Samochody > Opel > Signum > Oceny i opinie
Opel

Opel Signum - Oceny i opinie

Opel
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Opel Signum. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Opel Signum. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Opel Signum

Czy warto kupić Opel Signum?

TAK
NIE

Opel Signum - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.87
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.86
silnik:silnik - ocena kierowców 4.74
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.66

Najlepiej oceniany silnik

Opel Signum diesel

4.78

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Opel Signum

4.72

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 55

Oceny samochodów Opel Signum według nadwozia

Opel Signum - hatchback (5 drzwiowy)

85 użytkowników oceniło Opel Signum hatchback na:

4.78

Oceny samochodów Opel Signum według silnika

Opel Signum - benzynowy

22 użytkowników oceniło Opel Signum benzynowy na:

4.78

Opel Signum - diesel

63 użytkowników oceniło Opel Signum diesel na:

4.78

Użytkownicy o wadach i zaletach Opel Signum

Opel Signum 2005-2008 rok 2008

Użytkownik Divided11 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo bogate wyposażenie. - Spalenie srednie z 30 tys km = 6,1 l/100km - Cicho w srodku - Tanie część zamienne ( jak w vectrze C) - Jeszcze raz wyposażenie: np. podgrzeweane wszystkie fotele, regulacja wszystkich foteli, bluetooth, kolorowa navi (cała europa DVD 90), ksenony z doświetlaniem zakretów, dodatkowe doświetlanei przy skręcaniu przy małej predkosci, duzo schowków, IPS+ to super sprawa itp. Wady: brak koła zapasoweg (tylko zestaw naprawczy)

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

Użytkownik HMO ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Świetne zużycie ropy na trasie zdarzało mi się nawet poniżej 4.5litra/100km. - Super design, oryginalne auto, świetny nowoczesny tył, dużo schowków - niepopularny na drogach tym samym czujemy się jak niepowtarzalnie - opel ma bardzo dobre silniki - pełna elektronika ułatwia życie system kontroli jazdy już nie raz dał mi o sobie znak, działa doskonale. Wady: słupki trochę ograniczają widoczność - 5 pasażer siedzący na środkowym siedzeniu nie koniecznie czuje się tak luksusowo jak pozostali

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

Użytkownik CJ ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Wszystko super - luksus za przystępną cenę - Przestronny i komfortowy - Dużo schowków, system audio (szkoda, że brak mp3, ale nie te lata - wszystko do zrobienia) - Rewelacyjna dynamika pojazdu - Spalanie u mnie rekordowo 4.0/100 na trasie przy ekonomicznej jeździe!. Wady: yyy... nie ma? a nie dobra jest jedna i to jedyna rzecz jaką mogę przyjąć za wadę w swoim aucie - pojemnik na płyn do wspomagania pod błotnikiem. Aby sprawdzić poziom - bez rozbiórki się nie obejdzie (chyba). - aha jest jeszcze siedzenie środkowego pasażera z tyłu, ale ja jeżdżę max w 4kę. - no dobra dodam jeszcze jedną - dość duży promień skrętu, ale to wszystko to wady niewady. Zależy kto jak na to spojrzy. - brak - brak

Opel Signum 2005-2008 rok 2007

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Ładny wygląd, łatwo o części i śą tanie - Stosunek mocy do masy - Dużo miejsca w środku - Dobry na duże trasy - Super wyposażenie, podgrzewane fotele, czujnik deszczu, kolorowy komputer, idealne nagłośnienie, regulowane fotele z tyłu, schowki na podsufitce. Wady: "Zazdrość sąsiada gdy przejeżdżasz bo też by chciał mieć taki samochód" - brak

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

Użytkownik lmitka ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: świetne prowadzenie - wygodny - dużo elektroniki i bajerów podnoszących komfort użytkowania ,jak na razie bez usterek - przestronny zwłaszcza z tyłu - mało pali ,przy utrzymywaniu prędkośi 210 km/h 13 litrów. Wady: twarde zawieszenie ale to wersja sport więc musi być twardy

Opel Signum 2005-2008 rok 2007

Użytkownik jamniol ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Cichy, komfortowe prowadzenie - mało pali (5,5 na trasie - wygodny, bardzo dużo miejsca, szczególnie tył - Rewelacyjna skrzynia biegów - automat 6-biegowy - Nie rzuca się w oczy. Wady: stosunkowo mały bagażnik

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

Użytkownik drago8 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Mocny silnik - Dobre wyciszenie wnętrza - Dobrej jakości plastiki wykończenia wnętrza - pojemny bagażnik - MOŻNA PRZEWIEŹĆ 4 PARY NART WRAZ Z BUTAMI I BAGAŻE 4 OSOBOWEJ RODZINY. Wady: Słaba widoczność. - Duże spalanie

Opel Signum 2005-2008 rok 2006

Użytkownik Kwachu ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bogate wnętrze jak na samochód za tak małe pieniądze - Komfort jazdy - Możliwość wstawienia lodówki co w samochodach jest bardzo przydatne przy wyjazdach na długie wycieczki. Wady: Znalazłem tylko jedną , której nikt nie jest w stanie usunąc nie wiadomo dlaczego , ale zwiesza się wspomaganie tzn. raz działa raz nie wszystko sprawdzone a samochód czasami ciężko się prowadzi

Opel Signum 2003-2005 rok 2004

Użytkownik Tom ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Auto w środku oceniam na bdb ;) Navi, elektrycznie regulowane siedzenia, zmieniarka na 5CD. Jest po prostu rewelacyjne... - Silnik daje super wyniki. Wady: Mam te auto pół roku i nie zauważyłem żadnych wad...

Opel Signum 2003-2005 rok 2003

Użytkownik ksmisiek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy i prowadzenia pojazdu - bezpieczeństwo - bezawaryjność pojazdu - wyjątkowo bogate wyposażenie - niska cena w stosunku do wyposażenia. Wady: droga wymiana rozrządu - dość drogie części oryginalne