Samochody > Nissan > X-Trail > Oceny i opinie
Nissan

Nissan X-Trail - Oceny i opinie

Nissan
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Nissan X-Trail. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Nissan X-Trail. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Nissan X-Trail

Czy warto kupić Nissan X-Trail?

TAK
NIE

Nissan X-Trail - oceny kierowców

prowadzenie:prowadzenie - oceny kierowców 4.62
komfort jazdy:komfort jazdy - ocena kierowców 4.59
silnik:silnik - ocena kierowców 4.57
jakość i awaryjność:jakosc i awaryjnosc - ocena kierowców 4.38

Najlepiej oceniany silnik

Nissan X-Trail benzynowy

4.65

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Nissan X-Trail

4.41

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 16

Oceny samochodów Nissan X-Trail według nadwozia

Nissan X-Trail - suv (5 drzwiowy)

37 użytkowników oceniło Nissan X-Trail suv na:

4.54

Oceny samochodów Nissan X-Trail według silnika

Nissan X-Trail - benzynowy

5 użytkowników oceniło Nissan X-Trail benzynowy na:

4.65

Nissan X-Trail - diesel

32 użytkowników oceniło Nissan X-Trail diesel na:

4.52

Użytkownicy o wadach i zaletach Nissan X-Trail

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2006

Użytkownik Hieronim Berbelek ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Ergonomia wnętrza i deski rozdzielczej jest rewelacyjna. Genialne jest usytuowanie ogrzewanych/chłodzonych pojemników na napoje. Bardzo łatwo przyzwyczaić się do zegarów na środku. Dzięki ich niekonwencjonalnemu ustawieniu zyskujemy za kierownicą bardzo użyteczny schowek z gniazdkiem samochodowym. Dzięki temu podłączając nawigację lub tel nie ma problemu z ciągnącym się wszerz kabiny przewodem zasilania. Generalnie ergonomai to bardzo duży plus tego auta. - Całkiem nieźle radzi sobie w trudniejszym terenie terenie,pod warunkiem że nie musimy jechać na pół-sprzęgle. Auto doskonale radzi sobie na nieodśnieżonych drogach i na drogach gruntowych/szutrowych zalanych wodą. Jednak nie warto pchać się nim na bezdroża.. Wady: Wykonanie wnętrza. Mino że bardzo ergonomiczne, to jednak bardzo plastikowe i mało estetyczne. Z drugiej strony dzięki temu można je łatwo wyczyścić. - Głośny. Powyżej 90 km na godzinę, w długiej trasie poziom hałasu w kabinie staje się nieco męczący. - Problemy z rozruchem silnika podczas mrozów - nawet niewielkich. - Wspomaganie kierownicy działa dość niemrawo. Trzeba włożyć trochę siły. - Nagrzewanie/klimatyzacja pozostawiają sporo do życzenia. Mam wrażenie że klimatronik działa z dość małą dokładnością. Szczególnie przy dużych mrozach (poniżej -10st.) upiera się by wiać bardzo ciepłym powietrzem i nie da się go zmusić by wiał tylko lekko ciepłym. W zasadzie regulacja sprowadza się do dwóch stanów: albo podgrzewa mocno powietrze, albo daje takie jakie jest na zewnątrz. Jest to irytujące, szczególnie gdy jestem ciepło ubrany. Natomiast gdy jest bardzo ciepło (powyżej 25st.) klimatyzacja nie daje rady i nie schładza wnętrza do komfortowej temperatury. W przedziale -10st. do 25st. klimatronik zachowuje się poprawnie.

Nissan X-Trail 2007-2010 rok 2008

Użytkownik mm ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Znakomity komfort jazdy, w każdych warunkach za kierownicą czuje się bezpiecznie - bardzo cichy, po rozgrzaniu silnika praktycznie nie słychać. do tego dość dobre audio... cicho i przyjemnie, idealnie na długie trasy - zużycie paliwa. jak na auto o masie 1,7 tony (le) spalanie w mieście na poziomie 8l, a przy odrobinie starania 7,4-7,5l to moim zdaniem wynik bardzo dobry przy 150 konnym dieslu. dynamika na dobrym poziomie - duży pojemny bagażnik, wygodne fotele, wielki szyberdach, znakomita widoczność, ogromne lusterka i to wysokie zawieszenie - rewelacyjna skórzana tapicerka, gruba skóra dobrej jakości, zdecydowanie lepiej wygląda i użytkuje się niż normalna tap. materiałowa, polecam wersję LE. Wady: kusi bezdrożami... zaśnieżonymi drogami i lasem... - łatwo i mocno brudzą się lusterka i boczne szyby - fotele nie mogły by być wygodniejsze, nie wygodne i nieprzemyślane zagłówki - mało miejsca na tylnej kanapie. stosunkowo do wielkości auta - dziwnie ustawiona kierownica, nie jest po środku na wprost fotela, jest zwrócona lekko w lewo i przesunięta na lewo od osi fotela. najbardziej przeszkadza zwrócenie kierownicy w lewo w kierunku drzwi, można się do tego przyzwyczaić, ale ma się wrażenie, że auto ściąga lekko w prawo

