Renault Clio III Grandtour 2008-2012 rok 2009

Użytkownik TURBO - KRC ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Spore nadwozie - bagażnik 439 l i 4 osoby na pokładzie mieszczą się idealnie. Rodzina 2+2 na urlop wyjedzie całkiem komfortowo. - Komfort podróżowania, doskonale dobrane zawieszenie, sprężyste pozwalające jednak na szybszą jazdę. - Niskie koszty eksploatacji - przy średnim spalaniu 4.5 l/100km poniżej 20 PLN / 100 km. W zasadzie zawsze spalanie utrzymuje się do 130 km/h w rozsądnych granicach. - To moje 4'te Clio i myślę, że o ile nadal będą to nadal niezawodne i oszczędne autko za rozsądne pieniądze to będą kolejne. - Silnik pomimo nominalnych 70 km jest bardzo elastyczny i do 130 km/h zawstydza 90 konne TDI :). Wady: Twarde plastiki w wersji Alize (miękkie, lepsze materiały od Dynamic wzwyż)

Renault Clio II 2001-2004 rok 2002

Użytkownik zuriv ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: spalanie - w trasie rekord: 6,6L/100km (była mgła i jechałem 70-90km/h, w mieście rekord: 8L/100km (w zimie - ślisko, i mokro, więc spokojne starty, wczesne zmiany biegów). - wyposażenie - automatyczna klima, pół-skóra pół-alkantara, ksenony, czujniki zmierzchu i deszczu, poduszki, audio 6 głośników + pilot w kierownicy + zmieniarka - frajda z jazdy - bezapelacyjnie. Stosunek kosztów zakupu i utrzymania do rosnącego uśmiechu z każdym nadepnięcia gazu - genialny!. Wady: pozycja za kierownicą - wysoki fotel - siedzi się jak na krześle. - dużo plastiku, który z czasem zaczyna wydawać dźwięki

Renault Clio III 2005-2012 rok 2008

Użytkownik Mistrzu ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: mały z zewnątrz, duży w środku - w kabinie jest bardzo cicho - świetne światła przednie, droga oświetlona na całej swej szerokości - dobrze grające fabryczne audio, wraz ze wzrostem prędkości "samo potrafi" grać głośniej - wykonany z solidnych materiałów, podczs stłuczki z dużo większym autem - uszkodzenia minimalne, czego nie można powiedzieć, o tym większym.... Wady: samochód niby przeznaczony na 5 osób, ale w praktyce to raczej na 4 osoby... - od czasu do czasu w drzwiach od strony kierowcy lub w drzwiach za kierowcą potrafi poluzować się uszczelka, która sprawia, że kierowca odnosi wrażenie, że coś mu lata w aucie - serwis i jego ceny, człowiek ma wrażenie, że nie przyjechał Renault, a Porsche... , ceny części, robocizna, koszta przeglądów, to chyba wszystko wzięte z kosmosu! Strasznie wysokie ceny - silnik mógłby być nieco mocniejszy, bo odczuwalnie brak mu mocy przy wyprzedzaniu

Renault Clio III 2005-2012 rok 2009

Użytkownik ANDRE ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo fajny silnik,dobrze wchodzi na obroty i kręci się b.wysoko - Ciche komfortowe auto o świetnych osiągach i b dobrym trzymaniu się drogi. - świetnie wyposażony aut. klima tempomat, abs ,esp i wiele in. - .b. dobre materiały i wykończenie wnętrza oraz spasowanie elementów. - Wygląd , jakość ,cena ,to jest to. Bezpieczeństwo też sie liczy a to jest na 5.. Wady: brak - brak - brak - brak - brak

