Samochody > Peugeot > 607 > Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 607 - Oceny i opinie

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 607. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 607. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 607

Czy warto kupić Peugeot 607?

TAK
NIE

Peugeot 607 - oceny kierowców

prowadzenie:4.78
komfort jazdy:4.90
silnik:4.76
jakość i awaryjność:4.50

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 607 diesel

4.85

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 607

4.76

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 46

Oceny samochodów Peugeot 607 według nadwozia

Peugeot 607 - sedan (4 drzwiowy)

58 użytkowników oceniło Peugeot 607 sedan na:

4.73

Oceny samochodów Peugeot 607 według silnika

Peugeot 607 - benzynowy

24 użytkowników oceniło Peugeot 607 benzynowy na:

4.56

Peugeot 607 - diesel

34 użytkowników oceniło Peugeot 607 diesel na:

4.85

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 607

Peugeot 607 2005-2010 rok 2005

Użytkownik Robert O. ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dobrze wytłumione wnętrze - Bardzo wysoki komfort jazdy - Jak na taką masę samochodu i pojemność silnika jest umiarkowany apetyt na paliwo - Popularny samochód dlatego nie ma problemu z częściami zamiennymi, a jeśli serwisuje się poza ASO ceny usług również są umiarkowane. Przykład: W ASO za wahacz przedni podano mi cenę 450 zł + usługa 250zł bo nie występują oddzielnie elementy gumowe. W stacji w której zawsze serwisuję samochód zapłaciłem 56zł za części i 70 zł za wymianę.. Wady: Wysokie koszty serwisu jeśli się go wykonuje w ASO

Peugeot 607 2000-2004 rok 2002

Użytkownik k77wawa ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik bardzo dobrze wkręca się na obroty osiągając zadowalające przyspieszenie - Komfort jazdy bardzo dobry. Auto świetnie się prowadzi na dłuższej trasie. - Super wyciszony i świetnie dobrane nagłośnienie. Wyposażenie idealne jak na tej klasy samochód. Komfort podróży dla 5 osób-idealnie wygodny. - Części do modelu 607 Platinum Ivory są stanowczo za drogie.. Wady: Podczas szybkiego przyspieszania wzrasta znacząco spalanie (chwilowe) - - Duże słupki pomiędzy przednią szybą a szybami bocznymi ograniczają widoczność. - Peugeot sam sobie strzelił gola z filtrem cząsteczek stałych FAP. Koszty wymiany FAP-a wraz z uzupełnieniem dodatku znacznie przekraczają wydatki wymiany okresowej (od 60.000 km- 80.000 km) dla przeciętnego KOWALSKIEGO.

Peugeot 607 2005-2010 rok 2006

Użytkownik Grzech ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Swietny stosunek auta do jego wartosci - Olbrzymia ilosc miejsca - Ekonomicznosc zarowno jak chodzi o spalanie jak i obsluge i czesci - Bogate wyposazenie nawet w wersji podstawowej. Najwiekszy bagaznik jaki w zyciu widzialem ...naprawde! - Niemal wszystkie czesci te same co w wielu innych autach co daje bardzo dobre ceny. Wady: Jakosc wykonania nieco nizsza niz u niemieckich odpowiednikow - Niektore czesci w ASO sa drogie jedynie z powodu klasy wyzszej tego modelu - Wg mnie nie jest super pieknym samochodem z klasycznym ale nieco archaicznym juz wygladem - Wielkosc nadwozia jest duza jak na uzytkowanie w miescie i mam wrazenie ze specjalnie go nieco "naciagano" zewnetrznie zeby pasowal do klasy wyzszej konkurenci - POWAZNYCH WAD NIE STWIERDZAM

Peugeot 607 2000-2004 rok 2003

Użytkownik Ig ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: jest komfortowy , wygodny . - Bardzo dobre zaweszenie i amortizacja ! - Faine hamulca Brembo - dobrze tszyma drogi . na slizkoj drodze zimą z odpowiednimy oponami porwadzi sie bardzo stabilnie. . Wady: Uwaga ! sam samochod nie jest żle ale autorizowany servis peugeota w Poznaniu jest katastrofa !!! Nie kupie więcej nowego tylko dla tego żeby nie byc znowu oszukany w servise. - troche slaba elektronika - bląd w audio systeme

Peugeot 607 2000-2004 rok 2000

Użytkownik PRZECIWNIK FRANCUZÓW ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Sporo zamienników-dużo tanich oryginałów - dobrze wyciszony-nie klekocze - sporo używanych części - bardzo ładny - nieporównywalny stosunek jakości do ceny w żadnej innej marce. Wady: wycieraczki szyb tylko w oryginale-brak bezprzegłubowych - naprawdę nie mam się do czego przyczepić

Peugeot 607 2000-2004 rok 2001

Użytkownik Agata ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: duza przestrzeń - jak na swoje rozmiary niskie spalanie - komfort jazdy - dynamiczny - i przede wszystkim wygodny co da sie odczuc po kilku godz jazdy za to wielki plus:). Wady: awaryjność i cena części - sterowanie radiem przy kierownicy - czeste przepalanie zarówek i automatyczne wycieraczki

Peugeot 607 2000-2004 rok 2001

Użytkownik marcin ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przede wszystkim komfort - dynamika i to nie zla - duza przestzen - spalanie jak na taki motor jest zaskakujace - no i oczywiscie ta ful opcja to jest wygoda. Wady: brak - brak - brak - brak - no moze jedna zawieszenie ale to oczywiscie wina polskich drog nie auta

Peugeot 607 2005-2010 rok 2005

Użytkownik Hubert Łódź ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Moc silnika bi turbo to jest torpeda w połączeniu z automatem - Komfort jazdy i super wnętrze - Piękna sylwetka - Wyposażenie - Zużycie paliwa. Wady: Ma 204 konie i 440Nm a pali w mieście 9 litrów. Czemu nie 5???

Peugeot 607 2000-2004 rok 2004

Użytkownik artur ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo wysoki komfort jazdy - duży bagażnik - niezawodność - nie zwraca uwagi na ulicy a przedewszystkim złodzieji - bogate wyposażenie. Wady: stosunkowo wysokie spalanie - szybko traci na wartości jak to francuz

Peugeot 607 2000-2004 rok 2000

Użytkownik Sławek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort i wygoda. - Piekny dzwiek nagłośnienia-12 głosników JBL. - Idealny na trasy. - Bardzo dobrze sie prowadzi.. Wady: Duże spalanie w mieście.