Nissan X-Trail 2007-2010 rok 2008

Użytkownik DiMasta ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Silnik SUPER, cichy, dynamiczny i wg mnie wcale dużo nie pali jak na SUV z takim silnikiem! - Napęd 4x4, Lock-4x4 sprawdza się w trudnych warunkach, tylko trzeba mieć dobre opony, uniwersalne zamieniłem na dwa komplety lato/zima. Uniwersalne są ok, ale na lato, w zimę niestety na śniegu ślizgał się strasznie. - Wysoki, wyższe poczucie bezpieczeństwa w porównaniu do zwykłej osobówki. - Zawieszenie samochodu komfortowe, jest tak zestrojone, że tym samochodem nie chce się dynamicznie jeździć, chociaż z tym silnikiem spokojnie można się pościgać. - Duży bagażnik, po złożeniu jeżeli komuś zależy to powstaje duża podłoga o długości 180cm.. Wady: Opony uniwersalne (wielosezonowe DUNLOP ST20) zamienić na porządne zimówki, na lato mogą być! - Kołysanie na zakrętach jak za szybko się w nie wejdzie. - Oryginalna nawigacja, po protu TRAGEDIA i nie chodzi mi o to, że ma małe pokrycie polskich dróg, ale sterowanie to jakby wymyślił to ktoś kto pierwszy raz w życiu miał to zrobić, wpisywanie literek z "joystika" to jakaś pomyłka! - Kamera cofania, powinna być połączona z czujnikami parkowania, słaba widoczność do tyłu!

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2005

Użytkownik Rafał ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wygodny, przestronny, wygodne fotele-przód i tył, wygoda przy wsiadaniu - dobra widoczność do przodu, dobre sterownie,zegary usytuowane centralnie nie przeszkadzają w prowadzeniu - dobra praca silnika, dobre przyspieszenie przy włościwych obrotacgh /ponad 2000/ - wystarczający bagażnik, można dużo schować rzeczy podręcznych przy kole zapasowym - obsługa kokpitu - ergonomia baez uwag po za ustawianiem lusterek bocznych. Wady: małe schowki /boczki drzwi/,mały zakres regulacji fotela kierowcy - słaba widoczność do tyłu /zamontowałem czujniki cofania/ - za słabe wspomaganie układu kierowniczego, brak regulacji poziomej kierownicy - br - za nisko przełącznik i przyciski do lusterek

Nissan X-Trail 2007-2010 rok 2007

Użytkownik użytkownik paru aut ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: przestronny bagażnik,szuflada na przedmioty dodatkowe - jak na diesla cicho silnik pracuje, dobre przyśpieszenie, auto dobrze się prowadzi - stosunkowo dużo miejsca z przodu jak na tego typu auto oczywiście trochę kosztem 2 rzędu siedzeń, dobre światła z przodu; . Wady: płyty kryjące koło i szuflada po pierwszym zdjęciu i ponownym założeniu hałasują w czasie jazdy.Ratunek - należy położyć coś ciężkiego - kłopoty z zapalaniem, po 1 wizycie w servicie nic nie stwierdzono po 2 wizycie gdy pomoc wzywałem 2x odkryto że to wina przekażnika - bardzo słaby lakier-czarny-podatny na zadrapania-czasami strach się oprzeć,po 2 latach pojawiła się korozja na elementach podwozia a gwarancja opiewa na 3 lata; słabe światło cofania - drobne usterki nie umilają jazdy, np konieczność wymiany ogranicznika drzwi po roku-1 wizyta w servisie, wymiana czujnika "poślizgowego"- po 1,5 roku,wymiana czujnika stanu paliwa po prawie 2 latach - samochód nie nadaje się do długich jazd w korkach miejskich, gdzie kierowca jedzie poniżej 60- 40 km na godz - po 3-4 dniach takiej jazdy zapala się filtr cząsteczkowy który dyskwalifikuje dalszą jazdę.Na taxi auto zupełnie się nie nadaje. Zbyt mało elektroniki za oferowaną cenę np. przy Suzuki auto przegrywa

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2002

Użytkownik kogut ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: szybki jak na terenówke - dobrze się sprawdza na ulicy i w terenie - jak dlamnie ekonomiczny,miałem LAGUNE benzyne paliła o litr więcej - mało awaryjny chodz mam go niedługo - bardzo dobry w długie trasy i wygodny. Wady: drogie częsci mowa o orginalnych bo zamienników nie uważam

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2004

Użytkownik tomek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: niezawodniść bezawaryjny \"O\" usterek /przeglądy w/g zaleceń nissana co 15 tyś km/ - b.wygodny - brak śladów zużycia po 90 tyś km. - cichy wewnątrz - napęd 4*4 pozwala na małe \"co nieco\" w terenie. Wady: mógłby nieco mniej spalać przy prędkościach powyżej 160/h :)

Nissan X-Trail 2010-2014 rok 2011

Użytkownik Marek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pewnie się prowadzi - Wygodny - Pakowny bagażnik, dużo schowków, szuflada. - Niskie zużycie paliwa - średnio z komputera 6,8 przy prędkościach ok 90-110 km/h i 120-140 km/h autostrada. Wady: Potrzebuje około 20 km na rozgrzanie silnika zimą i na skuteczne ogrzewanie kabiny. - Niskiej jakości fabryczne opony.

Nissan X-Trail 2002-2007 rok 2002

Użytkownik Kacha ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Rewelacyjna widocznosc z pozycji kierowcy - świetne reflektory - suprer jasna droga w nocy - dosc zwinny jak na te gabaryty - 4x4 z mozliwoscia wylączenia- nic dodac nic ujac. Wady: słaby -jak to w nissanach - nadmuch powietrza - mogłbybyc mocniejszy silnik

Nissan X-Trail VAN 2007-2010 rok 2008

Użytkownik mm ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: 150km było mało więc zrobiłem 180 km i teraz jeżdzi lepiej - mam wersje LE i dokupiłem navi 2DIN Pioneer z kamerką i jest super. Wady: opony seryjne szajs, - ogrzewanie i chłodzenie wnętrza bardzo słabe - od początku olej w filtrze powietrza