1. Samochody
  2. Peugeot
  3. 207
  4. Oceny i opinie
Peugeot

Peugeot 207 - Opinie kierowców

Peugeot
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Peugeot 207. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Peugeot 207. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Peugeot 207?

Czy warto kupić Peugeot 207?

TAK
NIE

Peugeot 207 - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.66
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.46
silnik:silnik - ocena kierowców 4.32
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.44

Najlepiej oceniany silnik

Peugeot 207 diesel

4.61

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Peugeot 207

4.42

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 53

Oceny samochodów Peugeot 207 według nadwozia

Peugeot 207 - cabrio (2 drzwiowy)

2 użytkowników oceniło Peugeot 207 cabrio na:

4.88

Peugeot 207 - hatchback (3 drzwiowy)

11 użytkowników oceniło Peugeot 207 hatchback na:

4.50

Peugeot 207 - hatchback (5 drzwiowy)

49 użytkowników oceniło Peugeot 207 hatchback na:

4.43

Peugeot 207 - kombi (5 drzwiowy)

6 użytkowników oceniło Peugeot 207 kombi na:

4.62

Oceny samochodów Peugeot 207 według silnika

Peugeot 207 - benzynowy

46 użytkowników oceniło Peugeot 207 benzynowy na:

4.40

Peugeot 207 - diesel

22 użytkowników oceniło Peugeot 207 diesel na:

4.61

Użytkownicy o wadach i zaletach Peugeot 207

Peugeot 207 2006-2012 rok 2006

5.00

Użytkownik mimi ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wspaniale trzyma się drogi, świetnie wchodzi w łuki, autko po prostu płynie na drodze! - bogata, ale bardzo łatwa w obsłudze elektronika - świetny skręt, można wszędzie łatwo zaparkować! - jako nieduża kobietka wspaniale się w tym czuję, jest duża możliwość dostosowania położenia fotela, kierownicy, po prostu ekstra! - po prostu piękne. Wady: niestety na przedniej szybie nie mam paska przyciemnijącego, a że szyba jest dość wysoko, to słońce mnie razi. ale druga sprawa, że mam bardzo wrażliwe oczy, więc to może dlatego... - jest tak ładne, że cały czas się boje, że ktoś mi je ukradnie :)

Peugeot 207 2007-2012 rok 2010

5.00

Użytkownik Da ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wygląd, praktyczne kombi - Jakość adekwatna do ceny. Automatyczne włączanie świateł mijania. - Jakość i spasowanie plastików. - Zwrotny. Obsługa komputera i radia w pilocie przy kierownicy. - małe spalanie, Samochód ma w rzeczywistości 98 KM, co jest jak wyczytałem na forach skutkiem aktualizacji oprogramowania komputera.. Wady: Pedał sprzęgła, jak dla mnie mało ergonomiczny. Jeśli przesunie się za głęboko stopę, odczuwalne jest zakrzywienie pedału co nie jest odczuciem komfortowym. - Przód jest rzeczywiście piękny, tylne światła - hm.. rzecz gustu. - Dziwne uchwyty drzwi od strony wnętrza pojazdu, mało wygodne.

Peugeot 207 2006-2012 rok 2007

4.75

Użytkownik tamarixis ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Przestronne i efektowne nadwiozie (ale to rzecz gustu) - Wysoka ekonomiczność - Wygodne siedzenia, dobrze wyciszone wnętrze - Stosunkowo mocnuy silnik, wysoka kultura pracy, po rozgrzaniu ciężko rozpoznać że to diesel - Wysoka jakość wykonania. Wady: Bardzo ciemne wnętrze - Ubogie wyposażenie, za każdą pierdołę należy dopłacić. - Za słabe zawieszenie (po 30kkm do wymiany sworzeń) ale z drugiej strony co jest w stanie wytrzymać nasze "drogi"? - Nieco za miękki, ale tylko nieco.

