1. Samochody
  2. Peugeot
  3. 607
  4. Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 607 - Opinie kierowców

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 607. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 607. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 607?

Czy warto kupić Peugeot 607?

TAK
NIE

Peugeot 607 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.78
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.90
silnik:silnik - ocena kierowców 4.76
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.50

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 607 diesel

4.85

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 607

4.76

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 46

Oceny samochodów Peugeot 607 według nadwozia

Peugeot 607 - sedan (4 drzwiowy)

58 użytkowników oceniło Peugeot 607 sedan na:

4.73

Oceny samochodów Peugeot 607 według silnika

Peugeot 607 - benzynowy

24 użytkowników oceniło Peugeot 607 benzynowy na:

4.56

Peugeot 607 - diesel

34 użytkowników oceniło Peugeot 607 diesel na:

4.85

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 607

Peugeot 607 2005-2010 rok 2005

5.00

Użytkownik Robert O. ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Dobrze wytłumione wnętrze - Bardzo wysoki komfort jazdy - Jak na taką masę samochodu i pojemność silnika jest umiarkowany apetyt na paliwo - Popularny samochód dlatego nie ma problemu z częściami zamiennymi, a jeśli serwisuje się poza ASO ceny usług również są umiarkowane. Przykład: W ASO za wahacz przedni podano mi cenę 450 zł + usługa 250zł bo nie występują oddzielnie elementy gumowe. W stacji w której zawsze serwisuję samochód zapłaciłem 56zł za części i 70 zł za wymianę.. Wady: Wysokie koszty serwisu jeśli się go wykonuje w ASO

Peugeot 607 2000-2004 rok 2002

5.00

Użytkownik k77wawa ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Silnik bardzo dobrze wkręca się na obroty osiągając zadowalające przyspieszenie - Komfort jazdy bardzo dobry. Auto świetnie się prowadzi na dłuższej trasie. - Super wyciszony i świetnie dobrane nagłośnienie. Wyposażenie idealne jak na tej klasy samochód. Komfort podróży dla 5 osób-idealnie wygodny. - Części do modelu 607 Platinum Ivory są stanowczo za drogie.. Wady: Podczas szybkiego przyspieszania wzrasta znacząco spalanie (chwilowe) - - Duże słupki pomiędzy przednią szybą a szybami bocznymi ograniczają widoczność. - Peugeot sam sobie strzelił gola z filtrem cząsteczek stałych FAP. Koszty wymiany FAP-a wraz z uzupełnieniem dodatku znacznie przekraczają wydatki wymiany okresowej (od 60.000 km- 80.000 km) dla przeciętnego KOWALSKIEGO.

Peugeot 607 2005-2010 rok 2006

4.25

Użytkownik Grzech ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: Swietny stosunek auta do jego wartosci - Olbrzymia ilosc miejsca - Ekonomicznosc zarowno jak chodzi o spalanie jak i obsluge i czesci - Bogate wyposazenie nawet w wersji podstawowej. Najwiekszy bagaznik jaki w zyciu widzialem ...naprawde! - Niemal wszystkie czesci te same co w wielu innych autach co daje bardzo dobre ceny. Wady: Jakosc wykonania nieco nizsza niz u niemieckich odpowiednikow - Niektore czesci w ASO sa drogie jedynie z powodu klasy wyzszej tego modelu - Wg mnie nie jest super pieknym samochodem z klasycznym ale nieco archaicznym juz wygladem - Wielkosc nadwozia jest duza jak na uzytkowanie w miescie i mam wrazenie ze specjalnie go nieco "naciagano" zewnetrznie zeby pasowal do klasy wyzszej konkurenci - POWAZNYCH WAD NIE STWIERDZAM

Peugeot 607 2000-2004 rok 2003

4.00

Użytkownik Ig ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: jest komfortowy , wygodny . - Bardzo dobre zaweszenie i amortizacja ! - Faine hamulca Brembo - dobrze tszyma drogi . na slizkoj drodze zimą z odpowiednimy oponami porwadzi sie bardzo stabilnie. . Wady: Uwaga ! sam samochod nie jest żle ale autorizowany servis peugeota w Poznaniu jest katastrofa !!! Nie kupie więcej nowego tylko dla tego żeby nie byc znowu oszukany w servise. - troche slaba elektronika - bląd w audio systeme

Peugeot 607 2000-2004 rok 2000

5.00

Użytkownik PRZECIWNIK FRANCUZÓW ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Sporo zamienników-dużo tanich oryginałów - dobrze wyciszony-nie klekocze - sporo używanych części - bardzo ładny - nieporównywalny stosunek jakości do ceny w żadnej innej marce. Wady: wycieraczki szyb tylko w oryginale-brak bezprzegłubowych - naprawdę nie mam się do czego przyczepić

Peugeot 607 2000-2004 rok 2001

4.25

Użytkownik Agata ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: duza przestrzeń - jak na swoje rozmiary niskie spalanie - komfort jazdy - dynamiczny - i przede wszystkim wygodny co da sie odczuc po kilku godz jazdy za to wielki plus:). Wady: awaryjność i cena części - sterowanie radiem przy kierownicy - czeste przepalanie zarówek i automatyczne wycieraczki

Peugeot 607 2000-2004 rok 2001

5.00

Użytkownik marcin ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: przede wszystkim komfort - dynamika i to nie zla - duza przestzen - spalanie jak na taki motor jest zaskakujace - no i oczywiscie ta ful opcja to jest wygoda. Wady: brak - brak - brak - brak - no moze jedna zawieszenie ale to oczywiscie wina polskich drog nie auta

Peugeot 607 2005-2010 rok 2005

5.00

Użytkownik Hubert Łódź ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Moc silnika bi turbo to jest torpeda w połączeniu z automatem - Komfort jazdy i super wnętrze - Piękna sylwetka - Wyposażenie - Zużycie paliwa. Wady: Ma 204 konie i 440Nm a pali w mieście 9 litrów. Czemu nie 5???

Peugeot 607 2000-2004 rok 2004

5.00

Użytkownik artur ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo wysoki komfort jazdy - duży bagażnik - niezawodność - nie zwraca uwagi na ulicy a przedewszystkim złodzieji - bogate wyposażenie. Wady: stosunkowo wysokie spalanie - szybko traci na wartości jak to francuz

Peugeot 607 2000-2004 rok 2000

5.00

Użytkownik Sławek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort i wygoda. - Piekny dzwiek nagłośnienia-12 głosników JBL. - Idealny na trasy. - Bardzo dobrze sie prowadzi.. Wady: Duże spalanie w mieście.

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Prześlij zdjęcie i zagraj o jedną z 30 nagród
Konkurs na 25-lecie magazynu "auto motor i sport". Zrób sobie zdjęcie z jubileuszowym wydaniem magazynu i prześlij je do nas koszystając z formularza na stronie. Masz szansę na wygranie jednej z 30 nagród. Weź udział!
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
BMW M2 od Hamanna
BMW M2 od Hamanna
Niemiecki tuner Hamann przygotował duży pakiet dla BMW M2. Zmiany to oczywiście nowy bodykit. Nie zabrakło mechanicznych modyfikacji podnoszących moc seryjną auta.
Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport Konkurs na 25 lecie magazynu auto motor i sport