Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Peugeot > 407 > Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 407 - Oceny i opinie

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 407. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 407. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 407

Czy warto kupić Peugeot 407?

TAK
NIE

Peugeot 407 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.82
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.81
silnik:silnik - ocena kierowców 4.60
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.28

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 407 benzynowy

4.63

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 407

4.60

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 95

Oceny samochodów Peugeot 407 według nadwozia

Peugeot 407 - coupe (2 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Peugeot 407 coupe na:

4.88

Peugeot 407 - kombi (5 drzwiowy)

73 użytkowników oceniło Peugeot 407 kombi na:

4.66

Peugeot 407 - sedan (4 drzwiowy)

95 użytkowników oceniło Peugeot 407 sedan na:

4.60

Oceny samochodów Peugeot 407 według silnika

Peugeot 407 - benzynowy

46 użytkowników oceniło Peugeot 407 benzynowy na:

4.63

Peugeot 407 - diesel

124 użytkowników oceniło Peugeot 407 diesel na:

4.63

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 407

Peugeot 407 SW 2004-2010 rok 2007

Użytkownik Robert ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Małe zużycie paliwa (średnio ok. 6 l/100km) - Bardzo dobre przyspieszenie, nawet na 6 biegu - Bardzo dobre wyciszenie, szklany panoramiczny dach. - Typowe dla Peugeota "smaczki" - np. pionowe ustawianie wycieraczek np. do wymiany pióra lub przyciśnięcia osłony na szybę, doskonałe sterowanie radiem, radiotext, auto otwieranie i zamykanie wszystkich okien, bardzo praktyczny komputer pokładowy, składane lusterka, itd - i to wszystko w standardzie, bez dopłaty. - Mała awaryjność (do tej pory - raz problem z otwieraniem szyby w tylnej klapie i raz zabrakło płynu w układzie wspomagania kierownicy, ale to chyba był raczej problem serwisowy (zaraz po przeglądzie). Wady: Mało miejsca na nogi z tyłu i za mały bagażnik - Brak uchwytów na kubki z przodu - Kiepskie uchwyty na kubki z tyłu (w podłokietniku) - Drgania samochodu powyżej 170 km/h (prawdopodobnie problem z oponami) - częste przepalanie żarówek H1 (proponowano wymienić przewody zasilające)

Peugeot 407 2004-2010 rok 2007

Użytkownik Endy ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wspaniałe prowadzenie samochodu. Jedzie jak po szynach. Świetnie się trzyma drogi. Kierowca czuje się bardzo pewnie i ma pełną kontrolę nad autem. - Idealny komfort i cisza w środku. Miękkie wykończenie wnętrza nic nie skrzypi nic nie hałasuje. Bardzo milutkie i bogate wyposażenie. - Ładny tyłek, przód niekoniecznie, ale to kwestia gustu. Szeroki i obszerny w środku, bardzo wygodny. - Jest tani w porównaniu do innych marek, a dodatkowo dużo tanich gadżetów, które są całkiem przyjemne (tempomat, rolety, autopmatyczne światła, itp) - Bardzo dobry automat TipTronic. Bardzo szybki. Praktycznie nie czuć zmian biegów. Wady: Wymiana amortyzatorów przednich po 25k. Wymiana gniazd sworzni przednich po 20k. Wszystko zrobione na gwarancji. Coś zaczyna pukać z tyłu.

Peugeot 407 SW 2004-2010 rok 2005

Użytkownik MART ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Piekna linia nadwozia Nr 1 kombi na rynku - Dużo przestrzeni w środku, poodsunięcia siedzenia na maxa do tyłu można siedzieć z sztywną nogą w gipsie. - Super prowadzi się na trasie test Anglia -Polska. Powyżej 100km/h czuje się dopiero po co to auto jest stworzone. - Super hybrydowe zawieszenie taki dziwny twór ale spełnia swoją funkcje dobrze nie za miękkie i nie sztywne jak topory passaty. Super kładzie się na zakrętach. - Nieżłe system stereo nawet dla wprawionego melomana.. Wady: Niestety koroduje tylna klapa do okoła srebrnego napisu peugeot. - Spala za dużo z klimatyzacją. - Słaba dynamika jazdy na niższych biegach i prędkości do 80km/h - W moim modelu 2005 rozrusznik był 1.6kw po wymianie na 2kw (póżniejsze modele) pali jak iskierka. - Filtr cząstek trwałych ciąghłe problemy aż do-po komuniakcie o wymianie jeżdzi super i nie zamierzam wymieniać Sorry, ekolodzy.

