Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Peugeot > 307 > Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 307 - Oceny i opinie

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 307. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 307. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 307

Czy warto kupić Peugeot 307?

TAK
NIE

Peugeot 307 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.64
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.59
silnik:silnik - ocena kierowców 4.39
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 3.94

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 307 diesel

4.45

91%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 307

4.27

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 78

Oceny samochodów Peugeot 307 według nadwozia

Peugeot 307 - cabrio (2 drzwiowy)

7 użytkowników oceniło Peugeot 307 cabrio na:

4.43

Peugeot 307 - hatchback (3 drzwiowy)

11 użytkowników oceniło Peugeot 307 hatchback na:

4.39

Peugeot 307 - hatchback (5 drzwiowy)

93 użytkowników oceniło Peugeot 307 hatchback na:

4.30

Peugeot 307 - kombi (5 drzwiowy)

75 użytkowników oceniło Peugeot 307 kombi na:

4.50

Oceny samochodów Peugeot 307 według silnika

Peugeot 307 - benzynowy

70 użytkowników oceniło Peugeot 307 benzynowy na:

4.29

Peugeot 307 - diesel

116 użytkowników oceniło Peugeot 307 diesel na:

4.45

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 307

Peugeot 307 2001-2005 rok 2004

Użytkownik ZeN ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Samochód bardzo wygodny, duży wew., przestrzenny, bardzo wygodne siedzenia nie bojące się długich tras. Super widoczność dzięki dużym przeszklonym szybom - powierzchniom. Trakcja - prowadzi się super. Samochód chociaż stosunkowo jest \"wysoki\" nie poddaj się przechyłom na zakrętach. Napewno jest to zasługa konstrukcji jak i zawiszeniu. Ale także oponki 205/55 R16 robią swoje. - Zawieszenie generalnie OK! ...chociaż mogłoby troszkę lepiej tłumić. Ale to głównie rzecz gustu i odczuć. Układ kierowniczy: dla normalnego kierowcy jest w zupełności OKi - dokładny. Do sportowych wyzwań nie polecem... - Silnik :) spalanie OK ! jak na dwu litrowego diesla w common rail`u przy \"normalnej jeździe - ani wolno ani piracko\" w mieście około 6,5 - 7 litrów. Natomiast w trasie przy prędkościach do 90 - 100 km/h spalanie rzędu 4,8 - 5,3 litra ON. Przy butowniu powyżej 130 km/h należy się spodziewać spalania około 6,0 - 6,5 l/100km. Dynamika jazdy: subiektywne odczucie: im szybciej jedzie się tym autkiem, tym mocniej chce się wcisnąc pedał gazu. W ruchu miejskim dynamika spoko...pojazd swoje jednak waży... - Elektronika: jak narazie wszytko działa, ale auto ma dopiero 50 tys. km przebiegu - tak więc nie dużo. - Technologia FAP - Filtr cząstek Stałych. w wariancie 2,0 HDI 110KM jest zamontowany Filtr FAP czy też DPF (jak kto woli). Generalnie wizulanie ekologia tutaj zyskuje 0 300% - nie ma mowy o \"czarne hmurze spalin / dymu\". Natomiast jest kwestią czasu gdy ujemnie poczuje tę ekologię ...portfel. płyn FAP dopalający cząstki stałe to około 1000 zł za 5 litrów. Natomaist sam filtr FAP / katalizator to koszt około 3000,00zł w ASO....oby ta cudowna ekologia działa jak najdłużej :) . Wady: Słabe fabryczne nagłośnienie dla lubiących nieco głośniejsza muzykę... - Wysokie koszty seriwsowania techniologii ekologii FAP ...średnio wg zapewnień producenta co 80 000 km, ale tutaj dużo zależy od stylu jazdy - jest to jednak temat rzeka :) - Innych wad nie jestem w stanie wyszukać. Być może \"coś\" pojawi się z czasem....

Peugeot 307 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Wiesiek BZ ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Spalanie. Nieprawdopodobnie oszczędny samochód jeśli chodzi o paliwo. W trasie 4,4-4,7. - Dynamiczny silnik 1,6 hdi, 110KM. Przyspieszenia OK (5). - Samochód wygodny do jady. Duży bagażnik. Mam 307 II kombi. - Dobrze trzyma się jezdni, też na zakrętach. Warunkiem równa droga. - Duży komfort jazdy. Autko naprawdę godne polecenia.. Wady: Wyciszenie 4,5 ale tylko przy większych szybkościach.

Peugeot 307 2002-2005 rok 2003

Użytkownik POL-TRU ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Mało pali. Średnio ok. 7/100km przy prędkości 130km/h - Wytrzymały silnik i bezawaryjny.240.000km i zero napraw silnika - Jak na Francuza wytrzymałe podwozie. Robiony był tylko sworzeń. Reszta bez zarzutu - Nie bierze w ogóle oleju - Po pierwszych awariach problemy się skończyły. Pewnie udana seria.. Wady: Na gwarancji było kilka awarii: kierunkowskazów, uszkodzony skraplacz klimy, odpowietrzenie elektroniczne baku - Serwis Peugeot to badziewie.

