Samochody > Peugeot > 407 > Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 407 - Oceny i opinie

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 407. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 407. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 407

Czy warto kupić Peugeot 407?

TAK
NIE

Peugeot 407 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.82
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.81
silnik:silnik - ocena kierowców 4.60
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.28

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 407 benzynowy

4.63

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 407

4.60

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 95

Oceny samochodów Peugeot 407 według nadwozia

Peugeot 407 - coupe (2 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Peugeot 407 coupe na:

4.88

Peugeot 407 - kombi (5 drzwiowy)

73 użytkowników oceniło Peugeot 407 kombi na:

4.66

Peugeot 407 - sedan (4 drzwiowy)

95 użytkowników oceniło Peugeot 407 sedan na:

4.60

Oceny samochodów Peugeot 407 według silnika

Peugeot 407 - benzynowy

46 użytkowników oceniło Peugeot 407 benzynowy na:

4.63

Peugeot 407 - diesel

124 użytkowników oceniło Peugeot 407 diesel na:

4.63

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 407

Peugeot 407 SW 2004-2010 rok 2007

Użytkownik Robert ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Małe zużycie paliwa (średnio ok. 6 l/100km) - Bardzo dobre przyspieszenie, nawet na 6 biegu - Bardzo dobre wyciszenie, szklany panoramiczny dach. - Typowe dla Peugeota "smaczki" - np. pionowe ustawianie wycieraczek np. do wymiany pióra lub przyciśnięcia osłony na szybę, doskonałe sterowanie radiem, radiotext, auto otwieranie i zamykanie wszystkich okien, bardzo praktyczny komputer pokładowy, składane lusterka, itd - i to wszystko w standardzie, bez dopłaty. - Mała awaryjność (do tej pory - raz problem z otwieraniem szyby w tylnej klapie i raz zabrakło płynu w układzie wspomagania kierownicy, ale to chyba był raczej problem serwisowy (zaraz po przeglądzie). Wady: Mało miejsca na nogi z tyłu i za mały bagażnik - Brak uchwytów na kubki z przodu - Kiepskie uchwyty na kubki z tyłu (w podłokietniku) - Drgania samochodu powyżej 170 km/h (prawdopodobnie problem z oponami) - częste przepalanie żarówek H1 (proponowano wymienić przewody zasilające)

Peugeot 407 2004-2010 rok 2007

Użytkownik Endy ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wspaniałe prowadzenie samochodu. Jedzie jak po szynach. Świetnie się trzyma drogi. Kierowca czuje się bardzo pewnie i ma pełną kontrolę nad autem. - Idealny komfort i cisza w środku. Miękkie wykończenie wnętrza nic nie skrzypi nic nie hałasuje. Bardzo milutkie i bogate wyposażenie. - Ładny tyłek, przód niekoniecznie, ale to kwestia gustu. Szeroki i obszerny w środku, bardzo wygodny. - Jest tani w porównaniu do innych marek, a dodatkowo dużo tanich gadżetów, które są całkiem przyjemne (tempomat, rolety, autopmatyczne światła, itp) - Bardzo dobry automat TipTronic. Bardzo szybki. Praktycznie nie czuć zmian biegów. Wady: Wymiana amortyzatorów przednich po 25k. Wymiana gniazd sworzni przednich po 20k. Wszystko zrobione na gwarancji. Coś zaczyna pukać z tyłu.

Peugeot 407 SW 2004-2010 rok 2005

Użytkownik MART ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Piekna linia nadwozia Nr 1 kombi na rynku - Dużo przestrzeni w środku, poodsunięcia siedzenia na maxa do tyłu można siedzieć z sztywną nogą w gipsie. - Super prowadzi się na trasie test Anglia -Polska. Powyżej 100km/h czuje się dopiero po co to auto jest stworzone. - Super hybrydowe zawieszenie taki dziwny twór ale spełnia swoją funkcje dobrze nie za miękkie i nie sztywne jak topory passaty. Super kładzie się na zakrętach. - Nieżłe system stereo nawet dla wprawionego melomana.. Wady: Niestety koroduje tylna klapa do okoła srebrnego napisu peugeot. - Spala za dużo z klimatyzacją. - Słaba dynamika jazdy na niższych biegach i prędkości do 80km/h - W moim modelu 2005 rozrusznik był 1.6kw po wymianie na 2kw (póżniejsze modele) pali jak iskierka. - Filtr cząstek trwałych ciąghłe problemy aż do-po komuniakcie o wymianie jeżdzi super i nie zamierzam wymieniać Sorry, ekolodzy.

