Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
  1. Samochody
  2. Opel
  3. Signum
  4. Oceny i opinie
Opel

Opel Signum - Opinie kierowców

Opel
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Opel Signum. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Opel Signum. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Opel Signum?

Czy warto kupić Opel Signum?

TAK
NIE

Opel Signum - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.87
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.86
silnik:silnik - ocena kierowców 4.74
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.66

Najlepiej oceniany silnik

Opel Signum diesel

4.78

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Opel Signum

4.72

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 55

Oceny samochodów Opel Signum według nadwozia

Opel Signum - hatchback (5 drzwiowy)

85 użytkowników oceniło Opel Signum hatchback na:

4.78

Oceny samochodów Opel Signum według silnika

Opel Signum - benzynowy

22 użytkowników oceniło Opel Signum benzynowy na:

4.78

Opel Signum - diesel

63 użytkowników oceniło Opel Signum diesel na:

4.78

Użytkownicy o wadach i zaletach Opel Signum

Opel Signum 2005-2008 rok 2008

5.00

Użytkownik Divided11 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo bogate wyposażenie. - Spalenie srednie z 30 tys km = 6,1 l/100km - Cicho w srodku - Tanie część zamienne ( jak w vectrze C) - Jeszcze raz wyposażenie: np. podgrzeweane wszystkie fotele, regulacja wszystkich foteli, bluetooth, kolorowa navi (cała europa DVD 90), ksenony z doświetlaniem zakretów, dodatkowe doświetlanei przy skręcaniu przy małej predkosci, duzo schowków, IPS+ to super sprawa itp. Wady: brak koła zapasoweg (tylko zestaw naprawczy)

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

5.00

Użytkownik HMO ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Świetne zużycie ropy na trasie zdarzało mi się nawet poniżej 4.5litra/100km. - Super design, oryginalne auto, świetny nowoczesny tył, dużo schowków - niepopularny na drogach tym samym czujemy się jak niepowtarzalnie - opel ma bardzo dobre silniki - pełna elektronika ułatwia życie system kontroli jazdy już nie raz dał mi o sobie znak, działa doskonale. Wady: słupki trochę ograniczają widoczność - 5 pasażer siedzący na środkowym siedzeniu nie koniecznie czuje się tak luksusowo jak pozostali

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

5.00

Użytkownik CJ ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wszystko super - luksus za przystępną cenę - Przestronny i komfortowy - Dużo schowków, system audio (szkoda, że brak mp3, ale nie te lata - wszystko do zrobienia) - Rewelacyjna dynamika pojazdu - Spalanie u mnie rekordowo 4.0/100 na trasie przy ekonomicznej jeździe!. Wady: yyy... nie ma? a nie dobra jest jedna i to jedyna rzecz jaką mogę przyjąć za wadę w swoim aucie - pojemnik na płyn do wspomagania pod błotnikiem. Aby sprawdzić poziom - bez rozbiórki się nie obejdzie (chyba). - aha jest jeszcze siedzenie środkowego pasażera z tyłu, ale ja jeżdżę max w 4kę. - no dobra dodam jeszcze jedną - dość duży promień skrętu, ale to wszystko to wady niewady. Zależy kto jak na to spojrzy. - brak - brak

Opel Signum 2005-2008 rok 2007

5.00

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Ładny wygląd, łatwo o części i śą tanie - Stosunek mocy do masy - Dużo miejsca w środku - Dobry na duże trasy - Super wyposażenie, podgrzewane fotele, czujnik deszczu, kolorowy komputer, idealne nagłośnienie, regulowane fotele z tyłu, schowki na podsufitce. Wady: "Zazdrość sąsiada gdy przejeżdżasz bo też by chciał mieć taki samochód" - brak

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

4.75

Użytkownik lmitka ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: świetne prowadzenie - wygodny - dużo elektroniki i bajerów podnoszących komfort użytkowania ,jak na razie bez usterek - przestronny zwłaszcza z tyłu - mało pali ,przy utrzymywaniu prędkośi 210 km/h 13 litrów. Wady: twarde zawieszenie ale to wersja sport więc musi być twardy

Opel Signum 2005-2008 rok 2007

5.00

Użytkownik jamniol ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Cichy, komfortowe prowadzenie - mało pali (5,5 na trasie - wygodny, bardzo dużo miejsca, szczególnie tył - Rewelacyjna skrzynia biegów - automat 6-biegowy - Nie rzuca się w oczy. Wady: stosunkowo mały bagażnik

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

5.00

Użytkownik drago8 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Mocny silnik - Dobre wyciszenie wnętrza - Dobrej jakości plastiki wykończenia wnętrza - pojemny bagażnik - MOŻNA PRZEWIEŹĆ 4 PARY NART WRAZ Z BUTAMI I BAGAŻE 4 OSOBOWEJ RODZINY. Wady: Słaba widoczność. - Duże spalanie

Opel Signum 2005-2008 rok 2006

4.75

Użytkownik Kwachu ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bogate wnętrze jak na samochód za tak małe pieniądze - Komfort jazdy - Możliwość wstawienia lodówki co w samochodach jest bardzo przydatne przy wyjazdach na długie wycieczki. Wady: Znalazłem tylko jedną , której nikt nie jest w stanie usunąc nie wiadomo dlaczego , ale zwiesza się wspomaganie tzn. raz działa raz nie wszystko sprawdzone a samochód czasami ciężko się prowadzi

Opel Signum 2003-2005 rok 2004

5.00

Użytkownik Tom ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Auto w środku oceniam na bdb ;) Navi, elektrycznie regulowane siedzenia, zmieniarka na 5CD. Jest po prostu rewelacyjne... - Silnik daje super wyniki. Wady: Mam te auto pół roku i nie zauważyłem żadnych wad...

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

5.00

Użytkownik ksmisiek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy i prowadzenia pojazdu - bezpieczeństwo - bezawaryjność pojazdu - wyjątkowo bogate wyposażenie - niska cena w stosunku do wyposażenia. Wady: droga wymiana rozrządu - dość drogie części oryginalne

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Poznaj ikonę rajdów
Poznaj ikonę rajdów
Niewiele samochodów wyczynowych zapadło tak w pamięć kibiców. Ten samochód, wyposażony w 2-litrowy silnik z turbosprężarką generował 300 KM, a dzięki napędowi na cztery koła był piekielnie skuteczny.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
AMG zbuduje nowego Mercedesa SL
AMG zbuduje nowego Mercedesa SL
Już za kilka lat na rynku pojawi się kolejna odsłona Mercedesa SL. Największy roadster od producenta samochodów w gwiazdą zostanie tym razem zaprojektowany przez ekipę z Affalterbach.