Renault Clio III 2005-2012 rok 2007

Użytkownik Asia ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: dynamiczny w jeżdzie miejskiej, dobre przełożenia w skrzyni biegów - idealny do jazdy miejskiej, zwinny, mały, dynamiczny, wszędzie daje się zaparkować - idealne, miejskie i bardzo kobiece wspomaganie kierownicy - dosłownie 1 paluszkiem - niskie spalanie od 4,7 - 5,2 w zalezności od typu jazdy no i hjakości paliwa. Wady: kiepski na dłuzsze wyjazdy, powyżej 120 mocno spada komfort jazdy - fotele "krótkie", kiepsko trzymają na zakrętach - w wersji 3d brak możliwości otwarcia tylnych szyb

Renault Clio III 2005-2012 rok 2007

Użytkownik Opolanin ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo dobra relacja wartości użytkowej, wyposażenia (4 poduszki powietrzne, komputer pokładowy) do ceny. - Bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa. - Nie wysilony silnik prognozuje dużą trwałość. - Jak na "malucha", niezły komfort. - Popularna marka - łatwy dostęp do części i serwisu na przyszłość.. Wady: Nienajmocniejszy silnik zapewnia minimum, ale do codziennej jezdy (80%) po mieście - wystarczy przecież. - Wersja Wind miała niektóre opcje absurdalnie drogie (lusterka elektryczne + 500 zł), bądź niedostępne (dzielona kanapa tylnia). - Siedzenie kierowcy nieco dziwne - jak dla mnie, męczące uciskanie w uda podczas dłuższej jazdy. - Nietypowy rozmiar opon ogranicza dostępność oferty (szczególnie zimówek - rok temu tylko Renault sprzedawał pasujące zimówki Yokohamy, teraz już chyba oferta jest lepsza). - Zintegrowany radioodtwarzacz jest bezsensowny - nie czyta MP3, nie ma Bluetooth'a (za 1/3 ceny fabrycznego kupiłem Sony z MP3, pilotem i Bluetoothem, i tak mam zestaw głośnomówiący do telefonu - legalnie i wygodnie, działa świetnie).

Renault Clio II 1998-2001 rok 2000

Użytkownik Młody ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Ekonomiczny samochód w eksploatowaniu. - Bezawaryjność. - Modele ze świetnym wyposażeniem za stosunkowo za rozsądną cenę. - Świetny wygląd zew/wew. zwłaszcza w wersjach po liftingu. - Duży zasób części do tego modelu. Większość ewentualnych napraw spokojnie samemu można dokonać.. Wady: Trochę jednak za mało przestrzeni w środku.

Renault Clio II 2001-2004 rok 2002

Użytkownik loboboy ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: climatronic - ful elektryka - spalanie na poziomie 4,7 w mieście 4,2 w trasie - welurowe kubełkowe fotele z odchlanymi zagłówkami, regulacją wysokości fotela, i podgrzewaniem! - przy oponach 195/50 R15, bardzo dobra przyczepność!. Wady: częste małe usterki - mało miejsca na tylnej kanapie - jak karzdy disel, późno osiąga odpowiednią tęperaturą pracy silnika

Renault Clio 1990-1996 rok 1991

Użytkownik Piotrek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Ma bardzo wygodne fotele :) - Świetny do jazdy po mieście - Cena jak za Cinquecento może nawet tańsze :) - Nigdy nie ingerowałem w silnik w zimę pali bezproblemowo - Nie ma wspomagania ale kręci się bardzo lekko. Wady: Spalanie jest troszkę za duże mógłby palić przynajmniej litr mniej - Biegi wchodzą DOBRZE ale nie BARDZO DOBRZE :( - Włączam ogrzewanie i robi się zimniej jak jestem już przy szkole to zaczyna robić się cieplej :)

Renault Clio II 2001-2004 rok 2001

Użytkownik Liczi ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: łatwość w parkowaniu(dł. auta) - zwrotność - mozliwosc wyłaczenia poduszki u pasazer z przodu co jest konieczne gdy fotelik tylem do kierunku jazdy - zarówno dla singla jaki i rodziny 4 osobowej - dobre hamulce. Wady: parowanie przedniej szyby nawiew potrzebuje sporo czasu - wymiana żarówek utrudniona - malo mijsca z tylu przy dalekich trasach sredni komfort podrózy dla pasazerow jadacych z tylu