Peugeot 207 2006-2012 rok 2007

5.00

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wygląd - prowadzenie - brak awaryjności - elastyczność na wysokich obrotach - dobre spalanie -jeśli prowadzimy eco ale da się fajnie pobawić i spalanie nie zabija(ps jak nie ma kasy to rower mam st mondi on dopiero pali ale zabawa jest). Wady: palące żarówki dobrze że h 7 bo mondi drogi - brak brak brak

Peugeot 207 2006-2012 rok 2009

4.75

Użytkownik Radek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: GENIEALNE I PRECYZYJNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY POZWALAJĄCE NA KOMFORTOWĄ JAZDE - AUTO MA TWARDZE ZAWIESZENI EJAK NA FRANCUZA SA ZALETY W TRWAŁOŚCI ZAWIESZENIA I POKONYWANIA ZAKRĘTÓW - WYSOKA JAKOŚĆ UŻYTYCH MATERIAŁÓW. Wady: DUZA MASA POJAZDU POŚWIĘCONA NA WYCISZENIE KTÓRA PRZEKŁADA SIE NA SPALANIE

Peugeot 207 SW Outdoor 2008-2012 rok 2008

4.75

Użytkownik Wojtek ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Autko niewielkich rozmiarów ale bardzo dobrze wykorzystano w nim przestrzeń dla pasażerów - szybko i bez awaryjnie składana kanapa tylna - Dobre radio (nie atrakcyjne dla złodziei) i fajne nagłośnienie. Wady: troszkę za głośno chodzący silnik i brak "agresywności" troszkę mógłby być bardziej zrywny i dynamiczniejszy - wada estetyczna z przodu wyposażony jest w hamulce tarczowe z styłu "przysłowiowe bębny" na których już po kilku tys pojawiła się rdza

Peugeot 207 CC 2007-2011 rok 2008

4.75

Użytkownik Janko206 ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: niskie spalanie ( rekord 4,5 na trasie ) - ładnie wygląda z złożonym jak i rozłożonym dachem - wygodny - dobra jakość wykonania - duży bagażnik jak na takie małe auto. Wady: lekki tył , lubi uciekać na zakrętach - w tyle miejsce jedynie dla niskich osób lub dzieci ( nawet z fotelikiem )

Peugeot 207 2006-2012 rok 2007

4.50

Użytkownik Mariola ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Niskie spalanie - Dobre przyśpiesznie jak na mały sliniczek - Ladne i dobrze wykoncznone wnetrze - super hamulce, staje w miejscu - cichy slinik. Wady: wycieki z turbiny i pokrywy zaworów, parujące reflektory naprawili wszystko na gwarancji. - fatalny serwis, lakierniczy jak i mechaniczny, problemy z egzekwowaniem napraw gwarancyjnych

Peugeot 207 2006-2012 rok 2007

4.50

Użytkownik Matek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Atrakcyjny wygląd - Dobra jakość wykonania wnętrza + ergonomia + genialne fotele - Bogate wyposażenie - Komfort - Zadowalające osiągi. Wady: Ceny niektórych części zamiennych - Delikatny lakier - Niektóre plastikowe wykończenia drzwi

Peugeot 207 2006-2012 rok 2006

4.75

Użytkownik Diana ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Piekne nadwozie - Dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów - Bogate wyposażenie - Dużo zabezpieczeń - Małe zuzycie paliwa. Wady: Cena - Dużo elektroniki

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
6 sprawdzonych patentów na zimę.
6 sprawdzonych patentów na zimę.
Zamarznięte szyby i czapa śniegu na dachu mogą być niebezpieczne dla Ciebie, otoczenia i Twojego portfela. Podpowiadamy, jak szybko odśnieżyć auto, a dzięki temu uniknąć 3 pkt. karnych i 500 zł mandatu, a przy okazji pospać nawet kwadrans dłużej.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Nowy Hennessey Venom F5 rekordzistą prędkości?
Nowy Hennessey Venom F5 rekordzistą prędkości?
300 mil na godzinę, czyli ponad 480km/h – czy z taką prędkością pojedzie najnowszy amerykański supersamochód?
Zima Zima