Peugeot 407 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Roman ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: doskonale dopracowany silnik benzynowy o b. wysokiej kulturze pracy, ostatni taki V6 u Peugeota - automatyczna skrzynia biegów japońskiej produkcji Aisin AM6 jest b. sprawna w działaniu i niezawodna - całkowicie niezawodna elektronika w okresie dotychczasowych 4 lat eksploatacji - pewne zawieszenie i trwałe na polskich drogach - bardzo szybko reagująca i dokładna fabryczna nawigacja, b. czuły i odbierający nawet b. słabe sygnały zintegrowany telefon GSM. Wady: mało miejsca na nogi dla osób słusznego wzrostu siedzących z tyłu - relatywnie niezbyt duży bagażnik mimo że ustawny w kształcie regularnego sześcianu - pochylone, grube przednie słupki utrudniają nieco widoczność przy jeździe w ciasnych zakrętach - duży przedni zwis i nisko mocowana tablica rejestracyjna i mały prześwit wymaga uwagi przy wjeżdzaniu i zjeżdżaniu z krawężników czy wjazdów do podziemnych parkingów - kiepska widoczność do tyłu przez wewnętrzne lusterko, cofanie tylko na lusterkach bocznych

Peugeot 407 SW 2004-2010 rok 2007

Użytkownik Krzysztof ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: samochód na prawdę komfortowy. Ogromne i dobrze trzymające fotele. - świetne audio rd4 - Silnik 110 KM nie jest wcale za słaby - zależy czy chcesz mieć rakietę czy auto bez problemu wyprzedzające 2 tiry. Mojemu nie brakuje przyspieszenia. - można już do tego modelu kupić 1-masę ze sprzęgłem za 1300. U mnie przy 140000 na razie spokój - 140000 i nie wiem co to FAP. Wady: szyba tylna potrafi się otworzyć przy ruszaniu (myślę, że to wina pilota - przy otwieraniu może łapie też przycisk otwarcia szyby)

Peugeot 407 2004-2010 rok 2005

Użytkownik pqwel ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: super wyglad-przod kocie(Swiatla) oczy i duzy gril - konfortowa pozycja za kierownica - silnik ,od 2 do 3 tys obrotow wciska w fotel przy przespieszaniu.leje tylko ON verve - super trzyma sie drogi-szeroki i niski - w miare bezawaryjny.zawieszane ok.olej w silniku wymieniam co 10 tys km jest OK.spalanie warszawa 6,5l /100 trasa 4,7 przy 120 na on verwa. Wady: troche malo miejsca na tylnej kanapie-wakacje w chorwacji - ciutke maly bagaznik - czesto przepalaja sie zarowki H1

Peugeot 407 2004-2010 rok 2007

Użytkownik combo ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: mała awaryjność, dobra klimatyzacja, dobre wyposażenie - dobre wytłumienie wnętrza - pewne prowadzenie, ABS i ESP szczególnie przydatne zimą - na śniegu zachowuje się pewnie - umiarkowane zużycie paliwa, szczególnie na trasie - ponad 1000 km na baku wcale nie dziwi - wygodne podróżowanie, szczególnie na dłuższych trasach daje poznać swoje zalety. Wady: długi przedni zwis utrudnia wjazd do podziemnego garażu, czy podziemnego parkingu w hipermarketach - Niedokładne spasowanie elementów, szczególnie deski rozdzielczej.

Peugeot 407 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Marcin ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Super się prowadzi , można powiedzieć że jest przyklejony do drogi - Silnik dynamiczny , powiedziałbym że oszczędny jednak jak na taką klasę samochodu powinni coś zrobić z turbo dziurą - Jakość wykonania i komfort wnętrza nie budzi żadnych zastrzeżeń , w wersji sedan przynajmniej z tyłu chciałoby się mieć trochę więcej miejsca .. Wady: Pierwsza podstawowa wada tego samochodu to jego niski prześwit i bardzo wysunięta maska (nos ) samochodu. Naprawdę można urwać zderzak , lub zawisnąć.Warto dopłacić do park asysta z przodu.

Peugeot 407 Coupe 2006-2010 rok 2006

Użytkownik grzefu ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Niezwykły silnik. Bardzo mocny, ale równocześnie oszczędny, szczególnie w trasie. Niezawodny i trwały - Bardzo ładny wygląd. Auto wizualnie przypomina Audi a5 a jest rzadkością na naszych drogach - Wyposażenie jak w aucie najwyższej klasy. - Świetny automat (podobno z porsche) - Bardzo przestronny i wygodny, ogromny bagażnik. Wady: Bardzo drogie elementy wyposażenia i karoserii. Szyba przednia 4 tys zł, praktycznie bez zamienników - Szybkie zużycie klocków hamulcowych - Klapa bagażnika mogłaby być na podnośnikach (szukam wad na siłę) - Szybko traci wartość wg PZU :)

Peugeot 407 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Adrian ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Zaleta jest to ze lepiej sie prowadzi od mondeo jest pewniejsze i czujesz sie w nim jak w limuzynie - rewelacyjna skrzynia 6 biegowa co przeklada sie na niskie spalanie oczywiscie zalezne od nogi kierowcy - Bardzo wygodny i przestronny czego moze nie widac z zewnatrz 2 podlokietniki ogolnie wyposazone na maxa. Wady: troche maly bagaznik w mondeo mialem 500 litrow,mam male dziecko i wozek ledwo sie miesci musze go wkladac do gory nogami - Wykonczenie jest na wysokim poziomie ale ma kilka nieznacznych wad - troszke silnik sie muli szczegolnie na 2 pierwszych biebach na 3 idzie juz ladnie od okolo 1800rpm,chyba trzeba poprawic fabryke o jakies 15 koni i 50 nm