Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Serwis redagowany przez: Auto motor i sport
Samochody > Nissan > X-Trail > Oceny i opinie
Nissan

Nissan X-Trail - Oceny i opinie

Nissan
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Nissan X-Trail. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Nissan X-Trail. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Nissan X-Trail

Czy warto kupić Nissan X-Trail?

TAK
NIE

Nissan X-Trail - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.63
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.61
silnik:silnik - ocena kierowców 4.55
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.37

Najlepiej oceniany silnik

Nissan X-Trail benzynowy

4.65

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Nissan X-Trail

4.41

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 17

Oceny samochodów Nissan X-Trail według nadwozia

Nissan X-Trail - suv (5 drzwiowy)

38 użytkowników oceniło Nissan X-Trail suv na:

4.54

Oceny samochodów Nissan X-Trail według silnika

Nissan X-Trail - benzynowy

5 użytkowników oceniło Nissan X-Trail benzynowy na:

4.65

Nissan X-Trail - diesel

33 użytkowników oceniło Nissan X-Trail diesel na:

4.52

Użytkownicy o wadach i zaletach Nissan X-Trail

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2006

Użytkownik Hieronim Berbelek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Ergonomia wnętrza i deski rozdzielczej jest rewelacyjna. Genialne jest usytuowanie ogrzewanych/chłodzonych pojemników na napoje. Bardzo łatwo przyzwyczaić się do zegarów na środku. Dzięki ich niekonwencjonalnemu ustawieniu zyskujemy za kierownicą bardzo użyteczny schowek z gniazdkiem samochodowym. Dzięki temu podłączając nawigację lub tel nie ma problemu z ciągnącym się wszerz kabiny przewodem zasilania. Generalnie ergonomai to bardzo duży plus tego auta. - Całkiem nieźle radzi sobie w trudniejszym terenie terenie,pod warunkiem że nie musimy jechać na pół-sprzęgle. Auto doskonale radzi sobie na nieodśnieżonych drogach i na drogach gruntowych/szutrowych zalanych wodą. Jednak nie warto pchać się nim na bezdroża.. Wady: Wykonanie wnętrza. Mino że bardzo ergonomiczne, to jednak bardzo plastikowe i mało estetyczne. Z drugiej strony dzięki temu można je łatwo wyczyścić. - Głośny. Powyżej 90 km na godzinę, w długiej trasie poziom hałasu w kabinie staje się nieco męczący. - Problemy z rozruchem silnika podczas mrozów - nawet niewielkich. - Wspomaganie kierownicy działa dość niemrawo. Trzeba włożyć trochę siły. - Nagrzewanie/klimatyzacja pozostawiają sporo do życzenia. Mam wrażenie że klimatronik działa z dość małą dokładnością. Szczególnie przy dużych mrozach (poniżej -10st.) upiera się by wiać bardzo ciepłym powietrzem i nie da się go zmusić by wiał tylko lekko ciepłym. W zasadzie regulacja sprowadza się do dwóch stanów: albo podgrzewa mocno powietrze, albo daje takie jakie jest na zewnątrz. Jest to irytujące, szczególnie gdy jestem ciepło ubrany. Natomiast gdy jest bardzo ciepło (powyżej 25st.) klimatyzacja nie daje rady i nie schładza wnętrza do komfortowej temperatury. W przedziale -10st. do 25st. klimatronik zachowuje się poprawnie.