Peugeot 407 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Roman ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: doskonale dopracowany silnik benzynowy o b. wysokiej kulturze pracy, ostatni taki V6 u Peugeota - automatyczna skrzynia biegów japońskiej produkcji Aisin AM6 jest b. sprawna w działaniu i niezawodna - całkowicie niezawodna elektronika w okresie dotychczasowych 4 lat eksploatacji - pewne zawieszenie i trwałe na polskich drogach - bardzo szybko reagująca i dokładna fabryczna nawigacja, b. czuły i odbierający nawet b. słabe sygnały zintegrowany telefon GSM. Wady: mało miejsca na nogi dla osób słusznego wzrostu siedzących z tyłu - relatywnie niezbyt duży bagażnik mimo że ustawny w kształcie regularnego sześcianu - pochylone, grube przednie słupki utrudniają nieco widoczność przy jeździe w ciasnych zakrętach - duży przedni zwis i nisko mocowana tablica rejestracyjna i mały prześwit wymaga uwagi przy wjeżdzaniu i zjeżdżaniu z krawężników czy wjazdów do podziemnych parkingów - kiepska widoczność do tyłu przez wewnętrzne lusterko, cofanie tylko na lusterkach bocznych

Peugeot 407 SW 2004-2010 rok 2007

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: samochód na prawdę komfortowy. Ogromne i dobrze trzymające fotele. - świetne audio rd4 - Silnik 110 KM nie jest wcale za słaby - zależy czy chcesz mieć rakietę czy auto bez problemu wyprzedzające 2 tiry. Mojemu nie brakuje przyspieszenia. - można już do tego modelu kupić 1-masę ze sprzęgłem za 1300. U mnie przy 140000 na razie spokój - 140000 i nie wiem co to FAP. Wady: szyba tylna potrafi się otworzyć przy ruszaniu (myślę, że to wina pilota - przy otwieraniu może łapie też przycisk otwarcia szyby)

Peugeot 407 2004-2010 rok 2005

Użytkownik pqwel ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: super wyglad-przod kocie(Swiatla) oczy i duzy gril - konfortowa pozycja za kierownica - silnik ,od 2 do 3 tys obrotow wciska w fotel przy przespieszaniu.leje tylko ON verve - super trzyma sie drogi-szeroki i niski - w miare bezawaryjny.zawieszane ok.olej w silniku wymieniam co 10 tys km jest OK.spalanie warszawa 6,5l /100 trasa 4,7 przy 120 na on verwa. Wady: troche malo miejsca na tylnej kanapie-wakacje w chorwacji - ciutke maly bagaznik - czesto przepalaja sie zarowki H1

Peugeot 407 2004-2010 rok 2007

Użytkownik combo ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: mała awaryjność, dobra klimatyzacja, dobre wyposażenie - dobre wytłumienie wnętrza - pewne prowadzenie, ABS i ESP szczególnie przydatne zimą - na śniegu zachowuje się pewnie - umiarkowane zużycie paliwa, szczególnie na trasie - ponad 1000 km na baku wcale nie dziwi - wygodne podróżowanie, szczególnie na dłuższych trasach daje poznać swoje zalety. Wady: długi przedni zwis utrudnia wjazd do podziemnego garażu, czy podziemnego parkingu w hipermarketach - Niedokładne spasowanie elementów, szczególnie deski rozdzielczej.

Peugeot 407 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Super się prowadzi , można powiedzieć że jest przyklejony do drogi - Silnik dynamiczny , powiedziałbym że oszczędny jednak jak na taką klasę samochodu powinni coś zrobić z turbo dziurą - Jakość wykonania i komfort wnętrza nie budzi żadnych zastrzeżeń , w wersji sedan przynajmniej z tyłu chciałoby się mieć trochę więcej miejsca .. Wady: Pierwsza podstawowa wada tego samochodu to jego niski prześwit i bardzo wysunięta maska (nos ) samochodu. Naprawdę można urwać zderzak , lub zawisnąć.Warto dopłacić do park asysta z przodu.

Peugeot 407 Coupe 2006-2010 rok 2006

Użytkownik grzefu ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Niezwykły silnik. Bardzo mocny, ale równocześnie oszczędny, szczególnie w trasie. Niezawodny i trwały - Bardzo ładny wygląd. Auto wizualnie przypomina Audi a5 a jest rzadkością na naszych drogach - Wyposażenie jak w aucie najwyższej klasy. - Świetny automat (podobno z porsche) - Bardzo przestronny i wygodny, ogromny bagażnik. Wady: Bardzo drogie elementy wyposażenia i karoserii. Szyba przednia 4 tys zł, praktycznie bez zamienników - Szybkie zużycie klocków hamulcowych - Klapa bagażnika mogłaby być na podnośnikach (szukam wad na siłę) - Szybko traci wartość wg PZU :)

Peugeot 407 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Adrian ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Zaleta jest to ze lepiej sie prowadzi od mondeo jest pewniejsze i czujesz sie w nim jak w limuzynie - rewelacyjna skrzynia 6 biegowa co przeklada sie na niskie spalanie oczywiscie zalezne od nogi kierowcy - Bardzo wygodny i przestronny czego moze nie widac z zewnatrz 2 podlokietniki ogolnie wyposazone na maxa. Wady: troche maly bagaznik w mondeo mialem 500 litrow,mam male dziecko i wozek ledwo sie miesci musze go wkladac do gory nogami - Wykonczenie jest na wysokim poziomie ale ma kilka nieznacznych wad - troszke silnik sie muli szczegolnie na 2 pierwszych biebach na 3 idzie juz ladnie od okolo 1800rpm,chyba trzeba poprawic fabryke o jakies 15 koni i 50 nm

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Volvo V70 kończy żywot
Volvo V70 kończy żywot
Popularne kombi ze Szwecji, które jest na rynku od 1996 roku przechodzi do historii. Po 20 latach obecności na rynku z fabryki Torslanda w Goeteborgu zjechał ostatni egzemplarz Volvo V70. Auto zwolniło miejsce nowemu kombi - V90.