Samochody > Peugeot > 3008 > Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 3008 - Oceny i opinie

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 3008. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 3008. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 3008

Czy warto kupić Peugeot 3008?

TAK
NIE

Peugeot 3008 - oceny kierowców

prowadzenie:4.83
komfort jazdy:4.78
silnik:4.56
jakość i awaryjność:4.51

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 3008 diesel

4.71

92%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 3008

4.58

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 25

Oceny samochodów Peugeot 3008 według nadwozia

Peugeot 3008 - hatchback (5 drzwiowy)

41 użytkowników oceniło Peugeot 3008 hatchback na:

4.67

Oceny samochodów Peugeot 3008 według silnika

Peugeot 3008 - benzynowy

16 użytkowników oceniło Peugeot 3008 benzynowy na:

4.61

Peugeot 3008 - diesel

25 użytkowników oceniło Peugeot 3008 diesel na:

4.71

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 3008

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

Użytkownik Leszek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Samochód 3008 premium + silnik turbobenzynowy rocznik 2011- kupiony w grudniu 2011 z nawigacją WIP NAV i super alarmem. Komfortowe wyposażenie jak w samochodach wyższej klasy. - Bardzo cicho chodzi silnik. Bardzo dobre przyspieszenie, dobra elastyczność na poszczególnych biegach. - Dach panoramiczny - świetne odczucie relaksu i wrażeń wzrokowych. - Metalowa osłona przedniego i tylnego zderzaka osłaniająca tłumik. Świetnie sprawują się duże koła 17" przy podjeżdżaniu na krawężniki. - Odczuwalny komfort poprzez pełną automatykę obsługi - świateł, wycieraczek, lusterek, hamulca ręcznego.. Wady: Uciążliwe sterowanie radiem przy kierownicy, przełącznik niewidoczne ze stanowiska kierowcy - ukryty za kierownicą.

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

Użytkownik Marcin PWr Mosty ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Skórzane wnętrze, kokpit, wyciszenie auta, styl wnętrza to mój ideał samochodu. Mogę z niego nie wysiadać:) - Pasażerowie zachwyceni - dach panorama, cisza, komfort, luksus. - Silnik dynamiczny 156KM. Przyjemność z jazdy. Auto dla hedonisty. Wspaniałe warunki dla kierowcy, navi, skrętne ksenony rewelacja, telefon, podgrzewane fotele itd itd - Super funkcjonalny bagażnik z przegrodą poziomą i odchylana dolną klapą. - Elektronika - świetna nawigacja, telefon, audio, tempomat, head-up display.... Wady: Opony 225/55/R17 troszke za niski profil moim zdaniem - czuć i słychać na dziurawych drogach. - Po serii nocy w temp -20 stopni peugeot wpadł z zły humor i na gwarancji wymieniono mi przepustnice.

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

Użytkownik Antoni Walczak ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Samochod cichy, dobrze wyposaźny. Wyświetlanie prędkości na specjalnym ekranie jest fantastyczne. W zasadzie korzystam tylko z tego. - Komfortowy. Tempomat jest bardzo wygodny, korzystam z niego nawet na zwykłych drogach, zwłaszcza przy długich trasach - noga wypoczywa. - Niezwykle funkcjonalny bagażnik - Rzeczywiście działa gripcontrol! Świetna sprawa. Próbowałem na piachu i błocie - Bardzo fajny silnik. Można nim jeździć oszczędnie, ale też potrafi przyspieszyć. Wady: długo usuwa zaparowanie szyby przy niskiej temperaturze na zewnatrz. Jeśli samochód się nie rozgrzeje, to szyba wolno się wysusza. Czasem trwa to do 5 minut. - Troszę kłopotliwa obsługa nawigacji, zwłaszcza jak prowadzi się rozmowe przez bluetoth. Zakończenie rozmowy często wyłącza nawigację - Brak możliwości ustawienia parametrów ( średnich prędkości przejazdu po danym typie drogi) co fałszuje obliczenie czasu jazdy (zwykle zaniza)

