Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Peugeot
  3. 3008
  4. Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 3008 - Opinie kierowców

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 3008. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 3008. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 3008?

Czy warto kupić Peugeot 3008?

TAK
NIE

Peugeot 3008 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.81
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.79
silnik:silnik - ocena kierowców 4.55
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.52

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 3008 diesel

4.70

92%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 3008

4.58

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 25

Oceny samochodów Peugeot 3008 według nadwozia

Peugeot 3008 - hatchback (5 drzwiowy)

42 użytkowników oceniło Peugeot 3008 hatchback na:

4.67

Oceny samochodów Peugeot 3008 według silnika

Peugeot 3008 - benzynowy

16 użytkowników oceniło Peugeot 3008 benzynowy na:

4.61

Peugeot 3008 - diesel

26 użytkowników oceniło Peugeot 3008 diesel na:

4.70

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 3008

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

4.75

Użytkownik Leszek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Samochód 3008 premium + silnik turbobenzynowy rocznik 2011- kupiony w grudniu 2011 z nawigacją WIP NAV i super alarmem. Komfortowe wyposażenie jak w samochodach wyższej klasy. - Bardzo cicho chodzi silnik. Bardzo dobre przyspieszenie, dobra elastyczność na poszczególnych biegach. - Dach panoramiczny - świetne odczucie relaksu i wrażeń wzrokowych. - Metalowa osłona przedniego i tylnego zderzaka osłaniająca tłumik. Świetnie sprawują się duże koła 17" przy podjeżdżaniu na krawężniki. - Odczuwalny komfort poprzez pełną automatykę obsługi - świateł, wycieraczek, lusterek, hamulca ręcznego.. Wady: Uciążliwe sterowanie radiem przy kierownicy, przełącznik niewidoczne ze stanowiska kierowcy - ukryty za kierownicą.

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

4.75

Użytkownik Marcin PWr Mosty ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Skórzane wnętrze, kokpit, wyciszenie auta, styl wnętrza to mój ideał samochodu. Mogę z niego nie wysiadać:) - Pasażerowie zachwyceni - dach panorama, cisza, komfort, luksus. - Silnik dynamiczny 156KM. Przyjemność z jazdy. Auto dla hedonisty. Wspaniałe warunki dla kierowcy, navi, skrętne ksenony rewelacja, telefon, podgrzewane fotele itd itd - Super funkcjonalny bagażnik z przegrodą poziomą i odchylana dolną klapą. - Elektronika - świetna nawigacja, telefon, audio, tempomat, head-up display.... Wady: Opony 225/55/R17 troszke za niski profil moim zdaniem - czuć i słychać na dziurawych drogach. - Po serii nocy w temp -20 stopni peugeot wpadł z zły humor i na gwarancji wymieniono mi przepustnice.

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

4.75

Użytkownik Antoni Walczak ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Samochod cichy, dobrze wyposaźny. Wyświetlanie prędkości na specjalnym ekranie jest fantastyczne. W zasadzie korzystam tylko z tego. - Komfortowy. Tempomat jest bardzo wygodny, korzystam z niego nawet na zwykłych drogach, zwłaszcza przy długich trasach - noga wypoczywa. - Niezwykle funkcjonalny bagażnik - Rzeczywiście działa gripcontrol! Świetna sprawa. Próbowałem na piachu i błocie - Bardzo fajny silnik. Można nim jeździć oszczędnie, ale też potrafi przyspieszyć. Wady: długo usuwa zaparowanie szyby przy niskiej temperaturze na zewnatrz. Jeśli samochód się nie rozgrzeje, to szyba wolno się wysusza. Czasem trwa to do 5 minut. - Troszę kłopotliwa obsługa nawigacji, zwłaszcza jak prowadzi się rozmowe przez bluetoth. Zakończenie rozmowy często wyłącza nawigację - Brak możliwości ustawienia parametrów ( średnich prędkości przejazdu po danym typie drogi) co fałszuje obliczenie czasu jazdy (zwykle zaniza)

Peugeot 3008 2009- rok 2011

5.00

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Cichy i oszczędny silnik . Dobrze się "zbiera" mimo , że ma moc tylko 112KM ! - Ciekawe rozwiązanie bagażnika, który w autach konkurencji jest znacznie mniejszy - Dobrej jakości wykończenie oraz materiały /tworzywo - Zaskakująca ilość miejsca dla osób siedzących z tyłu. Konkurencyjne auta tyle nie oferują. - Dobrze wyciszona kabina.. Wady: Sterowanie radiem & tempomatem, które nie jest w kierownicy tylko w dodatkowych manetkach pod nią - może to tylko kwestia przyzwyczajenia .