Nissan X-Trail 2007-2010 rok 2008

Użytkownik mm ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Znakomity komfort jazdy, w każdych warunkach za kierownicą czuje się bezpiecznie - bardzo cichy, po rozgrzaniu silnika praktycznie nie słychać. do tego dość dobre audio... cicho i przyjemnie, idealnie na długie trasy - zużycie paliwa. jak na auto o masie 1,7 tony (le) spalanie w mieście na poziomie 8l, a przy odrobinie starania 7,4-7,5l to moim zdaniem wynik bardzo dobry przy 150 konnym dieslu. dynamika na dobrym poziomie - duży pojemny bagażnik, wygodne fotele, wielki szyberdach, znakomita widoczność, ogromne lusterka i to wysokie zawieszenie - rewelacyjna skórzana tapicerka, gruba skóra dobrej jakości, zdecydowanie lepiej wygląda i użytkuje się niż normalna tap. materiałowa, polecam wersję LE. Wady: kusi bezdrożami... zaśnieżonymi drogami i lasem... - łatwo i mocno brudzą się lusterka i boczne szyby - fotele nie mogły by być wygodniejsze, nie wygodne i nieprzemyślane zagłówki - mało miejsca na tylnej kanapie. stosunkowo do wielkości auta - dziwnie ustawiona kierownica, nie jest po środku na wprost fotela, jest zwrócona lekko w lewo i przesunięta na lewo od osi fotela. najbardziej przeszkadza zwrócenie kierownicy w lewo w kierunku drzwi, można się do tego przyzwyczaić, ale ma się wrażenie, że auto ściąga lekko w prawo

Nissan X-Trail 2007-2010 rok 2008

Użytkownik DiMasta ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Silnik SUPER, cichy, dynamiczny i wg mnie wcale dużo nie pali jak na SUV z takim silnikiem! - Napęd 4x4, Lock-4x4 sprawdza się w trudnych warunkach, tylko trzeba mieć dobre opony, uniwersalne zamieniłem na dwa komplety lato/zima. Uniwersalne są ok, ale na lato, w zimę niestety na śniegu ślizgał się strasznie. - Wysoki, wyższe poczucie bezpieczeństwa w porównaniu do zwykłej osobówki. - Zawieszenie samochodu komfortowe, jest tak zestrojone, że tym samochodem nie chce się dynamicznie jeździć, chociaż z tym silnikiem spokojnie można się pościgać. - Duży bagażnik, po złożeniu jeżeli komuś zależy to powstaje duża podłoga o długości 180cm.. Wady: Opony uniwersalne (wielosezonowe DUNLOP ST20) zamienić na porządne zimówki, na lato mogą być! - Kołysanie na zakrętach jak za szybko się w nie wejdzie. - Oryginalna nawigacja, po protu TRAGEDIA i nie chodzi mi o to, że ma małe pokrycie polskich dróg, ale sterowanie to jakby wymyślił to ktoś kto pierwszy raz w życiu miał to zrobić, wpisywanie literek z "joystika" to jakaś pomyłka! - Kamera cofania, powinna być połączona z czujnikami parkowania, słaba widoczność do tyłu!

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2005

Użytkownik Rafał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygodny, przestronny, wygodne fotele-przód i tył, wygoda przy wsiadaniu - dobra widoczność do przodu, dobre sterownie,zegary usytuowane centralnie nie przeszkadzają w prowadzeniu - dobra praca silnika, dobre przyspieszenie przy włościwych obrotacgh /ponad 2000/ - wystarczający bagażnik, można dużo schować rzeczy podręcznych przy kole zapasowym - obsługa kokpitu - ergonomia baez uwag po za ustawianiem lusterek bocznych. Wady: małe schowki /boczki drzwi/,mały zakres regulacji fotela kierowcy - słaba widoczność do tyłu /zamontowałem czujniki cofania/ - za słabe wspomaganie układu kierowniczego, brak regulacji poziomej kierownicy - br - za nisko przełącznik i przyciski do lusterek

