Samochody > Peugeot > 307 > Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 307 - Oceny i opinie

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 307. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 307. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 307

Czy warto kupić Peugeot 307?

TAK
NIE

Peugeot 307 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.64
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.59
silnik:silnik - ocena kierowców 4.39
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.94

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 307 diesel

4.45

91%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 307

4.27

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 78

Oceny samochodów Peugeot 307 według nadwozia

Peugeot 307 - cabrio (2 drzwiowy)

7 użytkowników oceniło Peugeot 307 cabrio na:

4.43

Peugeot 307 - hatchback (3 drzwiowy)

11 użytkowników oceniło Peugeot 307 hatchback na:

4.39

Peugeot 307 - hatchback (5 drzwiowy)

93 użytkowników oceniło Peugeot 307 hatchback na:

4.30

Peugeot 307 - kombi (5 drzwiowy)

75 użytkowników oceniło Peugeot 307 kombi na:

4.50

Oceny samochodów Peugeot 307 według silnika

Peugeot 307 - benzynowy

70 użytkowników oceniło Peugeot 307 benzynowy na:

4.29

Peugeot 307 - diesel

116 użytkowników oceniło Peugeot 307 diesel na:

4.45

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 307

Peugeot 307 2001-2005 rok 2004

Użytkownik ZeN ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Samochód bardzo wygodny, duży wew., przestrzenny, bardzo wygodne siedzenia nie bojące się długich tras. Super widoczność dzięki dużym przeszklonym szybom - powierzchniom. Trakcja - prowadzi się super. Samochód chociaż stosunkowo jest \"wysoki\" nie poddaj się przechyłom na zakrętach. Napewno jest to zasługa konstrukcji jak i zawiszeniu. Ale także oponki 205/55 R16 robią swoje. - Zawieszenie generalnie OK! ...chociaż mogłoby troszkę lepiej tłumić. Ale to głównie rzecz gustu i odczuć. Układ kierowniczy: dla normalnego kierowcy jest w zupełności OKi - dokładny. Do sportowych wyzwań nie polecem... - Silnik :) spalanie OK ! jak na dwu litrowego diesla w common rail`u przy \"normalnej jeździe - ani wolno ani piracko\" w mieście około 6,5 - 7 litrów. Natomiast w trasie przy prędkościach do 90 - 100 km/h spalanie rzędu 4,8 - 5,3 litra ON. Przy butowniu powyżej 130 km/h należy się spodziewać spalania około 6,0 - 6,5 l/100km. Dynamika jazdy: subiektywne odczucie: im szybciej jedzie się tym autkiem, tym mocniej chce się wcisnąc pedał gazu. W ruchu miejskim dynamika spoko...pojazd swoje jednak waży... - Elektronika: jak narazie wszytko działa, ale auto ma dopiero 50 tys. km przebiegu - tak więc nie dużo. - Technologia FAP - Filtr cząstek Stałych. w wariancie 2,0 HDI 110KM jest zamontowany Filtr FAP czy też DPF (jak kto woli). Generalnie wizulanie ekologia tutaj zyskuje 0 300% - nie ma mowy o \"czarne hmurze spalin / dymu\". Natomiast jest kwestią czasu gdy ujemnie poczuje tę ekologię ...portfel. płyn FAP dopalający cząstki stałe to około 1000 zł za 5 litrów. Natomaist sam filtr FAP / katalizator to koszt około 3000,00zł w ASO....oby ta cudowna ekologia działa jak najdłużej :) . Wady: Słabe fabryczne nagłośnienie dla lubiących nieco głośniejsza muzykę... - Wysokie koszty seriwsowania techniologii ekologii FAP ...średnio wg zapewnień producenta co 80 000 km, ale tutaj dużo zależy od stylu jazdy - jest to jednak temat rzeka :) - Innych wad nie jestem w stanie wyszukać. Być może \"coś\" pojawi się z czasem....

Peugeot 307 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Wiesiek BZ ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Spalanie. Nieprawdopodobnie oszczędny samochód jeśli chodzi o paliwo. W trasie 4,4-4,7. - Dynamiczny silnik 1,6 hdi, 110KM. Przyspieszenia OK (5). - Samochód wygodny do jady. Duży bagażnik. Mam 307 II kombi. - Dobrze trzyma się jezdni, też na zakrętach. Warunkiem równa droga. - Duży komfort jazdy. Autko naprawdę godne polecenia.. Wady: Wyciszenie 4,5 ale tylko przy większych szybkościach.