Peugeot 3008 2009- rok 2009

4.75

Użytkownik miruś ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygodne,przestronne.ładna jasna tapicerka - bardzo fajna tylna dwuczęściowa klapa praktyczna.dwuczęściowy bagażnik - dobrze trzyma się drogi - silnik rasowo brzmi i ładnie wchodzi na obroty - wygodny ipraktyczny. Wady: brak możliwości w tej wersji systemu track kontrol

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

3.75

Użytkownik jurek ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: wykonczenie nietuzinkowe - dobra widocznosc i dobrze wyciszony w przedziale pasazerskim - elektronika ok dobrt nadmuch powietrza - spory bagaznik przedzielony klapa - duzo miejsca na tylnych siedzeniach. Wady: spalanie za duze jak na auto tej wielkosci - czuje kazda gorke ten silnik tylko na niziny - na autostradzie przydalaby sie szosty bieg ,hamulce hm,hm lakier podatny na zadraponia - do awaryjnosci nie moge sie odniesc za malo km przejechalem - spalanie 6,4przy 75-85km/100 i przy kazdej dysz w gore 1l wiecejtj.85-95 7,5 dalej 95-105 8,2 proba na autostradzie do monachium w nocy przy malym ruchu

Peugeot 3008 2009- rok 2009

4.50

Użytkownik Łukasz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfortowy, miejsce kierowcy bardzo dobrze przemyślane - dobre materiały, elektryczny hamulec - fajny bagażnik (dolna część otwierana jak w pick-upie. - oszczędny silnik - ciekawa sylwetka. Wady: złe prowadzenie na nierównej nawierzchni(koleiny), tańczy na drodze - ograniczona widoczność przez tylny słupek - wadliwe tarcze hamulcowe ( drugie na gwarancji wymienione) samochód bije przy hamowaniu powyżej 110 km/h - chyba nie wytrzymują obciążenia. - czuły na boczny wiatr, nie da się otworzyć całkiem okna powyżej 50 km/h - helikopter w środku.

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

4.75

Użytkownik Artek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo ciekawe wnętzre, - bardzo dobra jakość plastików deski rozdzielczej - bardzo dobry, elastyczny i cichy silnik - bogate wyposażenie - atrakcyjna cena w stosunku do wyposażenia. Wady: dosyć głośno pracujące zawieszenie na dziurach - mało precyzyjna dźwignia zmiany biegów

Peugeot 3008 2009- rok 2010

4.75

Użytkownik michał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort - Bezawaryjność - Możliwość aranżacji bagażnika, zakupy z hipermarketu mieszczą się na dwóch poziomach - Wysokie podwozie i duże koła - Tani Bardzo elastyczny silnik.. Wady: Tylko 5 biegów - Gorsze materiały niż w 307

Peugeot 3008 2009- rok 2011

4.75

Użytkownik Alex ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: jakosc wykonczenia wnetrza duzo wyzsza niz u konkurencji - bogate wyposazenie standartowe - funkcjonalnosc wnetrza - niebanalny wyglad zewnetrzny - b.przyjemny w prowadzeniu. Wady: duze zuzycie paliwa ok 10 ltr w miescie i ok 7-8 trasa - brak mozliwosci dokupienia funkcij GRIP CONTOL w tej wersji silnikowej - sterowanie radiem, komputerem oraz tempomatem dzwigniami za kierownoica

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Pakiet tunignowy dla nowego Focusa RS
Pakiet tunignowy dla nowego Focusa RS
Nowy Ford Focus RS cieszy się tak dużą popularnością, że coraz więcej firm tubingowych jest zainteresowanych podnoszeniem mocy w tym modelu. Na rynku pojawił się pakiet od firmy Mountune, która oferuje 375 KM maksymalnej mocy.