1. Samochody
  2. Peugeot
  3. 807
  4. Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 807 - Opinie kierowców

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 807. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 807. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 807?

Czy warto kupić Peugeot 807?

TAK
NIE

Peugeot 807 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.79
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.95
silnik:silnik - ocena kierowców 4.68
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.11

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 807 diesel

4.65

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 807

4.68

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 10

Oceny samochodów Peugeot 807 według nadwozia

Peugeot 807 - van (5 drzwiowy)

19 użytkowników oceniło Peugeot 807 van na:

4.63

Oceny samochodów Peugeot 807 według silnika

Peugeot 807 - benzynowy

4 użytkowników oceniło Peugeot 807 benzynowy na:

4.56

Peugeot 807 - diesel

15 użytkowników oceniło Peugeot 807 diesel na:

4.65

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 807

Peugeot 807 VAN 2002-2010 rok 2006

4.00

Użytkownik AW ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Auto duże, bardzo uniwersalne, łatwa i szybka zmiana aranżacji wnętrza, choć fotele trochę ciężkawe. - Umiarkowane koszty eksploatacji (ok. 20.000 zł/30.000 km), nawet przy korzystaniu z serwisu autoryzowanego. Duża dostępność zamienników bardzo dobrej jakości. - Dobra widoczność jak na samochód tej wielkości (w wersji Trendy brak wydajnego systemu wentylacji w drugim rzędzie siedzeń). - Duży prześwit i dobra dzielność w warunkach zimowych i na drogach szutrowych i gruntowych. - Niewielka awaryjność (ale jest to auto z salonu, bezwypadkowy, zadbany).. Wady: Zła, zbyt słaba konstrukcja przednich wahaczy, trzeba się liczyć z ich wymianą co 60, w skrajnych przypadkach co 30 tys. km. Sworznie niewymienne! - Adaptacyjna skrzynia biegów pracuje poprawnie, jednak brak jej płynności, zdarzają się lekkie szarpnięcia, dość wolno zasprzęgla po zmianie biegów. Jak na razie całkowicie bezawaryjna. - Problemy z rozrządem - zdarza się cieknąca pompa cieczy chłodzącej, co wymusza przedterminową wymianę rozrządu. Zdarza się poluzowanie paska rozrządu, objawiające się podejrzanymi dźwiękami dochodzącymi spod jego pokrywy. - Felgi - w niektórych popularnych rodzajach alufelg ich ramiona wystają poza obrys opon - felgi łatwo ulegają porysowaniu i uszkodzeniu. - Słaba jakość niektórych elementów plastikowych i zapinek.

Peugeot 807 VAN 2002-2010 rok 2007

4.75

Użytkownik nestor ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Auto rewelacja, super wyposażenie nie jak u konkurencji - Mam benzyne 145 koni moc ok wystarczajaca - nalepsza sprawa to elektryczne drzwi!! super naprawdę. - Na lpg około 12 l/100km. Wady: plastiki troche skrzypią niestety, ale można przezyć

Peugeot 807 VAN 2002-2010 rok 2005

4.75

Użytkownik kris luka ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: komfort - brak zainteresowania złodziei - bezawaryjność - super cicha i wydajna klima i ogrzewanie, wycieraczki szyb - relacja ceny do wartości użytkowej. Wady: 110 km to za mało jak na polskę gdzie się wyprzedza - moc za mała - brak możliwości sterowania zdalnego dla webasto - za słaby silnik - 2.5 albo 150km paliłby mniej - ...... wystarczy. jest dobry

Peugeot 807 2002- rok 2004

4.00

Użytkownik Pozuc ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Duży i komfortowy, świetny na dłuższe wypady - Szybki i dynamiczny przy wyższych prędkościach - Piękny, delikatny pomruk V6.. Wady: Zawieszenie nie wytrzymuje polskich dróg - Awaryjność - Serwis Peugeot, szczególnie Peugeot Polska - Wolna czterobiegowa skrzynia automatyczna

Peugeot 807 VAN 2002-2010 rok 2003

4.00

Użytkownik sierpień ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: przestronny - świetne prowadzenie - dobry komfort nawet na długich trasach - 5*w testach zderzeniowych. Wady: problemy z Filtrem FAP koszt wymiany w serwisie 3500 zł - awaryjny potencjometr nadmuchu i nastawa temperatury - duże spalanie po mieście powyżej 10 litrów (przy zimnym silniku) - drogie części w serwisie

Peugeot 807 2002- rok 2003

4.50

Użytkownik Chris ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: wysoki komfort podróżowania - idealna widoczność - bardzo dobry promień skrętu. Wady: nienajwyższa jakość wykończenia

Peugeot 807 2002- rok 2003

4.50

Użytkownik kacper ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bezpieczny - świetny komfort jazdy - świetne prowadzenie - niska cena. Wady: usterki filtra FAP

Peugeot 807 VAN 2002-2010 rok 2004

4.75

Użytkownik Daniel ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przestronne wnetrze - wygodny na dlugie dystanse - dobra widocznosc. Wady: problem z zaparkowaniem na ciasnych parkingach

Peugeot 807 2002- rok 2003

4.25

Użytkownik MANIAK ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: NA AUTOSTRADZIE LUB W DALSZEJ TRASIE KOMFORTOWE AUTO. Wady: W MIEŚCIE CIĘZKO SIĘ PORUSZAĆ - ROZMIAR AUTA - BARDZO DUZA WADA - ZUZYCIE PALIWA SZCZEGÓLNIE ZIMĄ - WYSOKIE KOSZTY EKSPLOATACJI

Peugeot 807 VAN 2002-2010 rok 2005

5.00

Użytkownik Karolina ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: elektryczne tylne drzwi - duży komfort jazdy . Wady: dużo pali w mieście

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Nowy Volkswagen T-Cross z hiszpańskiej fabryki
Nowy Volkswagen T-Cross z hiszpańskiej fabryki
Hiszpańskie zakłady Volkswagen Nawara będą produkować Volkswagena T-Crossa, nowego kompaktowego SUV-a niemieckiej marki. Poinformował o tym kilka dni temu dr Andreas Tostmann, szef działu Produkcji i Logistyki Volkswagena.