Nissan X-Trail 2007-2010 rok 2007

Użytkownik użytkownik paru aut ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: przestronny bagażnik,szuflada na przedmioty dodatkowe - jak na diesla cicho silnik pracuje, dobre przyśpieszenie, auto dobrze się prowadzi - stosunkowo dużo miejsca z przodu jak na tego typu auto oczywiście trochę kosztem 2 rzędu siedzeń, dobre światła z przodu; . Wady: płyty kryjące koło i szuflada po pierwszym zdjęciu i ponownym założeniu hałasują w czasie jazdy.Ratunek - należy położyć coś ciężkiego - kłopoty z zapalaniem, po 1 wizycie w servicie nic nie stwierdzono po 2 wizycie gdy pomoc wzywałem 2x odkryto że to wina przekażnika - bardzo słaby lakier-czarny-podatny na zadrapania-czasami strach się oprzeć,po 2 latach pojawiła się korozja na elementach podwozia a gwarancja opiewa na 3 lata; słabe światło cofania - drobne usterki nie umilają jazdy, np konieczność wymiany ogranicznika drzwi po roku-1 wizyta w servisie, wymiana czujnika "poślizgowego"- po 1,5 roku,wymiana czujnika stanu paliwa po prawie 2 latach - samochód nie nadaje się do długich jazd w korkach miejskich, gdzie kierowca jedzie poniżej 60- 40 km na godz - po 3-4 dniach takiej jazdy zapala się filtr cząsteczkowy który dyskwalifikuje dalszą jazdę.Na taxi auto zupełnie się nie nadaje. Zbyt mało elektroniki za oferowaną cenę np. przy Suzuki auto przegrywa

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2002

Użytkownik kogut ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: szybki jak na terenówke - dobrze się sprawdza na ulicy i w terenie - jak dlamnie ekonomiczny,miałem LAGUNE benzyne paliła o litr więcej - mało awaryjny chodz mam go niedługo - bardzo dobry w długie trasy i wygodny. Wady: drogie częsci mowa o orginalnych bo zamienników nie uważam

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2004

Użytkownik tomek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: niezawodniść bezawaryjny \"O\" usterek /przeglądy w/g zaleceń nissana co 15 tyś km/ - b.wygodny - brak śladów zużycia po 90 tyś km. - cichy wewnątrz - napęd 4*4 pozwala na małe \"co nieco\" w terenie. Wady: mógłby nieco mniej spalać przy prędkościach powyżej 160/h :)

Nissan X-Trail 2010-2014 rok 2011

Użytkownik Marek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pewnie się prowadzi - Wygodny - Pakowny bagażnik, dużo schowków, szuflada. - Niskie zużycie paliwa - średnio z komputera 6,8 przy prędkościach ok 90-110 km/h i 120-140 km/h autostrada. Wady: Potrzebuje około 20 km na rozgrzanie silnika zimą i na skuteczne ogrzewanie kabiny. - Niskiej jakości fabryczne opony.

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2002

Użytkownik Kacha ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Rewelacyjna widocznosc z pozycji kierowcy - świetne reflektory - suprer jasna droga w nocy - dosc zwinny jak na te gabaryty - 4x4 z mozliwoscia wylączenia- nic dodac nic ujac. Wady: słaby -jak to w nissanach - nadmuch powietrza - mogłbybyc mocniejszy silnik

Nissan X-Trail VAN 2007-2010 rok 2008

Użytkownik mm ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: 150km było mało więc zrobiłem 180 km i teraz jeżdzi lepiej - mam wersje LE i dokupiłem navi 2DIN Pioneer z kamerką i jest super. Wady: opony seryjne szajs, - ogrzewanie i chłodzenie wnętrza bardzo słabe - od początku olej w filtrze powietrza

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Wybieramy auto dla studenta
Wybieramy auto dla studenta
Poszukiwanie idealnego samochodu dla studenta nie jest zajęciem łatwym. Oczekiwania to auto niedrogie, oszczędne, ale zarazem pojemne i praktyczne. Przedstawiamy kilka propozycji w okolicy 40 tys. zł.
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij
Ford Ka - nowa generacja na horyzoncie
Ford Ka - nowa generacja na horyzoncie
Według brytyjskich mediów, do końca roku Ford przedstawi nową generację modelu Ka. Nie będzie ona jednak bazowała, jak dotąd, na platformie podłogowiej Fiata 500.
Czy jesteś dobrym kierowcą Czy jesteś dobrym kierowcą