Peugeot 307 SW 2005-2008 rok 2008

Użytkownik stefan ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: nawet po 8 godzinnej podróży nie czujesz bólów kręgosłupa, siedzenia bardzo wygodne, - przestronne wnętrze oraz duża przestrzeń ładunkowa - możliwość aranżacji siedzeń,oraz zabranie na pokład 7 osób - jak na tak duży samochód stosunkowo małe spalanie - świetnie trzyma się drogi bez względu na pogodę. Wady: trochę za bardzo rozbudowana elektronika, ale w sumie to ona pomaga kierowcy, auto światła, wycieraczki,telefon głośnomówiący,to raczej zalety a nie wady

Peugeot 307 2001-2005 rok 2004

Użytkownik Staszek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Bardzo przestronne wnętrze.wygodne fotele - doskonała widoczność do przodu i na boki. Duże wycieraczki bardzo dobre w czasie deszczu - niewielka awaryjność - dość cicha jak na diesel praca silnika - dobrze trzyma się drogi i dobre przyspieszenie . szczególnie na czwartym i piątym biegu. Wady: cięzkie sprzęgło. bardzo twarde - trochę mały bagażnik - gumowe chraniacze na zderzakach łatwo się obrywają - trudna wymiana żarówek H-7i często przepalające się żarówki

Peugeot 307 2001-2005 rok 2003

Użytkownik jaro ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygodne fotele, pełna regulacja - świetnie wygłuszone wnętrze kabiny, - cichy, elastyczny silnik, precyzyjna skrzynia biegów - dobre osiągi trakcyjne, umiarkowany apetyt na paliwo - bogate wyposażenie, skuteczna klima, kierownica wielofunkcyjna, dobre cd. Wady: częste przepalanie się żarówek h7 - zacinająca się praca pompki spryskiwacza, potrafi zaskoczyć brakiem działania. - nie zawsze wchodzi wsteczny. wrzucając go, trzeba o tym pamiętać i precyzyjnie prowadzić dźwignię - skrzypienie nadkoli (są oryginalne)

Peugeot 307 2002-2005 rok 2003

Użytkownik Grzesiek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: szklany dach, dobre wyciszenie przegrody silnika. - tanie części zawieszenia - możliwość kombinowania z fotelami tył - możliwość rejestracji na 7 osób - zadowalające osiągi . Można tym poszaleć ale trzeba się liczyć że spali troszkę więcej niż zwykle.. Wady: zapychający się filtr cząstek stałych, ale można go wyczyścić i jeździć dalej. - czasem problemy z elektryką. U mnie akurat chyba padła centralka czujników cofania bo piszczy. - mały dla wysokich osób. Jak dla mnie to jest tam prawie jak w vw golfie 4, chodzi o miejsce na nogi z tyłu. - nie wiadomo czemu nie działające przyciski. - ciężko zamyka się klapa bagażnika.

Peugeot 307 2001-2005 rok 2001

Użytkownik Bartek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: silnik - melodia dla uszu , najbardziej kulturalny silnik jaki widziałem z tych rocznikow oczywiście diesla - ładna sylwetka - ma sie wrażenie jak by sie jechało o klasę wyższym autem - niskie spalanie - dość komfortowy jak na hatchback'a. Wady: troche drogie cześci np: koło pasowe alternatora 500 zl + wymiana 300

Peugeot 307 2001-2005 rok 2002

Użytkownik lejson ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo dobra przyczepnosc w zakretach - przyzwoite przyspieszenie - bardzo dobra widocznosc - ogolnie stosunkowo niskie spalanie - dobre materialy wykonczeniowe oraz bardzo pomyslowo wyprofilowana deska rozdzielcza. Wady: jak na polskie drogi troche zbyt miekkie zawieszenie

Peugeot 307 2001-2005 rok 2001

Użytkownik Kazik ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: małe zużycie paliwa - zgrabny - akumulator fabryczny nadal trzyma bez żadnego doładowywania - mocny układ wydechowy. Tłumik i rura wymienione po 107000 km - Klocki hamulca przedniego wymienione po 100000 km. Wady: wysoka cena nowego i wysokie ceny części oryginalnych oraz serwis. - słabe elementy zawieszenia przedniego. Wymiana wsporników stabilizatora po 48000 km, końcówek drążków po 107000km. - częste spalanie się żarówek H7 Mały bagażnik - dość twarde ogumienie Dunlop SP300. - wyłacznik kierunkowskazów wadliwy

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Najlepsze auto dla rodziny 5-osobowej
Dziś większość samochodów oferowanych na rynku jest przeznaczona dla pięciu osób. Jednak tylko niektóre przewiozą "piątkę" w komfortowych warunkach. Oto nasze propozycje najlepszych aut dla 5-osobowej rodziny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Prawo jazdy 2016 - egzamin będzie łatwiejszy?
Prawo jazdy 2016 - egzamin będzie łatwiejszy?
Ci, którzy zdawali egzamin na prawo jazdy kilkanaście lat temu na pewno pamiętają, jak trzeba było namęczyć się na placu manewrowym. Później ta część praktyczna została mocno ograniczona. Teraz okazuje się, że są szanse na to, by egzamin na prawo jazdy odbywał się z wyłączeniem placu manewrowego.
Czy jesteś dobrym kierowcą Czy jesteś dobrym kierowcą