Peugeot 307 2002-2005 rok 2003

Użytkownik POL-TRU ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Mało pali. Średnio ok. 7/100km przy prędkości 130km/h - Wytrzymały silnik i bezawaryjny.240.000km i zero napraw silnika - Jak na Francuza wytrzymałe podwozie. Robiony był tylko sworzeń. Reszta bez zarzutu - Nie bierze w ogóle oleju - Po pierwszych awariach problemy się skończyły. Pewnie udana seria.. Wady: Na gwarancji było kilka awarii: kierunkowskazów, uszkodzony skraplacz klimy, odpowietrzenie elektroniczne baku - Serwis Peugeot to badziewie.

Peugeot 307 SW 2005-2008 rok 2008

Użytkownik stefan ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: nawet po 8 godzinnej podróży nie czujesz bólów kręgosłupa, siedzenia bardzo wygodne, - przestronne wnętrze oraz duża przestrzeń ładunkowa - możliwość aranżacji siedzeń,oraz zabranie na pokład 7 osób - jak na tak duży samochód stosunkowo małe spalanie - świetnie trzyma się drogi bez względu na pogodę. Wady: trochę za bardzo rozbudowana elektronika, ale w sumie to ona pomaga kierowcy, auto światła, wycieraczki,telefon głośnomówiący,to raczej zalety a nie wady

Peugeot 307 2001-2005 rok 2004

Użytkownik Staszek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo przestronne wnętrze.wygodne fotele - doskonała widoczność do przodu i na boki. Duże wycieraczki bardzo dobre w czasie deszczu - niewielka awaryjność - dość cicha jak na diesel praca silnika - dobrze trzyma się drogi i dobre przyspieszenie . szczególnie na czwartym i piątym biegu. Wady: cięzkie sprzęgło. bardzo twarde - trochę mały bagażnik - gumowe chraniacze na zderzakach łatwo się obrywają - trudna wymiana żarówek H-7i często przepalające się żarówki

Peugeot 307 2001-2005 rok 2003

Użytkownik jaro ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygodne fotele, pełna regulacja - świetnie wygłuszone wnętrze kabiny, - cichy, elastyczny silnik, precyzyjna skrzynia biegów - dobre osiągi trakcyjne, umiarkowany apetyt na paliwo - bogate wyposażenie, skuteczna klima, kierownica wielofunkcyjna, dobre cd. Wady: częste przepalanie się żarówek h7 - zacinająca się praca pompki spryskiwacza, potrafi zaskoczyć brakiem działania. - nie zawsze wchodzi wsteczny. wrzucając go, trzeba o tym pamiętać i precyzyjnie prowadzić dźwignię - skrzypienie nadkoli (są oryginalne)

Peugeot 307 2002-2005 rok 2003

Użytkownik Grzesiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: szklany dach, dobre wyciszenie przegrody silnika. - tanie części zawieszenia - możliwość kombinowania z fotelami tył - możliwość rejestracji na 7 osób - zadowalające osiągi . Można tym poszaleć ale trzeba się liczyć że spali troszkę więcej niż zwykle.. Wady: zapychający się filtr cząstek stałych, ale można go wyczyścić i jeździć dalej. - czasem problemy z elektryką. U mnie akurat chyba padła centralka czujników cofania bo piszczy. - mały dla wysokich osób. Jak dla mnie to jest tam prawie jak w vw golfie 4, chodzi o miejsce na nogi z tyłu. - nie wiadomo czemu nie działające przyciski. - ciężko zamyka się klapa bagażnika.

Peugeot 307 2001-2005 rok 2001

Użytkownik Bartek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: silnik - melodia dla uszu , najbardziej kulturalny silnik jaki widziałem z tych rocznikow oczywiście diesla - ładna sylwetka - ma sie wrażenie jak by sie jechało o klasę wyższym autem - niskie spalanie - dość komfortowy jak na hatchback'a. Wady: troche drogie cześci np: koło pasowe alternatora 500 zl + wymiana 300

Peugeot 307 2001-2005 rok 2002

Użytkownik lejson ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobra przyczepnosc w zakretach - przyzwoite przyspieszenie - bardzo dobra widocznosc - ogolnie stosunkowo niskie spalanie - dobre materialy wykonczeniowe oraz bardzo pomyslowo wyprofilowana deska rozdzielcza. Wady: jak na polskie drogi troche zbyt miekkie zawieszenie

Peugeot 307 2001-2005 rok 2001

Użytkownik Kazik ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: małe zużycie paliwa - zgrabny - akumulator fabryczny nadal trzyma bez żadnego doładowywania - mocny układ wydechowy. Tłumik i rura wymienione po 107000 km - Klocki hamulca przedniego wymienione po 100000 km. Wady: wysoka cena nowego i wysokie ceny części oryginalnych oraz serwis. - słabe elementy zawieszenia przedniego. Wymiana wsporników stabilizatora po 48000 km, końcówek drążków po 107000km. - częste spalanie się żarówek H7 Mały bagażnik - dość twarde ogumienie Dunlop SP300. - wyłacznik kierunkowskazów wadliwy