Peugeot 3008 2009- rok 2011

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Cichy i oszczędny silnik . Dobrze się "zbiera" mimo , że ma moc tylko 112KM ! - Ciekawe rozwiązanie bagażnika, który w autach konkurencji jest znacznie mniejszy - Dobrej jakości wykończenie oraz materiały /tworzywo - Zaskakująca ilość miejsca dla osób siedzących z tyłu. Konkurencyjne auta tyle nie oferują. - Dobrze wyciszona kabina.. Wady: Sterowanie radiem & tempomatem, które nie jest w kierownicy tylko w dodatkowych manetkach pod nią - może to tylko kwestia przyzwyczajenia .

Peugeot 3008 2009- rok 2009

Użytkownik miruś ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygodne,przestronne.ładna jasna tapicerka - bardzo fajna tylna dwuczęściowa klapa praktyczna.dwuczęściowy bagażnik - dobrze trzyma się drogi - silnik rasowo brzmi i ładnie wchodzi na obroty - wygodny ipraktyczny. Wady: brak możliwości w tej wersji systemu track kontrol

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

Użytkownik jurek ocenił swój model na 3.75

Za zalety uważa: wykonczenie nietuzinkowe - dobra widocznosc i dobrze wyciszony w przedziale pasazerskim - elektronika ok dobrt nadmuch powietrza - spory bagaznik przedzielony klapa - duzo miejsca na tylnych siedzeniach. Wady: spalanie za duze jak na auto tej wielkosci - czuje kazda gorke ten silnik tylko na niziny - na autostradzie przydalaby sie szosty bieg ,hamulce hm,hm lakier podatny na zadraponia - do awaryjnosci nie moge sie odniesc za malo km przejechalem - spalanie 6,4przy 75-85km/100 i przy kazdej dysz w gore 1l wiecejtj.85-95 7,5 dalej 95-105 8,2 proba na autostradzie do monachium w nocy przy malym ruchu

Peugeot 3008 2009- rok 2009

Użytkownik Łukasz ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: komfortowy, miejsce kierowcy bardzo dobrze przemyślane - dobre materiały, elektryczny hamulec - fajny bagażnik (dolna część otwierana jak w pick-upie. - oszczędny silnik - ciekawa sylwetka. Wady: złe prowadzenie na nierównej nawierzchni(koleiny), tańczy na drodze - ograniczona widoczność przez tylny słupek - wadliwe tarcze hamulcowe ( drugie na gwarancji wymienione) samochód bije przy hamowaniu powyżej 110 km/h - chyba nie wytrzymują obciążenia. - czuły na boczny wiatr, nie da się otworzyć całkiem okna powyżej 50 km/h - helikopter w środku.

Peugeot 3008 VAN 2009-2014 rok 2010

Użytkownik Artek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo ciekawe wnętzre, - bardzo dobra jakość plastików deski rozdzielczej - bardzo dobry, elastyczny i cichy silnik - bogate wyposażenie - atrakcyjna cena w stosunku do wyposażenia. Wady: dosyć głośno pracujące zawieszenie na dziurach - mało precyzyjna dźwignia zmiany biegów

Peugeot 3008 2009- rok 2010

Użytkownik michał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort - Bezawaryjność - Możliwość aranżacji bagażnika, zakupy z hipermarketu mieszczą się na dwóch poziomach - Wysokie podwozie i duże koła - Tani Bardzo elastyczny silnik.. Wady: Tylko 5 biegów - Gorsze materiały niż w 307

Peugeot 3008 2009- rok 2011

Użytkownik Alex ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: jakosc wykonczenia wnetrza duzo wyzsza niz u konkurencji - bogate wyposazenie standartowe - funkcjonalnosc wnetrza - niebanalny wyglad zewnetrzny - b.przyjemny w prowadzeniu. Wady: duze zuzycie paliwa ok 10 ltr w miescie i ok 7-8 trasa - brak mozliwosci dokupienia funkcij GRIP CONTOL w tej wersji silnikowej - sterowanie radiem, komputerem oraz tempomatem dzwigniami za kierownoica