Samochody > Nissan > Tiida > Oceny i opinie

Nissan Tiida

Nissan
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Nissan Tiida. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Nissan Tiida. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Nissan Tiida

Czy warto kupić Nissan Tiida?

TAK
NIE

Nissan Tiida - oceny kierowców

prowadzenie:4.48
komfort jazdy:4.66
silnik:4.52
jakość i awaryjność:4.34

Najlepiej oceniany silnik

Nissan Tiida diesel

4.72

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Nissan Tiida

4.48

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 42

Oceny samochodów Nissan Tiida według nadwozia

Nissan Tiida - hatchback (5 drzwiowy)

27 użytkowników oceniło Nissan Tiida hatchback na:

4.33

Nissan Tiida - sedan (4 drzwiowy)

17 użytkowników oceniło Nissan Tiida sedan na:

4.76

Oceny samochodów Nissan Tiida według silnika

Nissan Tiida - benzynowy

36 użytkowników oceniło Nissan Tiida benzynowy na:

4.45

Nissan Tiida - diesel

8 użytkowników oceniło Nissan Tiida diesel na:

4.72

Użytkownicy o wadach i zaletach Nissan Tiida

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2008

Użytkownik Doświadczony ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Olbrzymie wnętrze,pasażerowie z tyłu przestrzeń niespotykana w klasach luksusowych, doskonała widoczność, wysokiej jakości tapicerka i wykończenie - półskóra - wyrażnie lepszy komfort jazdy niż w Megane II i III. Ekonomia to 6,4L/100km na dotarciu, przejechane dopiero 2400km. - niezwykle wygodne fotele, kilkaset przejechanych km, bez zęczenia, wydodne wsiadanie i wysiadanie - Sterowanie w kierownicy telefonem super, fantastyczny tempomat - rewelacyjny system audio z zmieniarką CD na 6 płyt, nadzwyczajna jakość dżwięku. Wady: brak regulacji oświetlenia tablicy przyrządów, mało czytelna przy jeżdzie w dzień - kiepski w funkcjach komputer, brak wskażań zużycia chwilowego!!!

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

Użytkownik misz ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: wysoki - wygodny na codzień zarówno dla niskich jak i wysokich osób - komforowy na dalsze trasy nawet dla 4 dorosłych osób- w tej klasie nigdzie tyle nie znajdziesz - zawieszenie -ciche,sprężyste, prowadzi się jak po "torach" nawet po naszych drogach - możliwość regulacji pojemności bagażnika w zależności od potrzeby - ekonomiczny- nie ma żadnych problemów utrzymać wartości spalania podane przez NISSANA. Wady: złe umieszczenie sterowania lusterkami i brak ich podgrzewu - słabo widoczne kontrolki klimy i nadmuchu w dzień przy włączonych światłach

Nissan Tiida 2010-2011 rok 2010

Użytkownik MarekTiida2010 ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Super się w nim człowiek mojej postury czuje 182-120kg Przestrzenne auto. - Wygodne siedzenia.Nie wpada się tak jak do hondy czy mazdy które mają nisko usytuowane siedzenia. - Dynamika jazdy nissanka jest bdobra.Wszystko zależy od kierowcy. - Można śmiało wjechać na wyższy krawężnik,co przy hondzie zawsze kończyło się uderzeniem w niego przy zjeżdżaniu.. Wady: Okropny smród przedostający się do wnętrza samochodu przy jego przegazowaniu,szybkim ruszaniu ,itd.Podobno jest to wina niewypalonego katalizatora- opinia sprzedawcy - Brak widoczności przodu maski Za małe wgłębienie (brak) za dźwignią zmiany biegów na drobiazgi takie jak klucze monety,itd - Jak przesunie sie kanapę do przodu,rzepy przytrzymujące odpadają.Czyli za krótki materiał zasłaniający(zastępujący tylną półkę)

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

Użytkownik marek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: przestrzeń w środku - wygodne fotele (długie trasy nie męczą pleców) - cichy,elastyczny,dynamiczny silnik. - średnie spalanie 7.2 na trasie 6.5-z klimą i pełnym obciążeniem. - dobre zawieszenie,udany kompromis między komfortem a stabilnością jazdy.. Wady: cichy ale słyszalny szum łożysk skrzyni biegów na zewnątrz samochodu(bieg jałowy) - ciche skrzypienie deski rozdzielczej na większych dziurach.

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

Użytkownik MDarek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: prowadzi się jak po sznurku nawet przy 180 - wnętrzejest rewelacyjne - bardzo dużomiejsca z tyłu - dobra reakcja układu kierowniczego na polecenia kierującego - wygodne fotele na dłuższą trasę. Wady: troszkę przeszkadzają przednie słupki przy skrętach - głośna praca silnika powyżej 130 km/h

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2008

Użytkownik zibi ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Duże przestronne wnętrze - Rewelacyjna cena do wyposażenia - Mocny silnik - Automatyczne wycieraczki i światła - Bardzo dobra widoczność nawet do tylu (duże zewnętrzne lusterka). Wady: W jasny dzień prawie nie czytelne wskaźniki klimatyzacji i pozostałych włączonych nadmuchów - Zła lokalizacja przycisków elektrycznych ustawień lusterek - Brak 6 biegu - Brak podgrzewanych lusterek

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2008

Użytkownik zadowolony ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy - bardzo przestronne wnętrze - idealne wyciszenie wnętrza - system głośnomówiący umożliwia prowadzenie komfortowo rozmowy telefoniczne - wysokie zawieszenie. Wady: niezbyt atrakcyjny wygląd zewnętrzny

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

Użytkownik Jack London ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Perfekcyjnie wytłumiony - Dużo miejsca i z przodu i z tyłu.Wygoda ! - Dobrej jakości audio - dobrze wyposażony - Bardzo elastyczny silnik. Jak diesel.. Wady: Radio bez MP3 :( - Szyby nie domykają się automatycznie.

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jazdy - kultura pracy silnika - długie wnętrze i dużo miejsca na nogi dla pasażerów tylnej kanapy - wyposażenie - przesuwana tylna kanapa. Wady: wąskie wnętrze - brzydki przód - duże zużycie paliwa w mieście

Nissan Tiida 2007-2009 rok 2007

Użytkownik WK-KOSZALIN ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: BARDZO DUŻY KOMFORT JAZDY - Przestronny i cichy. - Na trasie jeżeli się nie przekracza 120 km/h to pali 6-6.2litra/100km - Dobre przyspieszenie. Wady: Dużo pali w mieści:10 -11 l. - Siedzenie obok kierowcy nie ma regulacji w dół i w górę. - W zimie w mieści przy mrozie 12 l. - Uważać na zakrętach powyżej 120km/h